Philadelphia – Tampa 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:2 (kon.) | Florida – Buffalo 4:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Montreal – Columbus 3:2 (kon.) | Minnesota – Anaheim 0:4 (kon.)
St. Louis – Toronto 3:2 (po pr.) | Dallas – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
New Jersey Devils
3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 20.02.2019, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u dalšího zápasu NHL, v němž se představí New Jersey Devils a Pittsburgh Penguins.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Pittsburgh Penguins

    Boj kolem osmého místa Východní konference nabízí zajímavou bitvu, již se účastní také Tučňáci. Hostující tým se aktuálně nachází na sedmé příčce, když získal devětašedesát bodů, a tak potřebuje nutně znovu bodovat. Ovšem New Jersey je pro Penguins neoblíbeným soupeřem. Tým kolem kapitána Sidneyho Crosbyho odehrál s Devils letos tři zápasy a vždy odešel poražen. Pittsburghu se nedaří v posledních zápasech hra do obrany, navíc chybí zraněný Olli Määttä.

    Pittsburgh – Rangers 6:5
    Pittsburgh – Calgary 4:5
    Pittsburgh – Edmonton 3:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Sidney Crosby 72 bodů (25+47)
    Phil Kessel 62 bodů (21+41)
    Jevgenij Malkin 61 bodů (18+43)
     
    New Jersey Devils

    Naopak Ďáblové po loňském úspěchu mohou letos na vyřazovací boje zapomenout. Domácí celek se totiž se čtyřiapadesáti body nachází na čtrnáctém místě Východní konference, což znamená patnáctibodovou ztrátu na osmý Montreal. Hráči New Jersey svazují zranění. Vždyť týmu schází Sami Vatanen, Blake Coleman a hlavně lídr kabiny Taylor Hall. Navíc otazník visí nad starty Stefana Noesena a Čecha Pavla Zachy.

    New Jersey – Buffalo 4:1
    Minnesota – New Jersey 4:5 po prodloužení
    Chicago – New Jersey 5:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Kyle Palmieri 47 bodů (26+21)
    Nico Hischier 42 bodů (17+25)
    Taylor Hall 37 bodů (11+26)
     
    Československá stopa:

    Pavel Zacha (NJD) 53 odehraných zápasů, 17 bodů (11+6)

    Dominik Simon (PIT) 49 zápasů, 21 bodů (7+14)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Severson, A. Greene (C), Gryba, Müller, Lovejoy, Butcher – Bratt, Hischier, Ma. Johansson – Palmieri (A), Zajac (A), Wood – J. Anderson, Coleman, Agostino – Stafford, Rooney, Seney.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, Pearson.

    Rozhodčí: Luxmore, McIsaac – Kovachik, Nagy.
     
    Oba celky už jsou na střídačkách a zahajovací formace zase na modrých čarách, odkud vyslechnou hymnu. Poté už vše bude směřovat k zahájení dnešního střetnutí!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:14
    Nahození do útočného pásma dojel jako první Chad Ruhwedel. Zatím se hraje spíše ve středním pásmu, odkud se nyní také střídá.
     
    02:03
    Dominik Simon posunul hru do středního pásma, ale Ďáblové se do třetiny rychle vrátili. Střela z vrcholu levého kruhu, kterou vyslal Drew Stafford, skončila v lapačce hostujícího gólmana.
     
    02:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Krásná akce domácího celku končí první brankou zápasu! Od levého mantinelu přihrával na pravý kruh Marcus Johansson. Ve střelecké zóně se nacházel JESPER BRATT, který střelou z jedné prostřelil hostujícího brankáře mezi rukou a tělem. Asistence: Marcus Johansson a Mirco Müller.
    02:14 Jesper BRATT - 1:0
     
    03:38
    Tučňáci se snaží o rychlou odpověď, ale jejich snažení skončilo po souboji v rohu hrací plochy. Ovšem ani Devils se tentokrát nedostali ani přes střední pásmo.
     
    04:15
    Chad Ruhwedel se schoval za vlastní branku a čeká, až oba celky pošlou do hry čerstvé síly.
     
    04:50
    Jared McCann zachytil přihrávku ve středním pásmu a vydal se do třetiny, kde přihrál k mantinelu. K puku se dostal Kris Letang, jenž bekhendem trefil jen bránícího hráče.
     
