Celta Vigo – Levante 1:4 (kon.) | Rayo Vallecano – Atlético 0:1 (kon.) | Real Sociedad – Leganés 3:0 (kon.)
Barcelona – Valladolid 1:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 16.02.2019, 16:15 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12. (18:10:35)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas čtyřiadvacátého kola končí. Atlético Madrid si nakonec odváží z Vallecana tři body po vítězství 1:0!

    Bez gólů, bez šancí, bez tempa, v prvním poločase se ani jeden z týmů příliš nepředvedl. Atlético bylo velkým favoritem dnešního duelu, ale jediný světlý okamžik první půle obstarali domácí. Na Suárezovu přihrávku si naběhl Raúl De Tomás, který tvrdou ránou pořádně protáhl Jana Oblaka v hostující brance.

    Po změně stran se tempo zápasu nezvyšovalo a to vyhovovalo domácím. Raúl De Tomás měl na kopačce rovnou dva góly, ale ani jednou Jana Oblaka nepřekonal. Následně se po dlouhé době dostalo do vápna i Atlético a bylo zle. Griezmann otřel svou střelu o bránícího hráče a Stole Dimitrievski už zasáhnout nedokázal. Gólu nejspíše předcházel ofsajd Álvara Moraty, ale rozhodčí už situaci u videa nekontroloval.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vallecano se i v nastaveném čase snaží o vyrovnání. Pozova přihrávka do pokutového našla osamoceného Abdoulaye Ba, který hlavičkoval jen do prostoru, který strážil Oblak.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Jan Oblak vykopával od vlastní branky daleko ke Griezmannovi. Hosté sice ztratili pozici na útočné polovině, ale než se domácí dostali ke vhazování, tak uběhlo dalších několik sekund.
     
    89
    Až nyní se dostává do útoku také Vallecano. Domácí se usadili před šestnáctkou Atlética, ale po krátkém pobytu v útoku mizerně centroval José Pozo.
     
    88
    Zdá se, že o třech bodech je rozhodnuto. Atlético velmi zkušeně drží balon daleko od vlastní branky a vůbec nepouští soupeře do hry.
     
    87
    Hosté rozehráli jen do kombinace, zůstali v blízkosti vápna soupeře. Jordi Amat sice získal na moment balon, ale znovu ho jen odkopl na polovinu Atlética.
     
    86
    Griezmann přeskočil na levé straně Tita, následně se hosté dostali až těsně před vápno. Ba raději odkopával znovu až za koncovou lajnu na rohový kop.
     
    85
    Domácí více a více otevírají obranu, snaží se o vyrovnání, ale nyní mohl naopak potvrdit vítězství Atlética protiútokem Morata. Ba se ještě stačil vrátit.
     
    84
    Godín vyslal do vápna Moratu, který nebyl v ofsajdu, ale dal si míč příliš daleko od kopačky a toho dokázal využít k vyběhnutí a skoku proti útočníkovi Stole Dimitrievski.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy do konce zápasu. Arias pronikl do vápna a na Baovi získal dokonce rohový kop.
     
    81
    Zpoza vápna se rozhodl pálit Bébé. Jan Oblak se nyní natahoval po balonu marně, ale naštěstí pro něj i Atlético vylétla rána pouze mimo tři tyče.
     
    80
    Ba byl v problémech. Proti Moratovi si ale nejprve pomohl tělem a poté se nechal velmi chytře faulovat. Napadající útočník šel po balonu příliš agresivně.
     
    79
    Atlético se snaží přidat také pojistku. Lemar si pomohl přihrávkou na Costu, který udržel balon proti Titovi. Následně ale už střídající útočník nebyl přesný v kombinaci s Griezmannem.
     
    78
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Alejandro Gálvez, přichází Álvaro García.
     
    77
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Rodri, přichází Stefan Savić.

    Vít Schück

    Branky: 76. Griezmann (Morata)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Tito, Gálvez (78. Á. García), A. Ba, Amat, Á. Moreno – Embarba (59. Pozo), Comesaña, Mario Suárez, Trejo (58. Bébé) – De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Medrán, Bébé, Advíncula, Pozo, Di Santo, Á. García.

    Atlético Madrid: Oblak – Arias, J. Giménez, Godín, Luís – Á. Correa (61. Lemar), Saúl Ñíguez, Rodri (77. Savić), Vitolo (61. D. Costa) – Morata, Griezmann.
    Náhradníci: Adán – N. Kalinić, Lemar, Savić, D. Costa, Juanfran, Carro Fandiño.

    Rozhodčí: Gil – Sobrino, Martínez
    thejrc.org