Bohemians 1905 – Olomouc 0:1 (kon.) | Příbram – Zlín 3:2 (kon.) | Slovácko – Karviná 2:0 (kon.)
Ostrava – Liberec 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:1 (0:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 16.02.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 21. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Slovanem Liberec. Utkání začíná v 17:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Baník po velmi vydařeném podzimu, po kterém přezimoval na 3. místě tabulky, prolétl zimní přípravou ve velkém stylu a bez jediné prohry se dobře naladil na jarní část sezóny. V zimní pauze získal skalp například ruského Orenburgu, polského Štětína či slovenského Prešova a Popradu.

    Ani povedená příprava ovšem Ostravě nezaručila výhru v prvním jarním kole. Na Dukle musela dotahovat jednobrankové manko a nakonec si po množství zahozených šancí odvezla jen bod za remízu 1:1, kterou trefila zimní akvizice Nemanja Kuzmanović. Díky tomuto zaváhání se Slezané propadli na 5. místo, jenž drží se ziskem 35 bodů.

    Stále se však mohou Ostravané pochlubit nejlepší obranou v lize se 16 inkasovanými góly. O tento primát se ovšem dělí se Spartou, Slavií a Plzní.

    Nejlepší střelec

    Nemanja Kuzmanović 6
     
    FC Slovan Liberec

    Liberec si své podzimní působení představoval možná o trochu lépe. Prakticky celý jeho průběh jej trápila slabá koncovka a výsledkově se mu nepovedl ani závěr první poloviny soutěže, po níž mu patřila 7. pozice s 25 body.

    Příprava se ovšem Slovanu vydařila relativně dobře, když vyhráli čtyři z pěti přípravných duelů. Liberečtí přehráli Bialystok, Partizan Bělehrad či Plovdiv. Nad jejich síly bylo pouze Neftči Baku.

    Na dobré výsledky z přípravy poté navázali v prvním jarním kole. Před vlastními fanoušky rozstříleli 4:0 Příbram, proti které se mimo jiné prosadila i velká posila Liberce Libor Kozák.

    Také Severočeši se mohou pochlubit pevnou obranou. Ta inkasovala jen 17 branek a řadí se rovněž k nejlepším defenzívám FORTUNA:LIGY.

    Nejlepší střelec

    Roman Potočný 5
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    1.9.2018 Liberec – Baník 0:0
    12.5.2018 Baník – Liberec 1:1
    18.11.2017 Liberec – Baník 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý, Holzer – Kuzmanović, Baroš (C).
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, J. Šašinka, Mešaninov.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Mara – Potočný, Nešický, Pešek – Kozák.
    Náhradníci: Vliegen – Malinský, Pázler, Micovčák, Koscelník, Musa, Lehoczki.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Vlček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Aktéři dnešního duelu právě vychází z útrob stadionu a vše se tak pomalu schyluje k úvodnímu jarnímu kolu na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.
     
    Domácí odehrají duel v tradiční bílé kombinaci, zatímco hosté z Liberce se představí v černém kompletu.
     
    Ještě před samotným výkopem blahopřejí zástupci Baníku bývalému hráči a klubové legendě Martinu Lukešovi ke 40. narozeninám.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Možnost výkopu měli hráči domácího celku, avšak po Fleišmanově nákopu neudržel Milan Baroš míč pro bílé barvy. Po chvíli se ovšem míč vrátil k Ostaravanům, avšak přihrávka na křídla na Filla byla příliš dlouhá.
     
    2
    Sudí Ardeleanu uděluje hned ve druhé minutě první žlutou kartu. Tu vidí hostující Libor Kozák, který byl na půlce hřiště později v souboji o míč a tvrdě tak dojel domácího Jánoše.
     
    3
    Nyní je hra znovu přerušena, tentokrát z důvodu ofsajdového postavení. Proti pravidlům se provinili hráči domácího celku.
     
    4
    Vzápětí to Liberec sehrál skvěle ve středu pole a po pohledné kombinaci mohl centrovat zleva Matěj Hybš. Svou nabídku však poslal jen do rukavic Laštůvky.
     
    4
    Na žluté karty máme srovnáno. Lukáš Pazdera rovněž si rovněž ve skluzu vyšlápl na svého soupeře a ani při druhém ostřejším zákroku neváhal hlavní rozhodčí vytáhnout žlutý kartónek.
     
