Vladivostok – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Kunlun – Barys 2:3 (0:2 po s.n.) | Magnitogorsk – Kazaň 4:0 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Čerepovec – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 7:3 (kon.)
CSKA Moskva – Riga 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Jokerit – Minsk 3:5 (kon.)
Soči – HC Slovan 2:0 (kon.) | Viťaz – Jekatěrinburg 1:5 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Pátek 22.02.2019, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:21:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Bulíř – čas na ledě 13:48, 1 střela na bránu, 1 vyhrané vhazování (1/1), 0 hitů.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 32 – 27
    Zblokované 29 – 22
    Hity: 12 – 24
    Trestné minuty:20 – 8
     
    Je konec dnešního souboje o konečně třetí místo ve Východní divizi! To nakonec pro sebe urval domácí tým, který naprosto zaslouženě vyhrál 4:0. ve třetí části přidal Magnitogorsk dvě branky, když se trefili Ellison a Ljubimov. Dnešní ofenzivní síla Kazaně se vůbec neukázala a vypadá to, že tomuto týmu dnes chyběl nejproduktivnější hráč – Jiří Sekáč.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Pavel Varfolomejev – 2 min., podrážení).
    59:07 Roman LJUBIMOV - 4:0
     
    59:07
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí střílí dnešní čtvrtou branku a budou brát dva body z dnešního zápasu! Ivan Vereščagin poslal kotouč před branku, kde byl připravený ROMAN LJUBIMOV, kterému stačilo nastavit hokejku. Vladislav Podjapolskij neměl nejmenší šanci. Asistence: Ivan Vereščagin Nick Shore.
     
    59:00
    Minuta do konce!
     
    58:16
    Navíc mohl Magnitogorsk přidat druhou branku! Hostí trestuhodně zaspali v obraně, díky čemuž přišel pas na Romana Ljubimova, jehož střela zápěstím byla zastavena!
     
    57:38
    Domácí hokejisté mají kotouč na svých holích a snaží se v klidu dohrát zápas. Nutno dodat, že hosté se ani moc nesnaží napadat. Vypadá to, že jsou smíření s výsledkem dnešního utkání.
     
    57:00
    Grigorij Dronov nerozehrál dobře. Díky tomu se dostali soupeři ke střele, ovšem ta také nebyla povedená. Arťom Zagidulin nemusel ani zasahovat.
     
    56:27
    Kazaň má puk na svých hokejkách, ale zatím probíhá kombinace jen ve středním pásmu a v obranném pásmu. Obrana domácích je dnes téměř bezchybná.
     
    56:00
    Jevgenij Timkin nakopl své rychlé nohy a dojel kotouč na útočné modré jako první. pokusil se o střelu, ale ta byla sražena hostující hokejkou.
     
    55:50
    Dnešní utkání sleduje 7350 diváků.
     
    55:39
    I když tentokrát se rozehrávka Metallurgu zrovna dvakrát nepovedla. Poslal puk jen na zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Arťoma Zagidulina.
     
    55:31
    Dnešní zápas vypadá rozhodnutě. Hosté se nemohou za žádnou cenu dostat do tlaku. Domácí si dnes nejspíše připíšou zasloužené tři body.
     
    55:20
    Maxim Matuškin je na ledě!
     
    54:32
    Až teď se Bars dostal do útočného pásma. Domácí obrana je však hodně pohyblivá a dělá problémy hostům. Ti si nemohou přihrát do dobré pozice.
     
    54:07
    A hostům se početní výhoda tedy zatím nedaří ani trochu! Nemohou se dostat do útočného pásma a Magnitogorsk vyhazuje jeden puk za druhým.
     
    53:29
    Kazaňští hokejisté začali svou početní výhodu dobře, jelikož vyhráli vhazování. Následně přišlo několik přihrávek, ovšem ta poslední nebyla přesná a domácí vyhodili až za gólmana Podjapolskiho.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Maxim Matuškin – 2 min., hákování).
     
    53:03
    Jeden z hostí dostal ideální přihrávku mezi kruhy! Chvilku však váhal se střelou, díky čemuž se k němu dostal jeden z jeho protihráčů a pokus mu zablokoval.
     
