Ottawa – Columbus 0:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Buffalo – Washington 5:2 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Dallas – Carolina 0:3 (kon.)
Columbus – San Jose 4:0 (kon.) | Florida – Los Angeles 6:1 (kon.) | Nashville – Colorado 0:5 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Washington Capitals
Sobota 23.02.2019, 19:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League pokračuje bohatou várkou zápasů. My se společně zaměříme na atraktivní souboj dvou týmů z Východní konference, který se navíc odehraje ve velice příhodném čase pro evropské fanoušky. Rozdají si to Buffalo Sabres a Washington Capitals!
     
    BUFFALO SABRES

    Tým od Niagarských vodopádů vstoupil do sezóny skvěle a vypadalo to, že by se po dlouhé pauze mohl dostat do play-off. Momentálně už je nicméně vše jinak a účast ve vyřazovacích bojích se zdá být pro Šavle těžkým úkolem. Vytratila se jim totiž forma a navíc aktuálně zápolí se čtyřzápasovou sérií porážek. Pokud chtějí ještě zamíchat kartami, potřebují rychle začít bodovat. Nastartují se třeba právě dnes?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 5. v Atlantické divizi (10. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 64
    Skóre: 171:187
    Úspěšnost přesilových her: 18,50% (21. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 81,46% (6. v lize)
    Poslední zápas: Tampa Bay – Buffalo 2:1 po prodl.
    Průměrná návštěvnost: 17 849.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Jack Eichel (19+45)
    Nejlepší střelec: Jeff Skinner (36+18)
    Brankářská jednička: Carter Hutton (91,13%)
    Československá stopa: Vladimír Sobotka.
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Caps si vedou o mnoho lépe, v Metropolitní divizi konkurují vedoucím Islanders a pro diváky jsou navíc velice atraktivním týmem, jejich zápasy totiž nabízejí vysoké množství branek. Vypadá to tak, že mají potenciál znovu zabojovat o Stanley Cup, jenž minulý rok získali. Není překvapením, že produktivitu s přehledem táhne Alexandr Ovečkin. Dobře však hraje celá ofenziva. Poslední dvě utkání přinesla těsné souboje, přičemž z obou vyšel Washington vítězně! Stejným poměrem 3:2 vyhrál v Los Angeles i Torontu.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 2. v Metropolitní divizi (5. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 75
    Skóre: 205:193
    Úspěšnost přesilových her: 23,30% (12. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 76,84% (21. v lize)
    Poslední zápas: Toronto – Washington 2:3.
    Průměrná návštěvnost: 18 509.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Alexandr Ovečkin (43+27)
    Nejlepší střelec: Alexandr Ovečkin (43+27)
    Brankářská jednička: Braden Holtby (90,83%)
    Československá stopa: Michal Kempný, Jakub Vrána, Dmitrij Jaškin.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen (A), McCabe, Bogosian (A), Dahlin, Hunwick, Beaulieu – Rodrigues, Eichel (C), Skinner – S. Reinhart, Mittelstadt, Sheary – Pominville, Jo. Larsson, Girgensons – T. Thompson, Sobotka, C.J. Smith.

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Dowd, Hagelin..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu zaplňujícího se KeyBank Center. Šavle oblékly modré dresy, Washington se představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jdeme na to! Po úvodním vhazování patří kotouč hokejistům Washingtonu, kteří se okamžitě vydali do akce a Kuzněcov donutil Huttona k zahřívacímu zákroku.
     
    00:27
    Hosté střelbou od samého začátku nikterak nešetří, od hrazení nahazoval John Carlson a gólman Buffala znovu přerušuje hru.
     
    00:58
    Zemgus Girgensons dostal puk do útočného pásma Sabres. Nahození jednoho z beků skončilo za brankou a Capitals se osvobozují.
     
    01:28
    Washington trošku kostrbatě rozehrával. Carter Hutton se chopil kotouče a rozehrál jej, nicméně ani jeho spoluhráči se nedostali daleko.
     
    02:05
    Buffalo se usadilo v ofenzivní zóně. Vladimír Sobotka střílel z ostrého úhlu a po Holtbyho snadném zákroku obracejí hosté hru.
     
    02:53
    Vránova formace si vytvořila zajímavý tlak. T. J. Oshie hledal zpoza klece Niskanena, do akce ovšem sáhl obránce, který zažehnal nebezpečí.
     