    5
    Hra se po nepovedené standardce Liberce dostala na druhou stranu, načež zprava centroval do vápna Martin Fillo. Ani ten však svou přízemní přihrávkou nenašel své kolegy, nýbrž jen náruč Nguyena.
     
    6
    Další atak Liberce končí u ostravských stoperů, kteří však rovněž nerozehráli ideálně a u míče tak budou znovu hosté.
     
    7
    Nyní se píská ofsajd také na druhé straně. Za obranou Ostravy se zapomněl při centru zprava Libor Kozák a akce Slovanu tak pokračovat nemůže.
     
    8
    Hostující fotbalisté nyní kombinovali v okolí domácího velkého vápna, jenž si nedokázali vytvořit žádnou možnost. První centr před Kozákem odvrátil Procházka a při druhém pokusu o přihrávku skončil míč až za bránou Laštůvky.
     
    9
    Šikovně to na hranici šestnáctky udělal Nemanja Kuzmanović, který se zasekávačkou zbavil obránce a poté se snažil vypálit levačkou. Jeho rána však byla zablokována.
     
    10
    Jánoš sice důrazně zapracoval ve středu pole, ale nakonec vše končí ztrátou míče v podání domácích. Hrubý totiž opravdu hodně přetáhl svůj centr a bude se tak jen kopat od brány Liberce.
     
    11
    Hostům se ovšem nepodařilo překonat ostravskou obranu po levé straně, ale nyní budou mít další možnost v podobě standardní situace.
     
    12
    Jenže tu se rozhodli rozehrát nakrátko, což se neukázalo jako správné řešení. Po nepřesně přihrávce uvedou míč do hry domácí autovým vhazováním.
     
    13
    Úvod zápasu je zatím ve znamení hodně nepřesností a chyb při zpracováních. Naposledy zradila špatná přihrávka fotbalisty ze Slezska, a tak útočí opět Liberec.
     
    14
    Nyní to na ostravské stadionu jen zahučelo. Mara výborně ze středu roztáhl hru doleva, odkud přišla pěkná přihrávka do pokutového území. V jeho nitru ovšem balón minula snad čtyři hráči a hostům se tak vůbec nepodařilo zakončit.
     
    15
    Kuzmanović si píchl míč ve středu hřiště přes jednoho hráče hostů, ale následně jej dobře zakřižoval stoper Liberce. Ostrava ale zůstává u míče.
     
    15
    První vážnější střelu utkání vyslali domácí. Robert Hrubý si navedl míč zleva do středu, odkud prudce vypálil levačkou. Jeho jedovka se však jen otřela o boční síť.
     
    16
    A další slibná pozice pro Baník. Tentokrát měl dostatek prostoru ke střele zpoza vápna Daniel Holzer, avšak ani ten nedokázal z dobré možnosti trefit prostor mezi třemi tyčemi a Nguyen jeho pokus pouze kontroloval.
    16. Baroš vysunul Holzera, ten se netrefil mezi tři tyče
     
    17
    Vzápětí se ozval opět hvizd sudího. Ten tentokrát přisoudil míč Baníku a Liberec tak musí vyklidit útočnou polovinu.
     
    18
    Domácí to nyní zkoušeli kolmicí za obranu na Milana Baroše, avšak toho poměrně hladce přesprintoval jeden ze stoperů Liberce, který uklidil míč ke svému brankáři.
     
    19
    Baroš nyní sice sklepl míč hrudníkem k Fillovi, ale jeho následný nákop na hrot útoku si pohlídala obrana Liberce, která hlavou hravě poslala balón ke Nguyenovi.
     
    20
    Potočný si posléze stačil píchnout míč před skluzujícím Stronatim, ale tomu poté dobře vypomohl Procházka, který hrací předmět odkopl nekompromisně na rohový kop.
     
    21
    Jeho rozehrávka se ovšem hostům vůbec nepovedla. Centr totiž našel jen hlavu Václava Procházky, po němž udržel balón pro své barvy Milan Baroš.
     
    22
    Mara se snažil ihned z první vyslat přesný centr do velkého vápna, avšak hostující hráče trefil jen prostor, kde byli připraveni domácí fotbalisté, kteří se balónu s díky ujali.
     
