Buffalo – NY Rangers 2:6 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:1 (kon.) | Minnesota – New Jersey 4:5 (po pr.)
Anaheim – Boston 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 4:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:5 (po pr.)
Colorado – St. Louis 0:3 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:6 (0:2, 2:1, 0:3)
New York Rangers
Sobota 16.02.2019, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji příjemně prožitý víkend! (03:48:15)
     
    Dnešní velmi atraktivní utkání pak sledovalo v Buffalu celkem 19 070 diváků, kteří se během šedesáti minut rozhodně nenudili, ačkoliv většinu z nich výsledek nepotěšil.
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimír Sobotka (BUF) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:22
     
    Česká stopa dnes byla jen poloviční. Do utkání totiž zasáhl pouze domácí Vladimír Sobotka, který na ledě strávil přes jedenáct minut, odvedl si své defenzivní povinnosti a dokonce dvakrát vystřelil, k čemuž přidal tři hity.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Vladislav Naměstnikov (NYR) 2+1
    2. Pavel Bučněvič (NYR) 1+1
    3. Jeff Skinner (NYR) 2+0
     
    Ač je výsledek jednoznačný, musíme říci, že jsme sledovali parádní utkání, které bylo dlouho dramatické i díky oběma brankářům. Hvězdám však korunovali střelci Vladislav Naměstnikov s Pavlem Bučněvičem a také dvougólový střelec Jeff Skinner.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 33 – 29
    Přesilové hry: 1/3 – 0/0
    Vhazování: 45 % – 55 %
    Zablokované střely: 8 – 9
    Hity: 13 – 11
     
    Dlouho to vypadalo na pořádně drama, ale nakonec ho rozsekly dva góly v rozmezí osmi vteřin! Ten první z hole Pavla Bučněviče byl tvrdou ránou, ale následný nešťastný odraz a pátá trefa z hole Vladislava Naměstnikova zlomila Buffalu vaz. Ruský útočník pak korunoval svůj výkon i vítězství svého týmu ještě trefou do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:02 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:6
     
    59:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ztráta kotouče, rychlý brejk o dvou přihrávkách, když na konci té poslední stál rozjetý VLADISLAV NAMĚSTNIKOV a střelou do prázdné branky přidává šestý gól – 2:6. Asistence: Ryan Strome, Mats Zuccarello.
     
    58:36
    Sabres se snaží ještě alespoň kosmeticky upravit výsledek, nebo vykřesat naději, jenže Alexandar Georgijev je proti.
     
    57:50
    Zdá se, že i potřinácté v řadě vyhraje tým, který vstřelil první branku. Buffalo už totiž ztratilo šťávu, takže utkání se spíše dohrává.
     
    57:17
    Buffalo už to zkouší v pěti hráčích a bez Linuse Ullmarka, který odjel na střídačku. Brankář Rangers však zatím zasahovat nemusel.
     
    56:35
    Emoce jdou z domácích hráčů ven, což se není čemu divit. Jack Eichel (BUF) dal krosček soupeři, kterým byl Ryan Strome (NYR), a ten mu to oplatil seknutím – oba dva dostali menší trest.
    56:07 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:5
     
    56:07
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je tvrdá rána pro domácí! Pár vteřin po čtvrtém gólu vyjel domácí brankář za branku pro nahozený kotouč, ale ten od mantinelu blbě povyskočil, odrazil se od betonu přímo před prázdnou branku na hůl zcela osamoceného VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, a ten ho jen doklepl do prázdné branky – 2:5! Bez asistence.
    55:59 Pavel BUČNĚVIČ - 2:4
     
    55:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    A rozložení domácí defenzivy se hostům podařilo na jedničku! Kevin Hayes výborně podržel kotouč na kruhu, zbavil se obránce a nabruslil si do středu, odkud místo střely tvrdě přihrál do strany zcela volnému PAVLU BUČNĚVIČOVI, který jen pohodlně doklepl kotouč do prázdné klece – 2:4! Asistence: Kevin Hayes, Kevin Shattenkirk.
     