    05:37
    Po dobré práci se ke střele z levé strany dostal Dominik Simon, jehož pokus vyrazil Keith Kinkaid k zadnímu mantinelu.
     
    05:51
    Rozhodčí sice avizovali trest pro hostující celek, jenž měl na ledové ploše o jednoho hráče více, než je povolená meta. Ovšem Tučňáci se dle pozdějšího rozhodnutí nacházeli v ochranné zóně.
     
    06:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je velmi rychle vyrovnáno a hostující kapitán znovu dokázal, jak má šikovné ruce. Brian Dumoulin posunul hru za branku, kde se nacházel Sidney Crosby, jenž vyslal přihrávku mezi kruhy, kde se nacházeli tři bránící hráči, ale také najetý ZACH ASTON-REESE. Jeho pokus nedal domácímu brankáři nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Sidney Crosby a Brian Dumoulin.
    06:49 Zach ASTON-REESE - 1:1
     
    07:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    Střely na branku: 2:3.
     
    07:30
    Před brankou Pittsburghu velmi dobře zapracoval Kris Letang, jenž nejprve soupeři přizvedl hůl a poté ještě sám vyhodil.
     
    07:54
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl obávaný střelec Kyle Palmieri, jehož pokus z voleje skončil ve výstroji hostujícího brankáře. Bude se vhazovat po pravici Matta Murrayho.
     
    08:21
    Na útočné modré čáře přihrával do strany Travis Zajac, který se tak sám vystavil do ofsajdového postavení. Hra se tak vrátí do středního pásma.
     
    08:48
    Tentokrát New Jersey sehrálo přesilovkovou kombinaci daleko lépe. Puk se dostal na pravý kruh, odkud vystřelil Nico Hischier. Hostující brankář se skvěle přesunul a černou gumu lapil.
     
    09:16
    Jack Johnson zastavil útok soupeře u hrazení a vyhazuje až za branku domácího celku. Je také zároveň jasné, že Penguins první oslabení v zápase ubrání.
     
    10:09
    Damon Severson přihrál na modrou čáru, kde se nacházel Blake Coleman. Jeho rychlá střela zápěstím mířila k tyči. ovšem Matt Murray si do statistik připisuje pěkný zákrok lapačkou.
     
    Střely na branku: 5:3.
     
    10:16
    Po vyhraném vhazování přihrál Damon Severson vedle sebe, odkud se napřáhl Kyle Palmieri. Jeho pokus hostující brankář vyrazil mezi kruhy, kam si najel Miles Wood, jemuž beci ale zablokovali hůl.
     
    10:33
    na druhé straně přišlo také zakončení od modré čáry, ale Keith Kinkaid na pokus velmi dobře viděl a zasahuje lapačkou. Následuje vhazování po jeho levé ruce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:40
    Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus tečoval těsně vedle levé tyče Bryan Rust. Domácí brankář na teč nereagoval a jen se ohlédl, nyní se mu muselo hodně ulevit.
     
    11:37
    Po rychlém výpadu zakončoval z levého kruhu do bližší šibenice Jared McCann. Jeho dobrý pokus ale vyrazil Keith Kinkaid k zadnímu mantinelu.
     
    12:12
    Devils právě vstřelili branku!
    Obrovskou chybu v pozici posledního hráče vyrobil Phil Kessel. MARCUS JOHANSSON střelce z povolání o kotouč obral a následně ho poslal bekhendem nad rameno hostujícího brankáře. Asistence: Mirco Müller a Jesper Bratt.
    12:12 Marcus JOHANSSON - 2:1
     
    12:40
    Obrovský závar před brankou Devils. Puk se nacházel mezi kruhy, kde jej sebral Matt Cullen, ovšem jeho bekhend skončil na domácím hráči. Poté tlak do branky pokračoval, ale ani Dominik Simon puk nedopravil za brankovou čáru.
     
    13:15
    Přihrávku mezi kruhy dostal najetý Miles Wood, jenž střelou zápěstím z vyložené pozice minul pravou tyč branky Matta Murrayho.
     
    14:42
    Domácí celek působí nyní daleko lépe! z pravé strany se na branku hnal Kenny Agostino, jemuž černá guma sjela z hole. Poté přišel pokus od pravého mantinelu, ale hostující brankář znovu zasahoval.
     
