Utrecht – Excelsior 0:0 (kon.) | Sittard – Heerenveen 2:4 (kon.) | Zwolle – Graafschap 0:3 (kon.)
Breda – Groningen 0:0 (kon.)
konec
Fortuna Sittard
2:4 (2:1)
SC Heerenveen
Sobota 23.02.2019, 19:45 • Fortuna Sittard Stadion, Sittard • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Ben Rienstra, přichází Morten Thorsby.
     
    90+1
    Penalta se nakonec kopat nebude! Zákrok Höegha na Novakoviche byl napokon vyhodnocen jako čistý. Rozhodčí také odvolal žlutou kartu pro Daniela Höegha.
     
    88
    I hosté budou kopat penaltu! Höegh podběhl nákop ze středu pole a míč se dostal k Novakovichovi, který si ho potáhl na střed. Kapitánovi hostů tak nezbyla jiná možnost, než Novakoviche podrazit. Za tento zákrok také dostává žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Dennis Johnsen, přichází Pelle van Amersfoort.
    84. Sam LAMMERS - 2:4
     
    84
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    Vlap si zpracoval těžký nákop z levé strany a okamžitě poslal za obranu domácích SAMA LAMMERSE. Ten si se samostatným nájezdem poradil náramně – kličkou doprava obešel vybíhajícího Koșeleva a s přehledem poslal míč do prázdné brány.
     
    79
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Ahmed El Messaoudi, přichází Lars Hutten.
     
    75
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Lisandro Semedo, přichází Áron Dobos.
    74. Sam LAMMERS - 2:3
     
    74
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    Hosté otáčejí zápas! SAM LAMMERS poslal brankáře Koșeleva do pravé strany a střelou po zemi do levé strany s poklidem proměnil penaltu. Heerenveen se dostává poprvé v zápase do vedení!
    73. Červená karta
     
    73
    Vlap se přetlačil z levého křídla přes Josého Rodrígueze a téměř běžel sám z ostrého úhlu na domácí bránu. Rodríguez ho ale potáhl za dres k zemi. Domácí obránce vidí přímo červenou kartu, hosté zase budou kopat penaltu!
     
    71
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Mitchell van Bergen, přichází Nemanja Mihajlović.
     
    70
    Hosté mají v těchto chvílich iniciativu. Vlap se uvolnil na levém křídle a našel zpětnou přihrávkou nabíhajícícho Johnsena. Ten si míč ještě posunul na střed a jen v úplně poslední okamžik mu střelu zblokoval Pinto.
     
    67
    Na druhé straně si potáhl míč k hranici pokutového území Novakovich a střelou z její hranice poslal míč těsně nad bránu hostů.
     
    66
    Rodríguez rozehrál špatně a přímo přihrál Johnsenovi. Ten vysunul do pokutového území Vlapa, který zblízka trefil pravou tyč domácí brány!
    61. Mitchell VAN BERGEN - 2:2
     
    61
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    Je srovnáno! MITCHELL VAN BERGEN pronikl přes Pinta z pravé strany do pokutového území a vymetl horní roh u bližší tyče. Krásný gól!
     
    47
    A teď se domácí brankář zaskvěl zákrokem večera! Centr z rohu letěl na hlavu Höegha, který i v pádu namířil naprosto přesně k levé tyči. Koșelev ale k ní doskočil a míč vyrazil.
    45+1. Daniel HÖEGH - 2:1
     
    45+1
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    Hosté dávají domácím na cestu do šatny gól! Centr z přímého kopu letěl na trestuhodně nepokrytého DANIELA HÖEGHA, který si měl čas dokonce rozmyslet, kam hlavičku pošle. Poslal ji k pravé tyči a brankář Koșelev neměl proti tomuto pokusu žádnou šanci.
     
    45+1
    Žlutou kartu za protesty dostává José Rodríguez (Fortuna Sittard). Ten fauloval Lammerse na levém křídle a i když se hodně diví, tak to skutečně byl faul.
     