    55:47
    Jezdci jsou aktivní na útočné polovině a snaží se rozhodit defenzivu Sabres, které potřebují hrát a zabrat.
     
    54:54
    Rangers opět dostávají kotouč až k brance Buffala, které zakládá další útočnou akci. Čas mu neúprosně ubíhá.
     
    54:00
    Rozhodčí foukl do píšťalky, když se aktivní Rasmus Dahlin dostal ke střele, která byla sražena mimo hrací plochu. Vhazuje se po pravici Alexandara Georgijeva.
     
    53:48
    Jack Eichel dostal kotouč do pásma, zamíchal s ním kolem obránců a nakonec udržel svůj tým ve hře. Sabres kombinují v útočném pásmu.
     
    52:49
    Sabres vyhrály vhazování v obranném pásmu, po němž se vydaly do útoku a bylo z toho přečíslení tří na dva, ale bez povedené koncovky.
     
    52:26
    Jistý zákrok si připisuje pro změnu Alexandar Georgijev, na kterém ztroskotal Rasmus Dahlin, jenž se pěknou střelou z mezikruží prosadit nedokázal.
     
    51:30
    O chvíli později ujeli hosté do přečíslení dvou na jednoho, když Ryan Strome na levé straně zvolil místo přihrávky střelu a Linusi Ullmarkovi musel pomoci obránce, protože útočník Rangers se dotíral za kotoučem, který byl zřejmě někde za domácím brankářem.
     
    50:48
    Kuriózně však zahrozili hosté, když si Connor Brickley vyměnil kotouč s Boem Nievesem, jenže jeho zpětnou přihrávku nezasáhl a odkrytou branku tak trefit nedokázal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:24
    Sabres držely soupeře pod zámkem, ale puk už je u jejich branky a oba týmy v klidu a bezpečně střídají.
     
    49:11
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno! Kevin Shattenkirk vyvážel kotouč zpoza branky, jenže mu nejspíš zůstal ve vrstvě sněhu, čehož využil Tage Thompson, který okamžitě z otočky pálil, jenže Alexandar Georgijev byl pozorný a s jeho pokusem si dobře poradil.
     
    47:51
    Na trestné lavici tak máme Tonyho DeAngela (NYR), který mstil svého hvězdného parťáka a Kylea Okposa (BUF), jenž pro změnu přitvrdil. Oba borci si odpykají pět minut trestu za šarvátku.
     
    47:51
    Aréna v Buffalu bouří, protože jsme tu viděli bitku, která však nabídla zajímavější začátek, než její průběh. Kyle Okposo dohrál u mantinelu Matse Zuccarella, což se nelíbilo Tonymu DeAngelovi, který shodil se svým soupeřem rukavice. Po chvíli váhání se do sebe oba kohouti krátce zaklínili, ale stačil jeden hmat hostující hráče, domácí borec šel k ledu a bez výraznější rány tento konflikt skončil.
     
    47:06
    Rangers získali kotouč u své branky, uklidnili hru a dokonce se dostali do zakončení. Jmenovitě Boo Nieves, který však spíše získal čas a vhazování pro svůj tým, protože jeho střela z levé strany byla pro Linuse Ullmarka laskominou – komerční přestávka.
     
    45:47
    Parádní pasáž hry! Buffalo se dostalo celkem třikrát do zakončení, když první dva střelci neuspěli a napotřetí zastoupil Alexandara Georgijeva jeden z obránců. Vzápětí byl rozruch na druhé straně, kde se musel mít na pozoru Linus Ullmark a připsal si další zákrok.
     
    45:15
    Pavel Bučněvič se prodíral po pravé straně, jenže do zakončení se bohužel pro hosty dostat nedokázal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:45
    Obránce Jake McCabe tvrdou dělovkou od modré orazítkoval pouze nohu Matse Zuccarella, který ještě stihl dostat kotouč z obranného pásma.
     
    44:18
    Obrázek hry se trošku změnil, tentokrát jsou na kotouči častěji domácí a Rangers se úspěšně brání. Uvidíme, co přinesou další minuty.
     
