Getafe – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 2:4 (kon.) | Alavés – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Eibar 1:0 (kon.)
konec
Getafe CF
2:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Sobota 23.02.2019, 13:00 • Coliseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Getafe CF a Rayo Vallecano.
     
    Getafe CF

    Fotbalisté Getafe se v této sezóně opírají o velice povedené výkony, které v tuto chvíli stačí na průběžnou pátou pozici. Celek z Madridu se logicky nachází na pohárových pozicích, avšak na vedoucí Barcelonu ztrácí propastných osmnáct bodů. Getafe v posledním zápase vybojovalo cennou remízu proti Eibaru, tento zápas totiž skončil nerozhodným výsledkem 2:2. Getafe se v tabulce domácích celků řadí až na desátou pozici, přičemž se mu z jedenácti zápasů podařilo získat devatenáct bodů. Posledních pět domácích zápasů ale nabídlo hned čtyři výhry, ta poslední se zrodila proti Celtě Vigo.
     
    Rayo Vallecano

    Na opačné straně stojí nováček soutěže, kterým je Rayo Vallecano. Vallecano se v jednu dobu nacházelo na samostatném chvostu tabulky, načež přišlo určité zlepšení, avšak v posledních týdnech nastaly špatné výsledky. Vallecano totiž okupuje předposlední pozici, přičemž na poslední nesestupové místo ztrácí pouze jeden jediný bod. Rayo je už tři zápasy bez jakéhokoliv zisku bodů, v posledním zápase prohrál s Atléticem Madrid, přičemž tento zápas rozhodla jediná branka. Vallecano se v tabulce venkovních celků řadí na patnáctou pozici, dohromady vyhrálo pouze tři venkovní zápasy.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Antunes – Foulquier, Flamini, Maksimović, Portillo – Jaime Mata, J. Molina (C).
    Náhradníci: Chichizola – Duro, Cristóforo, Miquel, Oliveira, Sáiz, Ángel Rodríguez.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Tito, Imbula, Comesaña, Á. Moreno – Embarba (C), De Tomás, Trejo.
    Náhradníci: Alberto García – Di Santo, Bébé, Advíncula, Á. García, Pozo, Mario Suárez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Posléze to centrovanou nabídkou do pokutového území zkoušel hostující Suárez, kterému se podařilo najít pouze hlavu jednoho z protihráčů.
     
    4
    Na opačné straně se k pokutovému území dostával křídelník Tito, jehož zpětnou přihrávku vystihl pozorný Flamini. Getafe se tak žene na druhou stranu.
     
    5
    Přenesení hry mělo směřovat na levou stranu, kde se nacházel rychlonohý Moreno. Míč nabral pořádnou výšku, nakonec se snesl ven z hrací plochy.
     
    6
    Za obranu soupeře se pokoušel proniknout Mata, který měl ke kolmici o něco dál. Dimitrievski tak nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    7
    Nyní moc nechybělo De Tomásovi, který se málem jako první dostal k padajícímu míči. Nakonec to jako první zvládl Soria, jenž ukryl balón do náruče.
     
    8
    Autového vhazování se ujal hostující Velázquez, který si pro spolupráci vybral kolegu Imbulu, jenž posléze přešel na útočnou polovinu.
     
    9
    Následně se v pokutovém území dostal na zem Molina, pokutový kop to ale dle sudího ale nebude. I tak se jednalo o velice riskantní zákrok protihráče.
     
    10
    Po vzdušné nabídce se natahoval Molina, který ještě prodlužoval míč za sebe, kde se ale nacházel pouze Ba. Vallecano si následně došlo pro faul.
     
    11
    Do útočného výpadu se zapojil také Portillo, který po chvilkovém váhání odcentroval do šestnáctky, kde se nejvýše do vzduchu dostal obránce Amat.
     
    12
    Na pořadu dne bude standardní situace pro Getafe. Poblíž pokutového území totiž sáhl k nedovolenému zákroku Moreno, jeho celek se tak bude bránit.
     
    13
    Na ní se pokoušel vyhoupnout urostlý Mata, který se přeci jenom dostal do zakončení, jenž ale nebylo přesné. Dimitrievski tak opět nezasahoval.
     
    14
    Míč se opět dostal ven z hrací plochy, jako poslední se ho dotkl jeden z hráčů Raya. Zanedlouho se autového vhazování ujme obránce Suárez.
     
    15
    Getafe se opět usadilo na polovině soupeře, kde se ale nedostalo k ničemu nebezpečnějšímu. Naopak napadající hráči soupeře vytlačili protovníka na jeho polovinu.
     