    24
    Ve 24. minutě se opět žlutí. Tentokrát si hostující Mara pomohl loktem s Adamem Jánoše, za což následuje žlutá karta a zajímavá standardní situace pro Baník.
     
    25
    Standardky snad z třiceti metrů se ujal Jiří Fleišman, který povedenou ranou obstřelil zeď a Nguyen měl co dělat, aby míč u své levé tyče vyrazil do bezpečí.
    25. Fleišmanovu dělovku z přímého kopu vyrazil Nguyen
     
    26
    Nyní to technicky zpoza velkého čtverce zkoušeli také hosté, ale ti se se zlou potázali. Jejich pokus totiž minul Laštůvkovo zařízení o pořádný kus.
    26. Peškův obstřel byl nepřesný
     
    27
    Hráči Baníku i jeho fanoušci se sice zlobí, ale sudí rozhodl, že vhazovat budou na polovině domácích fotbalisté Liberce.
     
    28
    Na trávníku se poté ocitl Roman Potočný a to znamená jediné. Faul a standardní situace pro Liberec z pravé strany.
     
    29
    Nešického povedený centr očividně lízl ve vápna Procházka, ale poté, co míč opustil hrací plochu se další aut Liberce k překvapení hostujících hráčů nekoná.
     
    30
    Holzer velmi dobře vybojoval míč při naivní kličce Mikuly, ale poté ani nadvakrát nedokázal přesně odcentrovat. Poprvé našel jen hlavu hostujícího stopera a druhým pokusem překopl Ngyuenovu bránu.
     
    31
    Pešek si teď na levé straně troufl v souboji jeden na jednoho na Pazderu, ale posléze si míč příliš ukopl a dostal se tak s ním již mimo vymezený prostor.
     
    32
    Kuzmanović dobře rozehrál balón do strany a následně byl v dalším postupu vpřed zastaven nenápadným faulem, který ovšem neušel sudímu Ardeleanovi.
     
    33
    Ostravským stadionem se nyní ozvalo svorné „ruka“, ale předtím již pískal hlavní rozhodčí útočný faul domácích, po kterém dost možná následovala opravdu ruka hráčů Slovanu.
     
    34
    Baroš si poté evidentně při své kličce pomohl rukama v souboji se svým soupeřem a ačkoliv se hodně diví výroku sudího, tak se o faul opravdu jednalo.
     
    35
    Libor Kozák se dnes pohybuje opravdu na hraně ofsajdu a tentokrát se mu to nevyplatilo. Po pěkném centru si už už naskakoval k hlavičce, ale vše zhatil z pohledu Liberce praporek pomezního sudího.
     
    36
    Teď to Kozákovi skoro vyšlo. Baník ztratil míč na levé straně a pro Liberec se otevřel celý prostředek hřiště. Mara krásně prostrčil míč právě na Kozáka, kterého na poslední chvíli odzbrojil jeden z domácích hráčů.
     
    37
    A další žlutá karta pro Liberec. Karafiát ve středovém kruhu přerušil rozvíjející se útok Ostravy a je za to po zásluze potrestán.
     
    38
    Baroš se posléze snažil nákopem na pravou stranu oslovi Filla, ale ten nemohl na nepřesnou příhru svého kapitána stačit a následovat bude odkop od brány Nguena.
     
    39
    Radim Breite nyní zkusil štěstí z pětadvaceti metrů. Rána mu sice sedla relativně dobře, ale Laštůvku z klidu dostat nedokázal.
     
    40
    Skvěle to následně udělal Pešek na levé straně, který se snadno dostal přes Pazderu a posléze postupoval z boku na Laštůvku. Do cesty se mu poté postavil Procházka a hostující fotbalista jakoby se svého soupeře zalekl a zakončit vůbec nedokázal.
     
    41
    Fleišman se při odkopu u brankové čáry snažil vytlouci bloky, řečeno volejbalovou hantýrkou. Jeho záměr však nebyl úspěšný a je z toho jen aut Liberce.
     
    42
    Až ke svému vápnu se poté stáhl Milan Baroš a Baníku se to vyplatilo. Kozák v souboji dvou útočníků fauloval svého protivníka a kopat se bude proti Liberci.
     