    52:24
    Již více jak tři a půl minuty se hraje bez přerušení. Hostujícímu celku tedy utíká čas mílovými kroky a vypadá to, že Magnitogorsk své třetí místo udrží.
     
    51:40
    I když už nemusela mít ani tu! Kotouč se totiž od mantinelu odrazil před branku. kde dorážel jeden z domácích. Ten to zkusil hokejkou, kterou měl mezi nohama, ale jeho pokus jen projel brankovištěm.
     
    51:00
    Tato přesilová hra se tedy domácímu celku zrovna dvakrát nepovedla. Kazaň se jí bez větších problémů ubránila a stále tak má naději alespoň na bod.
     
    50:52
    Anton Lander je na ledě!
     
    50:13
    Teď se mu navíc nepovedlo zpracování a hosté vyhodili přes všechny čáry. První přesilovková formace Magnitogorsku vystřídala a na ledě máme tu druhou.
     
    49:42
    Sergej Mozjakin nakonec dostal nabito, avšak střela mu zrovna dvakrát nesedla. trefila jen jeho soupeře, který poslal puk do středního pásma.
     
    49:08
    Nikita Ljamkin se sice dostal ke kotouči, jenže skvělou práci odvedl Mozjakin. který ho od puku odstavil. Jen díky němu může pokračovat jeho tým v útoku.
     
    48:52
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Anton Lander – 2 min., hákování).
     
    48:27
    Avšak zatím toho moc nevymysleli. Maximálně protečují kotouč do útočného pásma, ovšem tam ho seberou domácí. Ti jsou stále jasně lepším celkem.
     
    48:08
    Finální střela se ovšem domácímu celku nepovedla. Byla sražena, díky čemuž se ke kotouči dostali hosté, kteří mohou něco vymyslet.
     
    47:40
    Magnitogorsk pokračuje ve svém útočném snažení a nyní probíhal boj o kotouč za brankou hostí. Každopádně domácí se na puku udrželi.
     
    47:29
    Roman Ljubimov se dostal ke střele od modré, ale ta byla sražena do ochranné sítě. Následuje předposlední komerční pauza v dnešním zápase.
     
    47:07
    S akciemi hostujícího celku to tedy nevypadá ani trochu dobře. Kazaň se navíc i nadále především brání a v dnešním zápase to rozhodně není ono.
    46:07 Matt ELLISON - 3:0
     
    46:07
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí navíc využívají přesilovou hru a střílí dnes třetí branku! MATT ELLISON si vyměnil puk se spoluhráčem. Poté to zkusil na přední tyč, kde si to Vladislav Podjapolskij nepohlídal a nutno dodat, že trefil parádně místo na přední tyči! Asistence: Nikolaj Kuljomin a Dennis Rasmussen.
     
    45:38
    Magnitogorsk tak zatím může hrát celkem v klidu. Nadále vede o dvě branky a zatím to nevypadá, že by měl tento náskok z nějakého důvodu ztratit.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Paul Postma – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:32
    Roman Ljubimov předvedl povedenou akci! Obhodil si protihráče a mířil vstříc gólmanovi. bohužel pro něj ztratil puk za sebou. Proto se snažil dorážet ještě jeho spoluhráč, jenže ten puk netrefil.
     
    44:13
    Na druhé straně se snažili hosté přejít do útoku, ale zastavil je ofsajd. Vyhráli i následné buly, ale tentokrát je odpískána hra vysokou holí.
     
    43:40
    Vladimir Tkačov se málem dostal do šance díky velkému štěstí! puk se totiž odrazil od brusle domácího obránce. Hostující útočník už si to za ním mašíroval, ale těsně před ním ho odehrál Zagidulin.
     
    43:16
    Michal Bulíř znovu u kotouče. Snažil se vymyslet nějakou útočnou akci, ale nakonec jen předal puk Rasmussenovi, následně byl domácím odpískán ofsajd.
     
    42:47
    Michal Bulíř udržel kotouč v hodně těžké pozici, kdy byl možná i podražen. Každopádně následná střela od modré se odrazila od hráče hostí do středního pásma.
     
