Bayern – Hertha 1:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 5:1 (kon.) | Mohuč – Schalke 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Düsseldorf – Norimberk 2:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
5:1 (3:0)
FC Augsburg
Sobota 23.02.2019, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
    85. Florian NIEDERLECHNER - 5:1
     
    85
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Pravá strana hostující obrany zmizela kdovíkde. Před malou chvíli střídající FLORIAN NIEDERLECHNER tak zůstal úplně sám, čehož si všiml také Haberer a přihrál mu z osy hřiště. Osmadvacetiletý útočník si dal míč na pravačku a krásně zavěsil k vzdálenější tyči.
    64. Gian-Luca WALDSCHMIDT - 4:1
     
    64
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Když už se zdálo, že by domácí mohli mít problémy s udržením náskoku, tak přišel čtvrtý gólový zásah! Haberer posunul míč na GIANA-LUCU WALDSCHIDTA, který si ho navedl na levačku a z hranice pokutového území vyslal milimetrově přesnou ránu, která zapadla ke Kobelově pravé tyči.
    52. Rani KHEDIRA - 3:1
     
    52
    Augsburg právě vstřelil branku!
    No vida, hosté se dočkali své první trefy a vrací se do hry o body! Či Tong-won skvělým obloučkem za obranu nastartoval RANIHO KHEDIRU, jenž bez zpracování vystřelil ze svého pohledu k levé tyči do protipohybu Schwolowa. Podařený taktický krok od hostujícího kouče, který po prvním střídání přesunul Khediru z obrany do zálohy.
    43. Nils PETERSEN - 3:0
     
    43
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Sice běží teprve první půle, ale i tak si troufám říci, že o vítězi zápasu už je rozhodnuto! Vincenzo Grifo kroutil centr k bližší tyči, u které se prodral k hlavičce NILS PETERSEN a hosty tentokrát nezachránil ani Gregor Kobel.
    30. Vincenzo GRIFO - 2:0
     
    30
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Po půlhodině hry dělá Freiburg druhý krok směrem k vítězství! K rozehrávce přímého kopu se postavil sám faulovaný VINCENZO GRIFO, jehož střela proletěla pár milimetrů nad hlavami hráčů ve zdi a zapadla do pravého horního rohu Kobelovy brány!
    9. Nils PETERSEN - 1:0
     
    9
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Velkou chybu udělal Rani Khedira, který minul míč rozehrávaný brankářem Schwolowem a pustil ho k NILSI PETERSENOVI, který se nečekaně dostal sám před gólmana a ve stoprocentní šanci nezaváhal.

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Petersen, 30. Grifo, 43. Petersen (Grifo), 64. Waldschmidt (Haberer), 85. Niederlechner (Haberer) – 52. R. Khedira (Či Tong-won)

    Karty:   34. Baier (AUG), 61. Ku Ja-Čeol (AUG), 76. Či Tong-won (AUG)   90+1. Oxford (AUG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Heintz, Okoroji (86. Stenzel) – Haberer, Abraši, Frantz (C) (87. Gondorf), Grifo – Waldschmidt (81. Niederlechner), Petersen.
    Náhradníci: Frommann – Gondorf, Höler, Niederlechner, Schlotterbeck, Stenzel, Terrazzino.

    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Oxford, R. Khedira, Stafylidis – Ku Ja-Čeol, Baier (C) (46. Danso) – Či Tong-won, Gregoritsch, Max (73. Jensen) – Córdova.
    Náhradníci: Giefer – Callsen-Bracker, Danso, Götze, Jensen, Stanić, Teigl.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Grudiznski
    thejrc.org