    15:49
    Nico Hischier si najel do útočného pásma, kde ale dlouho čekal až mu na pomoc přijedou spoluhráči. Mezitím se Pittsburgh zmocnil černé gumy a vydal se do útoku.
     
    Střely na branku: 10:10.
     
    16:30
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Brett Seney – 2 min., podrážení).
     
    17:00
    Na levé straně nezachytil přihrávku Jevgenij Malkin, puk zamířil za bránu, odkud jej vyhazují hráči New Jersey Devils.
     
    17:35
    Domácí hráči se vydali do přečíslení při vlastním oslabení. Ovšem pokus z levého kruhu se do branky nevešel. Do otevřené obrany mohli jít Tučňáci, ale Sidney Crosby nezvládl přihrávku.
     
    18:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Že Pittsburgh má výborné přesilové hry, o tom ví celá NHL a nyní se přesvědčili také hráči Devils! Z kruhu pro vhazování vypálil NICK BJUGSTAD, jenž zamířil přesně do šibenice. Výbornou práci odvedl Jake Guentzel, který výborně na hranici brankoviště clonil Keithu Kinkaidovi. Asistence: Marcus Pettersson a Dominik Simon.
    18:24 Nick BJUGSTAD - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Sledovali jsme velmi zajímavou a vyrovnanou úvodní dvacetiminutovku, po které šly týmy do kabin za nerozhodného stavu. New Jersey sice dvakrát vedlo, ale Pittsburgh vždy dokázal soupeře dotáhnout. O branky domácího celku se postarali Jesper Bratt a Marcus Johansson. Naopak vyrovnávací odpovědi si přichystali Zach Aston-Reese a Jake Guentzel.

    Střely na branku: 12:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Po kombinaci se kotouč u mantinelu zmocnil Damon Severson, jenž přihrával před branku. Ovšem tam si lépe počínali obránci Penguins.
     
    21:03
    V levém kruhu pro vhazování se pokoušel o kličku na střed hrací plochy Jevgenij Malkin. Ovšem kotouč se mu zastavil o brusli bránícího hráče.
     
    21:10
    Hra se velmi rychle otočila a ke střele ze strany se dostal Marcus Johansson. Jeho pokus vyrazil před sebe Matt Murray, ale dorážku Nico Hischier mezi tři tyče neusměrnil.
     
    22:02
    Nick Bjugstad chtěl nahodit kotouč do pásma, ale puk netrefil. Následně byl hostujícímu celku signalizovaný ofsajd, a tak Tučňáci střídají.
     
    22:50
    Od modré čáry se ke střele odhodlal Marcus Pettersson, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Akce Pittsburghu ale stále trvala, ovšem další střelecký pokus k vidění nebyl.
     
    23:27
    Nahození ještě ze středního pásma schoval do lapačky Keith Kinkaid, který raději hru přerušil a pouští tak do hry čerstvé formace.
     
    23:38
    Český útočník zachytil přihrávku domácího celku ještě v útočné třetině a pokusil se i o zakončení. Jenže Dominik Simon trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    24:34
    New Jersey protečovalo hru do středního pásma a nyní sledujeme spíše hluchou část zápasu. Devils vyšlou do hry opět čerstvé hráče ze střídačky.
     
    25:32
    Z osy hrací plochy do pravého kruhu si najel Jared McCann, ale ani on prostor branky netrefil. Pittsburgh ještě chvíli pokračoval v kombinaci, ale prohrál souboj u zadního hrazení.
     
    26:34
    Oba celky ve druhé části hry výborně brání střední pásmo, a tak týmy mají problém s přechodem do útoku. Poslední snažení New Jersey skončilo protečováním černé gumy až mezi diváky.
     
    Střely na branku: 14:13.
     
    27:00
    Za brankou výborně zabojoval Jevgenij Malkin, jehož snažení využil Phil Kessel. Ten adresoval přihrávku mezi kruhy, kde se nacházel Zach Aston-Reese. Jeho pokus k bližší tyči vyrazil Keith Kinkaid.
     
    28:30
    Pittsburgh zachytil přihrávku Travise Zajaca a vydal se do přečíslení. Ovšem Matt Cullen ani nevystřelil, ani nezvládl přihrávku na spoluhráče.
     
    29:08
    Penguins vyslali tvrdou ránu od modré čáry, ale Keith Kinkaid zasahuje, i když hned před ním probíhal souboj hráčů. Domácí brankář měl nyní obrovskou porci štěstí, že ho černá guma trefila.
     
