Vladivostok – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Kunlun – Barys 2:3 (0:2 po s.n.) | Magnitogorsk – Kazaň 4:0 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Čerepovec – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 7:3 (kon.)
CSKA Moskva – Riga 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Jokerit – Minsk 3:5 (kon.)
Soči – HC Slovan 2:0 (kon.) | Viťaz – Jekatěrinburg 1:5 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 22.02.2019, 17:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:35.
    Zblokované střely – 13:5.
    Vyloučení – 5:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/5.
    Vhazování – 31:29. (19:20:03)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čerepovce poměrem 3:0. Domácí byli v tomto utkání výrazně efektivnější, velkou roli měl také český brankář Furch, který zneškodnil celou řadu vyložených šancí soupeře. Třetí třetina totiž jednoznačně patřila Spartaku, který většinu času okupoval útočnou periodu, avšak rozhodující branka domácích padla do opuštěné branky. Poslední kolo základní části KHL tak vyznělo pro Severstal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vadim Kudako – 2 min., podrážení).
     
    59:05
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Spartak by chtěl vstřelit alespoň čestnou branku, jenomže český brankář Furch je i nadále stoprocentní.
    57:21 Vadim KUDAKO - 3:0
     
    57:21
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hra bez brankáře se ale nevyplatila! Ve vlastním pásmu se ujal puku VADIM KUDAKOV, který přes celou hrací plochu zamířil do odkryté branky. O vítězi tohoto zápasu je tedy definitivně rozhodnuto.
    Asistence: Bogdan Jakimov.
     
    57:12
    Furch si poradil proti dalším střelám, tu druhou vyprodukoval Višněvskij, který pálil pouze do vyrážečky. Spartak navíc hraje bez Hudáčka.
     
    56:04
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jevgenij Bodrov – 2 min., naražení zezadu).
     
    55:17
    Naopak jsme sledovali únik v podání Petunina, který dokázal vymíchat Hudáčka, avšak poté v pádu zakončoval pouze do oblouku hostující branky.
     
    54:06
    Hodně nebezpečnou dorážku vyprodukoval jeden z hostů, který poslal puk kousek vedle branky. Furch nezasahoval, domácí jsou ale pod tlakem.
     
    53:10
    I nadále se hraje v pásmu Severstalu. Své štěstí zkoušel také Hanzl, který mířil pouze do lapačky brankáře. Další přerušení hry, vhazovat se bude po pravici.
     
    52:13
    Zpět za branku nahazoval kotouč hostující Kalinin, kterému se podařilo najít Fjodorova, jenž rovněž neuspěl. Furch má hodně práce, stále ale drží čisté konto.
     
    51:05
    Vzápětí to z hodně ostrého úhlu zkoušel Leščenko, který svojí ránu schoval za obránce. Furch i přesto zasahova, tvrdý projektil raději schoval do své lapačky
     
    50:12
    Přetahovanou o puk nakonec lépe zvládl hostující obránce Volkov, který se dostal do útočné třetiny, kde ale s individuálním průnikem neměl šanci.
     
    49:05
    U levého hrazení byl důrazným způsobem dohrán domácí Kudadko, který si vyžádal podporu spoluhráčů. Ta se sice nedostavila, avšak k puku se dostal soupeř.
     
    48:11
    Furch byl i v tomto případě připravený, své štěstí zkoušel od modré čáry obránce Kalinin, který mířil přímo doprostřed. Český brankář střelu celou dobu viděl.
     
    47:04
    Monachov se na malý moment zapomněl za obranou soupeře, avšak ve finální fázi neměl potřebnou rychlost. I proto ho dojela dvojice protihráčů.
     
    46:04
    Nabito dostal Gončarov, který rovněž napálil pouze českého brankáře. Spartak tak nevyužil ani přesilovku pět na hři, domácí se vzorně ubránili.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Jakimov (Chochlov, Monachov), 39. Gračjov (Kudako, I. Zacharčuk), 58. Kudako (Jakimov)


    Severstal Čerepovec: Furch (Korobov) – Sizov, Chochlov, Glazkov, Lekomcev (A), Kudako, Megalinskij, Chabarov – Lapenkov, Jakimov, Monachov – Geraskin, Trubačjov (C), Gračjov – Petunin, Kodola, Nikolišin – Michnov (A), J. Bodrov, I. Zacharčuk.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Kalinin (C), Gončarov, D. Višněvskij, Kulik, Volkov, Dyblenko, A. Osipov, Provolněv – Leščenko, Zubov (A), Fjodorov – Chochlačov (A), Maxwell, Talalujev – R. Hanzl, Lisin, Karsums – Zlobin, Sorokin, Kotljarevskij.

    Rozhodčí: Belov, Romasko – Majtak, Palej
    thejrc.org