Motor ČB – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Jihlava – Benátky n/J 8:2 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:2 (kon.)
Kadaň – Třebíč 3:8 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 4:2 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:4 (1:2 po s.n.)
Slavia – Vsetín 3:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
8:2 (1:0, 3:1, 4:1)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 20.02.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:05:03)
     
    Jihlava potvrdila roli velkého favorita a rozstřílela Benátky osmi góly!

    Středočeši se dlouho drželi ve hře, jenže domácí ve druhé polovině střetnutí spustili brankostroj, na který mladý celek neměl šanci reagovat. Během poslední třetiny se stav měnil hned pětkrát. Ondřej Chrtek nejprve krásnou střelou potrestal chybu v rozehrávce, ovšem to Duklu nerozhodilo. Jakub Suchánek dělovkou rozradostnil tribuny, což se o chvíli později povedlo také Matěji Pekrovi s Adamem Zemanem, přičemž oba zakončovali po skvělých přihrávkách do prázdné klece. V závěru ještě vtiskl definitivní podobu výsledku dobře vyřešeným sólem Dominik Hrníčko.

    Střely na branku v zápase:
    Jihlava 44:26 Benátky nad Jizerou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Oba kohouti, jak Vlastimil Dostálek (JIH), tak Jan Šír (BEN), byli od rozhodčích odměněni pětiminutovými tresty za hrubost.
     
    59:39
    Na závěr ještě bitka! Jan Šír si domluvil férový pěstní souboj s Vlastimilem Dostálkem. Lehce úspěšnější byl benátecký útočník. Sympatické ale je, že oba hráči berou boxerskou vložku s úsměvem na rtech a rozešli se v poměrně přátelském duchu.
     
    59:19
    Nepřesná střela Hlinky narazila do zadního mantinelu. Jihlavští vzápětí ztrácejí útočné pásmo, o kotouč se bojuje ve středu pole.
    59:00 Dominik HRNÍČKO - 8:2
     
    59:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Diváci se na Horáckém zimním stadionu dočkávají ještě jednoho gólu! Michal Teplý zadrbal nadějně rozjetý protiútok. O kotouč ho tedy obral DOMINIK HRNÍČKO, a v tu chvíli už mu nikdo nebránil v jízdě proti Paříkovi. Hrníčko se trefil bez naznačování přesně mezi jeho betony, 8:2! Bez asistence.
     
    58:17
    Dominik Hrníčko se snažil proniknout přes přesilu, což se mu i díky lehčímu háčku nepodařilo. Puk si tak mohou osahat Benátečtí.
     
    57:45
    Juraj Bezúch se pohledně prokličkoval křížem přes útočné pásmo. Vybral si Suchánka, který nevystřelil příliš razantně a Lukáš Pařík vyráží do bezpečí.
     
    57:28
    Tak nakonec se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, rozhodčí si ještě přijeli pro Vlastimila Dostálka (JIH), který si jde sednout za držení protihráče.
     
    57:28
    Dukla si zahraje ještě jednu přesilovku, Daniel Poizl (BEN) totiž trefil jednoho ze soupeřů vysokou holí. Určitě by si rád odseděl dvě minuty celé.
     
    56:50
    Domácí si dopřáli čas na vystřídání. Nikam už se neženou. Benátky jsou taktéž smířené se svým dnešním osudem a příliš v tuto chvíli nevzdorují.
     
    56:23
    Tomáš Harkabus odvedl dobrou práci za hostující klecí. Později se dostal také ke střele. Přestože do ní sáhl ještě Vlastimil Dostálek, zasáhl Lukáš Pařík sebejistě.
     
    55:46
    Zápas se už víceméně pouze dohrává. Jan Holý nahazoval, Tomáš Čachotský se snažil o teč, leč vše končí pouze dalším zákrokem Lukáše Paříka.
     
    55:20
    Jan Pohl (JIH) inkasuje desetiminutový trest za nesportovní chování, ve sprše tedy bude mít dostatek teplé vody.
     
    54:49
    Ján Niko nechal projít prudkou přihrávku za svá záda. Z prakticky nulového úhlu poté zakončoval Jan Pohl, Lukáš Pařík byl pozorný.
     