    42:13
    Denis Platonov se snažil dostat za kotoučem, který projel až do útočného pásma. Tentokrát s však obrana hostí počínala dobře a nepustila ho tam.
     
    42:01
    Alexandr Svitov se po přihrávce svého spoluhráče dostal do útočného pásma. jeho rána byla ovšem sražena domácím obráncem do ochranné sítě.
     
    41:30
    Takový start třetiny si hosté rozhodně nepředstavovali. Znovu se jim nedaří přechod středního pásma, které si tedy dnes Magnitogorsk brání na jedničku.
     
    40:38
    Matt Ellison táhl první útok svého týmu. nakonec z toho byla obrovská šance, když se puk povaloval před gólmanem. Mozjakin poté poslal zadovku, aby obránce mohl pálit do prázdné, jenže puk se dostal přes modrou čáru.
     
    40:12
    Poslední perioda je již odstartována! Domácí celek tedy nadále vede o dvě branky, které vstřelil již v první třetině. Vzchopí se Kazaň a srovná stav zápasu?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 25
    Zblokované střely: 10 – 3
    Vhazování: 20 – 15
    Hity: 10 – 18
    Trestné minuty: 16 – 4
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání, po kterých nadále vede domácí celek o dvě branky. Druhá část byla celkem vyrovnaná, ale Kazaň se stále nemůže dostat k slibné šanci. Uvidíme, jestli dokáže ve třetí části se zápasem ještě něco udělat.

    Další perioda začne přibližně v 16:44.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Maxim Matuškin vypálil od modré a jeho rána trefila někoho z hostí. Díky tomu se puk dostal příhodně na hůl Nikolaje Kuljomina, který mířil dobře mezi betony, přesto z toho branka nakonec nebyla!
     
    39:19
    V té má kotouč na holích hostující tým, jenže o něj velmi rychle přišel. To samé se však dá říct i o domácích, kteří si ho však brzy získali zpět.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:32
    Jakov Rylov to zkusil od modré, jenže Vladislav Podjapolskij měl před sebou dálnici. přesto jeho střelu jen vyrazil lapačkou do rohu kluziště.
     
    38:15
    To samé se však stalo i na druhé straně, takže ani jeden z gólmanů nemusel zasahovat. Domácí při následném přechodu do útoku zastavil ofasjd.
     
    37:39
    Po delší době se tedy hraje v pěti hráčích na obou stranách. Kotouč mají stále na svých hokejkách domácí hráči, kteří nakonec ani nevystřelili.
     
    37:27
    Rob Klinkhammer je na ledě!
     
    37:15
    Dennis Rasmussen dostal parádní přihrávku skrz šířku hřiště. Chvilku si počkal a pálil do horních pater branky, jeho střela se však nakonec odrazila od horní tyčky ven!
     
    36:38
    Metallurg se nadále drží v útočném pásmu a vypadá to, že obranná čtyřka Kazaně toho má plné zuby. Domácím však chybí nějaký překvapivý prvek.
     
    36:02
    A domácí se mohli dostat do vedení o dvě branky! jeden z hráčů Magnitogorsku si vyjel s pukem před branku, ale nedokázal přehodit gólmana hostí.
     
    35:44
    Sergej Mozjakin je na ledě!
     
    35:27
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Rob Klinkhammer – 2 min., sekání).
     
    35:06
    Bars je stále usazený v útočném pásmu, jenže zatím tomu něco chybí. Domácí celkem dobře hlídají křižné přihrávky a hosté se nemohou dostat do šance.
     
    34:42
    Nikita Ljamkin po krátké kombinaci dostal puk na modrou. Trochu si popojel a vypálil. Jeho rána šla ale jen doprostřed branky, kde byl domácí brankář připraven.
     
    34:32
    Nikolaj Kuljomin je na ledě!
     
    34:14
    Následovalo vyhození přes celé hřiště a hostům se přesilová hra pět na tři podstatně krátí. Nyní jsou však již znovu v útočném pásmu.
     