    43
    Až v závěru půle se dočkali fanoušci dalšího vzruchu! Po standardní situaci se dostal k centru z pravé strany vápna Fillo, jenž nadýchaným bochánkem oslovil Stronatiho. Jeho hlavičku ovšem zlikvidoval výborně brankář Nguyen.
    43. Stronati hlavičkoval mezi třemi hráči, Nguyen pokus reflexivně zneškodnil
     
    44
    Baník poté i nadále okupoval vápno Liberce, ale po Holzerově přiťuknutí přetáhl Fleišman až příliš svůj centr a Ostrava tak ztrácí míč.
     
    45
    Baroš nyní zahrál důrazně do těla, ale šanci pro spoluhráče nevypracoval a poločas zápasu je tak u konce.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní půle je za námi. Fanoušci v Ostravě si příliš fotbalové krásy neužili, hra byla plná nepřesností a nedotažených akcí. Za zmínku z úvodu duely stojí snad jen nepřesné střely Hrubého a Holzera a také nebezpečná standardka Fleišmana. Na další vážnější zakončení si museli diváci počkat až na úplný závěr, ale s hlavičkou Stronatiho si Nguyen dokázal poradit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Libor Kozák se nyní ocitl na pravém křídle, odkud ovšem nebezpečně centroval. Na zadní tyči musel míč rybičkou odklízet na roh Lukáš Pazdera.
     
    47
    Následnému centru na přední tyč se ovšem Baník zvládl ubránit a stejně úspěšně si domácí počínali i proti další nabídce zleva do velkého vápna.
     
    48
    Domácí nyní jakoby nevěděli, co s míčem, a tak se Stronati odhodlal k dlouhému nákopu doleva, který však přeletěl vysoko nad hlavami všech zúčastněných až do autu.
     
    49
    Velká škoda pro Baník, že Fillo z nitra obranné poloviny nevyslal do úniku Baroše, který také vybíhal ze své půlky. Místo toho roztáhl hru do strany na Kuzmanoviće, který ovšem nepřešel přes svého soka v souboji jeden na jednoho.
     
    50
    Nyní opět zafungovalo spojení ofsajd-Libor Kozák. Vytáhlý útočník Liberce tak sice míč zpracoval, ale už s ním nemohl pokračovat v další akci.
     
    51
    Fleišman měl nyní na ose hřiště těžkou pozici, a tak aspoň halfvolejem odehrál míč do bezpečí.
     
    52
    Hosté si ovšem pořádně zadělali na problémy. Při rozehrávce nakrátko chybovali a Breite musel faulovat Milana Baroše, za což uviděl žlutou kartu. Baník navíc rozehraje přímý volný kop z ideální pozice na dvaceti metrech.
    52. Žlutá karta
     
    53
    Rozehrávka ovšem v konečném důsledku připomínala spíš scénu z grotesky. Fleišman trefil jen do zadní části těla Stronatiho, od kterého se míč odrazil k Hrubému, který bránu Nguyena přestřelil o pořádný kus.
     
    54
    Teď to pro Baník vypadalo znovu velmi dobře, když Kuzmanović pronikl až k rohu malého vápna. Tam ale nedokázala přesně přihrát ani zakončit a hosté následně dopravili míč do bezpečí.
     
    55
    Slovan měl posléze navíc k dispozici rohový kop, který skvěle odvrátil Stronati. Po chvíli opět hlavou Stronati zablokoval ránu z pětadvacet metrů a roh se tak bude opakovat.
     
    57
    Baník právě vstřelil branku!
    Nyní již na ostravském stadionu propuká první jarní radost! MILAN BAROŠ si dobře chystal střeleckou pozici na malém vápně, ale nakonec zakončit nedokázal. Následně se ke střele dostal Martin Fillo, jehož pokus jemně tečoval ostravský kapitán a Nguyen na změnu směru již reagovat nedokázal.
    57. Milan BAROŠ - 1:0
     
    59
    Na hrací ploše byl poté ošetřován jeden z hostujících hráčů, který ovšem bude pokračovat ve hře. Nyní se však již hra přelévá opět na druhou stranu.
     
    60
    Robert Hrubý krásně pálil zhruba z pětadvaceti metrů a v ochozech to po zákroku Nguyena jen zahučelo. Liberecký gólman nicméně svým zásahem drží pouze jednobrankovou ztrátu.
    60. Hrubého skákavou ránu vyrazil Nguyen
     
    61
    A opět se nehraje. Tentokrát je ošetřován Martin Fillo, ale také v jeho případě to vypadá, že bude schopen pokračovat v utkání.
     