    54:35
    Nyní to Michal Teplý provedl velmi pěkně! Přečíslení dvou proti jednomu vzal na sebe, efektivní stahovačkou se zbavil beka, avšak zblízka zamířil jen do břicha Niklase Lundströma. Toho pak ještě sestřelil Michal Hlinka, nicméně strážce domácí svatyně bude v pořádku.
     
    53:47
    Michal Teplý míchal s pukem za jihlavskou bránou. Do kladného úhlu se mu dostat nepodařilo, domácí hokejisté tedy obracejí hru na druhou stranu.
     
    53:30
    Jan Šír bojoval před Lundströmem poté, co vyrazil nahození jednoho z hostů. Šír se ale musel potýkat s přesilou, která byla silnější.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 265 diváků.
     
    52:58
    Jakub Suchánek napřáhl u pravého hrazení. Před Lukášem Paříkem nikdo nestál, pokus navíc mířil mimo jeho pokladnici.
     
    Střely na branku – 39:24.
     
    52:18
    Pohledný protiútok Benátek zakončil Ladislav Bittner, jenž mířil pouze do betonu švédského brankáře. Na řadě je poslední komerční přestávka dnešního večera.
     
    51:46
    Vlastimil Dostálek si chtěl drze najet z pravého rohu útočného pásma až před Paříka, nicméně dobrý zákrok hokejkou předvedl pohotový Daniel Poizl.
     
    50:58
    Daniel Poizl si poradil s napadajícím Pekrem. Nyní sledujeme přetahovanou ve středu pole, kde se kotouč poměrně dlouho zdržuje.
    50:14 Adam ZEMAN - 7:2
     
    50:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Stav už začíná být pro Středočechy dosti krutý, Jihlava svého soupeře aktuálně nemilosrdně ničí. Akce to byla parádní... Juraj Bezúch zavezl touš do ofenzivní zóny. Před jej Mihovi Štebihovi, jenž si krásně obhodil protihráče a připravil zakončení do poloprázdné klece pro ADAMA ZEMANA! Asistence: Miha Štebih, Juraj Bezúch.
     
    49:40
    Lukáš Pařík si nyní musel připadat jak na střelnici, puky na něj létaly ze všech stran a úhlů. Benátky nakonec usměrnily nahození Jana Pohla do ochranné sítě, hra je tedy konečně přerušena.
    48:50 Matěj PEKR - 6:2
     
    48:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní ovšem chybovali pro změnu hosté a je to už 6:2! Puk zachytil Josef Skořepa, jenž vypálil z mezikruží. Lukáš Pařík jeho pokus vyrazil před sebe, načež si kotouč dojel znovu Skořepa a z otočky úžasně našel MATĚJE PEKRA, který už to měl snadné! Asistence: Josef Skořepa.
     
    48:18
    Chyb v jihlavské rozehrávce je více, než by si domácí hráči přáli. Po další takové hledal Jan Šír zpoza klece Petra Wienceka, jenž sám před gólmanem promáchl!
     
    Střely na branku – 35:23.
     
    47:55
    Celek z Vysočiny se již po ledě pohybuje v kompletním složení. Adam Zeman pro domácí vybojoval vhazování v ofenzivní zóně, když nenechal Paříka rozehrát po vlastním nahození.
     
    47:20
    David Váňa nedokázal vyhodit. Puk zastavil u hrazení Adam Najman a přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Ján Niko znovu pouze na zadní mantinel.
     
    46:47
    Následuje ofsajd hostů, postup přes modrou čáru si nepohlídal jeden ze zkušenějších hráčů Benátek, Adam Dlouhý.
     
    46:21
    Dukelský čtyřlístek se velmi dobře pohybuje, Benátky se kupředu dostávají poměrně komplikovanou cestou. Jihlavští se zatím při oslabení brání na výbornou.
     
    45:56
    Domácím se nedařilo vyhodit. Štěstí tedy zkusil Michal Teplý, jehož střela zápěstím zpoza kruhů nemířila do branky.
     
    45:45
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jakub Suchánek – 2 min., sekání).
     