    34:00
    To je obrovská šance pro Kazaň na vrácení se do zápasu! Nikita Ljamkin poslal puk na Stanislava Galijeva, ale s jeho výjezdem si domácí brankář poradil.
     
    33:44
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Grigorij Dronov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Sergej Mozjakin.
     
    33:16
    Navíc mohli inkasovat! Jeden z domácích hráčů se již hnal sám na gólmana, ale neměl dostatečnou rychlost. Poté byl nejspíše faulován, ale píšťalka sudích zůstává v klidu!
     
    32:49
    Teď už hosté začali svou přesilovou hru podstatně lépe, přesto se dlouho v útočném pásmu neudrželi. Dnes se jim zatím tedy moc nedaří.
     
    32:32
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Nikolaj Kuljomin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    32:10
    Škoda pro Metallurg! Jeho hráči byli příliš unavení, což byla škoda z toho pohledu, že by to jinak bylo přečíslení tři na dva. Domácí ale půjdou znovu do tří.
     
    31:48
    Denis Platonov je na ledě!
     
    31:18
    No, a domácí nyní asi měli jít do tří! Vjačeslav Osnovin byl podražen úplně mimo hru, ale hlavní rozhodčí se rozhodl nevylučovat. Ve stejně době si připsal domácí gólman další úspěšný zákrok.
     
    31:05
    Teď už jsou hosté usazení v útočném pásmu. Díky tomu se dostal ke střele Vladimir Tkačov, avšak jeho rána jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    30:33
    A Magnitogorsk se brání nadále dobře. Dostal se ke kotouči ve svém obranném pásmu a poslal až k Podjapolskimu. Ten okamžitě rozehrál.
     
    30:00
    Je za námi polovina zápasu a domácí tým začal své oslabení více než dobře. Hostující obránce se musel hodně rychle vracet, aby zamezil útoku domácích.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Platonov – 2 min., hrubost).
     
    29:42
    Hodně se nám přitvrdilo na obou stranách, z čehož nakonec rezultuje přesilová hra hostujícího celku! Domácím fandům se to nelíbí, ale to nic neměnní.
     
    29:18
    Tak ne, nakonec se nevylučovalo. Magnitogorsk navíc vyhrál vhazování a hned se vydal do útoku. Nakonec mu je však odpískáno ofsajdové postavení.
     
    29:12
    Bars vyhrál vhazování, po kterém přišla dělovka od modré! Ta nebyla vůbec špatná, avšak domácí gólman dnes působí hodně jistým dojmem. Poté u jeho branky vznikla mela a možná se bude vylučovat. Nejdříve však máme komerční přestávku.
     
    28:58
    Nakonec jim to však nemusí zase tak moc vadit. Domácí hráč totiž poslal kotouč jen na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravé ruce Zagidulina.
     
    28:26
    Celkem dlouho se již hraje bez přerušení. Nyní jsou u puku hostující hráči, kteří o něj však spíše musí bojovat u mantinelu, tento boj nakonec prohráli.
     
    27:50
    Domácí se poté pokusili ještě o jeden rychlý přechod do útočného pásma, jenže tentokrát jim to nevyšlo. Proto šli střídat a na ledě je čerstvá formace.
     
    27:19
    Pavel Dorofejev udržel puk v těžké pozici, načež ho posunul na svého spoluhráče u mantinelu. Ten nahrál na modrou, odkud zaduněla rána je o zadní mantinel.
     
    26:42
    Kazaň se tedy dostala do útočného pásma, kde si po několika pasech klepl hráč na modré o kotouč. Jeho rána byla sražena mimo tři tyče i mimo nebezpečí.
     
    26:18
    Jen díky rychlým nohám jednoho z domácích hráčů se nyní nepískalo zakázané uvolnění. Tentýž hráč však nakonec o puk velmi rychle přišel.
     
    25:46
    Každopádně diváci nemohou být s druhou třetinou moc spokojení, jelikož ani jeden z týmů se nemůže dostat do tlaku. navíc vidíme spoustu nepřesností.
     