    03:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo rychle otevírá skóre! Zadovka Jacka Eichela byla bruslí obránce sražena za úroveň brány. Tam se puku chopil Jeff Skinner a nezištně našel před Holtbym volného JASONA POMINVILLEA, který zakončil bez skrupulí pod horní tyč! Asistence: Jeff Skinner.
    03:40 Jason POMINVILLE - 1:0
     
    04:06
    Domácí celek se nadále drží v ofenzivě, v tomto případě se mu nicméně zatím nedaří vytvořit žádné střelecké pozice a příležitosti.
     
    04:54
    Michal Kempný rozehrál do středního pásma. Lars Eller si vzal puk, najel si za modrou čáru a prudkou střelou pozdravil Huttona.
     
    05:38
    Carl Hagelin se snažil v novém působišti uvést gólem, jenže Carter Hutton jeho prudkou ránu vykopl betonem. Buffalo okamžitě vyráží do protiútoku.
     
    05:53
    Vladimír Sobotka (BUF) inkasuje trest za nedovolené bránění, první přesilovka pro Capitals!
     
    06:16
    Washington se drží v útočném pásmu. Před brankou šátral po puku Kuzněcov, leč obránci Šavlí byli pozorní. Tlak tím ale nekončí!
     
    06:44
    Zemgus Girgensons si připisuje velice důležité vyhození, tlak Capitals už totiž narůstal více, než by si domácí čtyřlístek přál.
     
    07:16
    Washington má potíže s návratem do ofenzivní zóny, soupeř velice dobře brání střední pásmo. Nyní se Buffalu vede v oslabení velice dobře.
     
    07:40
    Přihrávka, mířící na Ovečkina, postrádala přesnost. Domácí se znovu osvobozují a zanedlouho budou moci počítat s navrátivším Vladimírem Sobotkou.
     
    08:21
    Brooks Orpik nevěděl co s pukem, a tak jej nahodil na branku. Carter Hutton si připisuje zákrok z kategorie těch jednodušších, před námi je první komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 7:8.
     
    08:36
    Chandler Stephenson z levé strany chytře nabízel touš na teč do prostoru před brankovištěm, nikdo jej ale nedokázal zasáhnout.
     
    09:07
    Carl Hagelin má dnes zatím střeleckou náladu. Jeho další prudký pokus vyrazil Carter Hutton trošku neortodoxně až vysoko do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:46
    Conor Sheary prováhal při protiakci vhodný okamžik k přihrávce. Hosté tedy vyrazili do brejku a Tom Wilson zpoza kruhů rozezvučel Huttonův beton.
     
    10:37
    U mantinelu byl k vidění tuhý souboj mezi českými útočníky Vránou a Sobotkou. Lépe z něj vychází hráč Capitals, jehož tým rozvíjí tlak v ofenzivní zóně.
     
    11:20
    André Burakovsky si najel na pravý kruh, odkud prověřil Huttonovu pozornost. Domácí brankář si připisuje další zákrok, když vyrazil touš před sebe. Poté mu pomohli dochvilní obránci.
     
    Střely na branku – 7:9.
     
    11:49
    Jack Eichel se z pravé strany technicky probíjel před branku. Snaha o střelu byla zblokována, vzápětí si hosté vydobyli vhazování v útočné třetině.
     
    12:16
    V oblasti půlicí čáry se střetly hokejky Pominvillea a Stephensona. Kotouč vylétl až mezi diváky, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    12:40
    Nic Dowd se zpoza klece snažil dostat puk do brankoviště, což se mu díky dobrému obrannému zákroku nevydařilo.
     
    12:51
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí pokračují v udělování lekce z produktivity! Evan Rodrigues mezi dvěma protihráči chytře kopl puk směrem k rozjetému SAMU REINHARTOVI, který si s ním najel až na pravý kruh a trefil se dokonale do horního rohu Holtbyho svatyně. Asistence: Evan Rodrigues.
    12:51 Sam REINHART - 2:0
     
    13:44
    Buffalo je při chuti a nadále tlačí. Rasmus Dahlin dostal na modré čáře mnoho prostoru, s kotoučem si tedy najel až za levý kruh a Braden Holtby musel zasahovat lapačkou. Následuje další komerční pauza.
     
    Střely na branku – 11:9.
     