    44:55
    Tomáš Havlín měl trošku potíže při rozehrávce. Nakonec se kupředu vydává Michal Teplý, Benátky se díky jeho práci usazují v ofenzivní zóně.
    44:32 Jakub SUCHÁNEK - 5:2
     
    44:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    To byla rána! Jan Holý předal na modré čáře kotouč JAKUBU SUCHÁNKOVI, který se neostýchal a napřáhl až ke stropu haly. Následná dělovka prolétla kolem zaskočeného Lukáše Paříka a zastavila se až za jeho zády! Asistence: Jan Holý.
     
    43:47
    Po vhazování u útočné modré čáry Benátek se dostali k puku domácí hokejisté. Lukáš Pařík si pro nahozený puk vyjel za branku, čímž vypomohl spoluhráčům.
     
    42:54
    Domácí nevyužili akci dvou na jednoho. Vedl ji Josef Skořepa, který se snažil přihrát Matěji Pekrovi. Skvěle zasáhl navrátivší Tomáš Havlín.
     
    42:03
    Dukle se znovu zrovna nevydařila rozehrávka. Adam Najman nyní pálil z větší vzdálenosti a zařízení nezasáhl.
     
    41:30
    Juraj Bezúch přerušil benáteckou akci. Adam Zeman se poté s pukem na holi vydal za útočnou modrou čáru, odkud trefil Paříkovu vyrážečku.
     
    40:46
    Jihlava se snaží zareagovat a nastěhovala se do útočného pásma, kde Tomáš Čachotský nedokázal nic velkého vymyslet. Kupředu se tak vydává Adam Dlouhý.
    40:17 Ondřej CHRTEK - 4:2
     
    40:17
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Liberecká farma vstupuje do třetiny ve velkém stylu a je sníženo! ONDŘEJ CHRTEK zachytil nepovedenou rozehrávku a z pravého křídla zakončil dokonale pod horní tyčku. Niklas Lundström byl trošku překvapený, ještě se totiž nabízela přihrávka lépe postavenému spoluhráči. Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Prostřední perioda přinesla zajímavý hokej. Po většinu času se hrálo před benáteckou brankou, ovšem hosté po zakrytém nahození Vratislava Kunsta vyrovnali. Posléze už se Dukla přihlásila o slovo pevněji a třikrát pokořila Paříka. Nejprve Jan Holý s pomocí Žembovy teče vsítil dvoustý gól Jihlavy v sezóně, aby Lukáš Anděl po odrazu kotouče od tyčky navýšil vedení. Na současných 4:1 upravil Martin Osmík, jenž těžil z povedené akce Hrníčka.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Jihlava 30:21 Benátky nad Jizerou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Jihlava byla kvůli signalizovanému ofsajdu nucena vyklidit útočné pásmo. Benátky ještě obrátily hru, Tomáš Havlín si najel za kruhy, a následně vypálil mimo tři tyčky.
     
    38:59
    Na startu poslední minuty aktuální třetiny nechávají sudí volný průběh nepřehledné situaci u mantinelu. Kotouč se nachází kdesi pod bruslemi klubka hráčů.
    38:29 Martin OSMÍK - 4:1
     
    38:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celek z Vysočiny se znovu prosazuje a vede již 4:1! Dominik Hrníčko nabral rychlost a po pravém křídle se prohnal až na úroveň brankové lajny. Poté krásně našel před Paříkem neobsazeného MARTINA OSMÍKA, jenž zakončil trošku se štěstím pod betony! Asistence: Dominik Hrníčko, Michal Hlinka.
     
    38:21
    Parádní gesto fair play! Jan Pohl měl za náraz do Tomáše Havlína putovat na trestnou lavici, ovšem obránce Benátek sdělil sudím, že se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    37:33
    Michal Teplý dostal od jihlavské defenzivy hodně prostoru. S pukem na holi se tedy vydal až před Niklase Lundströma, načež ještě hledal přes brankoviště Adama Najmana, který zblízka mezírku ve výstroji švédského gólmana netrefil!
     
    37:16
    Tomáš Čachotský se vydal na samostatný průnik do ofenzivní zóny. Zakončil jej střelou zpoza pravého kruhu a plexisklo za brankou Paříka je bohatší o další gumovou čmouhu.
     