    36
    Žlutou kartu za držení Lammerse dostává Kai Heerings (Fortuna Sittard).
     
    35
    Semedo se na opačné straně uvolnil na pravé straně a přetaženým centrem našel na zadní tyči Lamproua. Brankář Hahn se ale stihl přesunout a nepříliš prudkou hlavičku chytil.
     
    33
    Hosté mohli okamžitě odpovědět. Centr z přímého kopu z pravé strany se kroutil nebezpečně k domácí bráně a dlouhou nohou ho jemně tečoval Kobajaši. Míč však skončil těsně mimo bránu Sittardu.
    31. Mark DIEMERS - 2:0
     
    31
    Sittard právě vstřelil branku!

    Krásná akce domácích končí druhým gólem v síti Heerenveenu! El Messaoudi vysunul na levé straně do šestnáctky Lamproua, který přihrál pod sebe na Semeda. Ten si chtěl míč zpracovat a vystřelit, při zpracování mu ale odskočil přímo k dobíhajícímu MARKOVI DIEMERSOVI, který ho z první poslal k pravé tyči brány hostů.
     
    30
    Novakovich přihrávkou přes dva obránce hostů poslal do samostatného úniku Semeda, portugalský útočník ale před Hahnem neuspěl. Vybíhající brankář ho vychytal levou nohou.
     
    23
    Pinto ho ale rychle získal zpět a prokličkoval se na levé straně přes Hornkampa. Přízemný centr posunul Novakovich za seba na Diemerse, který střelou z první ze skvělé střelecké pozice poslal míč na tribunu za bránou Heerenveenu.
     
    21
    Žlutou kartu za kopnutí do kotníku El Messaoudiho dostává Jizz Hornkamp (SC Heerenveen). Domácí získali přímý kop z levé strany.
     
    17
    První žlutou kartu dostává za držení nabíhajícího Lammerse Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard). Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    11
    Johnsen si hezky zpracoval křížný pas z pravé strany, potáhl si ho k pokutovému území Sittardu a vystřelil. Svou tvrdou střelou trefil boční síť Koșelevovy branky.
    7. Lazaros LAMPROU - 1:0
     
    7
    Sittard právě vstřelil branku!

    Domácí otevírají skóre! Mac-Intosch poslal dlouhý nákop k šestnáctce Heerenveenu, kde míč podběhl obránce hostů Pierie a LAZAROS LAMPROU, který byl za ním, už měl snadnou práci. Míč si zpracoval a poslal ho k pravé tyči brány Hahna.

    Michal Sadlek

    Branky: 7. Lamprou, 31. Diemers – 45+1. Höegh, 61. van Bergen, 74. S. Lammers (pen.), 84. S. Lammers

    Karty:   17. Lamprou (FST), 36. Heerings (FST), 45+1. Rodríguez (FST) – 21. Hornkamp (HEE)   73. Rodríguez (FST)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:12. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:13.
    Fortuna Sittard: Koșelev – Mac-Intosch, Rodríguez, Heerings, Mi. Pinto (C) – Smeets, El Messaoudi (79. Hutten), Diemers – Semedo (75. Dobos), Novakovich, Lamprou.
    Náhradníci: Özer, Jug – Essers, Ospitalieri, Ciranni, Dobos, Dembele, Hutten, Ramírez, A. Balić.

    SC Heerenveen: Hahn – Hornkamp, Höegh (C), Pierie, Woudenberg – B. Rienstra (90+5. Thorsby), Vlap, Kobajaši – van Bergen (71. Mihajlović), S. Lammers, Johnsen (85. van Amersfoort).
    Náhradníci: Bednarek – Skovgaard, Mihajlović, Thorsby, Dresevic, R. Kongolo, van Amersfoort.

    Rozhodčí: van Boekel – Janssen, Fikkelt
    thejrc.org