Philadelphia – Tampa 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:2 (kon.) | Florida – Buffalo 4:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Montreal – Columbus 3:2 (kon.) | Minnesota – Anaheim 0:4 (kon.)
St. Louis – Toronto 3:2 (po pr.) | Dallas – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
New Jersey Devils
3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 20.02.2019, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh v důležitém utkání porazil neoblíbeného soupeře, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno pokud zrovna vstáváte. (03:39:16)
     
    Hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 1+0
    2. Marcus Johansson (NJD) 1+1
    3. Jesper Bratt (NJD) 1+1
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (0+1), 2 střely, 10:32 čas na ledě
     
    Ve třetí třetině bylo New Jersey lepím celkem, ale z mnoha šancí se ale prosadil pouze Miles Wood, jenž dal svému šanci na vyrovnání. Ovšem Ďáblové další branku nepřidali, a tak dnes odcházejí z duelu jako poraženi. Když ale shrneme celý zápas, nevyhrál lepší celek, nýbrž šťastnější. Pittsburgh v závěru uhájil důležité vítězství a drží se v tabulce na postupových příčka pro vyřazovací boje.

    Střely na branku: 36:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Keith Kinkaid míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře! New Jersey už má pouze pár vteřin na vyrovnání!
     
    59:16
    Trochu krkolomně, ale až před branku se dostal Bryan Rust. Snažení hostujícího útočníka ale střelou mezi tři tyče nekončí.
     
    59:02
    Z levé strany našel Marcus Pettersson před brankou hůl Matta Cullena. Kotouč pak plachtil do branky, ale lapačka Keitha Kinkaida byla znovu připravena.
     
    58:33
    Od modré čáry vystřelil Marcus Pettersson, jehož pokus byl před brankou sražený. Pittsburgh se k dorážce nedostal a bude muset začít znovu od vlastní klece.
     
    57:44
    Justin Schultz přihrával na Phila Kessela, ale do přihrávky sáhl Jevgenij Malkin. K puku se dostali domácí, kteří bez váhání vyhazují.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Blake Coleman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:40
    Sidney Crosby vyhrál vhazování na modrou čáru, odkud se napřáhl Kris Letang. Jeho zakončení ale bylo nepřesné a navíc Tučňáky vyhnalo z pásma.
    55:10 Miles WOOD - 3:4
     
    55:10
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey zaslouženě snižuje, ale Matt Murray se pod maskou nyní musí hodně červenat! Travis Zajac v obranné pásmu vyhrál vhazování. Damon Severson viděl najetého MILESE WOODA, jenž byl atakován ale bekhendem píchl do kotouče. Ten následně zamířil mezi betony hostujícího brankáře, jenž v nevhodnou chvíli udělal pohyb navíc. Asistence: Damon Severson a Travis Zajac.
     
    54:42
    Až nahoru k modré čáře si vyjel Nico Hischier, jenž našel napřaženého spoluhráče. Pokus Erica Gryby byl opravdu tvrdý, jenže Matt Murray ho vyrazil.
     
    Střely na branku: 30:26.
     
    54:02
    Útočnou akci Pittsburghu zastavuje hvizd čárového sudího, jenž viděl ofsajd. Hra se po reklamní přestávce vrátí do neutrální zóny.
     
    53:44
    New Jersey už potřebovalo vystřídat, a tak Nico Hischier po přejetí červené čáry nahodil puk za branku a zamířil se spoluhráči na střídačku.
     
    52:44
    Vyhození po mantinelu zachytil Eric Gryba, jehož pokus vyrazil hostující gólmana. Ďáblové se poté k dorážce už nedostali, ale jejich aktivita v posledních minutách stoupá.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Bratt (Ma. Johansson, Müller), 13. Ma. Johansson (Müller, Bratt), 56. Wood (Severson, Zajac) – 7. Aston-Reese (Crosby, Dumoulin), 19. Bjugstad (M. Pettersson, Simon), 31. Rust (Guentzel), 38. Ruhwedel (Malkin)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Severson, A. Greene (C), Gryba, Müller, Lovejoy, Butcher – Bratt, Hischier, Ma. Johansson – Palmieri (A), Zajac (A), Wood – J. Anderson, Coleman, Agostino – Stafford, Rooney, Seney.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, Pearson.

    Rozhodčí: Luxmore, McIsaac – Kovachik, Nagy
    thejrc.org