    36:58
    Miha Štebih neváhal a zaměstnal Paříka nahozením od modré čáry. Mladý brankář použil lapačku, do které kotouč plynule zapadl a hra je přerušena.
     
    36:08
    Petr Wiencek se chopil kotouče a urazil s ním dlouhou vzdálenost okolo ofenzivní zóny. K jeho smůle jej nepodpořili spoluhráči a hraje tedy opět Dukla.
     
    35:31
    Po dlouhém souboji u mantinelu se snažil probít do útočného pásma Jan Cikhart. Mladý útočník byl zdvojen a musel tedy černou gumu odevzdat.
     
    34:57
    Jan Holý si dělal zálusk na další trefu. Z ostrého úhlu to nebyl jednoduchý úkol a střela přes modrou hradbu těl neprošla.
     
    34:28
    Po komerční pauze se Středočeši vydali do ofenzivy. Dlouho si puk na svých holích neužili a Tomáš Jiránek po individuální protiakci zakončil do Paříkova betonu.
     
    Střely na branku – 24:20.
    33:41 Lukáš ANDĚL - 3:1
     
    33:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí zvyšují náskok! Lukáš Anděl výborně napadal benáteckou rozehrávku. Odměnou mu byl zisk kotouče, který rychle nabídl do mezikruží Matěji Pekrovi. Ten vypálil bez přípravy, ovšem trefil pouze horní tyčku! V tu chvíli dojel do brankoviště právě LUKÁŠ ANDĚL, jenž stál na začátku celé akce a doklepl černou gumu do sítě. Asistence: Matěj Pekr.
     
    32:43
    Vedoucí gól je poměrně logickým vyústěním sílícího tlaku. O další střelu se postaral Matěj Pekr, jemuž nastavil Lukáš Pařík svůj pravý beton.
    31:27 Jan HOLÝ - 2:1
     
    31:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    A je tu dvoustá trefa Dukly v aktuální sezóně! JAN HOLÝ napřáhl z poměrně velké vzdálenosti. Lukáš Pařík by jeho ránu pravděpodobně kryl, ovšem Jan Žemba ji nešťastně tečoval do jeho protipohybu! Asistence: Jakub Suchánek, Tomáš Čachotský.
     
    31:14
    Josef Skořepa držel puk v prostoru mezi kruhy a modrou čarou. Rozhodl se nahazovat, Lukáš Pařík si opět rozšiřuje statistiky.
     
    30:42
    Josef Skořepa zkusil štěstí z poměrně ostrého úhlu. Lukáš Pařík chytá velmi dobrý zápas a tato střela jej nemohla překvapit.
     
    30:27
    Lukáš Anděl svedl sprinterský souboj s Jánem Nikem. Lépe z něj vyšel benátecký obránce, jenž rozvíjí akci svého mužstva.
     
    Střely na branku – 18:18.
     
    29:54
    Benátky srdnatě brání, ovšem tlak favorita stále sílí. Po vyhození Středočechů se Petr Wiencek dobře vydal napadat Pohla, kterému musel nakonec pomoci Niklas Lundström. Následuje komerční přestávka.
     
    29:15
    Juraj Bezúch se s tím nepáral a napřáhl na levém kruhu. Nebezpečná rána prosvištěla nad horní tyčkou a skončila u zadního hrazení.
     
    28:53
    David Aubrecht dobře vytušil, že by to proti jihlavské převaze neměl jednoduché. Vrátil tedy puk za sebe, rozehrávka Benátek se tím protahuje.
     
    28:19
    Dlouho se hrálo bez přerušení. Domácí trávili čas v ofenzivní zóně, čemuž nechtěně učinil konec Tomáš Čachotský, který po hostujícím osvobození zahrál pouze na icing.
     
    27:36
    Tomáš Čachotský se nabídl do tandemu Harkabusovi. Zleva se vydal přímo k Paříkovi, jenž si dobře pohlídal prostor u bližší tyčky a nenechal puk projít dál.
     
    26:58
    Jan Pohl dostával křížem nabito od Anděla. Při snaze o střelu bez přípravy promáchl, celek z Vysočiny nicméně pomalu utahuje šroubky.
     
