Mladá Boleslav – Plzeň 1:4 (kon.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Zlín – Sparta 4:1 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:1 (kon.)
Olomouc – Liberec 1:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 22.02.2019, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Tak ještě jedno vyloučení. Tentokrát na straně Chemiků. Jakub Březák inkasuje dvě minuty za podrážení, když ve vlastním pásmu zastavil výpad Lvů.
     
    55:01
    Síly na ledě se vyrovnají. Graborenko zastavil akci Hradce na útočné modré a inkasuje dvě minuty za podrážení. Nutno podotknout, že se o velký faul nejednalo, ale sudí tentokrát pískají.
     
    53:26
    Radovan Pavlík inkasuje dvě trestné minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici.
     
    40:31
    Viktor Hübl inkasuje dvě trestné minuty za hákování. Lvi mohou znovu vést o čtyři branky, pokud jeho faul potrestají.
     
    35:01
    Další vyloučení v hradeckém dresu. Radek Smoleňák fauloval v obranném pásmu a odsedí si dvě minuty na trestné za sekání.
     
    32:00
    Po komerční pauze bude následovat další přesilovka Chemiků. Vincour nechtěně, leč přeci podrazil Januse, který rozehrával puk. Útočník forvardů dostává zasloužené dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    24:30
    Filip Pavlík odpyká dvě minuty za sekání. Litvínov hraje 1:14 dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    23:43
    Hradec si nepohlídal své střídání, snažil se hrát přesilovku, za což si vyzkouší oslabení. Trest pro příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Vincour.
     
    19:51
    48 sekund přesilovky pět na tři pro Hradec. Většina ale bude až na začátku druhé třetiny. Doudera fasuje dvě zasloužené minuty za podrážení.
     
    18:39
    Dalo by se říct dobrý faul Litvínova, Trončinský zahákoval Rákose v poslední možné chvíli, jinak by forvard Lvů mohl zvýšit již na 4:0. Dvě minuty za hákování jsou přijatelný trest.
     
    14:02
    Po komerční přestávce budeme svědky první přesilovky, kterou si zahraje Litvínov, Chalupa na polovině hřiště nedovoleně zastavil Kašpara, za což inkasuje dvě minuty za podrážení.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 4. Zámorský (M. Chalupa, Smoleňák), 8. Rosandić (Miškář), 10. Kukumberg (Zámorský, Linhart), 22. Cingel (Rosandić) – 36. J. Mikúš (Trončinský, V. Hübl)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Štindl, Nedvídek, Sklenář.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Trončinský, Šesták, Březák, Ščotka, Graborenko, L. Doudera, Strejček – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Petružálek (A), M. Hanzl, Trávníček (C) – Kašpar, J. Mikúš, Jurčík – M. Havelka, Jícha, Helt.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 5237
    ocianews.com