    43:30
    Z otočky pálil Zemgus Girgensons, jenže jeho střela nenadělala bulharskému brankáři velké problémy. V podobné duchu se nesl i následný pokus Rasmuse Ristolainena. Těsné vedení Rangers tak pokračuje...
     
    43:08
    Kotouč je stále v obranném pásmu Rangers, kterým se ho nedaří vyhodit. Buffalo si však nemůže vytvořit trvalý tlak.
     
    42:21
    Mats Zuccarello nedokázal svou jedovatou střelu z pravé strany usměrnit mezi tři tyče a na druhé straně se musel mít na pozoru Alexandar Georgijev, ale ze závaru před jeho brankou nic nevzešlo.
     
    41:49
    Třetí početní výhoda Buffala zůstane nevyužitá, ale domácí ji zvládli určitě nejlépe ze všech přesilovek, které dnes měli, ačkoliv tu druhou i proměnili.
     
    41:15
    Tři dělovky Buffala měly gólové parametry! Z kruhu nejprve pálil jen do Alexandara Georgijeva obránce Rasmus Dahlin, kterého od modré napodobil i jeho spoluhráč a vzápětí z druhé strany pálil Sam Reinhart.
     
    40:20
    Buffalo pokračuje v přesilové hře z prostřední části a bezprostředně po vhazování se středem hřiště dostal do šance Jake Eichel, který dostal přihrávku do jízdy, jenže proti hostujícímu brankáři střelou na protější tyčku neuspěl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20 – 21
    Přesilové hry: 1/3 – 0/0
    Vhazování: 49 % – 51 %
    Zablokované střely: 6 – 3
    Hity: 12 – 10
     
    Čtyřicet minut máme za sebou a nutno oba týmy pochválit! Kdo dnes nocuje a utkání sleduje, rozhodně nelituje. Za domácí válí Jeff Skinner, který nejprve v úvodu třetiny snížil a po rychlé odpovědi Jimmyho Veseye dokázal v závěru prostřední části svým druhým gólem vrátit Sabres na dostřel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Rangers se osvobozují, takže Buffalo muselo pro kotouč až za vlastní branku. Další útočný výpad Sabres pak skončilo kotoučem na střídačce a vhazováním ve středovém kruhu.
     
    39:15
    Okamžitě po vhazování střílel z pravého kruhu jeden z hráčů Sabres, proti kterému úspěšně zasáhl Alexandar Georgijev.
     
    39:10
    Jeff Skinner je v laufu a KeyBank Center bouří. Důvod je jediný, domácí útočník se parádně prodral do útočné třetiny, kde míchal s kotoučem, až ho sekl do obličeje Kevin Shattenkirk (NYR) a nabídl soupeři třetí přesilovou hru v utkání. Využije ji?
     
    38:12
    A další přišla při přečíslení Buffala, jenže Connor Sheary na levé straně nedokázal s obránce na zádech posunout kotouč na svého spoluhráče.
     
    37:41
    Uvidíme, co tato branka udělá s dalším průběhem hry. Faktem je, že nadále sledujeme pěkné utkání, v němž je k vidění plno hezkých akcí.
    36:56 Jeff SKINNER - 2:3
     
    36:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo se podruhé dostává Rangers na dostřel. V pravém kruhu nadělal skákavý kotouč paseku, až ho sklepl jeden z domácích hráčů na JEFFA SKINNERA, a ten přesnou dělovkou z vrcholu kruhu snížil na 2:3! Asistence: Sam Reinhart, Rasmus Dahlin.
     
    36:22
    Kevin Hayes dobře napadal rozehrávku Sabres, kteří přišli o kotouč na vlastní modré čáře, jenže zakládající se oheň stihli uhasit v zárodku.
     
    36:01
    Po vhazování se hosté rychle osvobodili a další útok Buffala přerušil ofsajd. Sabres dnes mají s přechodem útočného pásma proti zformované obraně Rangers velké problémy.
     
    35:41
    Rangers se rychle osvobodili, ale o chvíli později už pálil Jake Eichel, jehož pokus Alexandar Georgijev pokryl.
     