    26:16
    Dukla se snažila trošku zklidnit hru. Zdlouhavá rozehrávka pramenila v nepřesnost Holého, jemuž sudí odpustili icing, což se střídačce Benátek nelíbí.
     
    25:47
    Dominik Hrníčko se při nadějně rozjeté protiakci snažil najít Jiránka, avšak ten na puk nedosáhl tak, jak by bylo k pořádné teči zapotřebí.
     
    24:56
    Ladislav Bittner opět donutil švédského gólmana zasahovat. Při následném vhazování to Bittner zkoušel znovu hned na branku, Niklas Lundström dával pozor.
     
    24:26
    Jihlava v těchto chvílích hraje poměrně otevřený hokej. Adam Dlouhý zkoušel z levé strany posílat kotouč před branku, a tribuny jen zahučely, když projel kolem Lundströma.
     
    24:05
    Vlastimil Dostálek se už pomalu chystal zakončit, jenže hosté mu vystavili stopku, načež neváhají a ženou se do protiútoku.
    23:32 Vratislav KUNST - 1:1
     
    23:32
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Tak to je šok pro Jihlavu! Adam Klapka zaparkoval své dvoumetrové tělo před Niklasem Lundströmem. Ten tím pádem téměř nic neviděl a chytré nahození VRATISLAVA KUNSTA zapadlo přesně pod břevno! Je vyrovnáno. Asistence: Jan Šír.
     
    22:48
    David Kajínek odvedl dobrou práci v obranné zóně. Juraj Bezúch následně obrátil hru, leč na druhé straně kluziště byl o touš okraden Zeman.
     
    22:10
    Tomáš Jiránek se objevil v poměrně solidní střelecké pozici na pravém kruhu, švihem ale ke svém smůle benáteckou pokladnici netrefil.
     
    21:48
    Jihlavští budou za okamžik kompletní, nejenže oslabení zvládli v klidu ubránit, ale ještě mohli sami udeřit. Dobrá práce Dukly!
     
    21:18
    Harkabus nakonec ještě připravil šanci Josefu Skořepovi! Ten si z pravé strany vyjel až před Paříka, jenž proti němu dobře vystoupit a včas zavřel skulinku mezi betony.
     
    21:01
    Tomáš Harkabus odvádí na oslabení příkladnou práci, drží totiž gumový předmět u mantinelu a soupeř mu jej nemůže i přes všechnu snahu odebrat.
     
    20:29
    Niklas Lundström vyrazil střelu Havlína před sebe, kde šermoval hokejkou Jan Šír. Kotouč ale i přes snahu vrátit na branku nezvládl.
     
    20:18
    Jdeme znovu na to. Středočeši by se hned po buly rádi usadili v okolí domácí branky. Cesta tam zatím vede trošku klikatá, Dukla dobře napadá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:26. Benátky do ní půjdou s téměř celou přesilovkou!
     
    Úvodní část se zprvu nesla ve znamení poměrně kyselé hry Jihlavy, která se nemohla dostat do provozní teploty. Postupem času se jí to nicméně začalo dařit a Lukáš Pařík měl plné ruce i nohy práce. Kapituloval pouze jednou, když toho proti přesilovkovému zakončení z hole Matěje Pekra už nemohl příliš udělat. Středočeši ale nehrají vůbec špatně, a je možné, že ještě zamíchají kartami.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Jihlava 15:12 Benátky nad Jizerou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Místo šance ovšem přichází jihlavské vyloučení. David Kajínek (JIH), který si v Benátkách taktéž odehrál své, zbytečně fauloval v útočném pásmu. Jednalo se o nedovolené bránění.
     
    19:30
    Lukáš Anděl si obhodil Davida Aubrechta. Jihlavští se tedy ještě usazují v ofenzivní zóně, kde se snaží před odchodem do kabin něco vymyslet.
     
    18:52
    Nahození Jána Nika brankáře nezaměstnalo. Vzápětí to zavánělo přečíslením Dukly, avšak to se díky dobrému přerušení akce nekonalo.
     