    25:19
    Kazaň měla obrovskou šanci, avšak ta zůstala nevyužita. Dostala se totiž do přečíslení tři na dva. Celou akci na sebe vzal Rob Klinkhammer, jenže jeho střelu udržel Arťom Zagidulin mezi rukou a tělem. Jen díky jeho zákroku nedorážel hráč hostí do prázdné.
     
    24:40
    Dobře vyhraná buly v podání domácího centra, díky čemuž se Magnitogorsk okamžitě dostal do útoku. Nakonec ale nepřišla ani jedna střela.
     
    24:23
    Až tam se sice nedostali, jenže ani na druhé straně se Metallurg daleko s pukem nedostal. Úroveň hry šla ve druhé třetině rozhodně dolů oproti periodě první.
     
    23:51
    Oba týmy ukázaly několik nepřesností v rozehrávce. Tou poslední se prezentoval Magnitogorsk, díky čemuž mohou jít hosté do útočného pásma.
     
    23:35
    Asi poprvé v této třetině se dostal hostující celek do útočného pásma. Nakonec přišla střela, která byla jen sražena do ochranné sítě.
     
    23:07
    Vladislav Podjapolskij se v dnešním zápase rozhodně nenudí. Střelu od modré totiž vyrazil jen před sebe, odkud přišla okamžitě dorážka domácího hráče. Ovšem i s tímto pokusem si gólman Kazaně poradil.
     
    22:43
    Archip Několenko se svým spoluhráčem vybojovali kotouč za brankou soupeře. Díky tomu přišly dvě střely, ovšem proti oběma gólman hostí zasáhl úspěšně.
     
    22:37
    Avšak těm se přechod do útoku ani trochu nepovedl. Dlouhá přihrávka skončila jen na zakázaném uvolnění. buly po pravé ruce Podjapolskiho.
     
    22:05
    Roman Ljubimov byl sražen u mantinelu, přesto posunul kotouč na svého spoluhráče. Ten ho jen poslal po mantinelu, kde ho získali soupeři.
     
    21:36
    Proto domácí celek vystřídal a do útoku se vydala další lajna. Jenže ta se tam dlouho nezdržela. To samé se však dá říct i o hostujícím celku.
     
    21:10
    už se tedy hraje v plném počtu na obou stranách. Nyní jsou u puku domácí, kteří však musí začít s další útočnou akcí od svého obranného pásma.
     
    20:31
    Rafael Batyršin je na ledě!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 11 – 9
    Zblokované střely: 6 – 3
    Vhazování: 8 – 8
    Hity: 6 – 9
    Trestné minuty: 0 – 2
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání mezi Magnitogorskem a Kazaní, po které vede domácí celek o dvě branky. Toto vedení je naprosto zasloužené, jelikož Bars v dnešním zápase ještě nic nepředvedl, takže Arťom Zagidulin si nemusel připsat žádný těžší zákrok. To se nedá říct o Vladislavu Podjapolskim, jenž musel předvést pár dobrých zákroků. Obrana ho nechává celkem na holičkách, což je jeden z důvodů, proč hosté prohrávají o dvě branky.

    Další třetina začne přibližně v 15:51.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Dennis Rasmussen mohl přidat svou druhou branku v dnešním zápase. Dostal dobrou přihrávku od Mozjakina, jenže tváří v tvář před Podjapolskim neuspěl.
     
    19:20
    Sergej Mozjakin v obrovské šanci! Dostal křižnou přihrávku a měl před sebou hodně místa. Najel si do lepší pozice, jenže jeho rána branku minula.
     
    19:00
    Minuta do konce!
     
    18:40
    Domácí mají tedy k dispozici přesilovou hru a mohou ještě navýšit svůj náskok. který v tuto chvíli činí dvě branky. Zatím jsou usazení v útočném pásmu.
     
    18:31
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Rafael Batyršin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:58
    Michal Bulíř si zkoušel nahodit kotouč do útočného pásma. Měl proti sobě však přesilu tři hráčů, kteří si ho pohlídali a v klidu mohli rozehrát.
     
    17:20
    Bars se ocitl v menším tlaku v útočném pásmu. Znovu přišla střela od modré, ale ta byla sražena již při cestě, navíc byl puk odpálen mimo útočnou třetinu.
     