    29:21
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Marcus Pettersson, jeho pokus byl mezi kruhy ale zastaven. K bekhendovému pokusu se ještě dostal Patric Hörnqvist, ten ale branku netrefil.
     
    30:23
    Krásná kombinace hostujícího celku je zakončena. O střelu i dorážku se postaral Zach Aston-Reese, jenž domácího brankáře nepřekonal.
     
    30:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se poprvé v utkání ujímají vedení! Jake Guentzel projel přes celé hřiště a od levého mantinelu přihrál mezi kruhy, kde se nacházel BRYAN RUST. Jeho rychlé zakončení zamířilo mezi betony domácího brankáře. Asistence: Jake Guentzel.
    30:45 Bryan RUST - 2:3
     
    32:02
    Druhá dvacetiminutovka se hraje opravdu rychle. Pittsburgh opět kombinoval v útočném pásmu, ale Sidney Crosby nezvládl přihrávku na modrou čáru, a tak se hra stěhuje do středního pásma.
     
    32:42
    Hostující tým se vydal opět do přečíslení, které vyřešil střelou z levého kruhu Nick Bjugstad. Ovšem Keith Kinkaid se velmi dobře přesunul a byl na správném místě.
     
    33:29
    Zleva přihrával před branku Jevgenij Malkin, jenž hledal najetého Zacha Astona-Reeseho. Ovšem autor úvodní branky Penguins černou gumu tentokrát nezasáhl.
     
    34:24
    Ze středního pásma do útočné třetiny si podél mantinelu najel Nico Hischier, jenž střelou těsně nad ledem mířil k zadní tyči. Jenže Matt Murray pokus velmi dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    Střely na branku: 16:17.
     
    34:46
    Marcus Johansson znovu zachytil přihrávku soupeře. Poté se vydal od mantinelu na osu hrací plochy, odkud přihrával na kruhu pro vhazování. V tom se nacházel Jesper Bratt, ale jeho pokus z jedné lapil skvěle se pohybující Matt Murray.
     
    35:21
    New Jersey se dostalo pod tlak, a tak raději vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Pittsburgh na situaci reaguje rychlým vystřídáním.
     
    35:29
    Celá situace se opakuje a hra se znovu přesouvá před branku Devils.
     
    35:41
    Nyní už i domácí budou moci vystřídat. Travis Zajac přihrál na levou stranu, odkud vyslal propagační pokus Miles Wood. Jenže hostující gólman se překvapit nenechal a zapisuje si další snadný zákrok.
     
    35:45
    Po vyhraném vhazování se ke střele dostal Marcus Johansson, jehož pokus se mezi kruhy snažil tečovat švýcarský talent Nico Hischier. Ovšem puk čistě proletěl až k brankáři.
     
    36:13
    Z ostrého úhlu zakončoval Justin Schultz, který dlouho laboroval se zlomenou nohou. Jeho pokus se ale do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    36:43
    Nahození Damon Severson mířilo k zadnímu hrazení, odkud se odrazilo před branku. Matt Murray pohledem zkontroloval situaci a raději schoval kotouč pod lapačku.
     
    37:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Panečku, to byla rána! Ovšem pojďme postupně po stopách celé akce. Po nepřesné přihrávce se před brankou ocitl osamocený Zach Aston-Reese, jehož Keith Kinkaid vychytal. Jenže akce Penguins pokračovala dále. Puk se dostal na modrou čáru, odkud vypálil velmi přesně CHAD RUHWEDEL. Jeho pokus se od horní tyče odrazil do branky a Kinkaidovi ještě nyní musí zvonit v uších. Asistence: Jevgenij Malkin.
    37:29 Chad RUHWEDEL - 2:4
     
    38:01
    Přihrávku na Milese Wooda zneškodnila hostující obrana, které poté na nic nečekala a jen nahodila černou gumu za branku Ďáblů.
     
    39:07
    Ještě za modrou čárou šikovně na zadní hrazení nahodil puk Patric Hörnqvist. Kotouč se pak odrazil do kruhu pro vhazování, kam dojel Jared McCann. Jenže domácí brankář jeho pokus pokryl.
     