    14:26
    Zach Bogosian zacouval do vlastní obranné třetiny. Posléze se snažil o prudkou rozehrávku o hrazení, avšak kotouč skončil až na střídačce jeho týmu. Spoluhráči museli rychle uhýbat!
     
    14:53
    Lars Eller z nulového úhlu posílal kotouč před branku. Chopil se ho Rasmus Ristolainen, jenž poslal vpřed Skinnera. Ten střílel mimo.
     
    15:30
    Obě mužstva nyní chopí spoustu nepřesností, které zmařily na každé straně nadějně rozjeté protiútoky.
     
    15:49
    Nyní ovšem přišla tutovka Šavlí! Conor Sheary vzal situaci dvou proti jednomu na sebe, jel tedy prakticky sám na Holtbyho. Zblízka jej ale trefil do hrudi!
     
    16:43
    Po boji za domácí brankou se k puku dostali Capitals. Dmitrij Orlov zakončil menší tlak nahozením od modré lajny, které nachází Carter Hutton ve své výstroji.
     
    17:32
    Zemgus Girgensons zmařil snahu Caps o vyjetí mimo vlastní obrannou třetinu. Buffalo vzápětí utahovalo šrouby, nicméně Dowdovi se podařilo tečovat touš až na tribunu.
     
    18:02
    Trestnou lavici navštíví druhý Čech v dnešním zápase. Jakub Vrána (WSH) se provinil hákováním, domácí si zkusí přesilovou hru!
     
    18:19
    Rasmus Ristolainen vyslal hodně nepříjemné nahození. Jeff Skinner jej navíc dokázal tečovat, avšak Holtby měl poslední slovo a pryž je v ochranné síti.
     
    18:35
    Další pokus Ristolainena se odrazil k Dahlinovi, který se rychle otočil, ale už nic velkého nevymyslel. Caps se osvobozují.
     
    19:16
    Dmitrij Orlov s pukem chvíli čekal za vlastní brankou. Pošetřil cenný čas a následně vyhodil daleko mimo hostující obranné pásmo.
     
    19:49
    Tage Thompson obdržel přihrávku na modrou čáru. Snažil se o ještě jeden střelecký pokus, leč obětavě před něj zalehl T. J. Oshie, který si připsal skvělý obranný zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní část, která přinesla na oko pohledný svižný hokej. Mnohem spokojenější odchází do kabin hráči Buffala, nad favoritem totiž vedou 2:0! Jason Pominville otevřel po parádní Skinnerově přihrávce již ve čtvrté minutě skóre. Capitals se snažili o vyrovnání, jenže domácí trestali z rychlého brejku, který zakončil Sam Reinhart. Jak se bude souboj vyvíjet dál?

    Střely na branku po 1. třetině:
    Buffalo 13:10 Washington.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Jsme zpět. Puk v úvodu nové části patří domácím, kteří nikam nespěchají a rozvážně postupují přes své obranné pásmo.
     
    20:28
    T. J. Oshie se vehementně hlásí, že kotouč vylétl na tribunu po zásahu hráče Buffala. Nebylo mu to nic platné, vhazovat se bude v prostřední zóně.
     
    20:46
    Rasmus Dahlin místo střely přihrával na Eichela, který tuto možnost úplně nečekal. U hrazení se tak kotouče chopili Capitals.
     
    20:57
    Alexandr Ovečkin z pravé strany posunul kotouč mezi kruhy. Trošku na dlouhou hůl do něj klepl T. J. Oshie a Carter Hutton si připisuje důležitý zákrok.
     
    21:28
    Jevgenij Kuzněcov byl zdvojen a o puk přišel. Kupředu se vydal Zemgus Girgensons, jehož přimáčkl na hrazení Michal Kempný.
     
    21:56
    Domácí příznivci se dožadovali odpískání všelijakého zákroku na Girgensonse. Rozhodčí je nevyslyšeli, vhazovat se bude před Holtbym.
     
    22:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Máme sníženo, a kdo jiný by měl prolomit střelecké trápení, než sám ALEXANDR OVEČKIN! Ruský kanonýr absolvoval dlouhé střídání, ale přesto dobře přečetl kombinaci Buffala na obranné modré čáře, se třemi protihráči na zádech si najel až mezi kruhy a zakončil k levé tyči! Bez asistence.
    22:28 Alexandr OVEČKIN - 2:1
     
    23:06
    Tak to je neskutečné! Lars Eller po křižné přihrávce od André Burakovskyho zakončoval víceméně do prázdné klece, jenže se střelou trošičku váhal a Carter Hutton předvedl úžasný přesun.
     