    16:34
    V posledních vteřinách hraje s kotoučem především Kazaň a vypadá to, že Magnitogorsk se chce trochu více soustředit na obranu. Uvidíme, jestli to nebude cesta do pekla, přece jen vedení o dvě branky není jistota.
     
    16:01
    Hostující hráč protečoval kotouč do útočného pásma a hned se za ním hnal. Měl proti sobě však přesilu domácích hráčů, kteří situaci zvládli a získali puk.
     
    15:52
    Konečně se po delší době dostali k nějakému pokusu také hosté. Přišla střela od modré v podání Postmy, ale Arťom Zagidulin měl dobrý výhled a připsal si zákrok.
     
    15:16
    Dnes zatím vidíme velmi čisté utkání, jelikož rozhodčí zatím ani jednou nevylučovali. Nutno podotknout, že tam nebyla ani žádný hraniční zákrok.
     
    14:50
    Hokejisté Metallurgu se již hnali do další útočné akce, jenže tentokrát je zastavil ofsajd. Vhazovat se tedy bude na obranné modré Kazaně.
    14:00 Dennis RASMUSSEN - 2:0
     
    14:00
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk je stále lepším týmem a přidává dnes druhou branku! DENNIS RASMUSSEN si celou akci vypracoval, když si vyjel z rohu útočného pásma. Poté parádně vystřelil na zadní tyč a jeho rána skončila v šibenici! Asistence: Iiro Pakarinen.
     
    13:20
    To sice vyhráli hostující hokejisté, jenže hned vypálili a jejich střela nebyla vůbec přesná. Díky tomu může založit další útočnou akci Magnitogorsk.
     
    13:05
    Arťom Zagidulin musel být nyní pozorný, jelikož před ním bylo hodně hráčů Tento gólman puk udržel a po komerční přestávce se před ním bude vhazovat.
     
    12:32
    Tentokrát se však domácí hokejisté sami připravili o útočné pásmo. Nepřesná přihrávka skončila až za jejich gólmanem, odkud musí Metallurg začít.
     
    12:02
    A to se jim v dnešním zápase zatím moc nedaří. Naopak. Znovu zaútočili domácí, kdy přišla střela z první. Ta nakonec jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    11:29
    Dlouho nikdo nevěděl, kde se nachází puk. Ten nakonec vyplaval ve středním pásmu, a tak se hosté musí znovu složitě dostávat do útočného pásma.
     
    11:16
    Kazaň se dostala do útočného pásma, kde si vypracovala menší tlak. Nakonec přišla rána od modré, ovšem Vladislav Podjapolskij puk udržel.
     
    10:43
    Hosté tedy budou muset přidat, ale novou krev vložila branka do žil právě domácímu celku. Ten se prezentoval další střelou, ale ta nebyla přesná.
    10:02 Viktor ANTIPIN - 1:0
     
    10:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí ukazují, že jsou lepším týmem a jdou po zásluze jako první do vedení! VIKTOR ANTIPIN si z modré sjel na vrcholek kruhu a jeho parádní rána skončila za zády hostujícího brankáře. Asistence: Matt Ellison.
     
    09:44
    Viktor Antipin byl sice napadán, ale svou úlohu obránce zvládl naprosto s přehledem. Díky tomu mohou jít domácí do útočného pásma a zaútočit.
     
    09:18
    Paul Postma je jako obránce v úvodu hodně aktivní. Jako první si dojel puk v útočném pásmu. Nakonec se stejný hráč dostal ke střele od modré, jenže ta byla sražena prvním hráčem, který stál před ním.
     
    08:36
    Jevgenij Timkin získal puk za brankou soupeře a předával ho na svého spoluhráče. Tomu se však puk zamotal mezi brusle a bylo po příležitosti.
     
    08:05
    V posledních vteřinách vidíme trošku slabší úroveň hry. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do tlaku a oba celky mají problém s přechodem středního pásma.
     
    07:36
    Michail Gluchov si počkal na modré na přihrávku. Ta se mu podařila dostat až do útočného pásma, jenže tam Bars o puk velmi rychle přišel.
     
