Ottawa – Columbus 0:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Buffalo – Washington 5:2 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Dallas – Carolina 0:3 (kon.)
Columbus – San Jose 4:0 (kon.) | Florida – Los Angeles 6:1 (kon.) | Nashville – Colorado 0:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Los Angeles Kings
Sobota 23.02.2019, 23:10 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:30
    Mike Hoffman se podél levého mantinelu hnal za volným kotoučem a od hrazení posílal svižný pokusem po ledě. Jack Campbell sklepl betony, ale kotouč jen zbrzdil. Nakonec se ale černá guma do branky nedostala!
     
    46:42
    Střídání v týmu Los Angeles Kings: ze hřiště odchází Jonathan Quick, přichází Jack Campbell.
    46:42 Ian MCCOSHEN - 6:1
     
    46:42
    Florida právě vstřelila branku!
    Uplynulo pár sekund a domácí celek se dostává již do pětibrankového vedení! IAN MCCOSHEN dostal nabito na modrou čáru a jeho dělovka skončila v brance, taktéž je to jeho první trefa v tomto ročníku NHL. Asistence: Troy Brouwer a Henrik Borgström.
    46:14 Jamie MCGINN - 5:1
     
    46:14
    Florida právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JAMIE MCGINN! Domácí osmaosmdesátka dnes hraje své šestisté utkání v NHL a dává první branku v sezóně. Útočník Panthers si na pravém kruhu najel ke střele a k levé tyčce propálil Quicka! Bez asistence.
     
    41:32
    Dvě šance domácích! Jayce Hawryluk nejdříve zakončoval z pravého kruhu jen do Quicka, na opačném kruhu půlminuty na to střílel do hostující jedničky Dadonov!
    39:23 Keith YANDLE - 4:1
     
    39:23
    Florida právě vstřelila branku!
    I druhá přesilovka je využita a domácí jdou již do tříbrankového vedení! KEITH YANDLE dostal přihrávku na modrou čárou a svižným zakončením propálil bezmocného Quicka v brance Kings. Asistence: Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau.
    38:16 Aleksander BARKOV - 3:1
     
    38:16
    Florida právě vstřelila branku!
    Porada nejspíše pomohla a domácí využívají přesilovku hned po šestnácti sekundách! ALEKSANDER BARKOV stál mezi kruhy a po jedné z přihrávek se uvolnil. Pozorně si zamířil a přesnou střelou vymetl levou šibenici! Asistence: Keith Yandle a Mike Hoffman.
     
    38:00
    Šestatřicet sekund si domácí zahrají dvojnásobnou přesilovku. Oscar Fantenberg zasáhl před brankou Huberdeaua hokejkou do obličeje a bude společně s Forbortem trpět na lavici hanby.
     
    36:36
    Domácí celek měl dlouhou výhodu a hned po ní bude hrát přesilovku. Derek Forbort dostane po komerční pauze dvě minuty za podražení a domácí si zahrají čtvrtou přesilovku.
     
    35:12
    Aleksander Barkov si aktivně najel do útoku a na pravém kruhu zadovkou nabídl příležitost pro Ekblada. Ten tvrdě střílel do levé šibenice, ale Quick hokejkou skvěle zasáhl.
    33:36 Jonathan HUBERDEAU - 2:1
     
    33:36
    Florida právě vstřelila branku!
    JONATHAN HUBERDEAU opustil trestnou lavici a pět sekund na to se radoval ze vstřelení vedoucí branky! Kotouč se dostal přes Doughtyho do místa, kde byla domácí jedenáctka. Ta si najela před Quicka a svižnou střelou k levé tyčce skórovala. Bez asistence.
     
    32:00
    Kings se dostali do dobré kombinace, která byla zakončena pokusem od modré čáry. Oscar Fantenberg poslal svižné nahození před branku, to nakonec skončilo na tyčce!
     
    31:27
    Alex Iafallo se od levého mantinelu dostal až před Luonga, ale zblízka se mu nepovedlo zakončit. Hra bude následně pokračovat přesilovkou Kings, dvě minuty dostává za nedovolené bránění Jonathan Huberdeau.
     