    35:11
    Hra je přerušena a dvířka od trestné lavice se nám podruhé v utkání otevírají. Nedobrovolně si odjíždí odpočinout Boo Nieves (NYR), jenž dostává menší trest za vyhození kotouče mimo hrací plochu.
     
    34:55
    Po delší době kombinují s kotoučem Sabres, jejichž tlak v útočném pásmu přinesl jedinou střelu, ale ta mířila nad branku.
     
    33:57
    Mats Zuccarello využil svou mrštnost, když se po pravé straně prodral s kotoučem do kruhu a chytrou přihrávkou našel před brankou Neala Pionka, jehož střelu Linus Ullmark dobře pokryl!
     
    33:36
    Rychlý nahozený kotouč se odrazil k Alexandaru Georgijevovi, jenž ho před dotírajícím Connorem Shearym raději pokryl – komerční přestávka.
     
    32:36
    Tony DeAngelo přerušil čekání Rangers na další tlak, když udržel kotouč v útočném pásmu. Převaha hostů nakonec vyvrcholila střelou Kevina Shattenkirka, jehož pokus domácímu brankáři vypadl, ale jeho parťáci z obrany dostali kotouč rychle pryč.
     
    32:00
    Oba týmy bojují o kotouč převážně ve středu hřiště, nebo se hra stěhuje ze strany na stranu, jenže vinou nepřesností bez trvalého tlaku jednoho z týmů.
     
    31:14
    Šikovné a chytré zakončení předvedl Pavel Bučněvič. Útočník Rangers se prodíral po pravé straně, a když se zdálo, že objede branku, u tyčky puk zasekl a pokusil se zaskočit Linuse Ullmarka, jenž si však svou levou stranu bezpečně pohlídal.
     
    30:41
    Rangers založili útočnou akci, když se snažili prosadit nahozeným kotoučem, jenže o puk přišli a kotouč nakonec skončil na jejich střídačce. Budeme pokračovat po komerční přestávce.
     
    29:28
    Nakonec z toho byl brejk domácích, kteří ujeli do přečíslení tří na dva, které nakonec doplnil čtvrtý Jake McCabe, jehož střela od modré čáry mířila hodně vedle levé tyčky.
     
    29:04
    Rangers znovu kombinují kolem branky Buffala. Sabres se zatím úspěšně brání a soupeře do velkého zakončení nepouští.
     
    28:34
    Pokračujeme ve skvělém zápas, v němž mají navrch Rangers. Brendan Smith zachytil na modré čáře rozehrávku soupeře, když se pokoušel při přečíslení dvou na jednoho protlačit kotouč na najíždějícího Connora Brickleyho, jenže puk skrz obránce neprotlačil.
     
    27:46
    Tony DeAngelo pálil z levého kruhu jen nad branku Sabres, které se úspěšně osvobodily i díky dobré práce Vladimíra Sobotky.
     
    27:24
    Rangers drží zuby nehty útočné pásmo, jenže zatím převážně u mantinelu a zády k brance. Uvidíme, zda se usadí natrvalo.
     
    26:40
    Na druhé straně se prodral do zakončení Mats Zuccarello, jenže Linus Ullmark zasáhl svým ramenem. V další akci byl norský útočník v roli nahrávače, ale jeho pas nikoho nenašel.
     
    26:06
    Do útočného pásma se zajímavě prodral Jeff Skinner, kterému obránce pu pouze vypíchl na hůl soupeře, jenž okamžitě nabil do jízdy třetímu spoluhráči, ale ten zakončit nedokázal.
     
    25:52
    Následnou střelu Rasmuse Dahlina bulharský brankář Rangers bezpečně pokryl a poradil si také s dalším pokusem z dílny Buffala.
     
    25:41
    Znovu mohlo být sníženo! Jack Eichel dostal na hranici kruhu pěknou přihrávku od Jeffa Skinnera a parádní střelou z voleje orazítkoval horní tyčku hostující branky.
     