    07:10
    Magnitogorsk sice vyhrál vhazování, ale ke střele se nedostal. Viděli jsme několik osobních soubojů v útočném pásmu, zatím se však vylučovat nebude,
     
    06:56
    Což bylo vidět i v následujících vteřinách. Zmar Kazaně se odrazil na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Podjapolskiho.
     
    06:35
    Tentokrát se již ke kotouči dostali také hostující hokejisté. Zatím jim však vázne přechodová fáze. Magnitogorsk dobře brání střední pásmo.
     
    05:56
    Vladislav Podjapolskij se tedy musí ohánět v brance! Dennis Rasmussen poslal puk na modrou, odkud si sjel obránce a dával na teč. Ta nakonec letěla jen těsně vedle branky! Domácí mají opravdu tlak.
     
    05:27
    Ta se teď dopustila chyby, díky čemuž se Metallurg dostal ke střele. Ta přišla zápěstím od mantinelu, avšak byla moc vysoká a přeletěla branku.
     
    05:00
    Je za námi prvních pět minut hry a lepším celkem jsou jednoznačně domácí, kteří by dnes chtěli vyhrát. Zatím však nemohou překonat obranu hostí.
     
    04:22
    Nick Shore dojel puk jako první, díky čemuž se dostal jeho tým do tlaku! Roman Ljubimov nakonec mohl dávat do prázdné, jenže trefil jen tyč!
     
    04:01
    Domácí se však rychle do útoku vrátili. Grigorij Dronov posunul puk na Matta Ellisona, jehož střelu našel hostující gólman někde ve své výstroji.
     
    03:37
    Magnitogorsk je zatím trochu lepším celkem,jenže teď se sám vyhnal z útočného pásma. Domácí hráč neměl komu přihrát, a tak vjel do středního pásma.
     
    02:54
    Domácí obránce ještě zachytil vyhozený kotouč na útočné modré, jenže k ničemu to nevedlo. Kazaň totiž dokázala poslat puk tak, aby z toho nebyl icing.
     
    02:37
    Už to vypadalo, že se Metallurg dostane do útočného pásma, jenže k tomu nakonec nedošlo. Poté však hosté odehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    02:08
    To už ovšem zajímavé bylo, Kazaň mohla jít jako první do vedení! Paul Postma se dostal ke střele z kruhu. Domácí brankář jí vyrazil jen před sebe. Stejný hráč ještě dorážel, ovšem tentokrát Zagidulin nemusel zasahovat.
     
    01:38
    O útoku se pokusil také Bars, ale ten k ničemu nevedl. Byl tam jediný hráč, který měl u sebe puk. Domácím stačilo čisté dohrání, díky čemuž získali puk.
     
    01:11
    Zatím to vypadá, že jsou domácí hokejisté o něco aktivnější. Snaží se útočit, ovšem hostující obrana je nepouští do žádných zajímavých pozic.
     
    00:35
    Přesto se do první akce dostal Magintogorsk a nebyla to vůbec špatná pozice. Přišla totiž přihrávka před branku, ale zakončení nakonec úspěšné nebude.
     
    00:10
    A už je to tady! Domácí celek hraje v tmavě modrých dresech, zatímco hostující Kazaň dnes nastupuje v bílých. Ta také vyhrála první buly utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ruská hymna už nám dohrála, oba kapitáni si již podali ruce a nám nic nebrání v začátku utkání! Důležitý zápas s ohledem na konečně umístění začíná!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Šaškov) – Antipin, Vereščagin, Běreglazov, Matuškin, Dronov, Rylov, V. Vasiljev – Mozjakin, N. Kuljomin, Ellison – Rasmussen, Pakarinen, Bulíř – N. Shore, Varfolomejev, Ljubimov – Několenko, Timkin, Dorofejev – D. Platonov.

    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Judin, Postma, Ljamkin, Batyršin, Jarullin, Manuchov, Abrosimov – Svitov, M. Gluchov, Klinkhammer – Azevedo, Zaripov, Lander – Osnovin, Voronkov, Lukojanov – Galijev, A. Michejev, Tkačov.

