Bordeaux – Toulouse 2:1 (kon.) | Caen – Štrasburk 0:0 (kon.) | Lille – Montpellier 0:0 (kon.)
Remeš – Rennes 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – PSG 0:1 (kon.)
konec
Stade de Reims
2:0 (1:0)
Stade Rennes
Neděle 17.02.2019, 17:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:58:56)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
     
    Je konec! Domácí Reims zvládlo důležitý duel a po výhře 2:0 s Rennes se dostává na sedmou pozici Ligue 1! Reims se totiž skvěle vydařil vstup do dnešního souboje. Hned ve 3. minutě se totiž dokázal prosadit Boulaye Dia! Další možnost domácího mužstva měl o deset minut později Dingomé, ale Koubek si připsal parádní zákrok. Po změně stran se hosté tlačili do útoku, ale domácí obrana byla pozorná. V 70. minutě navíc dokázal přidat druhou branku domácích Rémi Oudin! V závěru se zápas pouze dohrával a domácí mohli po závěrečném hvizdu slavit!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté ještě v nastaveném čase zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Foket. Už se jen čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+2
    Arber Zeneli si zkusil udělat dobrý den z hostujícího obránce, ale Damien Da Silva jeho úmysl vystihl a špičkou kopačky odkopl míč do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po hlavičkovém souboji ležet na trávníku a drží se za záda. Podle všeho ani nebude potřebovat ošetření.
     
    89
    Mendy se po souboji v pokutovém území chvíli držel za ruku, ale domácí brankář už je zpátky na nohou. Mendy si brousí zuby na čisté konto.
     
    88
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Armand Lauriente.
     
    87
    Chavalerin zajel nohama napřed do jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
     
    86
    Foket napadal rozehrávku Rennes u rohového praporku. Krajní obránce domácího mužstva ukázal svou šikovnost a místo odkopu od brány daroval Rennes jen vhazování.
     
    85
    Arber Zeneli si skvěle pokryl míč tělem a hostující Damien Da Silva jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat tak bude domácí celek.
     
    84
    Damien Da Silva z pozice stopera nakopl míč na hranici pokutového území, ale obrana Reims byla na místě a bez problémů odehrála míč mimo nebezpečný prostor.
     
    83
    Ramy Bensebaini dostal přihrávku na levou stranu, prudkou přihrávku našel Ben Arfu, ale toho dojel obránce Foket. Rennes bude zahrávat přímý kop.
     
    82
    Edouard Mendy vyrazil ven z branky a na malém vápně přizvedl míč mimo šestnáctku. Hosté stále čekají na svou první velkou příležitost.
     
    81
    Niang se po dalším souboji ještě pustil do debaty s hlavním rozhodčím, ale ten jej kvůli ošetřování vykázal mimo hrací plochu.
     
    80
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Tristan Dingomé, přichází Moussa Doumbia.
     
    79
    Právě Niang zůstává po dalším souboji s domácím stoperem ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Sudí však nechává pokračova ve hře.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 3. Dia (Dingomé), 70. Oudin (Zeneli)

    Karty:   87. Chavalerin (REI) – 71. Bensebaini (REN)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
    Stade de Reims: Mendy – Foket, Engels, Abdelhamid, Baba Rahman – Romao, Chavalerin – Oudin, Dingomé (80. Doumbia), Cafaro (56. Zeneli) – Dia (65. Suk Hjun-Čun).
    Náhradníci: J. Carrasso – Martin, Fontaine, Zeneli, Mbemba, Doumbia, Suk Hjun-Čun.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Bensebaini, Zeffane (69. Grenier) – Bourigeaud, André – Hunou (88. Lauriente), Del Castillo (63. Niang), Gelin – Ben Arfa.
    Náhradníci: Badiashile – Grenier, Mexer, Niang, Janvier, Lauriente.

    Rozhodčí: Batta – Danos, Lang
    thejrc.org