    39:59
    V samotném závěru se New Jersey mohlo dočkat snížení. Od zadního mantinelu přihrával Kenny Agostino, jenž viděl v brankovišti Erica Grybu. Domácí zadák byl brankáři velmi blízko, a tak trefil jen jeho výstroj.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Troufnu si říci, že ve druhé dvacetiminutovce byli Tučňáci lepším celkem a zaslouženě se ujali vedení. Stav zápasu nejprve přelil na stranu hostujícího celku Bryan Rust, jehož před sirénou doplnil v kolonce střelců Chad Ruhwedel. Také New Jersey mělo ale šance, jenže je neproměnilo, a tak bude muset přidat ve třetí části hry.

    Střely na branku: 20:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 8:9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:24
    Za brankou se puku zmocnil Bryan Rust, jenž okamžitě přihrával na hranici brankoviště, kde se nacházel Jake Guentzel. Ten se k zakončení ale nedostal, a tak z kruhu pro vhazování poslal pokus do brankáře Brian Dumoulin.
     
    41:24
    Od pravého mantinelu vystřelil Ben Lovejoy, jehož pokus vyrazil brankář betonem před sebe. K dorážce se dostal ještě Marcus Johansson, ale ani on v dobré pozici Matta Murrayho nepřekonal.
     
    41:43
    Po souboji v prvním střídání odjel s bolestivou grimasou na střídačku Sidney Crosby, jenž se držel za rameno. Ovšem zdá se, že hostující kapitán bude moci pokračovat ve hře.
     
    42:37
    A je to tak, hostující kapitán je znovu ve hře. Právě Sidney Crosby od mantinelu přihrával před branku, kde se nacházel Jake Guentzel, jenž kotouč netrefil.
     
    43:32
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jenž trefil mezi kruhy stojícího Bena Lovejoye. Právě domácí bek se dopustil vyhození na zakázané uvolnění.
     
    43:56
    Zmatky v domácí obraně pokračují, když do přihrávky sáhl Sidney Crosby. K puku se poté dostal Bryan Rust, jehož pokus proletěl kolem vzdálenější tyče.
     
    44:46
    Cink! Kyle Palmieri si s pukem sjel z modré čáry až do pravého kruhu pro vhazování, odkud trefil vnější část brankové konstrukce! Ďáblové by si zasloužili snížit stav zápasu.
     
    45:42
    Od modré čáry vystřelil Will Butcher, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se dostal Nico Hischier, jenž byl faulován, a tak poslal pokud do Matta Murrayho.
     
    45:42
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Phil Kessel – 2 min., podrážení).
     
    46:00
    Po další střele se před brankou nacházel Marcus Johansson, ale jeho od kotouče odstavili obránci. Následně se Pittsburghu podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    46:37
    Početní výhoda se domácímu celku zatím nedaří, New Jersey se totiž nemůže usadit v útočné třetině.
     
    47:11
    Až nyní se to hráčům Devils podařilo, ale pokus Willa Butchera byla sražená za branku. Jenže akce domácího celku i nadále trvá.
     
    47:39
    Z vrcholu pravého kruhu se do kotouče opřel Nico Hischier, jenž trefil vzdálenější tyčku hostující branky. Do protiútoku se pak vydal Jake Guentzel, ale jeho propagační pokus našel v lapačce Keith Kinkaid.
     
    48:28
    Damon Severson nezvládl přihrávku a do útoku se hnal jediný český zástupce v zápase. Dominik Simon po přejetí modré čáry předal puk do strany, kde se nacházel Jake Guentzel. Jeho pokus mířil do šibenice, ale domácí brankář vyrážečkou zasahuje.
     
    49:21
    Obránci domácího celku nikam nespěchají a naopak musejí počkat, až jim spoluhráči vystřídají. Během této chvíle uplynulo asi dvacet vteřin.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:01
    U pravého mantinelu dostal dost času k zakončení Tanner Pearson, jehož pokus k zadní tyči vyrazil Keith Kinkaid k mantinelu.
     
    50:47
    Na domácí straně se ke střele dostal Jesper Bratt, který ale hostujícího brankáře nepřekonal. Hra se rychle otočila a na tahu byli Tučňáci. Jake Guentzel přihrával před branku, kam skočil rybičkou Sidney Crosby. Jeho usměrnění puku mířilo do spodního rohu branky, ale Keith Kinkaid měl beton na správném místě.
     
    Střely na branku: 28:26.
     
    51:26
    Domácí Kenny Agostino už mohl střílet, ale raději volil přihrávku, kterou obrana zachytila. Penguins po zisku kotouče na nic nečekali a posunuli hru do středního pásma.
     
