Chabarovsk – Kunlun 7:2 (kon.) | Vladivostok – Barys 2:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 5:4 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 6:1 (kon.)
Jokerit – Spartak Moskva 5:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan 5:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Pondělí 18.02.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:23.
    Zblokované střely – 8:9.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/5.
    Vhazování – 23:24. (19:50:43)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Favorit tohoto utkání byl dnes mnohem nebezpečnější, naopak Lokomotivu se směrem dopředu zrovna moc nedařilo, ojedinělé šance se staly kořistí brankáře Šesťorkina. Petrohrad ovládl všechny třetiny, v každé dal alespoň jednu branku. Domácím se dařilo tak nějak vše, svého soupeře sice několikrát pustili do šance, avšak Šesťorkin může slavit čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Do konce zápasu nezbývá moc času. Na řadu přišlo ještě jedno zakázané uvolnění, hra se tedy přestěhuje před domácí branku. Jedna z posledních šancí na snížení.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nail Jakupov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    57:21 Alexandr BARABANOV - 4:0
     
    57:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! Salákovi se podařilo vyrazit tvrdou střelu pouze před sebe, kde se ale nacházel ALEXANDR BARABANOV, který už měl celkem snadnou práci. Český brankář byl při dorážce zcela bez šance.
    Asistence: Vladislav Gavrikov, Andrej Kuzmenko.
     
    57:11
    Ani hráčům Petrohradu se přesilová hra zrovna moc nedaří, naopak do protiútoku se vydal Iljenko, který alespoň dojel ke svatyni soupeře.
     
    56:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Grigorij Denisenko – 2 min., podrážení).
     
    56:01
    Následně se na druhou stranu hrací plochy pokoušel dostat aktivní Plotnikov, který skutečně nahodil k zadnímu hrazení, kam si také sám dojel.
     
    55:20
    Tichonov předal pod sebe na Gavrikova, který ještě vylepšil pozici pro Kuzmenka, jenž z velkého úhlu trefil pouze boční síť branky.
     
    54:06
    Ani čtyři minuty přesilové hře nestačily ke kontaktní brance. Lokomotivu se dnes prostě nedaří, ani následný pokus od Denisenka neskončil v brance soupeře.
     
    53:01
    Mohlo být sníženo! Ivanov vypustil ze své hokejky hodně tvrdou ránu, kterou Šesťorkin vyrazil před sebe, avšak Kajumov dotlačil puk do sítě bruslí.
     
    52:03
    Šesťorkin vyjel za vlastní branku, kde zastavil nahození podél mantinelu. Následnou rozehrávku poslal pouze k Sannikovovi, jenž proti brankáři neuspěl.
     
    51:24
    Avšak ani poté se hostům nepodařilo založit slušnější kombinaci, i tentokráte se domácí čtveřice ubránila. Bělov vyhodil až za brankáře Saláka.
     
    50:14
    Jaroslavl ovládla vhazování v útočné třetině. Následná kombinace nebyla vůbec přesná. Domácím se podařilo vyhodit, soupeř zakládá další výpad.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    49:56
    Domácí sice vsítili branku, avšak ještě před ní si nedovoleným zákrokem pomohl Plotnikov. Lokomotiv tak přečkal kritický moment!
     
    49:20
    Lokomotiv se nedokázal dostat přes přehuštěný střed hrací plochy, konkrétněji na hokejku soupeře narazil Kajumov. Nyní to směrem dopředu zkouší Koskiranta.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. S. Plotnikov (Hersley, Dacjuk), 24. S. Plotnikov (Kuzmenko, Dacjuk), 32. Barabanov (N. Gusev), 58. Barabanov (Gavrikov, Kuzmenko)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – A. Bělov, Gavrikov (A), Zub, Zubarev, Hersley, Rukavišnikov, Sjomin – S. Plotnikov (A), Dacjuk (C), Kuzmenko – Barabanov, Koskiranta, N. Gusev – Jakupov, V. Tichonov, Karpov – O. Li, M. Malcev, Kručinin – Ivan Morozov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (32. Salák) – Rafikov, M. Osipov, Jelesin (A), Kronwall (C), N. Averin, Nakládal, Afanasjev – Iljenko, Kontiola, Kudrjavcev – Denisenko, Alexejev, Sannikov – Kartajev, Kraskovskij, Korškov (A) – Kajumov, Ivanov, Kovalenko – J. Korotkov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Bersenjov, Otmachov

    Diváci: 12 293
    thejrc.org