    16
    Portillova přihrávka byla až příliš prudká, což hrálo do karet hostujícímu Velázquezovi, jenž ještě dokázal otřít balón o protihráče. Aut pro Vallecano.
     
    17
    Naopak si domácí vybojovali další rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Suárez si seběhl k pokutovému území, odkud trefil pouze nohu protihráče.
     
    18
    K práci s hracím předmětem se dostal hostující brankář Dimitrievski, který ho ihned odkopl na druhou stranu hrací plochy, kde ale ve vzduchu neuspěl Imbula.
     
    19
    Po delší době se Rayo dostalo k souvislejší práci s míčem, přičemž Velázquez zkoušel na hranici šestnáctky najít De Tomáse, který se nacházel v ofsajdu.
     
    20
    Přenesení hry našlo na levé straně volného Antunese, který si ale nevěřil na průnik kolem Tita, místo toho raději oslovil vedle stojícího Maksimoviće.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Jednoznačně aktivnější jsou hráči Getafe, jenž většinu času obléhají šestnáctku soupeře.
     
    22
    Dimitrievski opět odkopával míč na druhou stranu, kde se do vzduchu dostal Flamini, jenž ale hlavičkoval přímo na nohu jednoho z protihráčů.
     
    23
    Soria si rovněž vyzkoušel práci s hracím předmětem, i z jeho nohy přiletěl dalekonosný odkop, který se pro změnu snesl přímo na nohu záložníka Imbuly.
     
    24
    Avšak ve hře obou celků zatím není větší přesnost. To se potvrdilo také v tomto případě, dalekonosná přihrávka na Morena skončila pouze v zámezí.
     
    27
    Stále sledujeme celkem nezáživnou pasáž tohoto utkání. Před malým momentem se Antunes ujal autu z levé strany, který poslal přesně na Flaminiho.
     
    28
    Getafe právě vstřelilo branku!
    První šance tohoto zápasu končí úvodní brankou! Foulquier se dostal do pokutového území, ve kterém nezazmatkoval. Naopak přihrál lépe postavenému JAIME MATOVI, který si potáhl míč na pravou nohu a poté bez váhání propálil brankáře soupeře.
    28. Jaime MATA - 1:0
     
    29
    Tak pozor, hlavní sudí se ještě poradí s videorozhodčím. Je totiž možné, že dalekonosná přihrávka směřovala do ofsajdového postavení.
     
    30
    Tak nakonec ani videorozhodčí nerozhodl, hlavní sudí se tedy poběží podívat na video, které by mělo přinést finální a také právoplatný verdikt.
     
    31
    Branka nakonec platí, domácí se tak ujímají vedení. O ofsajdové postavení se údajně nejednalo, i když opakovaný záběr možná skutečně ofsajd nabídl.
     
    32
    Máme tady úvodní žlutou kartu tohoto zápasu, vyfasoval jí domácí zadák Antunes, jenž nevybíravě poslal na zem Velázqueze.
     
    33
    Vallecano se tak dostává do těžké pozice, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    34
    Rozehrávky volného kopu se ujal sám faulovaný, tedy Velázquez. Jeho centr plachtil na pravou stranu, kde se před protihráče natlačil domácí Suárez.
     
    35
    Vzápětí jsme sledovali další ofsajdové postavení, ve kterém se zjevil hostující De Tomás. Jednalo se o těsnou záležitost, avšak ofsajd to nakonec byl.
     
    36
    Hostující obrana si už delší dobu pohrává s míčem na vlastní polovině. Ba oslovil vedle stojícího Amata, který si počkal na podporu svých spoluhráčů.
     
    37
    Vůbec první zakončení Raya měl na svědomí Embarba, který zkoušel prodloužit míč, jenž se snesl daleko vedle branky. Soria tak bude vykopávat.
     
    38
    Aby toho nebylo málo, tak přišlo už třetí ofsajdové postavení v podání Raya. Tentokráte svůj náběh nenačasoval Moreno, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Do nepříjemného obležení se dostal hostující zadák Amat, který si nakonec vymodlil nedovolený zákrok. Provinil se napadající Suárez, jenž trefil nohu soupeře.
     
    42
    Molina se radoval z další trefy, ta ale nakonec neplatí. Nutno dodat, že se jednalo o správný verdikt pomezního, který si všiml těsného ofsajdu.
     
    43
    Vzápětí se o rozehrávku staral obránce Ba, který raději zvolil zpětnou přihrávku na Dimitrievskiho, jenž okamžitě odkopával ke středovému kruhu.
     