    Rozhodčí: Gašilov, Ravodin – Gordenko, Sjusujev.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Bulíř (MET)

    Jiří Sekáč (KAZ)
     
    Poslední vzájemné utkání – 18.2.

    Kazaň – Magnitogorsk 5:4

    Branky a nahrávky: 1. Lander (Sekáč), 38. Zaripov (Sekáč, Postma), 40. Klinkhammer (Svitov, M. Gluchov), 47. Jarullin (Azevedo, Lander), 57. Osnovin – 17. Mozjakin (Ellison, Rasmussen), 23. Ljubimov (Několenko), 39. Ellison (Mozjakin), 46. Va. Antipin (N. Shore).

    Ak Bars Kazaň: Šaryčenkov (Podjapolskij) – Judin, Postma, Manuchov, Jarullin, Ljamkin, Batyršin – Azevedo (A), Lander, Sekáč – Galijev, A. Michejev, Tkačov – Lukojanov, Osnovin, Zaripov (A) – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov – Voronkov.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Va. Antipin (A), Dronov, Běreglazov, Matuškin, Rylov, Vereščagin, J. Birjukov – Mozjakin (C), N. Kuljomin (A), Ellison – Pakarinen, Rasmussen, Jazkov – Varfolomejev, N. Shore, Bulíř – Ljubimov, Několenko, Timkin – Dorofejev.
     
    Ak Bars Kazaň

    To kazaňští hokejisté jsou na tom vlastně stejně jako jejich dnešní soupeř. Play-off již mají také nějakou dobu jisté, navíc získali taktéž osmdesát dva bodů v jednašedesáti zápasech. Patří jim však čtvrté místo ve Východní konferenci. Barsu se s v posledních pěti zápasech dařilo celkem solidně, ale o trochu hůře než Metallurgu, jelikož vyhrál třikrát. Vítězství si připsal nad Novgorodem, Jekatěrinburgem a právě nad Magnitogorskem. Porážky přišly s CSKA a s Ufou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jiří Sekáč – 47 bodů (23+24)
    Justin Azevedo – 38 bodů (13+25)
    Danis Zaripov – 32 bodů (9+23)
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Tým pod vedením českého kouče Josefa Jandače má již několik kol dozadu jisté play-off. V současné době se Magnitogorsk nachází na třetím místě Východní konference. Lepší jsou zde jen Astana a Jekatěrinburg. V jednašedesáti utkáních získal Metallurg osmdesát dva bodů a na druhé místo ztrácí jen jeden. To by mohlo být ještě zajímavé. V posledních pěti utkáních se Magnitogorsku se navíc velmi daří, jelikož vyhráli hned čtyři. Vítězství si připsal nad Dynamem Moskva, Nižněkamskem, Viťazem a Jekatěrinburgem. Jedinou porážku si připsal proti svému dnešnímu soupeři.

    Nejproduktivnější hráči:
    Sergej Mozjakin – 55 bodů (23+32)
    Matt Ellison – 53 bodů (19+34)
    Dennis Rasmussen – 45 bodů (13+32)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 11. Antipin (Ellison), 14. Rasmussen (Pakarinen), 47. Ellison (N. Kuljomin, Rasmussen), 60. Ljubimov (Vereščagin, N. Shore)


    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Šaškov) – Antipin, Vereščagin, Běreglazov, Matuškin, Dronov, Rylov, V. Vasiljev – Mozjakin, N. Kuljomin, Ellison – Rasmussen, Pakarinen, Bulíř – N. Shore, Varfolomejev, Ljubimov – Několenko, Timkin, Dorofejev – D. Platonov.
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Judin, Postma, Ljamkin, Batyršin, Jarullin, Manuchov, Abrosimov – Svitov, M. Gluchov, Klinkhammer – Azevedo, Zaripov, Lander – Osnovin, Voronkov, Lukojanov – Galijev, A. Michejev, Tkačov.

    Rozhodčí: Gašilov, Ravodin – Gordenko, Sjusujev

    Diváci: 7350
    thejrc.org