    52:09
    Pittsburgh po zisku černé gumy hraje v obranném pásmu velmi jednoduše, další posunutí hry o mantinel připravil Marcus Pettersson.
     
    52:44
    Vyhození po mantinelu zachytil Eric Gryba, jehož pokus vyrazil hostující gólmana. Ďáblové se poté k dorážce už nedostali, ale jejich aktivita v posledních minutách stoupá.
     
    53:44
    New Jersey už potřebovalo vystřídat, a tak Nico Hischier po přejetí červené čáry nahodil puk za branku a zamířil se spoluhráči na střídačku.
     
    54:02
    Útočnou akci Pittsburghu zastavuje hvizd čárového sudího, jenž viděl ofsajd. Hra se po reklamní přestávce vrátí do neutrální zóny.
     
    Střely na branku: 30:26.
     
    54:42
    Až nahoru k modré čáře si vyjel Nico Hischier, jenž našel napřaženého spoluhráče. Pokus Erica Gryby byl opravdu tvrdý, jenže Matt Murray ho vyrazil.
     
    55:10
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey zaslouženě snižuje, ale Matt Murray se pod maskou nyní musí hodně červenat! Travis Zajac v obranné pásmu vyhrál vhazování. Damon Severson viděl najetého MILESE WOODA, jenž byl atakován ale bekhendem píchl do kotouče. Ten následně zamířil mezi betony hostujícího brankáře, jenž v nevhodnou chvíli udělal pohyb navíc. Asistence: Damon Severson a Travis Zajac.
    55:10 Miles WOOD - 3:4
     
    56:40
    Sidney Crosby vyhrál vhazování na modrou čáru, odkud se napřáhl Kris Letang. Jeho zakončení ale bylo nepřesné a navíc Tučňáky vyhnalo z pásma.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Blake Coleman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:44
    Justin Schultz přihrával na Phila Kessela, ale do přihrávky sáhl Jevgenij Malkin. K puku se dostali domácí, kteří bez váhání vyhazují.
     
    58:33
    Od modré čáry vystřelil Marcus Pettersson, jehož pokus byl před brankou sražený. Pittsburgh se k dorážce nedostal a bude muset začít znovu od vlastní klece.
     
    59:02
    Z levé strany našel Marcus Pettersson před brankou hůl Matta Cullena. Kotouč pak plachtil do branky, ale lapačka Keitha Kinkaida byla znovu připravena.
     
    59:16
    Trochu krkolomně, ale až před branku se dostal Bryan Rust. Snažení hostujícího útočníka ale střelou mezi tři tyče nekončí.
     
    59:25
    Keith Kinkaid míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře! New Jersey už má pouze pár vteřin na vyrovnání!
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině bylo New Jersey lepím celkem, ale z mnoha šancí se ale prosadil pouze Miles Wood, jenž dal svému šanci na vyrovnání. Ovšem Ďáblové další branku nepřidali, a tak dnes odcházejí z duelu jako poraženi. Když ale shrneme celý zápas, nevyhrál lepší celek, nýbrž šťastnější. Pittsburgh v závěru uhájil důležité vítězství a drží se v tabulce na postupových příčka pro vyřazovací boje.

    Střely na branku: 36:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:8.
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (0+1), 2 střely, 10:32 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 1+0
    2. Marcus Johansson (NJD) 1+1
    3. Jesper Bratt (NJD) 1+1
     
    S konstatováním, že Pittsburgh v důležitém utkání porazil neoblíbeného soupeře, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno pokud zrovna vstáváte. (03:39:16)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Bratt (Ma. Johansson, Müller), 13. Ma. Johansson (Müller, Bratt), 56. Wood (Severson, Zajac) – 7. Aston-Reese (Crosby, Dumoulin), 19. Bjugstad (M. Pettersson, Simon), 31. Rust (Guentzel), 38. Ruhwedel (Malkin)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Severson, A. Greene (C), Gryba, Müller, Lovejoy, Butcher – Bratt, Hischier, Ma. Johansson – Palmieri (A), Zajac (A), Wood – J. Anderson, Coleman, Agostino – Stafford, Rooney, Seney.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, Pearson.

    Rozhodčí: Luxmore, McIsaac – Kovachik, Nagy
    thejrc.org