Buffalo – NY Rangers 2:6 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:1 (kon.) | Minnesota – New Jersey 4:5 (po pr.)
Anaheim – Boston 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 4:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:5 (po pr.)
Colorado – St. Louis 0:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Edmonton Oilers
Sobota 16.02.2019, 01:40 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Edmonton si ještě bere timeout.
     
    58:53
    Hosté hrají powerplay!
     
    57:54
    Koskinen už jel na střídačku, ale v době, kdy už chtěli hosté hrát powerplay, tak jim byl odpískaný icing.
    56:23 Nino NIEDERREITER - 3:1
     
    56:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Aho posunul kotouč zprava přes Larssona na střed, kde byl NINO NIEDERREITER. Ten se snažil rozhýbat Koskinena při svém forhendovém blafáku, kotouč se vzápětí otřel o pravou nohu brankáře a domácí jej nakonec silou vůle dostali za brankovou čáru. Je dost možné, že puku se jako poslední dotkl lehce McDavid svojí hokejkou. Asistence: Sebastian Aho, Justin Williams.
     
    48:49
    Larsson (EDM) hákoval Aha v pravé části středního pásma a míří na trestnou lavici.
     
    48:14
    Martinookovu nahrávku vzduchem přes padajícího beka promáchl Svečkinov na pravé straně.
     
    46:13
    Puljujärviho střela ze středu byla sražena na levou stranu a Cave měl tutovku sám před McElhinneym, jenže to by nemohl zakončovat do dolní části branky, nýbrž pod horní tyč. Domácí brankář tak uhájil vedení Caroliny nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    42:39
    Williams měl na levé straně naprostou jasnou šanci, ale selhal proti Koskinenovi tváří v tvář, když otřel svoje zakončení o levou ruku hostujícího gólmana.
     
    38:05
    Šarvátka Nugenta-Hopkinse a Martinooka před domácí branku poté, co se hosté tlačili k dorážkám končí tím, že oba hokejisté dostali dvě minuty za hrubost.
     
    37:08
    Russell poslal Niederreitera na mantinel za hostující branku, ten se zvedl a následně dohrál Klefboma v levé části útočného pásma. Načež si obě strany všechno a jasně začaly vyřizovat. Aktivní byl Williams, Malone či Cave, Khaira či Rattie. Koskinen všemu jen přihlížel. Nakonec sudí usoudili, že na trestnou lavici se vrátí Niederreiter (CAR) kvůli dvěma minutám za naražení zezadu a hosté vytěží z této strkanice další přesilovku pět na čtyři.
     
    34:20
    McDavid dojel až na levý kruh útočného pásma a tam jej hákoval Niederreiter (CAR), hosté zahrají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    33:36
    Nugent-Hopkins připravil zprava na levou stranu tutovku pro zcela volného Chiassona, ale ten z první napálil pravou nohu brankáře.
     
    32:33
    McDavid se protlačil na pravé straně až před McElhinneyho a cpal kotouč na vzdálenější tyčku, brankář Canes však použil vyrážečku ke svému zákroku při vyložené hostující šanci.
     
    23:38
    Aho neměl špatnou šanci z pravé strany, zápěstím trefil levé rameno Koskinena.
     
    19:25
    Aho (CAR) sekl McDavida na pravé straně a vyfasoval dvě minuty.
     
    16:05
    McDavid se na středu zjevil jako třetí hráč při rychlém brejku a po nahrávce z pravé strany zakončoval z druhé vlny centimetry vedle levé tyče.
     
    11:24
    Jeden z domácích hráčů zvedl hlavu a nahrál krásně křížem zleva na pravou stranu, van Riemsdyk si nezpracoval kotouč napoprvé ideálně a poté nataženou hokejkou trefil hůl Koskinena, od které se puk odrazil do těla brankáře hostů.
     
    05:16
    Zatím strhující bitva. Chiasson uháněl středem na gólmana, ale nedotáhl bekhendový blafák okolo pravé ruky McElhinneyho.
     
    03:39
    Draisaitl (EDM) je trošku naštvaný, ale na levé straně zasáhl Williamse hokejkou do obličeje a dostává dvě minuty za vysokou hůl.
    02:16 Lucas WALLMARK - 2:1
     
    02:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tři góly za 136 vteřin snad nepadnou ani v házené! Teräväinen dostal nahrávku od spoluhráče z levé strany a ze středu posunul kotouč na pravý kruh, kde se do zakončení z jedničky položil LUCAS WALLMARK a pokořil Koskinena. To je start zápasu. Asistence: Teuvo Teräväinen, Micheal Ferland.
    01:32 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    01:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jeden z domácích hráčů přihrál bekhendem z rohu útočného pásma LEONU DRAISAITLOVI, ten mířil do situace dva na jednoho proti Pescemu. Narazil si v rychlosti s Kassianem, tím vykoupal se svým spoluhráčem brankáře a LEON DRAISAITL měl před sebou prázdnou branku. Asistence: Zack Kassian.
    00:37 Nino NIEDERREITER - 1:0
     
    00:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    Williams nahrál bekhendem u pravé tyče pod sebe a Aho posléze nalezl NINO NIEDERREITERA, který si sjel do druhé vlny a střelou z první z levé strany zakončil na přední tyči za Koskinena. Asistence: Sebastian Aho, Justin Williams.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 1. Niederreiter (Aho, Williams), 3. Wallmark (T. Teräväinen, Ferland), 57. Niederreiter (Aho, Williams) – 2. Draisaitl (Kassian)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Gravel, Petrovic – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Malone, Lucic (A) – Rattie, Cave, Rieder.

    Rozhodčí: Lambert, McCauley – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 14 430
    bahis siteleri