Getafe – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 2:4 (kon.) | Alavés – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Eibar 1:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
Celta de Vigo
Sobota 23.02.2019, 18:30 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:9. (20:24:57)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Celta Vigo si odváží z Alavés bod za bezbrankovou remízu.

    Bez gólů, bez šancí, bez většího nasazení. Ani jeden z týmů se v úvodním dějství příliš nepředvedl. Jedinou nebezpečnější příležitost v první půli měli hosté. V jedenácté minutě pronikl do vápna z levé strany Mathias Jensen, ale místo střely přihrával a ani následné nůžky Méndese brankáře Pacheca nepřekvapily.

    Ani po změně stran šancí výrazně nepřibylo. Po hodině hy protáhl tvrdou střelou z volného přímého kopu Jony Rubéna Blanca. V devadesáté minutě sice Maxi Gómez dopravil míč až do sítě, ale po zcela jednoznačném ofsajdu. Hlavní rozhodčí branku nemohl uznat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Jozabed.
     
    90+2
    Araujo opět dlouho čekal s autovým vhazováním. Nakonec se hosté přece jen dostali k míči na pravém kraji, ale Hugo Mallo se až k zakončení ve vápně neprosadil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Neuznaná branka hostů pro ofsajd
     
    90
    Maxi Gómez sice dokázal dopravit míč po samostatném úniku do sítě, ale jen po přecházejícím ofsajdu. Hlavní rozhodčí ještě pustil situaci, ale poté se poradil u videa a branku neuznal.
     
    89
    S blížícím se závěrem zápasu přibývá faulů. Nyní podržel za dres Lobotku Tomás Pina. Hosté rychle rozehráli, ale míč skončil po nepřesné přihrávce u Pacheca.
     
    88
    Diego Rolán vletěl do pokutového území jako tank. Při snaze hlavičkovat zboural bránícího Costase, ale ani tak nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.
     
    87
    Hosté šetří každou sekundu. Nyní dlouho otálel s rozehrávkou zpoza postranní lajny Néstor Araujo, ale zatím se zdržování obešlo bez udělené žluté karty.
     
    86
    Už už to vypadalo, že by se Sofiane Boufal mohl ze strany hnát do vápna. Nepřesného zpracování ale využil k vyběhnutí proti střelci Pacheco.
     
    85
    Právě Fernando Pacheco se snažil rychle rozehrát do útoku na Jonyho, ale hostující obrana byla včas v solidním počtu za balonem.
     
    84
    Méndese zastavil jen za cenu faulu Mubarak Wakaso. Hosté se tak mohli přesunout až do pokutového území Alavés. Lehký centr ale přistál jen u Pacheca.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Celta drží bezbrankové skóre na trávníku favorizovaného Alavés.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Borja Bastón.
     
    81
    Celta Vigo dokonce rozehrávali rohový kop. Před Pachecem se dostal k hlavičce ze záklonu Gómez, ale pomohl si dalším faulem a tak by ani možná branka neplatila.
     
    80
    Také hosté se mohou zahrozit. Méndes nebezpečně kličkoval před vápnem Alavés, dokonce si poradil se dvěma obránci, ale poté už mohl odkopnout do bezpečí Navarro.
     
    79
    Blanco dlouhým výkopem pouze pozdravil svého kolegu v brance soupeře Pacheca. Domácí zkoušeli následně projít středem trávníku, ale přes zhuštěný prostor se jim to nepodařilo.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   45+2. Navarro (DAL), 61. R. Duarte (DAL) – 56. Yokuşlu (CVG), 71. Mallo (CVG)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:9.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – Brašanac (77. Wakaso), Pina, García – Inuj (77. Rolán), Calleri (82. Bastón), Jony.
    Náhradníci: Sivera – Wakaso, Bastón, Marín, Rolán, A. Blanco, Vigaray.

    Celta de Vigo: Blanco – N. Araujo, Costas, Hoedt – Mallo, Lobotka, Yokuşlu (66. Beltrán), Juncà – Méndez (90+3. Jozabed), Gómez, M. Jensen (69. Boufal).
    Náhradníci: S. Álvarez – Jozabed, Hjulsager, Apeh, Boufal, Cabral, Beltrán.
    ocianews.com