    23:54
    Washington pokračuje v aktivitě. C.J. Smith aspoň na chvíli dopřál svému celku klid. Buffalo se má šanci uchytit v pásmu.
     
    24:42
    Jeff Skinner zůstává ležet na ledě a snaží se doplazit na střídačku! To vypadá hodně špatně, jedna z hvězd Buffala nemůže došlápnout na jednu nohu.
     
    24:42
    Carl Hagelin (WSH) dostává trest za podražení. Skinner se mu nepříjemně připletl na hokejku.
     
    25:04
    Puk končí v ochranné síti, vhazovat se bude před Holtbyho klecí. Hned poté lehl Matt Niskanen do dělovky Jasona Pominvillea.
     
    25:24
    Rasmus Ristolainen rozehrával zpoza vlastní brány. Šavle se na chvíli podívaly do útočného pásma, odkud byly rychle vypuzeny.
     
    25:58
    Evan Rodrigues se natahoval po kotouči na brankovišti, k úspěšné dorážce mu chyběl pouze kousíček! Teď měli Capitals velké štěstí...
     
    26:27
    Přesilová hra se chýlí ke konci, druhou část oslabení už hosté brání velice dobře. Puk se nachází za Holtbyho bránou, odkud se s ním Sabres nemohou dostat.
     
    27:10
    Zemgus Girgensons dotíral na Holtbyho u jeho levé tyčky. Maskovaný muž měl kotouč zřejmě pod betonem, načež sudí ukončili zmatky hvizdem.
     
    Střely na branku – 20:17.
     
    27:39
    Domácí se nadále pohybují v ofenzivní zóně, soupeř jejich akci tečoval mezi diváky. Hra je tedy znovu přerušena.
     
    27:48
    Alexandr Ovečkin předal kotouč Jakubu Vránovi, jenž si najel na levý kruh a svižně zakončil do Huttonovy rukavice.
     
    28:10
    Alexandr Ovečkin znovu hledal Vránu, jenže do přihrávky se vložil Sobotka, který se zasloužil o vymanění svého týmu menšího tlaku.
     
    28:46
    Matt Hunwick nahazoval od modré lajny. Před Bradenem Holtbym ještě úřadoval Vladimír Sobotka, maskovaný muž zareagoval dobře.
     
    28:54
    Následuje zakázané uvolnění Caps, Brett Connolly totiž prohrál sprinterský souboj s Nathanem Beaulieuem.
     
    29:14
    Zach Bogosian posílal kotouč z levého rohu před bránu a Dmitrij Orlov si málem srazil černou gumu do vlastní branky! Hosty zachránily centimetry.
     
    29:54
    Zemgus Girgensons se probíjel do útočného pásma, kde se jeho tým může usadit. Zatím to ale nevede k žádným střelám.
     
    30:24
    Braden Holtby krotil střelu Nathana Beaulieua nadvakrát, nakonec ji ale dostal pod kontrolu. Vhazovat se bude po komerční přestávce před jeho pokladnicí.
     
    Střely na branku – 22:19.
     
    30:47
    Buffalo manipuluje s pukem, zatím se ale nikam nežene. Jakub Vrána navíc dobře napadal a domácí měli štěstí, že z toho nebyl průšvih.
     
    31:27
    Matt Niskanen si vzal touš od Thompsona. Kupředu jde Jevgenij Kuzněcov, jenž krouží okolo Ulmmarkovy branky.
     
    31:55
    Jack Eichel hledal před brankovištěm Pominvillea, avšak tomu kousek chyběl. Oba celky v těchto chvílích silně limitují nepřesnosti.
     
    32:33
    Lars Eller výborně zpracoval prudkou přihrávku do středového kruhu. Washington se posouvá do útočného pásma a snaží se rozvinout tlak.
     
    33:08
    Sam Reinhart aktivně pronásledoval rozehrávajícího obránce Capitals. Poté musel rychle bruslit do obranného pásma, aby pomohl defenzivě.
     
    33:46
    Alexandr Ovečkin tvrdou ranou prověřil Huttona, který se nenechal překvapit. Caps zůstávají v ofenzivní zóně.
     