    25:24
    Kombinace Rangers skončila zajímavou přihrávkou křížem do zajímavého prostoru, kde však nikdo z hostů nestál a rychlý puk se nakonec dostal až na jejich modrou čáru, kde Tony DeAngelo přiťukl kotouč Alexandaru Georgijevovi, a ten ho před dotírajícím útočníkem raději přikryl.
     
    24:52
    Defenziva Rangers drží kotouč ve svém pásmu a zakládá další útočnou akci svého týmu. New York je zatím lepším týmem.
     
    24:39
    Na pravém kruhu se dostal do zakončení Connor Brickley, jenž lehkou střelou prověřil Linuse Ullmarka a následně se před brankou Buffala strhla menší potyčka více hráčů. Vylučovat se ale nebude.
     
    Víte, že...

    Útočník Jimmy Vesey na Buffalo umí! Ve dvou z posledních tří vzájemných zápasů mu totiž nastřílel po dvou gólech, z toho pokaždé byl ten první vítězný.
     
    22:59
    Tak to vidíte, Jimmy Vesey potvrdil, že na Buffalo střelecky umí, zatímco zmatky v defenzivě Sabres pokračují. Další závar před jejich brankou raději přerušil švédský brankář, když puk přikryl svou lapačkou.
    21:51 Jimmy VESEY - 1:3
     
    21:51
    Rangers právě vstřelili branku!
    Radost Buffala dlouho netrvala. Pavel Bučněvič za brankou napadl rozehrávajícího Lawrence Piluta, před kterého se dokázal dostat a posunul puk před branku, kam najel JIMMY VESEY a lehkým přiťuknutím k přední tyčce překonal zaskočeného Linuse Ullmarka – 1:3. Asistence: Pavel Bučněvič, Kevin Hayes.
     
    21:37
    Na druhé straně měl pro změnu šanci autor druhé trefy Jesper Fast, když Vladislav Naměstnikov pálil z levého kruhu, ale puk byl sražen mezi kruhy, kam zrovna najížděl první jmenovaný, jenže trefil je připraveného brankáře.
    20:53 Jeff SKINNER - 1:2
     
    20:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme sníženo! Výborně napadající Jason Pominville nedal Marcu Staalovi chvilku klidu, obránci Rangers za brankou vypíchl kotouč a našel před Alexandarem Georgijevem zcela volného JEFFA SKINNERA, který svým 35. gólem sezony překonal bulharského brankáře – 1:2! Asistence: Jason Pominville.
     
    20:31
    Hra je opět přerušena. Sražené nahození Buffala končí pro změnu v ochranné síti, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:05
    Tak sednout, popadněte brambůrky a jdeme na druhou část! Krátce po vhazování končí kotouč v hledišti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Český útočník Vladimír Sobotka zatím strávil na ledě přesně čtyři minuty a připsal si jeden střelecký pokus. Jeho krajan Filip Chytil zůstal dnes jen na tribuně jakožto zdravý náhradník a prostor dostal sedmý obránce Anthony DeAngelo, který už si připsal jednu asistenci.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 11 – 13
    Přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 4 – 2
    Hity: 7 – 8
     
    Zazněla první siréna, která ukončila úvodních dvacet minut. Nutno podotknout, že diváci se rozhodně nenudí. Oba týmy se snaží hrát aktivně, ale mírně navrch mají Rangers, kteří dokázali udeřit. Domácí v úvodu trefili jen tyčku, načež soupeř udeřil. Nejprve mířil přesně Boo Nieves, na kterého navázal po deseti minutách přesnou tečí Jesper Fast.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Rangers vysoko napadají, což občas přinese okénka, jako se stalo v tuto chvíli a Buffalo se pohodlně dostalo do útočného pásma. Zegmus Girgensons to měl ale před brankou Alexandara Georgijeva těžké a zakončit nedokázal.
     
    18:33
    Na levé straně se prodíral ke střele Vladislav Naměstnikov, jehož pokus srazil mimo branku Lawrence Pilut. Následně oba týmy střídají a Rangers to mohou zkusit znovu.
     