    62
    A skutečně. Krajní záložník Ostravy je již zpět na trávníku a Liberec tak musí útočit proti kompletním domácím.
     
    63
    Domácí hráči byli v dalším rychlém přechodu do útoku zastaveni faulem na levé straně a schyluje se tak k další standardní situaci.
     
    64
    Po ní se snažili proniknout do velkého čtverce zleva, ovšem tam dobře zapracovala hostující obrana.
     
    65
    Nguyen posléze vyrazil až za svou šestnáctku, ale odkopem našel pouze kopačky Filla. Ten se pohotově snažil zakončit do opuštěné brány, avšak tu ke smůle domácím přestřelil.
     
    66
    Laštůvky poté konečky prstů vytáhl centr snášející se na zadní tyč na další roh. Ani poté ale Lieberec neuspěl a následný centr opět na přední tyči odvrátili fotbalisté Ostravy.
     
    67
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Dame Diop.
     
    68
    Procházka nyní trochu zavařil Pazderovi. Stoper Ostravy prodloužil míč za sebe a druhý jmenovaný poté musel rybičkou z těžké pozice uklízet míčk Laštůvkovi.
     
    69
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Petar Musa.
     
    69
    Opět to domácí sehráli velmi dobře ve středu pole, čímž vypracovali zajímavou pozici pro Fleišmana. Ten z levé strany vápna střílenou přihrávkou hledal někoho ze svých kolegů, ale ani jeden z nich na míč nedosáhl.
     
    70
    Baník právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí udeřili podruhé! Povedený centr zleva našel na zadní tyči hlavu Roberta Hrubého, který ještě křižnou hlavičkou oslovil v lepší pozici střídajícího DAMEHO DIOPA, jenž následně bez problémů uklidil míč do prázdné brány.
    70. Dame DIOP - 2:0
     
    71
    Diop to nyní myslel velmi dobře, ale provedení značně pokulhávalo za myšlenkou. Fillo za jeho prudkým pasem do strany ani neběžel a Liberec se tak dostává zadarmo k míči.
     
    72
    Ten ovšem vzápětí ztrácí. Hostům se sice povedla pěkná patička, která dostala k centru Peška, nicméně tomu se oslovit spoluhráče ve vápně hrubě nepovedlo a míč končí až za bránou Laštůvky.
     
    73
    Tohle kdyby Baníku vyšlo, tak by tato akce aspirovala na gól kola. Pazdera krásně načasovaným centrem našel na zadní tyči v plném běhu Daniela Holzera, jenž halfvolejem opravdu těsně minul vzdálenější horní kout.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Petar Musa (FC Slovan Liberec).
     
    75
    Potočný nyní hravě protlačil míč přes Pazderu, načež posléze Musa hledal ve vápně své kolegy. Vše končí zásahem baníkovské obrany a rohem Liberce.
     
    75
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Tomáš Malinský.
     
    76
    Roh Liberce vyústil v zajímavou šanci po sklepnutí hlavou, ale hosté následně z dobré pozice nepropálil hradbu těl před sebou. Následně domácí přecházeli do bleskového protiútoku, který ve finální fázi skončil přihrávkou na Baroše, který byl v jasném ofsajdu.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 10 798 diváků.
     
    78
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Milan Jirásek.
     
    79
    Stronati byl nyní na svém místě. K hlavičce se totiž už už tlačil Libor Kozák, avšak zpoza jeho zad se vyřítil ostravský stoper a odvrátil míč na roh.
     
    80
    Liberec právě vstřelil branku!
    V Ostravě je ovšem zaděláno na drama! Rohový kop našel přesně hlavu Karafiáta, jehož pokus před Laštůvkou tečoval smolně za brankovou čáru PATRIZIO STRONATI.
    80. Patrizio STRONATI - 2:1
     
    82
    Nechybělo mnoho a mohlo to být opět o dvě branky. Centr ze standardní situace zprava tečoval jemně Dame Diop a jeho skrytý pokus musel s vypětím všech sil vyrážet Filip Nguyen.
    82. Nguyen ustál nebezpečnou standardku domácích
     
    84
    Libor Kozák si nyní míč velmi dobře zpracoval, ale zdálo se, že v ofsajdovém postavení. Hra nicméně pokračovala a hostující forvard se nakonec dostal do zakončení zpoza vápna. To ovšem přeletělo Laštůvkovu bránu.
    84. Kozák v dobré pozici střílel vysoko nad bránu
     
    85
    Ostrava jakoby se nechala náskokem ukolébat a málem inkasovala podruhé. Po přetaženém centru nedokázali domácí míč dostat do bezpečí, načež se z hranice šestnáctky dostal k pěkné ráně Malinský Jeho technický obstřel končí těsně nad.
    85. Zmatky v ostravské obraně, Malinský zakroutil míč metr vedle brány
     
    85
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Mikula, přichází Jan Pázler.
     