    33:56
    Nathan Beaulieu (BUF) vyhodil touš mimo hřiště a podívá se na trestnou lavičku.
     
    34:26
    Alexandr Ovečkin nyní střílel pro něj trošku netypicky zápěstím z pravého kruhu. Carter Hutton si dobře povyjel a bez problémů kryje.
     
    34:30
    Jevgenij Kuzněcov se zjevil úplně sám před Huttonem, kterého si chtěl rozhýbat, ale dostal se při tom až do záporného úhlu! Krátce poté neuspěl ani T. J. Oshie, jehož rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    34:56
    Hosté kazí rozehrávky ve vlastním pásmu, nemohou se tedy dostat kupředu. Čas jim při tom v přesilovce doslova protéká mezi prsty.
     
    35:13
    T. J. Oshie to zkusil individuálně, z pravého kruhu ale mířil přímo do Huttonova břicha. Hra je přerušena.
     
    35:46
    John Carlson v závěru přesilovky místo rány volil možnost přihrávky s nemalou šancí na úspěch. Buffalo oslabení přečká bez úhony.
     
    Střely na branku – 22:23.
     
    36:20
    André Burakovsky rychle vypálil zápěstím z pravého kruhu, Carter Hutton vyrazil před sebe a pomohli mu obránci.
     
    36:45
    Capitals jsou nyní ve velkém tlaku, přes zformovanou obranu Buffala ale vede cesta do větších šancí pouze těžko.
     
    37:38
    Matt Niskanen nahodil touš za branku. Posléze se strhla mela u hrazení a mělo by z toho být vyloučení na straně Capitals!
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., podrážení).
     
    37:54
    Rasmus Ristolainen se musel pro vyhozený puk vrátit až k vlastní brance, aby se s ním snažil dostat do ofenzivní zóny Sabres.
     
    38:26
    Rasmus Dahlin se už nemohl dívat na prozatím hodně vlažné dění v přesilovce a individuální akcí donutil Holtbyho k zákroku. Ten zasáhl nadvakrát.
     
    38:47
    Rasmus Dahlin řídí i další nápor. Rasmus Ristolainen si s Jakem Eichelem vyměnili pár přihrávek, načež druhý jmenovaný zlomil hokejku.
     
    39:22
    Sam Reinhart stál zaparkovaný před brankou. Jack Eichel chytře střílel po ledě, Braden Holtby toho moc neviděl, ale přesto zasahuje.
     
    39:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Povedená přesilovková kombinace Buffala, 3:1! Rasmus Ristolainen poslal kotouč na levý kruh, odkud Jack Eichel z první přenesl hru na druhou stranu. Aktivní RASMUS DAHLIN poté vypálil z voleje a nedal přesouvajícímu se Holtbymu příliš velkou šanci! Asistence: Jack Eichel, Rasmus Ristolainen.
    39:30 Rasmus DAHLIN - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Pěkný hokej pokračoval také v prostřední dvacetiminutovce. Lépe do ní vstoupili Caps a Alexandr Ovečkin individuální akcí korigoval na 1:2. Hned poté spálil Eller obrovskou šanci na vyrovnání a úspěchem neskončila ani slušná dávka dalších příležitostí. Buffalo postupně zlepšovalo svůj výkon a Rasmus Dahlin v přesilovce vrátil domácím dvougólový náskok! Kaňkou na dobře rozehraném střetnutí je ale pro Šavle zranění Jeffa Skinnera.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Buffalo 26:25 Washington.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jdeme znovu na to! O první akci v aktuální periodě se snaží domácí, v čemž je podporuje také Jeff Skinner, který je i přes hrozivě vypadající zranění zpátky na lede!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:46
    Alexandr Ovečkin našel pouze Skinnera. Ten nahodil touš do útočného pásma a hala bouří. Washington obrací hru.
     
    41:26
    Nicklas Bäckström (WSH) jde pykat za hákování! Buffalo tak může pojistit svůj náskok...
     
    41:30
    Brooks Orpik hned na úvod možná klíčového oslabení posílá kotouč daleko do bezpečí, Šavle musejí začít až od Cartera Huttona.
     
    41:58
    Kotouč se dlouho zdržoval v rohu kluziště. Poté vyjel před Holtybho klec, k žádnému zakončení nicméně z domácí strany nedošlo.
     