    18:05
    Tony DeAngelo rozehrál kotouč, který dostal do útočného pásma, jenže hosté ho neudrželi a museli uhasit nebezpečný brejk.
     
    17:35
    Hra se na několik desítek vteřin přesunula k brance Buffala, kterou dnes hájí Linus Ullmark, jenže ohrožení to nepřineslo a dění na ledě se opět uklidnilo.
     
    16:43
    Jezdci se úspěšně brání, dobře drží obrannou modrou čáru, a když už je potřeba zatáhnout za ruční brzdu, vyhodí na zakázané uvolnění, jako tomu bylo v posledním případě. Vhazuje se po levici Alexandara Georgijeva.
     
    15:45
    Na ledě sledujeme zajímavé utkání ve svižném tempu, ale od druhé trefy Rangers jsme žádnou nebezpečnou střelu neviděli. Na puku je však častěji Buffalo, které se snaží usadit na útočné polovině.
     
    14:45
    Alexandar Georgijev si připsal jistý zákrok, kterým udržel nulu na svém kontě a přinesl nám další komerční přestávku.
    14:03 Jesper FAST - 0:2
     
    14:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Sabres šance spálily a jsou potrestány! Na modré čáře dostal zachytil kotouč Vladislav Namestnikov, jenž si připravil puk a jeho parádní střelu úspěšně tečoval před brankou JESPER FAST, který dává svému týmu dvoubrankové vedení – 0:2! Asistence: Vladislav Naměstnikov, Tony DeAngelo.
     
    13:45
    Několik desítek vteřin se oba týmy vystřídaly v držení kotouče, když následně zahrozili Jezdci. Linus Ullmark však zasahovat nemusel.
     
    12:26
    Buffalo sevřelo soupeře do kleští, jenže bez dalšího střeleckého nebezpečí. Dobrou zprávou pro domácí fanoušky je, že se bude vhazovat před brankou Rangers.
     
    11:56
    No, mohlo být vyrovnáno! Za obranou Rangers se ocitl rozjetý Zemgus Girgensons, jenž začal za jízdy míchat s kotoučem, ale zezadu ho dokázal stíhat Marc Staal a jeho parťák z branky pohotově povyjel, aby zakončení domácímu borci zkomplikoval – úspěšně.
     
    11:23
    Žádná složitá kombinace, ale efektivní zakončení. Na levé straně se ve velkém úhlu nebál zakončit Jason Pominville, leč Alexandar Georgijev jeho pokus bezpečně viděl a svou přední tyčku bezpečně pokryl.
     
    10:48
    Linus Ullmark pokryl zajímavý pokus z pravé strany, po němž se dopředu ženou domácí hráči. Co elitní formace Sabres vymyslí?
     
    10:37
    Po zakázaném uvolnění se vhazovalo před brankou New Yorku, který se okamžitě osvobodil. O chvíli později už kontroluje kotouč na svých hokejkách.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:50
    Rozhodčí opět foukl do píšťalky. Ve středu hřiště dostal zajímavý pas Evan Rodrigues, jenž s pukem vlétl do útočného pásma, ale okamžitě ho z obou stran sevřeli dva bránící hráči, kteří mu nedovolili zakončit a bulharský brankář jedoucí kotouč bezpečně pokryl.
     
    09:12
    Jezdci se drželi na útočné polovině, leč se jim nepodařilo vytvořit souvislý tlak, který by mohl přinést ohrožení domácí branky. Na druhé straně pro změnu pálil z hranice kruhu Jack Eichel, jehož střelu srazil do ochranné sítě Kevin Shattenkirk.
     
    08:31
    Sabres sice po prohraném buly dokázaly dostat kotouč ze třetiny, jenže budou muset nakopnout nohy, jelikož kotouč drží soupeř a z vlastního obranného pásma zakládá další útok.
     
    08:12
    Rangers svého soupeře zatlačili při jeho rozehrávce, což přineslo ovoce. Nepřesná rozehrávka zanesla kotouč až za brankovou čáru Alexandara Georgijeva, což znamená jediné – vhazování před brankou Buffala.
     