    18:05
    Michal Hlinka ihned po svém návratu na led podpořil interesantní protiútok. Miha Štebih už ke smůle Dukly trošku zaváhal a promeškal vhodný okamžik ke střele.
     
    17:28
    Jan Šír operoval za brankou. Touš posléze putoval na modrou čáru k Havlínovi, s jehož táhlou střelou neměl Niklas Lundström žádné větší potíže.
     
    16:57
    Adam Najman obdržel přihrávku na brusle, vpřed se tedy musel vydat až napodruhé. Po přejetí modré čáry ho zastavil Vlastimil Dostálek.
     
    16:32
    Jihlavští se osvobozují, Benátky tedy musejí další akci založit až zpoza vlastní klece.
     
    16:13
    Michal Teplý místo střely vyvezl puk k mantinelu. Zakončit se mu pod menším tlakem po výjezdu k ose hřiště nepodařilo, Středočeši ale zůstávají v pásmu.
     
    15:54
    Přesilovka pro změnu také pro hosty. Dvě minuty si míří odsedět Michal Hlinka (JIH), jenž se provinil krosčekem.
     
    15:41
    Benátky už jsou v plném počtu, přesto musí být Pařík v pohotovosti. Nahození Jana Pohla si zvládl najít a zapisuje další zákrok.
     
    15:29
    Domácí už z této přesilovky zřejmě nic nevytěží, okamžik před návratem Kunsta totiž kotouč vylétl na tribunu. Bude se vhazovat po pravé ruce Lukáše Paříka.
     
    14:57
    Zdlouhavá kombinace Dukly byla zakončena dělovkou Matějíčka od modré čáry. Lukáš Pařík ji vyrazil vedle sebe, kde měl k puku nejblíže Tomáš Havlín.
     
    14:17
    Michal Teplý se v početní nevýhodě vydal vpřed. Vystřelil mimo, Niklas Lundström mohl zůstat klidný. Jihlava vyráží opět kupředu.
     
    13:44
    Holý při nápřahu na modré lajně zlomil hokejku. Kotouč tedy projel kolem Paříkovy klece a hosté jej posílají do bezpečí.
     
    13:30
    Vratislav Kunst (BEN) si posedí na trestné lavici za faul loktem. Bude Jihlava v přesilovce opět trestat?
     
    12:43
    Středočeši mají velké problémy s přechodem z vlastního obranného pásma. Jihlavští dominují na kotouči a mají duel pod kontrolou.
     
    12:13
    Tomáš Havlín se snažil o vzruch také na druhé straně, sympatická individuální akce ale proti velké přesile nenesla úspěch.
     
    Střely na branku – 11:6.
     
    11:59
    Benátky jsou nyní pod velkým tlakem, pomoci by jim mohla komerční přestávka. Poslední ránu má na svědomí Dominik Hrníčko, jehož pokus stáhl Lukáš Pařík do lapačky.
     
    11:22
    Zeman objel hostující bránu. Poté našel na levém kruhu Suchánka, jemuž rána bez přípravy vůbec nesedla. Kotouč projel daleko od nebezpečných míst.
     
    10:45
    Podobně to provedl také Juraj Bezúch, nicméně i v tomto případě kazí naděje na další trefu spolehlivý Lukáš Pařík.
     
    10:20
    Domácí jsou po vstřelené brance velice aktivní. Tomáš Čachotský ukončil obléhání benátecké klece střelou zápěstím, kterou vyslal z pravého kruhu Lukáš Pařík ji nachází ve výstroji.
    09:31 Matěj PEKR - 1:0
     
    09:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pohledná kombinace Jihlavy přináší první gól! Lukáš Anděl už mohl z pravého kruhu střílet, avšak ještě zvedl hlavu, a viděl, že MATĚJ PEKR je na druhé straně zcela volný. Adresoval mu tedy křižný pas, po kterém Pekr nasměroval kotouč do odkryté svatyně! Asistence: Lukáš Anděl, Josef Skořepa.
     
    09:16
    Neskutečný zákrok Lukáše Paříka! Jeho jmenovec Anděl po šťastném odrazu puku mířil do víceméně prázdné branky, ovšem lapačka maskovaného muže pročísla vzduch včas.
     
