Bayern – Hertha 1:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 5:1 (kon.) | Mohuč – Schalke 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Düsseldorf – Norimberk 2:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
5:1 (3:0)
FC Augsburg
Sobota 23.02.2019, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
    90+1. Červená karta pro hostujícího obránce Oxforda
     
    90+1
    A tohle je poslední tečka za hostující mizérii. Janik Haberer nabral rychlost ve středu hřiště. Reece Oxford ho chtěl takticky zastavit, jenomže mu zezadu přišlápl achilovku a vyfasoval rovnou červenou kartu.
     
    88
    Tak tomu se říká odmítnout hattrick! Gondorf pěkně předal míč Küblerovi, jehož centr napříč malým vápnem Kobel ještě protečoval na Petersena. Ten mohl přidat svůj třetí gól, jenže z výtečné šance rozvlnil jen boční síť.
     
    87
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Mike Frantz, přichází Jerôme Gondorf.
     
    86
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Chima Okoroji, přichází Pascal Stenzel.
    85. Florian NIEDERLECHNER - 5:1
     
    85
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Pravá strana hostující obrany zmizela kdovíkde. Před malou chvíli střídající FLORIAN NIEDERLECHNER tak zůstal úplně sám, čehož si všiml také Haberer a přihrál mu z osy hřiště. Osmadvacetiletý útočník si dal míč na pravačku a krásně zavěsil k vzdálenější tyči.
     
    81
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Gian-Luca Waldschmidt, přichází Florian Niederlechner.
     
    76
    A znovu se musí zmínit Či Tong-won, který dostal za zastavení protiútoku žlutou kartu. O pár vteřin dříve měl práci Schwolow, který byl de facto trefen pokusem Gregoritsche.
     
    73
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Philipp Max, přichází Fredrik Jensen.
     
    66
    Velká smůla pro hosty, kteří se mohli zase dotáhnout na rozdíl dvou gólů! Po menším propadnutí obrany Freiburgu střílel Michael Gregoritsch a trefil ze svého pohledu levou tyč.
    64. Gian-Luca WALDSCHMIDT - 4:1
     
    64
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Když už se zdálo, že by domácí mohli mít problémy s udržením náskoku, tak přišel čtvrtý gólový zásah! Haberer posunul míč na GIANA-LUCU WALDSCHIDTA, který si ho navedl na levačku a z hranice pokutového území vyslal milimetrově přesnou ránu, která zapadla ke Kobelově pravé tyči.
     
    61
    Ku Ja-Čeol dostal za předchozí zatažení Khediry žlutou kartu a ve zbytku zápasu si bude muset dát na podobné zákroky velký pozor.
    59. Ku Ja-Čeol (AUG)
     
    59
    Nechybělo moc a Či Tong-won měl na kontě už druhou gólovou přihrávku. Z prvního doteku nacentroval a Ku Ja-Čeol z šestnácti metrů těsně minul ze svého pohledu levou tyč.
    52. Rani KHEDIRA - 3:1
     
    52
    Augsburg právě vstřelil branku!
    No vida, hosté se dočkali své první trefy a vrací se do hry o body! Či Tong-won skvělým obloučkem za obranu nastartoval RANIHO KHEDIRU, jenž bez zpracování vystřelil ze svého pohledu k levé tyči do protipohybu Schwolowa. Podařený taktický krok od hostujícího kouče, který po prvním střídání přesunul Khediru z obrany do zálohy.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Baier, přichází Kevin Danso.
    43. Nils PETERSEN - 3:0
     
    43
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Sice běží teprve první půle, ale i tak si troufám říci, že o vítězi zápasu už je rozhodnuto! Vincenzo Grifo kroutil centr k bližší tyči, u které se prodral k hlavičce NILS PETERSEN a hosty tentokrát nezachránil ani Gregor Kobel.
    40. Gian-Luca Waldschmidt (FRE), Vincenzo Grifo (FRE)
     
    40
    Stále je to jen o dva góly! Waldschmidtovu prudkou střelu Kobel reflexivně vyrazil na Grifa, jehož dorážka z levé strany o kousek přeletěla vzdálenější tyč.
     
    34
    Daniel Baier si prvním dotekem dal míč daleko od těla a musel jít do souboje s Waldschmidtem, za který viděl žlutou kartu.
    30. Vincenzo GRIFO - 2:0
     
    30
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Po půlhodině hry dělá Freiburg druhý krok směrem k vítězství! K rozehrávce přímého kopu se postavil sám faulovaný VINCENZO GRIFO, jehož střela proletěla pár milimetrů nad hlavami hráčů ve zdi a zapadla do pravého horního rohu Kobelovy brány!
    13. Chybu spoluhráče napravoval Kobel vynikajícím zákrokem
     
    13
    Další minelu vyrobil Baier, který si až komicky šlápl na míč na hranici vlastního vápna. Okamžitě následovala prudká rána, kterou Gregor Kobel pracně vytěsnil na roh.
    9. Nils PETERSEN - 1:0
     
    9
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Velkou chybu udělal Rani Khedira, který minul míč rozehrávaný brankářem Schwolowem a pustil ho k NILSI PETERSENOVI, který se nečekaně dostal sám před gólmana a ve stoprocentní šanci nezaváhal.

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Petersen, 30. Grifo, 43. Petersen (Grifo), 64. Waldschmidt (Haberer), 85. Niederlechner (Haberer) – 52. R. Khedira (Či Tong-won)

    Karty:   34. Baier (AUG), 61. Ku Ja-Čeol (AUG), 76. Či Tong-won (AUG)   90+1. Oxford (AUG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Heintz, Okoroji (86. Stenzel) – Haberer, Abraši, Frantz (C) (87. Gondorf), Grifo – Waldschmidt (81. Niederlechner), Petersen.
    Náhradníci: Frommann – Gondorf, Höler, Niederlechner, Schlotterbeck, Stenzel, Terrazzino.

    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Oxford, R. Khedira, Stafylidis – Ku Ja-Čeol, Baier (C) (46. Danso) – Či Tong-won, Gregoritsch, Max (73. Jensen) – Córdova.
    Náhradníci: Giefer – Callsen-Bracker, Danso, Götze, Jensen, Stanić, Teigl.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Grudiznski
    thejrc.org