    07:27
    Na kontě Linuse Ullmarka přibyl další úspěšný zákrok. Z pravého kruhu pálil tentokrát Ryan Strome, jehož pokus však nemohl být pro domácího brankáře ničím náročným.
     
    Víte, že...

    První vstřelený gól je ve vzájemných zápasech velmi důležitý. V posledních dvanácti vzájemných zápasech totiž zvítězil tým, který vstřelil vedoucí gól.
     
    06:36
    Na druhé straně si připsal jednoduchý zákrok Linus Ullmark, jenž ukryl do své náruče střelu z levého kruhu. Po komerční přestávce se bude pokračovat vhazováním před brankou Sabres.
     
    06:01
    Zajímavá kombinace Buffala skončila střelou, kterou vyprodukoval na hranici kruhu Sam Reinhart, leč jeho pokus Alexandar Georgijev bezpečně ukryl – vhazování po jeho levici.
     
    05:28
    Oba týmy se přetahují o kotouč, hraje se na obě strany, jenže bez zajímavého střeleckého pokusu.
     
    04:40
    Závar před brankou Rangers byl příliš slabý na to, aby znamenal gólovou tečku. Alexandar Georgijev svou pozici společně s obránci uhájil a hra se stěhuje do středního pásma.
    04:09 Cristoval NIEVES - 0:1
     
    04:09
    Rangers právě vstřelili branku!
    Trošku jsem to zakřikl, protože tu máme první gól. Pokus od modré byl sražen před brankou Linuse Ullmarka, kde vypadl z hloučku hráčů a pozorný BOO NIEVES ho z mezikruží poslal do horní části branky – 0:1! Asistence: Brendan Smith.
     
    03:43
    Kotouč je na útočné polovině New Yorku, leč zatím bez střeleckého efektu.
     
    02:49
    Další střelecký pokus Alexandar Gerogijev pokryl a jeho tým může jít do útoku. Uvidíme, co Rangers dokáží vymyslet...
     
    02:26
    Buffalo se nakonec dostalo do tlaku, který pokračuje i nadále. Sam Reinhart nejprve nahozením Jacka Eichela nenašel, ale kapitán Sabres se k puku dostal vzápětí a jeho střelu z pravého kruhu trefil jen lapačku hostujícího brankáře.
     
    01:58
    Obrovská šance Sabres však přece jen přišla! Jack Eichel vybojoval puk za brankou, odkud ho posunul na modrou čáru, kde jeden z obránců narazil na hranici kruhu na hůl Rasmuse Dahlina a velká budoucnost celé NHL orazítkovala levou tyčku branky!
     
    01:43
    V prvních desítkách vteřin se hosté úspěšně brání a Buffalu se nedaří dostat do útočného pásma. Úvod přesilové hry mu příliš nedaří.
     
    00:55
    Už v první minutě máme před sebou první vyloučení. Obránce Adam McQuaid (NYR) si ve středu hřiště počínal nedovoleně a dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    00:39
    New York Rangers vyhráli úvodní vhazování, po němž se elitní formace vydala do útoku a zahrozila! Mika Zibanejad zavezl kotouč, zleva našel mezi kruhy Nela Pionka, jehož pokus mířil nad horní tyčku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    KeyBank Center už zazněla kanadská hymna, po které přichází na řadu ta americká. Následně už nás čeká jen úvodní vhazování!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Ullmark – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Pilut, McCabe – Pominville, Eichel (C), Skinner – S. Reinhart, Rodrigues, Sheary – T. Thompson, Sobotka, C.J. Smith – Okposo (A), Jo. Larsson, Girgensons.

    New York Rangers: Georgijev – Pionk, M. Staal (A), McQuaid, Skjei, Shattenkirk, Br. Smith – Zuccarello (A), Zibanejad, Kreider (A) – Bučněvič, K. Hayes, Vesey – Fast (A), R. Strome, Naměstnikov – C. Brickley, Nieves, DeAngelo.

    Rozhodčí: Skilliter, O'Rourke – Kovachik, Marquis.
     