    42:35
    Puk znovu putoval až k brance Buffala. Jack Eichel velí k dalšímu útoku, avšak tato početní výhoda je zatím pořádně kyselá.
     
    43:09
    Rasmus Ristolainen napřáhl na modré čáře, leč branka mu byla malá a trefil pouze zadní mantinel. Nyní tlak Buffala malinko roste.
     
    43:44
    Capitals se dobře vypořádali s těžkou situací, Braden Holtby byl bez hokejky. Obránci mu ale pomohli a poslali touš mimo nebezpečné prostory.
     
    44:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se po ubráněném oslabení dostávají na dostřel! Christian Djoos dobře vystřelil od modré čáry. Před Huttonem byl zaparkovaný ANDRÉ BURAKOVSKY, jenž přizvedl ránu přesně pod břevno. Asistence: Christian Djoos, Michal Kempný.
    44:16 André BURAKOVSKY - 3:2
     
    44:56
    Hra se po kontaktní brance přelévá ze strany na stranu, Buffalo by hru jistě rádo trošku zklidnilo. Oba celky ale kupí mnoho nepřesností.
     
    45:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Úspěšná teč také na druhé straně! Conor Sheary přihrál na modrou čáru. Puk si rukou zpracoval Matt Hunwick, načež rychle vypálil a SAM REINHART znemožnil Holtybmu snahy o zákrok. 4:2! Asistence: Matt Hunwick, Conor Sheary.
    45:43 Sam REINHART - 4:2
     
    46:27
    Caps si vytvořili slušný tlak. Dmitrij Orlov dlouho držel kotouč, až jej nahodil na branku. Carter Hutton nicméně dával pozor a vyrazil střelu mimo brankoviště.
     
    47:20
    Jack Eichel se prokličkoval až do blízkosti hostující branky, ale Braden Holtby dobře vystrčil hokejku a zkomplikoval mu zakončení.
     
    47:58
    Při další útočné snaze aktivních Šavlí vycestoval kotouč na tribunu, po skončení komerční přestávky se bude vhazovat před brankou Washingtonu.
     
    Střely na branku – 34:27.
     
    48:09
    Nathan Beaulieu nahazoval od modré čáry. Skvělou tečí se prezentoval Evan Rodrigues, jenž sklepl kotouč ze vzduchu do tyčky! Mohlo být téměř rozhodnuto.
     
    48:29
    Na druhé straně dotíral Matt Niskanen z bezprostřední blízkosti na Huttona, jehož betony byly silnější. Domácí gólman je dnes důležitou oporou svého týmu.
     
    49:04
    John Carlson posílal od modré lajny touš proti brance, jenže pokus nepročel. Následuje tedy protiakce Sabres.
     
    49:30
    Rasmus Ristolainen se vydal kupředu. Sám se také rozhodl zakončit a Brooks Orpik jeho střelu přizvedl hokejkou do ochranné sítě, hra je přerušena.
     
    49:57
    Jason Pominville znemožnil Ovečkinovi možnost ke střele, když vložil hokejku do křižné přihrávky, jež na něj směřovala.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:27
    Carl Hagelin poslal kotouč na zadní mantinel, avšak to se neukázalo být správným řešením a Buffalo, které nyní chytře brání, přenáší hru.
     
    50:57
    Carter Hutton nemusel zasahovat proti nahození Niskanena, které prolétlo kolem jeho klece. Washington v těchto chvílích dominuje na kotouči.
     
    51:50
    Rasmus Dahlin vypustil od modré čáry přízemní střelu. Před bránou panoval hustý provoz. Kdyby kotouč prošel, neměl by to Braden Holtby vůbec snadné, leč nestalo se tak.
     
    Střely na branku – 35:29.
     
    52:23
    Tom Wilson uspěl v šavlovačce ve středovém kruhu. Caps se tedy vydali kupředu. Akci, kterou musel přerušit až Hutton, táhl Alexandr Ovečkin.
     
    52:53
    Jevgenij Kuzněcov zkusil štěstí krátce po vyhraném vhazování po levé ruce brankáře. Místo úspěchu Caps nás ale čeká pouze další buly, Carter Hutton působí jistým dojmem.
     
    53:20
    Zemgus Girgensons obtěžoval hostující rozehrávku. Následovala neúspěšná snaha Washingtonu o průnik do třetiny.
     
