Celta Vigo – Levante 1:4 (kon.) | Rayo Vallecano – Atlético 0:1 (kon.) | Real Sociedad – Leganés 3:0 (kon.)
Barcelona – Valladolid 1:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:0 (1:0)
Real Valladolid
Sobota 16.02.2019, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer při sledování přenosu utkání čtyřiadvacátého kola španělské La Ligy. Barcelona potřebuje nutně zabrat, když v posledních třech soutěžních zápasech jen remizovala, na Camp Nou dnes přivítá Valladolid a proti patnáctému celku tabulky bude obrovským favoritem.
     
    FC Barcelona

    I přes remízy v posledních dvou kolech náskok Barcelony v čele tabulky o bod vzrostl, ovšem již nikoliv na Atlético Madrid, ale na svého úhlavního rivala Real Madrid. Ten během tohoto období získal plný počet šesti bodů a svoji ztrátu na Barcelonu stáhl z deseti na šest bodů, navíc jarní El Clásico se rychle blíží. V minulém kole v Bilbau Barcelona při bezbrankové remíze vůbec poprvé během tohoto ligového ročníku neskórovala.

    Barcelonu již v úterý čeká důležité utkání v Lyonu v rámci osmifinálového zápasu Ligy mistrů a čeká se, že trenér Valverde pro tento účel nechá několik hráčů odpočívat, avšak Lionel Messi by dnes neměl chybět v základní sestavě.

    Mimo hru by měl být až do poloviny března nizozemský brankář Cillessen, naopak po dvouměsíční absenci se do tréninku vrátil francouzský obránce Umtiti.

    Lionel Messi s Luisem Suárezem suverénně ovládají individuální statistiky soutěže, Messi už vstřelil 21 branek a na dalších 10 přihrál, Uruguajec k patnácti vstřeleným přidal pět asistencí. Žádný další hráč v soutěži nevstřelil více než dvanáct branek.
     
    Real Valladolid

    Po čtyřech sezónách strávených ve druhé lize se fotbalisté Valladolidu vrátili zpět mezi španělskou elitu, i přes dobrý start se jim ale v poslední době nedaří a klesli už na patnáctou pozici s náskokem tří bodů na sestupové pásmo, neboť v posledních osmi kolech vyhráli jen jednou, 2:1 v domácím utkání nad Celtou Vigo.

    Na trávnících soupeřů zatím Valladolid vůbec nehraje špatně, i přes poslední dvě prohry je stále sedmým nejlepším týmem v celé soutěži, když dokázal vyhrát ve Villarrealu, na Betisu Sevilla i v San Sebastianu a z pěti dalších zápasů z celkových dvanácti přivezl bod.

    Hostující trenér Sergio Gonzalez disponuje takřka kompletním kádrem, mimo hru jsou jen zranění Luismi a Duje Čop. Jednu žlutou kartu od trestu jsou obránci Kiko Olivas a Antonito.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba – Aleñá, Busquets, Arturo Vidal – Messi (C), K-P. Boateng, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Pena – Coutinho, Semedo, Rakitić, Malcom, L. Suárez, Lenglet.

    Real Valladolid: Masip – Fernández, Olivas, F. Calero – Antoñito, Míchel (C), D. Verde, Tuhami, Nacho Martínez – Guardiola, Ünal.
    Náhradníci: Čop, Keko, B. Fernández, Moyano, T. Villa..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rozhodčí Juan Martínez už přivedl aktéry zápasu na trávník stadiónu Camp Nou, utkání bude během několika okamžiků zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Barcelona hraje tradičně v červeno-modrých dresech, hosté také oblékli svoji obvyklou bílo-fialovou kombinaci.
     
    2
    Hosté zahájili utkání na trávníku velkého favorita aktivně a brzy vybojovali svůj první rohový kop.
     
    2
    Po Verdeho centru míč nebezpečně propadl v předbrankovém prostoru, žádný z hostujících hráčů se k němu ale probojovat nedokázal.
     
