Philadelphia – Tampa 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:2 (kon.) | Florida – Buffalo 4:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Montreal – Columbus 3:2 (kon.) | Minnesota – Anaheim 0:4 (kon.)
St. Louis – Toronto 3:2 (po pr.) | Dallas – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
New Jersey Devils
3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 20.02.2019, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:10 Miles WOOD - 3:4
     
    55:10
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey zaslouženě snižuje, ale Matt Murray se pod maskou nyní musí hodně červenat! Travis Zajac v obranné pásmu vyhrál vhazování. Damon Severson viděl najetého MILESE WOODA, jenž byl atakován ale bekhendem píchl do kotouče. Ten následně zamířil mezi betony hostujícího brankáře, jenž v nevhodnou chvíli udělal pohyb navíc. Asistence: Damon Severson a Travis Zajac.
    37:29 Chad RUHWEDEL - 2:4
     
    37:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Panečku, to byla rána! Ovšem pojďme postupně po stopách celé akce. Po nepřesné přihrávce se před brankou ocitl osamocený Zach Aston-Reese, jehož Keith Kinkaid vychytal. Jenže akce Penguins pokračovala dále. Puk se dostal na modrou čáru, odkud vypálil velmi přesně CHAD RUHWEDEL. Jeho pokus se od horní tyče odrazil do branky a Kinkaidovi ještě nyní musí zvonit v uších. Asistence: Jevgenij Malkin.
    30:45 Bryan RUST - 2:3
     
    30:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se poprvé v utkání ujímají vedení! Jake Guentzel projel přes celé hřiště a od levého mantinelu přihrál mezi kruhy, kde se nacházel BRYAN RUST. Jeho rychlé zakončení zamířilo mezi betony domácího brankáře. Asistence: Jake Guentzel.
    18:24 Nick BJUGSTAD - 2:2
     
    18:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Že Pittsburgh má výborné přesilové hry, o tom ví celá NHL a nyní se přesvědčili také hráči Devils! Z kruhu pro vhazování vypálil NICK BJUGSTAD, jenž zamířil přesně do šibenice. Výbornou práci odvedl Jake Guentzel, který výborně na hranici brankoviště clonil Keithu Kinkaidovi. Asistence: Marcus Pettersson a Dominik Simon.
    12:12 Marcus JOHANSSON - 2:1
     
    12:12
    Devils právě vstřelili branku!
    Obrovskou chybu v pozici posledního hráče vyrobil Phil Kessel. MARCUS JOHANSSON střelce z povolání o kotouč obral a následně ho poslal bekhendem nad rameno hostujícího brankáře. Asistence: Mirco Müller a Jesper Bratt.
    06:49 Zach ASTON-REESE - 1:1
     
    06:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je velmi rychle vyrovnáno a hostující kapitán znovu dokázal, jak má šikovné ruce. Brian Dumoulin posunul hru za branku, kde se nacházel Sidney Crosby, jenž vyslal přihrávku mezi kruhy, kde se nacházeli tři bránící hráči, ale také najetý ZACH ASTON-REESE. Jeho pokus nedal domácímu brankáři nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Sidney Crosby a Brian Dumoulin.
    02:14 Jesper BRATT - 1:0
     
    02:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Krásná akce domácího celku končí první brankou zápasu! Od levého mantinelu přihrával na pravý kruh Marcus Johansson. Ve střelecké zóně se nacházel JESPER BRATT, který střelou z jedné prostřelil hostujícího brankáře mezi rukou a tělem. Asistence: Marcus Johansson a Mirco Müller.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Bratt (Ma. Johansson, Müller), 13. Ma. Johansson (Müller, Bratt), 56. Wood (Severson, Zajac) – 7. Aston-Reese (Crosby, Dumoulin), 19. Bjugstad (M. Pettersson, Simon), 31. Rust (Guentzel), 38. Ruhwedel (Malkin)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Severson, A. Greene (C), Gryba, Müller, Lovejoy, Butcher – Bratt, Hischier, Ma. Johansson – Palmieri (A), Zajac (A), Wood – J. Anderson, Coleman, Agostino – Stafford, Rooney, Seney.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, Pearson.

    Rozhodčí: Luxmore, McIsaac – Kovachik, Nagy
    thejrc.org