    44
    První poločas se spíše jen dohrává, jenomže domácí mají k dispozici standardku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Od levé autové čáry vhazoval míč zpět do hry hostující Moreno, který si dal hodně záležet. Nakonec přišel nedovolený zákrok na domácího útočníka Matu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Mata. Mimo jiné jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, k vidění nebylo nic moc zajímavého. Většinu času mělo navrch Getafe, kterému se dlouho dobu nedařilo dostat do nějaké vyložené šance. Celek z Madridu přeci jenom vsítil doposud jedinou branku, na kterou soupeř zatím nestačil reagovat. Vallecano je ale směrem dopředu naprosto marné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v samotném úvodu to po levém křídle zkoušel hostující Moreno, který dokráčel celkem daleko, načež trefil dolní končetinu jednoho z protihráčů.
     
    49
    Vzápětí se hra přesunula na pravou stranu, kde se Embarbovi podařilo získat rohový kop. Ten od rohového praporku rozehraje tentýž hráč Raya.
     
    50
    Ten se ale dvakrát nepovedl, Soria nebyl přinucen k zákroku. Míč se nakonec přeci jenom snesl do zámezí, domácí brankář tak bude vykopávat.
     
    51
    Na druhé straně se autového vhazování ujal domácí Antunes, který v počátku celkem váhal. Nakonec mu na pomoc přispěchal kolega Molina.
     
    52
    Vzápětí se ale na zemi ocitl hostující Tito, který byl hodně nešťastně trefen do intimních míst. Určitě nepříjemný moment, chvíli se tak hrát nebude.
     
    53
    Aby toho nebylo málo, tak to s agresivitou přehnal domácí Foulquier, který zezadu doslova skočil na protihráče. Výsledkem je další standardní situace.
     
    54
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Álvaro García.
     
    55
    V úvodu druhého poločasu zatím nesledujeme nic moc záživného. Naopak přišel další nedovolený zákrok, hlavní sudí si totiž všiml faulu v podání Dakonama.
     
    56
    Vallecano se rozhodlo přenést hru na pravou stranu, kam si sbíhal zcela osamocený Tito. I přesto se k němu dostala smečka protihráčů, jenž usiluje o míč.
     
    57
    Po krátké kombinaci opět přiletěl pas na pravou stranu, kde se tentokráte nacházel domácí Antunes. Jeho celek se ale provinil dalším obranným faulem.
     
    58
    Nováček soutěže i v tomto případě rozehrál po zemi, jenomže střed hrací plochy byl příliš přehuštěný. Proto se Comesaňa rozhodl roztáhnout hru vpravo.
     
    58
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Jenomže zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Trestuhodně dostatek času měl za pokutovým územím RAÚL DE TOMÁS, který si potáhl míč na levou nohu, načež zacílil přesně k brankové konstrukci. Soria se po tomto zakončení natahoval zcela marně.
    58. Raúl De Tomás - 1:1
     
    59
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Mario Suárez.
     
    60
    Na pravé straně hrací plochy dobře zasahoval domácí zadák Antunes, kterému se navíc podařilo vybojovat další aut, o který se postará Portillo.
     
    61
    Následně to kolmicí za obranu zkoušel Ba, kterému se málem podařilo najít naběhnuvšího Treja. Přihrávka byla o něco delší, Soria tak bude vykopávat.
     
    62
    Krátce poté dostal tvrdě naloženo domácí Molina, kterému v hlavičkovém souboji fauloval loktem Amat. I tento zákrok se obešel bez žlutého kartónku.
     
    63
    Po delší době výstraha z domácí strany. Suárez se dostal k pohotovému centru, na který si naskakoval Mata, jehož hlavička vyletěla vysoko nad branku.
     
    64
    Hra se ihned přestěhovala na druhou stranu, kde to ránou z dvaceti metrů zkoušel střídající Mário. Jeho rána se ale stočila pouze do hlediště stadionu.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ani druhý poločas nenabízí ofenzivní hody. Nicméně nutno dodat, že Vallecano výrazně zlepšilo svůj výkon.
     
    66
    U středového kruhu to na jedničku zvládl hostující Comesaňa, který našel naprosto volného De Tomáse, jehož pohotová rána směřoval doprostřed branky.
     
    67
    Getafe se konečně usadilo na polovině soupeře, kde se zatím k ničemu nebezpečnému nedostává. Zatím sledujeme celkem trpělivou kombinaci.
     