    3
    Verde po výpadu na levém křídle vybojoval další rohový kop pro Valladolid, ani druhý z jeho centrů ale nepřinesl střelecké zakončení a po odrazu míče za branku může rozehrávat domácí brankář ter Stegen.
     
    5
    Barcelona pomalu přebírá iniciativu, zatím se ale domácí ještě nepřiblížili k pokutovému území hájeném Jordi Masipem.
     
    6
    Poprvé v akci Messi, byl mu ale pískán nedovolený zákrok ve středu hřiště a hosté mohou rozehrávat.
     
    7
    Hosté se zase v šesti hráčích vydali na útočnou polovinu, Ünal ale přihrával mimo dosah svých spoluhráčů a držení míče se ujali Katalánci.
     
    8
    Ünala zezadu povalil Pique, hosté budou zahrávat volný kop na soupeřově polovině.
     
    9
    Probudilo se obecenstvo a hromadně se snaží povzbudit domácí fotbalisty.
     
    9
    Kevin-Prince Boateng si naběhl do pokutového území na průnikovou přihrávku Aleni, slabě zakončoval jen do brankáře Masipa.
     
    11
    Enes Ünal naskočil neohrabaně do souboje s Busquetsem a mladý útočník hostů vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    13
    Dembélé se pokusil proniknout po levém křídle a byť Joaquín Fernández jej zastavil čistě, tak poté byl domácí útočník faulován Antoňitem a je tu první standardní situace pro Barcelonu.
     
    14
    Po centru od levé postranní čáry byl před brankou pískán Boatengovi nedovolený zákrok, rozehrávat může brankář Masip.
     
    16
    Po zákroku Tuhamino na Vidala dostali domácí výhodu, ze které ale Dembélé nedokázal nic vytěžit. O pár desítek sekund při následném přerušení se Tuhamimo dostává důrazného ústního varování od sudího Martíneze.
     
    17
    Jordi Alba dostal dlouhý pas do volného prostoru na levém křídle, následný centr ale nenašel nikoho v červeno-modrém a navíc při letu do pokutového území opustil hrací prostor.
     
    18
    Messi připravil dobrou střeleckou příležitost pro Dembélého, do jeho střely se v poslední chvíli stačil vložit Antoňito.
     
    20
    Valladolid nadále předvádí sympatický aktivní výkon, centr Nacha Martíneze ale doletěl jen k brankáři ter Stegenovi.
     
    21
    Boateng padl k zemi v těsné blízkosti pokutového území Valladolidu, faul si u rozhodčího Martíneze ale nevymodlil.
     
    22
    Sergi Guardiola se dravě probíjel do pokutového území Barcelony, proti početní převaze své tažení ale nedokázal střelecky zakončit.
     
    24
    Messi byl přidržen při průniku útočnou polovinou, domácí rozehrávají volný kop z místa přestupku.
     
    25
    Dembélého centr odkopává Kiko Olivas, Valladolid se zatím brání vcelku s přehledem.
     
    27
    Další útočná akce Valladolidu, po centru Nacha Martíneze se míč odrazil k volnému Sergimu Guardiolovi, ten vysoko přestřeluje barcelonskou branku.
     
    29
    Boateng ve středu pole zbořil Michela, hosté se zase mohou usadit na polovině Barcelony.
     
    30
    V úvodní půlhodině jsme toho vskutku moc neviděli, střely na bránu 1:0 pro Barcelonu, mimo bránu 0:0. Tou jedinou střelou na bránu navíc byla jen velmi slabá střela Boatenga přímo do Jordiho Masipa.
     
    31
    Sergi Guardiola si pomohl nedovoleně v souboji s Vermaelem, domácí rozehrávají ve středu hřiště.
     
    32
    Nepřesnou přihrávku Calera sice vystihl Arturo Vidal, při zpracování si ale pomohl rukou a rozehrávat mohou hostující zadáci.
     