    09:00
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Tomáš Havlín – 2 min., vražení na hrazení).
     
    08:14
    Ale najednou přichází obrovská šance! Tomáš Jiránek zůstal opomenutý Nikem a postupoval sám na branku. Zvolil naznačení do bekhendu, leč Lukáš Pařík si dobře pohlídal mezírku mezi betony.
     
    08:02
    Celek z Vysočiny zatím marně hledá recept na aktivní hru soupeře. Nyní se hra stěhuje opět před domácí klec, píská se totiž zakázané uvolnění.
     
    07:53
    Michal Teplý předvedl nebojácný průnik, na jehož konci ještě pěkně vystřelil přes couvajícího Pohla. Niklas Lundström nachází touš v lapačce, hra je přerušena.
     
    07:19
    Pohl zachytil nepovedené vyhození Benátek. Střelu tedy vyslal David Kajínek, jenž orazítkoval pouze nohu Jakuba Rychlovského.
     
    06:35
    Ondřej Chrtek individuálně zavezl puk až do rohu obranného pásma Jihlavy, načež kryl Kunstovo nahození betonem Niklas Lundström.
     
    Střely na branku – 1:4.
     
    06:09
    Daniel Poizl vyslal dvojici projektilů od modré lajny. Snažil se rozhodit trošku nezformovanou defenzivu Dukly, avšak puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    05:39
    V krátké přesilovce Středočechů se Ladislav Bittner trošku ukvapil a z levé strany vyslal nepřesnou křižnou přihrávku. Jihlavští mohou pošetřit čas.
     
    05:13
    Tomáš Jiránek se individuálně probil do zakončení. To mířilo přímo do středu branky a Lukáš Pařík s tímto zahřívacím zásahem neměl problémy.
     
    04:47
    Petr Wiencek si za domácí brankou odstavil hned dva protihráče. Benátky tedy mohly vystřídat a na ledě tak mají borce s dostatkem sil.
     
    04:05
    Nepovedená přesilovka Jihlavy končí předčasně. Při hře ve čtyřech na obou stranách využíval volného prostoru Tomáš Čachotský, na kterého si mezi kruhy počíhal bek.
     
    03:55
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (David Kajínek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:30
    Jan Pohl zahájil početní výhodu velice nepřesnou přihrávku, kterou nemohl David Kajínek zachytit. Kotouč tedy putuje do neutrální zóny.
     
    03:25
    Teď si však domácí zahrají přesilovku! Ondřej Chrtek (BEN) se totiž provinil podrážením.
     
    02:38
    David Kajínek pod náporem aktivně napadajících mladíků z Benátek nedokázal kloudně rozehrát, Jihlavští se tedy zdržují ve svém pásmu víc, než by chtěli.
     
    02:12
    Tomáš Havlín zaznamenal další střelecký pokus Benátek, pozdrav od modré čáry odráží Niklas Lundström do rohu ledové plochy.
     
    01:46
    Hosté nevstoupili do zápasu vůbec špatně. Niklas Lundström musel řešit další ošemetnou situaci, ve které touš poskakoval okolo brankoviště. Dukla posléze vyhazuje na icing.
     
    01:13
    Jakub Rychlovský dobře operoval za Lundströmem. Benátky se usadily ve třetině a David Aubrecht se prezentoval nahozením od modré čáry. Po zákroku gólmana se bude vhazovat.
     
    00:40
    Adam Najman se vydal napadat jihlavskou rozehrávku, nicméně Dukla se nenechala zastrašit. Vlastimil Dostálek zavezl puk do útočného pásma, kde akce skončila na pozorné defenzivě Středočechů.
     
    00:16
    Jdeme na to! Po úvodním vhazování náleží kotouč domácím hokejistům, kteří se hned vydali až za Paříkovu klec. Protiakci rozjíždí Ján Niko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před zahájením utkání je na programu menší ceremoniál, v rámci kterého převezme jihlavský dorostenec Tomáš Chlubna ocenění za zisk zlatých medailí na turnaji reprezentačních sedmnáctek v bosenském Sarajevu!
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu Horáckého zimního stadionu, jenž se zatím téměř vůbec nezaplňuje. Domácí hokejisté oblékli světlou variantu dresů, Středočeši se představí v modré barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    Jihlavské brankoviště dnes bude hájit švédská jednička Niklas Lundström. Mezi tyčemi Benátek se představí talentovaný Lukáš Pařík, na jehož výkon zřejmě budou hosté velice spoléhat.
     