    86
    Hybš následně výborně odcentroval zleva na hlavu Libora Kozáka, jehož okusu scházela hlavně razance. Slabé zakončení tak skončilo jen v náruči Laštůvky.
     
    87
    Nyní je již však máváno. Liberec tak zaznamenává další ofsajd a na domácí straně se chystá poslední střídání střídání.
     
    87
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Martin Šindelář.
     
    88
    Pazdera přišel do souboje na poslední chvíli a stačil nejen míč odkopnout pryč, ale také vybojovat po faulu na svou osobu balón pro Baník.
     
    89
    Diop měl nyní dostatek času na kombinaci s Hrubým, přesto nezvládl přesně přihrát. Liberec se okamžitě snažil dostat míč na hrot, což se mu také podařilo. Jenže Kozák byl opět chycen v ofsajdu.
     
    90
    Baroš posléze udělal dobrou kličku soupeři ve vápně, ale raději nechal míč dojít za čáru a netlačil se do zakončení. Roh pro Ostravu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty,
     
    90+1
    Jirásek v první nastavené minuty centroval do vápna, ale míč se nesnesl dostatečně rychle a následovat bude jen odkop od brány.
     
    90+1
    Poté se veškeré dění stěhuje před Laštůvku. Na zadná tyči musel Fleišman odvracet téměř z brankové čáry na roh.
     
    90+2
    Baník se nyní brání zuby nehty. Do odraženého míče se opřel Hybš, jenže ten neměl snad žádnou šanci propálit hradbu těl před sebou.
     
    90+3
    Kozák se nyní proměnil do role nahrávače a směřoval centr do vápna. Stronati však míč dopravil pryč a navíc byl soupeřem atakován nedovoleně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a tři body nakonec zůstávají v Ostravě. Nevýrazný a na šance skoupý první poločas příliš fanoušky na ostravském stadionu nezahřál. Z klidu je mohla vytrhnout snad jen střela Hrubého, standardka Fleišmana nebo možná hlavička Stronatiho.

    Na góly si tak muselo obecenstvo počkat do druhé půle. V 57. minutě tečoval Milan Baroš na malém vápně střelu Martin Filla a Nguyen již nedokázal zastavit míč v cestě do brány. V minutě sedmdesáté to již bylo o dvě branky. Hrubého povedenou přihrávku hlavou na zadní tyč uklízel do prázdné brány střídající Dame Diop. Liberec toho dnes v Ostravě příliš nepředvedl, ale přeci jen se mu podařilo vstřelit kontaktní gól. Po rohu a hlavičce Karafiáta smolně tečoval míč do vlastní sítě Patrizio Stronati. Dalšího gólu jsme se již v Ostravě nedočkali a po výhře 2:1 tak Slezané poskočili minimálně do zítra na 3. příčku.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1.
    Střely mimo: 8:8.
    Rohy: 1:8.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na shledanou. (19:00:13)

    Radomír Fukala

    Branky: 57. Baroš (Fillo), 70. Diop (R. Hrubý) – 80. Stronati (vla.)

    Karty:   4. Pazdera (OVA) – 2. Kozák (LIB), 24. Mara (LIB), 37. Karafiát (LIB), 52. Breite (LIB), 74. Musa (LIB)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:8. Rohy: 1:8.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (78. Jirásek), Holzer (87. Šindelář) – Kuzmanović (67. Diop), Baroš (C).
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, J. Šašinka, Mešaninov.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (85. Pázler), Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Mara – Potočný, Nešický (69. Musa), Pešek (75. Malinský) – Kozák.
    Náhradníci: Vliegen – Malinský, Pázler, Micovčák, Koscelník, Musa, Lehoczki.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Vlček

    Diváci: 10 798
    thejrc.org