    Nakonec budou čeští fanoušci zklamaní, protože útočník New York Rangers zůstal pouze zdravým náhradníkem. Uvidíme však zajímavý souboj týmových dvojek, když dostanou přednost domácí brankář Linus Ullmark i hostující Alexandar Georgijev.
     
    V zajímavé mixáži mládí a zkušeností v podání Buffala najdeme i českého útočníka Vladimíra Sobotku, který sice bodově (3+7) nezáří, ale zejména v defenzivě si své odvede. Na druhé straně barikády se velmi slušně uchytil útočník Filip Chytil (10+9). Kdo z nich se bude radovat v dnešním souboji?
     
    Co se týče vzájemné bilance obou týmů, čísla hovoří jasně – věřte New York Rangers! Ti vyhráli pět z posledních šesti vzájemných zápasů, z toho dva na ledě Buffalo. Domácí tým se navíc radoval čtyřikrát v řadě, z čehož třikrát to byl právě celek z New Yorku.

    Předešlé zápasy navíc ukazují, že se nedají čekat žádné gólové hody. V pěti z posledních sedmi zápasů totiž dal poražený celek jediný gól a pouze třikrát padlo pět a více branek.
     
    Buffalo překvapuje a drží se v boji o play off!

    V posledních týdnech sice Buffalo střídá světlejší momenty s horšími, přesto patří k překvapením aktuální sezony a drží se blízko postupovým pozicím. Sabres za to vděčí zejména sérii z úvodu sezony, kdy v listopadu vyhráli desetkrát v řadě, čímž si vytvořili zajímavý bodový polštář.

    Aktuálně je tým Vladimíra Sobotky mimo pozice pro play off, ale patří do užší skupiny, která se pere o poslední pozice, zaručující účast v boji o Stanley Cup. Buffalo se opírá zejména o Jeffa Skinnera (34+17) s Jackem Eichelem (18+43), které podporuje mladý Sam Reinhart (13+36) a další čtyři hráči mají nad dvacet bodů.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Rangers dohání manko, budou opět bez play off?

    Jezdci z New Yorku čekají na Stanley Cup od roku 1994 a zdá se, že po této sezoně bude jejich půst pokračovat. Celek z Manhattanu ztrácí na pozice, zajišťující účast v play off, už před deset bodů a nutně by potřeboval vítěznou sérii, která by ho mohla vrátit do bojů o vyřazovací část.

    Naději dala série z konce ledna, kdy Rangers vyhráli pět ze sedmi zápasů, ale v posledních pěti duelech brali jen dvě výhry. Důvodem je také špatná venkovní bilance, protože z 26 venkovních duelů získali pouze dvacet bodů za devět výher.
     
    Vítám všechny fanoušky NHL u sledování dalšího utkání nejlepší hokejové ligy světa! Od 1:00 se proti sobě postaví Buffalo s New York Rangers, tedy týmy, které měly v nabité noci ze čtvrtka na pátek volno.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 21. Skinner (Pominville), 37. Skinner (S. Reinhart, Dahlin) – 5. Nieves (Br. Smith), 15. Fast (Naměstnikov, DeAngelo), 22. Vesey (Bučněvič, K. Hayes), 56. Bučněvič (K. Hayes, Shattenkirk), 57. Naměstnikov, 60. Naměstnikov (R. Strome, Zuccarello)


    Buffalo Sabres: Ullmark – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Pilut, McCabe – Pominville, Eichel (C), Skinner – S. Reinhart, Rodrigues, Sheary – T. Thompson, Sobotka, C.J. Smith – Okposo (A), Jo. Larsson, Girgensons.
    New York Rangers: Georgijev – Pionk, M. Staal (A), McQuaid, Skjei, Shattenkirk, Br. Smith, DeAngelo – Zuccarello, Zibanejad (A), Kreider – Bučněvič, K. Hayes, Vesey (A) – Fast (A), R. Strome, Naměstnikov – C. Brickley, Nieves.

    Rozhodčí: Skilliter, O'Rourke – Kovachik, Marquis

    Diváci: 19 070
    thejrc.org