    34
    Po chybě v hostující rozehrávce Anuar Tuhami byl pozdě v souboji s Busquetsem, soka ostře poslal k zemi a prohlíží si žlutou kartu.
     
    34
    Následný centr Messiho defenziva Valladolidu s jistotou odvrací k postranní čáře.
     
    35
    Pravý obránce Sergi Roberto propadl ve středu hřiště, čehož hosté mohli využít k otevřenému prostoru na levém křídle, Nacho Martínez ale po svém průniku k pokutovému území o míč přišel.
     
    37
    Neúspěšná souhra Jordiho Alby s Dembélém na levém křídle, domácí ale ještě budou moci vhazovat.
     
    38
    Joaquín Fernández v osobním souboji nedovoleně atakoval Boatenga, standardní situace pro Barcelonu u postranní čáry.
     
    38
    Domácí rozehráli nakrátko, následný Albův centr jen proletěl pokutovým územím.
     
    39
    Nacho Martínez v rychlém sledu adresoval dva centry do pokutového území Barcelony, s oběma si domácí stopeři poradili.
     
    40
    Domácí podnikli rychlý přechod do útoku ve třech proti stejnému počtu protihráčů, Dembélé ale nepřesně přihrával rozběhnutému Messimu na pravé křídlo, blíže k míči měl Kiko Olivas.
     
    41
    Domácí příznivci vycítili, že by Barcelona potřebovala podporu a snaží se povzbudit červeno-modré hromadným skandováním.
     
    41
    První výraznější moment Lionela Messiho, ten se probil k pokutovému území Valladolidu, jeho první střela ale byla sražena a také do druhé hostující obránci stačili vložit nohu a srazit ji mimo branku.
    41. Až v závěru prvního poločasu poprvé zahrozil Lionel Messi.
     
    42
    Hosté mohli po zisku míče do rychlého brejku, běželi v pěti proti třem hráčům Barcelony, počínali si ale tristně a nepřesná přihrávka končí za brankou.
    42. Katastrofálně sehrané přečíslení hostů, krátce poté Barcelona vybojovala pokutový kop.
     
    43
    Penalta pro Barcelonu!
     
    43
    Michel v pokutovém území stáhl k zemi Piqueho a rozhodčí Martínez píská penaltu pro domácí tým!
    43. Penaltový zákrok Míchela na Piqueho.
     
    43
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Brankář Masip vystihl směr rány LIONELA MESSIHO, ten ale dokázal míč vtěsnat k tyči a z pokutového kopu otevírá skóre zápasu!
    43. Lionel MESSI - 1:0
     
    45
    Další rychlý kontr hostů, Tuhamiho centr před nabíhajícím Ünalem v poslední chvíli dokázal špičkou kopačky posunout mimo Turkův dosah Pique!
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    S uplynutím pětačtyřicáté minuty rozhodčí Juan Martínez ukončil první poločas, který nenabídl nějakou památnou fotbalovou podívanou, přesto se v jeho závěru Barcelona dostala do vedení díky penaltové trefě Messiho.

    Po hříchu si ale domácí nedokázali vypracovat jinou gólovou příležitost a protože také hosté bojují s finální fází svých akcí, odchází se do šaten za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách.
     
    47
    Domácí se zřejmě duchem zapomněli v kabině, ponechali totiž soupeři obrovské množství prostoru v blízkosti vlastního pokutového území, Sergi Guardiola ale i díky pádu Piqueho do plánované dráhy střely střílí nepřesně.
    47. Sergio Guardiola volil o jeden dotyk více než bylo potřeba a do střely mu vpadl Piqué.
     
    49
    První světový zákrok Jordiho Masipa proti Messiho ráně! Katalánci teď byli nesmírně blízko druhé brance.
    49. Naprosto senzační zákrok Masipa proti Messiho ráně.
     