    68
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Velký kus práce odvedl Portillo, který neztratil míč proti dvojici protihráčů. Naopak kolmicí vybídl Matu, jenž ještě oslovil v tandemu naběhnuvšího JORGEHO MOLINU, který v poklidu zametl balón do prázdné branky.
    68. Jorge MOLINA - 2:1
     
    69
    Vallecano tak bude muset opět dotahovat, na vyrovnávací ale nebude mít zrovna moc času. Hosté se okamžitě nastěhovali na polovinu svého soupeře.
     
    71
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Emiliano Velázquez, přichází José Angel Pozo.
     
    73
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Francisco Portillo, přichází Mathias Oliveira.
     
    74
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil hostující Comesaňa, který nekompromisním způsobem odklidil míč do zámezí, soupeř bude vhazovat.
     
    75
    Samotného autu se ujal obránce Antunes, který to zkoušel podél postranní lajny. Tam ale zasahoval pozorný Tito, jenž protihráče za sebe nepustil.
     
    76
    Posléze se za domácí obranu snášela kolmice, na kterou včas reagoval zadák Dakonam, jenž si hrudí zpracoval míč a poté ho odklidil do bezpečí.
     
    77
    Vallecano je v posledních minutách výrazně aktivnější, avšak stále se mu nedaří dostat se k něčemu nebezpečnějšímu. Nyní si s míčem pohrává Comesaňa.
     
    78
    Nováček soutěže se nakonec přestěhoval až na svojí vlastní polovinu, odkud vyvážel míč na druhou stranu velezkušený Amat, jenž má kolem sebe hodně prostoru.
     
    79
    Na levém křídle si splnil obrannou povinnost Antunes, jenž posléze ještě rozjel kombinaci středem hrací plochy, která ale měla krátkého trvání.
     
    80
    Naopak přišel nedovolený zákrok kousek od pokutového území, Vallecano tak bude mít šanci na vyrovnání. Zřejmě se bude jednat o vzdušnou nabídku.
     
    81
    Ta ale nepřinesla nic nebezpečného, naopak na hranici malého vápna zasahoval pozorný Maksimović. Getafe tak může rozjet další protiakci.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Damián Suárez (Getafe CF).
     
    83
    K velice sympatickému zakončení se nadechl již zmiňovaný Antunes, který to zkoušel zhruba ze třiceti metrů. Jeho projektil ale prosvištěl kousek vedle branky.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Sebastián Cristóforo.
     
    85
    Trejo se na malý moment dostal k zemi, což bylo možná zásadní v tom, že se nejednalo o pokutový kop. Hostující křídelník se totiž okamžitě postavil na nohy.
     
    88
    Moreno si přehodil míč na pravačku, načež centroval ke vzdálenější tyči, kde se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Getafe ale stále hraje bez balónu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Ještě jedna žlutá karta, tentokráte jí obdržel defenzivně ladějný Suárez, jenž loktem trefil Matu do hlavy.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Ángel Rodríguez.
     
    90+2
    Z nastaveného času uběhla více než minuta, zatím sledujeme boj ve středu hrací plochy. To domácím pochopitelně vyhovuje, naopak soupeř musí dotahovat.
     
    90+3
    Vallecano se z těžké pozice dokázalo probít na druhou stranu hrací plochy, kam se soupeř hodně rychle vrátil. Do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    90+3
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Ángel totiž ustál souboj s obránce, následně se dostal před brankáře, avšak zakončoval kousek vedle branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Getafe, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Vallecano, které si vytvořilo územní převahu, díky které se dostal k vyrovnávací brance, o kterou se postaral kanonýr De Tomás. Getafe se najednou herně hledalo, ojedinělá akce ale přinesla druhou branku, na kterou soupeř nedokázal reagovat. V koncovce utkání se Rayo dostalo do slušného tlaku, avšak skálopevná obran domácích odolala až do konce.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:12. (14:51:44)

    David Suchý

    Branky: 28. Jaime Mata (Foulquier), 68. J. Molina (Jaime Mata) – 58. De Tomás (Comesaña)

    Karty:   32. Antunes (GET), 82. Damián Suárez (GET) – 90. Mario Suárez (VLL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Antunes – Foulquier, Flamini, Maksimović, Portillo (73. Oliveira) – Jaime Mata (90+1. Ángel Rodríguez), J. Molina (C) (84. Cristóforo).
    Náhradníci: Chichizola – Duro, Cristóforo, Miquel, Oliveira, Sáiz, Ángel Rodríguez.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez (71. Pozo), A. Ba, Amat – Tito, Imbula (59. Mario Suárez), Comesaña, Á. Moreno – Embarba (C) (54. Á. García), De Tomás, Trejo.
    Náhradníci: Alberto García – Di Santo, Bébé, Advíncula, Á. García, Pozo, Mario Suárez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    thejrc.org