    HC BENÁTKY NAD JIZEROU

    Farma extraligového Liberce se podle očekávání pohybuje ve spodních patrech tabulky, nicméně svoji roli v podobě výchovy mladých hokejistů plní dokonale, a navíc také hraje v soutěži velice důstojnou roli, aniž by se stávala obětí debaklů. Zajímavé je, že se jí velice daří v přesilovkách, kde disponuje lepší úspěšností, než například České Budějovice či Kladno! Aktuální forma ale není ideální, z posledních osmi střetnutí dokázali Benátečtí zvítězit pouze jednou, když zdolali Porubu. Také oni, stejně jako Dukla, při svém posledním utkání narazili na Vsetín, a dokonce mu vzali bod! Na Horácký zimní stadion nemusejí Středočeši cestovat s poraženeckou náladou, vždyť zde minule vedli 2:0 a padli až po prodloužení. Celkově se jim daří hrát s Jihlavou relativně vyrovnaně.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 13.
    Počet bodů: 56
    Skóre: 131:179
    Úspěšnost přesilových her: 16,73% (6. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 79,03% (14. v lize)
    Poslední zápas: Benátky – Vsetín 1:2 po prodl.
    Průměrná návštěvnost: 257.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Daniel Špaček (9+18)
    Nejlepší střelec: Jiří Průžek (13+13 – už v týmu nepůsobí)
    Brankářská jednička: Marek Schwarz (91,12%).
     
    HC DUKLA JIHLAVA

    Jeden z hlavních adeptů na postup do nejvyšší soutěže může jít do zápasu v naprostém klidu, titul pro vítěze základní části už má totiž zajištěný. A nutno podotknout, že naprosto zaslouženě! Právě Jihlava totiž po celou dobu vykazovala nejkonstantnější výkonnost. V posledním utkání padla těsně 1:2 na horkém vsetínském ledě, čímž přišla o šestizápasovou sérii úspěchů, v rámci které například deklasovala Kadaň 11:1! Kromě toho vysoko porazila Ústí nad Labem, Třebíč a Litoměřice. Rozloučí se se svými fanoušky očekávanými třemi body na závěr základní fáze sezóny a dostane se nad hranici 200 gólů?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 1.
    Počet bodů: 113.
    Skóre: 198:116.
    Úspěšnost přesilových her: 17,76% (5. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 87,17% (4. v lize)
    Poslední zápas: Vsetín – Jihlava 2:1
    Průměrná návštěvnost: 2 052.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Lukáš Anděl (19+31)
    Nejlepší střelec: Matěj Pekr (28+19)
    Brankářská jednička: Niklas Lundström (92,54%).
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Základní část Chance Ligy spěje k samotnému konci. My se společně zaměříme na utkání 58. kola, ve kterém si to na Vysočině rozdají týmy HC Dukla Jihlava a HC Benátky nad Jizerou. Uspěje domácí favorit, nebo se dočkáme velkého překvapení? Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 10. Pekr (Anděl, Skořepa), 32. J. Holý (Suchánek, Čachotský), 34. Anděl (Pekr), 39. Osmík (Hrníčko, M. Hlinka), 45. Suchánek (J. Holý), 49. Pekr (Skořepa), 51. A. Zeman (Štebih, Bezúch), 59. Hrníčko – 24. Kunst (Šír), 41. Chrtek


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, J. Holý, Suchánek, D. Váňa – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
    HC Benátky nad Jizerou: Pařík (Žajdlík) – Žůrek, Havlín, Aubrecht, Kunst, Niko, Klodner, Poizl – Wiencek, Chrtek, Šír – Rychlovský, Najman, Teplý – Žemba, Bittner, A. Dlouhý – Cikhart, Burda, Klapka.

    Rozhodčí: Kopeček, Cabák – Dohnal, Bohuněk

    Diváci: 1 265
    ocianews.com