    50
    Utkání sleduje 67 435 diváků.
     
    51
    Šance před domácí brankou! Na Verdeho centr ale u bližší tyče těsně nedosáhl Antoňito a Marc-André ter Stegen pozorně ukryl míč do své náruče.
     
    53
    Po rychlém výpadu Dembélého se do dalšího zakončení dostal Messi, z nadějné pozice ale branku hostů tentokrát netrefil.
     
    55
    Kevin-Prince Boateng se při kolmici za hostující obranu vyhl ofsajdové pasti a běžel vstříc brankáři Masipovi, ten ale ghanskému útočníkovi dokázal výborně zmenšit střelecký úhel, poté ustál i Boatengovu kličku a skvělým počínáním zamezil zkušenému forvardovi v zakončení!
    55. Boateng při samostatném úniku ani nevystřelil.
     
    57
    Barcelona už je znovu usazena u pokutového území soupeře, domácí se snaží zasadit soupeři další ránu.
     
    58
    Hosté po zisku míče podnikli rychlý přechod do útoku, Nacho Martínez jej ale zakončil velmi nepřesným centrem, který letěl do území nikoho.
     
    59
    Po standardní situaci Valladolidu nepřesně zakončoval Enes Ünal.
     
    60
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, přichází Luis Suárez.

    Zatímco Boatengovi se za dnešní výkon dostalo potlesku obecenstva, tak Suáreze na trávníku vítá hromový aplaus.
     
    62
    Na Messiho centr si v pokutovém území naskočil Vidal, ovšem jen prodloužil míč k brankáři Masipovi.
     
    63
    Do Nachova centru zkusil střihnout nůžky Enes Ünal, míč ale netrefil, přesto se balónu zmocnil Antoňito, ten v nadějné pozici trefil jen hruď bránícího Artura Vidala.
     
    65
    A zase Masip! Proti němu se v naprosto stoprocentní pozici objevil Luis Suárez, Masipa ale nepřekonal a hostující brankář si poradil i s přízemní ránou Messiho o pár sekund později!
    65. Další mimořádný zákrok Masipa proti Suárezovi, hostující brankář poté lapil i Messiho střelu.
     
    67
    Messi po průniku k pokutovému území padl k zemi, rozhodčí Juan Martínez nechal ve hře pokračovat a následně uděluje Messimu žlutou kartu za protesty barcelonského kapitána, což domácí publikum oceňuje bouřlivým pískotem.
     
    67
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Daniele Verde, přichází Toni Villa.
     
    68
    Guardiolovu střelu z úhlu Piqué srazil mimo domácí branku. Gerard Piqué neustále bojuje s Jordim Masipem o post hráče zápasu.
     
    69
    Dva rohové kopy pro Valladolid v rychlém sledu, hosté se ale do zakončení nedostali.
     
    70
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Philippe Coutinho.
     
    71
    Rozeběhla se závěrečná dvacetiminutovka a Barcelona nadále drží těsné vedení, které ale může být i proti takovému outsiderovi velmi ošidné.
     
    72
    Třetí roh pro Barcelonu, domácí jej rozehráli nakrátko a poté se nedostali ani do pokutového území.
     
    73
    Aleňův výborný centr našel v pokutovém území naprosto osamoceného Suáreze, ten si ale nedokázal poradit s těžkým zakončením z voleje a míč jen odrazil k soupeřovým zadákům.
     
    75
    Hosté po zisku míče propásli možnost k rychlému protiútoku, Barcelona znovu dostala míč pod svoji kontrolu.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Ivan Rakitić.
     
    76
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Stiven Plaza.

    Debut pro ekvádorského útočníka ve španělské nejvyšší soutěži, střídá zraněného Toniho Villu.
     
    78
    Sergi Roberto si dvakrát vyměnil míč s Messim a poté technickou střelou ze střední vzdálenosti těsně minul branku hostujícího týmu.
     