    53:57
    Capitals se už trochu krátí čas. Vladimír Sobotka se nyní stará o vzruch před jejich svatyní, když se dostal až k tyčce, Braden Holtby zasáhl hokejkou.
     
    54:42
    Washington se stále nemůže probít do ofenzivní zóny. Dmitrij Orlov tedy zkusil nahodit vysokým obloučkem, ani to však úspěch neneslo.
     
    55:16
    Ze všeho vyústilo postavení mimo hru, do kterého se dostal Jevgenij Kuzněcov. Následuje poslední komerční přestávka dnešního utkání, které se vyvíjí mnohem nadějněji pro Sabres.
     
    Střely na branku – 36:30.
     
    55:36
    John Carlson nastartoval Kuzněcova, který po nájezdu do útočného pásma nepřesně přenechával kotouč Ovečkinovi.
     
    55:50
    Jack Eichel předvedl pěknou individuální akci, na jejímž konci vystřelil bekhendovou stranou hole nad břevno. Hosté znovu obrací hru.
     
    56:37
    Carter Hutton měl obrovské štěstí! Po teči Nicklase Bäckströma mu puk stál před betony. Dezorientovanému gólmanovi, který nevěděl, kde se černá guma nachází, vypomohli spoluhráči.
     
    57:16
    Rozhodčí odpustili Buffalu zakázané uvolnění a Braden Holtby se vydává po další akci svého celku na střídačku!
     
    57:45
    Jevgenij Kuzněcov přišel o kotouč v mezikruží. Sabres si už dělali zálusk na cestu vstříc prázdné kleci, avšak vše překazil pohotový Alexandr Ovečkin.
     
    58:03
    Rasmus Ristolainen přes celé hřiště vyklizenou pokladnici netrefil. Překvapivě se vhazovalo v obranném pásmu Caps, Braden Holtby se tedy musel vrátit.
     
    Dnešní utkání sleduje 19 070 diváků.
     
    58:30
    Alexandr Ovečkin to vzal na sebe a vypálil od modré lajny, Carter Hutton měl štěstí, že rána letěla mimo klec. Hosté jsou pochopitelně znovu v šesti.
     
    59:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme tu hattrick! Carter Hutton se vydal za vlastní klec, posunul puk do rohu obranného pásma na SAMA REINHARTA, a ten pohotově zamířil přes celé kluziště do opuštěné pokladnice Capitals! Čepice na ledě, 5:2. Asistence: Carter Hutton.
    59:05 Sam REINHART - 5:2
     
    59:42
    Washington se ještě pokouší alespoň zmírnit porážku, jenže ani to už se jim nedaří. Nic Dowd přihrával nepřesně a tribuny slaví.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 38:33.
     
    Buffalo překvapilo Capitals a drží si šanci na postup do vyřazovacích bojů!

    Závěrečná perioda začala pro celek z hlavního města USA nadějně, vždyť André Burakovsky přesnou tečí snížil na 2:3. Hned vzápětí ale tečoval na druhé straně také Sam Reinhart! Washington sice v závěru dominoval na kotouči, nicméně k žádnému významnému tlaku to nevedlo, Šavle výborně bránily. Sam Reinhart navíc přes celé kluziště trefil vyklizenou klec a završil hattrick!
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Sam Reinhart (BUF) – 3+0
    2. Carter Hutton (BUF) – 31 zás., 93,90%, 0+1
    Jack Eichel (BUF) – 0+1.
     
    Českoslovanská stopa v zápase:

    Michal Kempný (WSH) – 0+1, 0 střel, 17:48
    Jakub Vrána (WSH) – 0+0, 1 střela, 10:46
    Vladimír Sobotka (BUF) – 0+0, 0 střel, 14:53.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemný večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (21:49:04)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Pominville (Skinner), 13. S. Reinhart (Rodrigues), 40. Dahlin (Eichel, Ristolainen), 46. S. Reinhart (Hunwick, Sheary), 60. S. Reinhart (C. Hutton) – 23. Ovečkin, 45. Burakovsky (Djoos, Kempný)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen (A), McCabe, Bogosian (A), Dahlin, Hunwick, Beaulieu – Rodrigues, Eichel (C), Skinner – S. Reinhart, Mittelstadt, Sheary – Pominville, Jo. Larsson, Girgensons – T. Thompson, Sobotka, C.J. Smith.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Dowd, Hagelin.

    Diváci: 19 070
    bahis siteleri