Eupen – Waregem 2:3 (kon.) | Cercle Brugge – Oostende 2:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Kortrijk 2:6 (kon.)
Mouscron – Lokeren 1:0 (kon.)
konec
Cercle Brugge KSV
2:2 (0:0)
KV Oostende
Sobota 23.02.2019, 20:00 • Jan Breydel Stadion, Bruggy • Belgická liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že zápas mezi Cercle Bruggy a KV Oostende skončil remízou 2:2, se s Vámi loučí a hezký zbytek večera přeje Tomáš Lysý. (09:10:42)
     
    Ve druhém poločasu jsme sledovali výrazně lepší fotbal, z čehož plynuly i všechny čtyři branky. První větší šanci měli hosté, ale nevyužili jí, poté se netrefili ani domácí, když tečovaná střela dopadla těsně vedle tyče.

    Následoval i hezký zákrok obou gólmanů, nejprve hostující Dutoit vytáhl ránu Cardony, poté se zaskvěl domácí Nardi při střele střídajícího Boonena. V 64. minutě už se stav měnil, Kylian Hazard po hezké kombinaci zakončil ve skluzu do sítě.

    Ale hosté se nevzdali. Nejprve po dlouhém autu a Lombaertsově přistrčení vyrovnal hlavičkou Sindrit Guri a stejný hráč se o šest minut později zasloužil o penaltu, kterou sice Indy Boonen neproměnil, ale z dorážky se trefil přesně. Ale v 88. minutě bylo srovnáno na konečných 2:2, jelikož Kylian Hazard svým druhým gólem utkání usměrnil odražený míč z vápna přesně k pravé tyči.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    I když není zase úplně fér, že Nkaka šel do zámezí, doklusal prakticky až ke své střídačce a hlásí se o vstup na hřiště.
     
    90+4
    Po rohovém kopu si stáhl míč ze vzduchu gólman William Dutoit a Nkaka opět dostává pořádně naloženo. Vůbec mu to nezávidím, dohrává zápas v pořádných bolestech.
     
    90+3
    Aristote Nkaka inkasoval v pokutovém území malý šlapáček, ale není to nic, za co by se pískal faul. I když to hodně bolí a Nkaka zůstává ležet na zemi. Poté mohl Johanna Omolo ještě v závěru ohrozit branku soupeře, ale byl zablokován a míč sražen na roh.
     
    90+2
    Druhá půle nabídla výborný fotbal. Až je škoda, že zápas za minutu skončí.
     
    90
    Ve druhém poločasu budeme hrát tři minuty nad rámec základní hrací doby.
    90. Šance De Beldera na rozhodnutí
     
    90
    Obrovská šance domácích na výhru! Centrovaný míč dostal ideálně na nohu Dylan De Belder, který z dobré pozice ze středu vápna posílá svojí střelu vedle. A William Dutoit už jasně dořvává za tohle okénko v obraně své spoluhráče.
    88. Kylian HAZARD - 2:2
     
    88
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    Domácí mančaft okupoval pokutové území soupeře. Guevin Tormin napodruhé dokázal odcentrovat přes Amina Nouriho, míč se po chumlu na penaltovém putníku dostal přímo ke KYLIANU HAZARDOVI, který hezkou střelou k pravé tyči z pohledu gólmana vyrovnává. Hosté tak přichází v závěru o vedení a domácí záložník dává druhou branku. Asistence: Guevin Tormin.
     
    87
    Příliš času už domácím na remízu nezbývá, i když hrají o jednoho muže navíc. Tento výsledek by navíc znamenal pro Oostende jistou záchranu.
     
    85
    Hosté drží stále míč na svých kopačkách a kombinují na útočné polovině. Není to od Oostende žádný zanďour, což je sympatické.
     
    83
    I když, možná tam drobná oděrka a zranění bude, jelikož Johanna Omolo jde z placu výměnou za Dylana De Beldera. Jasné posílení ofenzívy.
    82. Červená karta pro Wouta Faese
     
    82
    Tohle nevypadalo vůbec hezky. Na půlce hřiště totiž Wout Faes trefil přímo Johanna Omola, a to na stojnou nohu. Jasný zákrok na červenou a domácí hráč může být rád, že vyvázl bez zranění.
    81. Indy BOONEN - 1:2
     
    81
    Oostende právě vstřelilo branku!
    INDY BOONEN kopl penaltu po levé straně Paula Nardiho, který jí stačil vyrazit. ale Boonen měl toliko štěstí, že se k němu gólmanem vyražený míč znovu odrazil a v pádu jej poslal k levé tyči ještě před tím, než k němu přiběhli obránci.

    Tomáš Lysý

    Branky: 64. Hazard, 88. Hazard – 75. Guri, 81. Boonen (Nardi P.)

    Karty:   54. Tomašević (OOS), 61. Boonen (OOS)   82. Faes (OOS)

    Neproměněná penalta: 81. Boonen (OOS), brankář Nardi zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:7.
    Cercle Brugge KSV: Nardi – Delacourt, Taravel (74. Marega), Omolo (83. De Belder) – Tormin, Lusamba, Hazard, Mercier, Palun – Cardona (71. A. Traoré), Bruno.
    Náhradníci: Van Damme – Bongiovanni, Vitinho, A. Traoré, Gakpé, Marega, De Belder.

    KV Oostende: Dutoit – Milović, Coopman (46. Boonen), Tomašević, Nouri – Nkaka, Lombaerts, Faes – F. Sakala (46. Nastić), D'Haese (68. Guri), De Sutter.
    Náhradníci: Ondoa – Vanlerberghe, Nastić, Bataille, Boonen, De Bock, Guri.

    Rozhodčí: Alen Wesley
    ocianews.com