    79
    Gerard Piqué na nějakých třiceti metrech od vlastní branky fauloval Stivena Plazu a hostům se nabízí možnost zajímavé standardní situace.
     
    79
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Keko.
     
    80
    To bylo velmi nepovedené od hostů, nejdříve Míchel z volného kopu trefil jen bránící hráče, míč se odrazil k Sergimu Guardiolovi, ten o mnoho metrů přestřeluje branku.
     
    82
    Katalánci drží míč ve středu hřiště a hledají cestu do hostující defenzivy.
     
    84
    Coutinho byl v pokutovém území podražen Kikem Olivasem a rozhodčí Martínez píská druhou penaltu pro Barcelonu!
     
    85
    Rozhodčí Martínez si ještě ověřil situaci s kolegou u videa, už ale definitivně penaltu potvrdil.
     
    85
    Jordi Masip chytá Messimu pokutový kop, následně hbitě vstal a zvládl zachytit také Messiho hlavičkovou dorážku!
    85. Druhý pokutový kop už Messimu Jordi Masip zlikvidoval a poradil si i s dorážkou.
     
    87
    Luis Suárez se neprobil do pokutového území, hosté poté ale zase jen odevzdali míč Barceloně.
     
    88
    A další šance Messiho! Domácí kapitán si navedl míč k pokutovému území na levačku a jeho technický obstřel končí těsně vedle tyče hostující branky.
     
    90
    Messi převzal přihrávku od Rakitiće, probil se k pokutovému území Valladolidu, následně prostrčil svoji přihrávku na volného Suáreze, ovšem trefil jen paty uruguajského útočníka.
     
    90+1
    Rozhodčí Juan Martínez oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+2
    Suárez se rozběhl za dlouhým pasem za obranu Valladolidu, byl ale přistižen v těsném ofsajdu.
     
    90+3
    Domácí se rozběhli ve čtyřech proti dvěma posledním zadákům soupeře, Messi připravil další tutovku pro Suáreze, ten ale zase ztroskotal na géniovi v brance Valladolidu!
    90+3. Fantom v brance Valladolidu zase čaroval, tentokrát proti Suárezovi.
     
    90+4
    Tentokrát zakončoval Coutinho, míč ale nasměroval jen zhruba do dvacáté řady hlediště za hostující brankou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ani naprosto fenomenální výkon Jordiho Matipa v brance nepomohl fotbalistům Realu Valladolid k zázraku a hosté odjíždějí z Barcelony s velmi milosrdnou prohrou 0:1.

    Zatímco v prvním poločase Valladolid sehrál s gigantem velmi vyrovnanou partii, tak po změně stran už to byla hra na jednu branku, domácí ale naráželi na fantoma v brance soupeře, který mnoho vyložených gólových šancí a zlikvidoval také druhou penaltu Lionela Messiho. Při té první ještě během prvního poločasu sice vystihl směr, vytáhnout mimo branku ji ale nedokázal a tak Barcelona poráží Valladolid nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:18. (22:43:55)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 43. Messi (pen.)

    Karty:   67. Messi (BAR) – 11. Ünal (RVL)

    Neproměněná penalta: 85. Messi (BAR), brankář Masip zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:18.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba – Aleñá (76. Rakitić), Busquets, Arturo Vidal – Messi (C), K-P. Boateng (60. L. Suárez), O. Dembèlé (70. Coutinho).
    Náhradníci: Pena – Coutinho, Semedo, Rakitić, Malcom, L. Suárez, Lenglet.

    Real Valladolid: Masip – Fernández, Olivas, F. Calero – Antoñito, Míchel (C), D. Verde (67. T. Villa, 76. Plaza), Tuhami, Nacho Martínez – Guardiola, Ünal (79. Keko).
    Náhradníci: Čop, Keko, B. Fernández, Moyano, T. Villa, Plaza.

    Rozhodčí: Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval

    Diváci: 67 435
    thejrc.org