    24:57
    Anže Kopitar následně unikl bránícím hráčům a šel sám na Luonga, čímž mohl rozesmutnit domácí publikum. Slovinská hvězda zakončovala bekhendem, ale Luongo skvěle vyrazil rukou nad branku!
     
    24:14
    Neskutečně se na modré čáře uvolnil Henrik Borgström, který následně připravil druhou branku pro Trochecka. Ten z pravého kruhu zakončoval do odkryté poloviny branky, ale Quick se úžasně přesunul a puk schoval v lapačce!
     
    22:50
    Austin Wagner dostával nabito mezi kruhy, ale jeho tvrdá rána skončila na bránícím hráči. Do útoku tak šel domácí celek, která vybojoval přesilovku. Alex Iafallo hákoval.
     
    21:43
    Další úžasná akce od Barkova. Ten si najel do útoku, tělem si pokryl protihráče a počkal na Huberdeaua. Tomu následně přihrával, ale domácí jedenáctka před brankou zakončoval jen vedle!
     
    19:44
    V poslední akci první třetiny se před Yandleho opět dostal Dustin Brown. Podél pravého mantinelu se dostal až před Luonga, ale bekhendová klička ke vzdálenější tyčce brankou neskončila!
     
    19:24
    Keith Yandle následně připravil střeleckou pozici právě pro Hoffmana, který se na pravém kruhu dostal ke střele z voleje. Jonathan Quick ovšem betony skvěle zasáhl!
     
    18:39
    Vincent Trocheck za brankou Kings skvěle vybojoval kotouč, ale Drew Doughty mu dal hokejku mezi nohy a podrazil jej. Panthers tak čeká druhá přesilovka v utkání.
    13:59 Dustin BROWN - 1:1
     
    13:59
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté ovšem bleskově srovnávají! Keith Yandle udělal obrovskou chybu na modré čáře a DUSTIN BROWN postupoval sám na Luonga. Před ním lehce zabrzdil a zblízka jej prostřelil do přední šibenice, povedená trefa! Bez asistence.
    11:59 Vincent TROCHECK - 1:0
     
    11:59
    Florida právě vstřelila branku!
    Parádně to nyní provedl VINCENT TROCHECK, který posílá svůj celek do jednobrankového vedení! Domácí jednadvacítka si vyměnila kotouč s Dadonovem a dostala se do střelecké pozice. U levého kruhu pak Trocheck zamířil k levé tyčce a Quick jeho pokus neudržel. Asistence: Jevgenij Dadonov.
     
    08:58
    Aleksander Barkov připravil na levém kruhu puk pro spoluhráče Jonathana Huberdeaua. Ten si ale na Quickovi dnes vylámal již potřetí zuby, parádní zákrok!
     
    07:00
    Florida se dostávala do protiakce a Denis Malgin již dostával přihrávku do prázdné branky. Drew Doughty ovšem skvěle zaklekl a přihrávku dobrým obranným zákrokem zablokoval.
     
    05:07
    Domácí přesilovku rozjeli slušně a do první velké šance se dostal Jonathan Huberdeau. Ten zakončoval z levého kruhu, ale Quick vyrážečkou skvěle zasáhl!
     
    04:36
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Florida byla v útoku a Sean Walker naprosto zbytečně fauloval. Dostává dvě minuty a domácí mají přesilovku.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Trocheck (Dadonov), 34. Huberdeau, 39. Barkov (Yandle, Hoffman), 40. Yandle (Barkov, Huberdeau), 47. J. McGinn, 47. McCoshen (Brouwer, Borgström) – 14. D. Brown


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Pysyk, Weegar, McCoshen, Brown – Huberdeau, Barkov, Vatrano – Hawryluk, Trocheck, Dadonov – Hoffman, Sheahan, Malgin – J. McGinn, Borgström, Brouwer.
    Los Angeles Kings: Quick (47. J. Campbell) – Forbort, Doughty, Fantenberg, Roy, Phaneuf, Walker – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Kovalčuk, J. Carter, Lewis – Leipsic, Kempe, Toffoli – Clifford, Amadio, Wagner.

    Rozhodčí: Furlatt, Rooney – Sericolo, Baker
    thejrc.org