Litvínov – Třinec 0:5 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 9:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 0:3 (kon.)
Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
HC Olomouc
Úterý 19.02.2019, 18:30 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:52
    Jakub Sedláček se po vypršení time outu už nevrací do branky! Domácí už nemají co ztratit a zkusí své štěstí při power-play!
     
    47:27
    Tohle bude Spartu mrzet! Na volného Buchteleho zívala prázdná branka, domácí forvard ovšem vůbec nezvládl přihrávku zachytit.
     
    39:36
    Dost smolné vyloučení pro Olomouc. Aleš Jergl (OLO) teď evidentně nechtěně u střídaček podrazil jednoho z protihráčů a Mora tak třetinu dohraje ve čtyřech.
    32:52 David OSTŘÍŽEK - 1:3
     
    32:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Moravané nakonec přesilovku využívají a přetavují ji ve třetí gól! Po souhře s Jerglem se z pravé strany kluziště prosadil DAVID OSTŘÍŽEK, který zavěsil přímo pod horní tyč pražské klece. Mora tak odskakuje do dvoubrankového trháku! Asistence: Aleš Jergl, Jan Knotek.
     
    32:08
    Buchtele se ve vlastním oslabení dostal do úniku, Konrád si ale jeho jednoduché zakončení pohlídal! K vyrovnání teď moc nechybělo.
     
    30:59
    Jedna přesilovka končí, druhá zase začíná. Pražané stráví další dvě minuty v oslabení, tentokrát je za vyhození puku vykázán kapitán Jan Piskáček (SPA).
     
    29:00
    První početní výhoda pro Olomouc! Zach Sill (SPA) je dnes hodně vidět, tentokrát na dvě minuty usedá na trestnou lavici. Dopustil se podrážení.
    22:55 Matúš HLAVÁČ - 1:2
     
    22:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté jdou opět do vedení, skromný kotel jejich příznivců je štěstím bez sebe! Na modré čáře se ke kotouči dostal MATÚŠ HLAVÁČ, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Stejně jako Sill se i sedmnáctiletý olomoucký bek dnes prosazuje poprvé v nejvyšší soutěži! Asistence: Aleš Jergl, David Ostřížek.
     
    16:43
    Kevin Klíma teď unikl soupeřově obraně a udělal si výlet před Konrádovu branku, zakončení mu ale nesedlo! Velká škoda pro domácí.
    11:38 Zach SILL - 1:1
     
    11:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno, v Praze začínáme zase od začátku! ZACH SILL pro sebe ukořistil kotouč za olomouckou svatyní, obtočil se kolem ní a uklidil jej mezi Konrádův beton a tyč. Pro zámořského forvarda je to vůbec první trefa v letošním ročníku! Asistence: Petr Kalina, Jiří Smejkal.
     
    08:45
    Mohlo to být 2:0! Tomeček se dostal do bezprostřední blízkosti brankoviště a málem protlačil kotouč za Sedláčka!
     
    04:50
    Pozor, Sparta má příležitost rychle srovnat. Zbyněk Irgl (OLO) podrazil domácího veterána Pecha, za což dostává menší trest.
    03:37 Zbyněk IRGL - 0:1
     
    03:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První gól utkání je na světě! ZBYNĚK IRGL nic neřešil, zasunul kotouč k pravé tyči a posílá hosty ve čtvrté minutě do vedení – 0:1!
     
    03:37
    Jeremie Blain podržel ujíždějícího protihráče, kohouti mohou otevřít skóre zápasu z trestného střílení!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Sill (Kalina, Smejkal) – 4. Irgl (TS), 23. Hlaváč (Jergl, Ostřížek), 33. Ostřížek (Jergl, J. Knotek)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Tomáš Dvořák, Košťálek, Piskáček (C), T. Voráček, Kalina, Blain, Delisle – Beran, Sill, Smejkal – Jarůšek, Klimek, Roberts Bukarts – Buchtele, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, Klíma, Rousek.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Ondrušek (A), Hlaváč – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – J. Káňa, Handl, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Brejcha, Malý.

    Diváci: 6 481
    bahis siteleri