Chabarovsk – Kunlun 7:2 (kon.) | Vladivostok – Barys 2:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 5:4 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 6:1 (kon.)
Jokerit – Spartak Moskva 5:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan 5:0 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 18.02.2019, 15:00 • KRK Uralec, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. Na počtenou příště! (17:34:19)
     
    Dohráno! Nižněkamsk dnes po otřesném vstupu do utkání zabojoval a hodně dlouho sahal po vyrovnání, domácí hokejisté si ovšem nakonec zvládli náskok pohlídat až do závěrečné sirény. Neftěchimik se tak domů vrací s prázdnou a brány play-off se mu definitivně zavírají.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 100 diváků.
     
    Československá stopa
    Jakub KOVÁŘ (JEK) – 25 zákroků, úsp. 89,3%
    Andrej NESTRAŠIL (NIZ) – 0+0, 2 střely, ice time 16:22
    Adam POLÁŠEK (NIZ) – 0+0, 1 střela, ice time 22:01
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 33 – 28
    Vhazování: 31 – 33
    Bodyčeky: 15 – 16
    Trestné minuty: 2 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/1
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Kapitán domácích Dawes se dostal ke kotouči a z vlastního pásma jej sekundu před koncem poslal na icing. Je hotovo, body zůstanou doma.
     
    59:03
    Hosté se zuby nehty probojovali před Kováře a jejich gólman rychle zmizel na střídačku! Neftěchimik zkusí své štěstí v power-play!
     
    58:45
    Ježov si do statistik připisuje další úspěšný zákrok, tentokrát zlikvidoval střelu z modré čáry. Gólman Nižněkamsku je dnes jednoznačně nejlepším hráčem svého výběru, o tom není pochyb.
     
    57:56
    Ohlášeny poslední dvě minuty utkání, moc zajímavého toho v Jekatěrinburgu už dnes neuvidíme. Domácí jsou pevně usazeni v útoku.
     
    56:56
    Golyšev nahrál Dawesovi, ten se s kotoučem na holi snaží odlepit do mantinelu. Nižněkamští jej ale za žádnou cenu nechtějí pustit blíže k Ježovově kleci.
     
    55:45
    Momentálně se hra pohybuje hlavně ve středním pásmu, sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposednou pryž.
     
    54:28
    Do konce početní výhody zbývá jen několik málo sekund, Šiksatdarov se co nevidět vrátí na led. Vypadá to, že tahle přesilovka zůstane nevyužita.
     
    53:30
    Kazionov neuspěl, o chvilku později to zkusil z větší vzdálenosti Vasilevskij. Ani on recept na skvělého hostujícího gólmana nenašel a stav je tak stále 5:3.
     
    52:42
    Ildar Šiksatdarov (NIZ) míří na lavici hříšníků, kde stráví dvě minuty za hrubost. Uvidí Uralec Arena už třetí domácí gól z přesilovky?
     
    52:22
    Golyšev si chtěl obkroužit branku a zakončit, na poslední chvíli ho ale zneškodnil jeden z dotěrných nižněkamských beků. Ježov tak mohl zůstat v klidu.
     
    51:30
    Bělousov je venku, Nižněkamsk se v přesilovce nedostal ani k jediné střele. Drtivou většinu z ní strávil buď ve středním pásmu, nebo ve vlastní obranné třetině.
     
    50:16
    Avtomobilist má oslabení plně pod kontrolou, po rychlém výhozu nechce soupeře pustit zpět do útočného pásma. Hosté si teď se soupeřem neví rady.
     
    49:29
    Naděje umírá poslední, Neftěchimik si poprvé v zápase vyzkouší přesilovou hru. Georgij Bělousov (JEK) je vyloučen na nedovolené bránění.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Golyšev (Dawes, S. Da Costa), 5. Bělousov, 11. S. Da Costa (Dawes, Golyšev), 26. Dawes (Sexton), 49. Golyšev (Dawes, S. Da Costa) – 14. Ruohomaa (Puustinen), 21. Porjadin, 34. Porjadin (Chisamutdinov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, I. Višněvskij, Ljamin, Trjamkin (C), Mišarin, Alexej Vasilevskij, Jegoršev, Valitov – Dawes (A), Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, Litovčenko – Bělousov, Kučerjavenko, Denis Kazionov – Česalin, Gračjov, Rassejkin.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (5. I. Ježov) – Polášek, Bryncev, Šaripzjanov (A), D. Musin, Volgin, Timašov, Ogurcov – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Puustinen – Nestrašil, Porjadin, Chisamutdinov – P. Kulikov, E. Galimov (C), Bikmullin – Avcin, Šiksatdarov, Zdunov – Šarifjanov.

    Rozhodčí: Kuljov, Cyplakov – Biťukov, Judin.

    Diváci: 5 100
    thejrc.org