Bayern – Hertha 1:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 5:1 (kon.) | Mohuč – Schalke 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Düsseldorf – Norimberk 2:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
0:3 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 23.02.2019, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11. (17:26:38)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Wolfsburg odváží z trávníku Mönchengladbachu všechny tři body po vynikajícím výkonu.

    Dlouho určoval tempo domácí tým. Florian Neuhaus měl na kopačce hned dva jasné góly, ale nejprve trefil břevno a poté zachránil situaci z pohledu Wolfsburgu na brankové lajně Brooks. Po promarněných šancích přišel trest. Domácí obrana se nedomluvila na odkopnutý vysokého balonu, ten se odrazil k Brekalovi, který ještě vyzval do kombinace Roussillona. V pokutovém území poté šťastně umístil míč k tyči Yannick Gerhardt.

    Po změně stran se po většinu času hrálo na branku Koena Casteelse. Zeleno-bílí se ale dokázali soustředěně bránit a když už mohli domácí skórovat, tak přišel parádní zákrok belgického gólmana. Téměř celý druhý poločas útočil Mönchengladbach, ale paradoxně padaly góly na druhé straně. Nejprve potrestal zaváhání hostující obrany po dlouhém výkopu střídající Admir Mehmedi. V samém závěru ještě přidal Mehmedi třetí zásah po další nepozornosti obrany Borussie.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani v nastaveném čase se domácím nedaří překonat hostující obranu. Naopak Wolfsburg udržuje hru ve středu pole. O třech bodech je dávno rozhodnuto!
     
    90+2
    Mönchengladbach měl k dispozici rohový kop. Míč mířil do nebezpečného prostoru kolem penaltového bodu, ale při snaze hlavičkovat fauloval Matthias Ginter.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Wolfsburg dohrává utkání na útočné polovině. Ještě jeden rohový kop přiletěl před Sommera, ale Williamova hlavička zamířila pouze směrem do hřiště.
     
    89
    Lars Stindl zajel ve středu pole do unikajícího Arnolda a ještě před koncem zápasu si vykoledoval žlutou kartu.
     
    88
    Ani od rohového praporku se domácím nezadařilo. Mönchengladbach se ještě pokusil o narážečku do vápna, ale jako první se balonu ujal Robin Knoche.
     
    87
    Wolfsburg pokračuje v útočné aktivitě. V šestnáctce se ale stačil vymotat s balonem u kopačky kolem několika soupeřů Oscar Wendt.
     
    86
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Felix Klaus.
    85. Admir MEHMEDI - 0:3
     
    85
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Neskutečná produktivita! Nenápadné rozehrání do pokutového území nedokázal zpracovat Ginter ani následně Elvedi, kterého navíc přeskočil ADMIR MEHMEDI. Střídající útočník Wolfsburgu zakončil do středu branky, ale Sommer si ani tentokrát na balon nesáhl.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Josip Drmić.
     
    84
    Wolfsburg se po dlouhé době vydal s balonem na útočnou polovinu. Arnold si podržel míč kolem Kramera a ten musel sáhnout k faulu. Navíc Maximilian Arnold bude muset být ošetřen.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce zápasu. Mehmedi se vrátil do obrany a pomohl svým spoluhráčům k zisku balonu na Neuhausovi.
     
    82
    Stindl až příliš dlouho čekal se zakončením po prudké přihrávce do vápna, Casteels se dokázal vrátit do středu branku a lehkou ránu snadno sebral do náruče.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Elvis Rexhbecaj.
     
    80
    Čas na srovnání domácím rychle utíká, navíc hosté se s přehledem brání daleko od vlastní branky. Knoche s Brooksem mnoho střel dokáží sami zblokovat.

    Vít Schück

    Branky: 40. Gerhardt (Roussillon), 69. Mehmedi, 85. Mehmedi (Brooks)

    Karty:   63. Neuhaus (MNC), 89. Stindl (MNC) – 60. Brekalo (WOF)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria (46. J. Hofmann), Kramer, Neuhaus (84. Drmić) – Herrmann (68. Pléa), Stindl, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Lang, Strobl, Pléa, Drmić, J. Hofmann, Jantschke.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui, Arnold – Steffen (81. Rexhbecaj), Weghorst (86. Klaus), Brekalo (65. Mehmedi).
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Malli, Klaus, Mehmedi, Uduokhai, Rexhbecaj.

    Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Achmüller
    ocianews.com