Getafe – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 2:4 (kon.) | Alavés – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Eibar 1:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:4 (2:1)
FC Barcelona
Sobota 23.02.2019, 16:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sevilla FC a FC Barcelona.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly se v jednu dobu nacházeli na vedoucí pozici celé ligy, v tuto chvíli z toho je čtvrtá pozice, což není zas tak špatné. Sevilla ale podává hodně nevyrovnané výkony, to především platí o venkovních zápasech. Tam už čtyři zápasy v řadě nepřišel zisk jediného bodu, poslední utkání nabídlo přesvědčivě vítězství Villarrealu poměrem 3:0. Diametrální výkony probíhají na domácím stadionu, na kterém se Sevilla řadí mezi čtveřici nejlepších celků na domácí půdě. Dohromady zde odehrála jedenáct zápas, přičemž prohrála pouze v jediném případě. V posledním domácím zápase se zrodila ztráta bodů, Sevilla totiž remizovala s Eibarem poměrem 2:2.
     
    FC Barcelona

    Na opačné straně stojí nejtěžší možná překážka, kterou je FC Barcelona. Katalánci zřejmě přečkali špatné období, ve kterém přišly dvě ligové remízy. Nejprve Barcelona remizovala s Valencií poměrem 2:2, posléze se zrodila bezbranková remíza na hřišti Athleticu. Poslední kolo konečně přineslo vítězství, avšak hodně vydřené. Barcelonští sice porazili Valladolid, avšak o jedinou branku se postaral Messi, jenž zužitkoval pokutový kop. Katalánci se v tabulce venkovních celků řadí na vedoucí pozici, dohromady prohráli pouze jedno venkovní utkání. V tomto zápase tedy budeme sledovat fantastické výkony Sevilly na domácím stadionu, na druhé straně se nachází nejlepším celek v rámci venkovních zápasů.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Banega, Rog, Sarabia, Wöber – Promes, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Munir, André Silva, Mesa, F. Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Semedo, Umtiti, Alba – Arturo Vidal, Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Pena – Malcom, Roberto, Lenglet, Murillo, Aleñá, O. Dembèlé.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    2
    Hned v úvodu utkání přichází vyložená šance domácích! Roztažení hry našlo na levém křídle Wöbera, po jehož přihrávce pálil doprostřed Promes.
     
    3
    Následně to po levém křídle zkoušel právě Promes, který se ale daleko nedostal. Posléze se na zemi ocitl Banega, o faul se ale údajně nejednalo.
     
    4
    I další akci táhl rychlonohý Promes, který si ale nevšiml napadajícího protihráče, jenž ho čistým způsobem obral o balón. Hrát tak může Barcelona.
     
    5
    Až nyní přichází nedovolený zákrok, kterým se provinil domácí záložník Rog. Coutinho okamžitě vstal na nohy, jeho celek se totiž rozhodl rozehrát narychlo.
     
    6
    O pár vteřinek později opět fauloval domácí Rog, který rukama zavadil o obličej Vidala. Na pořadu dne bude standardka, kterou z pravé strany rozehraje Messi.
     
    7
    Ten sice nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté si hosté vybojovali rohový kop z levé strany. K oné rozehrávce se pro změnu staví křídelník Coutinho.
     
    8
    Jednalo se o rozehrávku nakrátko, po které musel v pokutovém území zasahovat talentovaný Wöber, jenž raději odpálil míč daleko ven z hrací plochy.
     
    9
    Na pravém křídle se prohnal k centru domácí Navas, který se na druhé straně pokoušel najít Promese, jenž měl ale k přihrávce celkem dost daleko.
     
    10
    I tak se domácí zdrželi u pokutového území soupeře. Navas posílal do pokutového území další centr, Sarabia ho hlavou prodlužoval pouze k Piquému.
     
    11
    Taktickým zákrokem si před malým momentem pomohl hostující Semedo, jenž zatáhl za dres Sarabiu. Hlavní sudí to pochopitelně viděl, domácí už rozehráli.
     
    12
    Rázem se do zakončení dostal Messi, který pálil zpoza pokutového území. Jeho ránu ale dokázal srazit obětavý Kjaer, následně se rozhodl vypálit také Coutinho, jenž zaměstnal Vaclíka.
     
    13
    Banegovi se přihrávkou z první podařilo najít Sarabiu, který okamžitě cpal centr do pokutového území, po kterém se ale nekonalo nic nebezpečného.
     
    14
    Messi se u postranní čáry dokázal protáhnout kolem protihráče, avšak poté ho zezadu fauloval vracející se Wöber. Vzápětí se na zemi ocitl také Suárez.
     
    15
    Sled nedovolených zákroků pokračuje. Tentokráte se snažil uvolnit již zmiňovaný Suárez, kterému v cestě nechal nohu Mercado. Další jednoznačný faul.
     
    16
    Záblesk geniality v podání Messiho. Tento šikovný Argentinec přešel přes dva hráče, poté si ale ukopl míč daleko od kopačky, čehož využil pozorný Kjaer.
     
    17
    Následně si hosté neporozuměli před šestnáctkou. Suárez si zřejmě chtěl narazit s Messim, prvně jmenovaný se ale nepochopitelně zastavil před vápnem.
     
    18
    Domácí se dokázali dostat na polovinu soupeře, avšak tam proběhla nepovedená přihrávku. To samé se přihodilo také katalánskému celku.
     
    19
    Hodně rychlá kombinace Sevilly nakonec přinesla zakončení v podání Ben Yeddera. Do střely ještě vložil nohu Umtiti, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    20
    Následný rohový kop směřoval zhruba do malého vápna, kde se do vzduchu ale nejvýše dostal Piqué. Barcelona ale stále hraje bez balónu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, oba celky si již vyzkoušely zakončení.
     
    22
    Volného kopu se ze své poloviny ujal domácí Gómez, který celkem překvapivě zvolil zpětnou přihrávku na Vaclíka, jenž okamžitě roztáhl hru.
     
    22
    Coutinho si vedl míč na pravou nohu, avšak nakonec nezakončil. Místo toho našel vedle stojícího Vidala, jenž akci naprosto zpackal. Sevilla se tak ubránila.
     
    22
    Sevilla právě vstřelila branku!
    První branka na sebe nenechala dlouho čekat! Messiho ztráta míče nakonec měla fatální následky, neboť jí dokázal vystihnout Promes, jenž okamžitě založil protiakci. Obrana Barcelony byla hodně otevřená, čehož využil Ben Yedder k přihrávce na JESÚSE NAVASE, jenž ránou do protipohybu překonal brankáře.
    22. Jesús NAVAS - 1:0
     
    23
    V tuto chvíli to budou mít hosté hodně složité, budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času na vyrovnání.
     
    24
    Český brankář Tomáš Vaclík si připsal první ostřejší zákrok, zakončení k levé tyči ale dokázal ukrýt do svých rukavic. Katalánci si vytvářejí značný nápor.
     
    26
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Brzké vyrovnání je skutečně na světě! Rakitić měl na levém křídle trestuhodně moc prostoru, což využil k fantastickému centru na LIONELA MESSIHO, který se do míče opřel levou nohou. Ta vykouzlila opravdu tvrdou a navíc přesnou střelu, na kterou Vaclík nedosáhl.
    26. Lionel MESSI - 1:1
     
    27
    Nezaujatý fanoušek musí být určitě spokojen, v krátkém časovém sledu viděl už dvě branky. Barcelona rychle vyrovnala, nyní je u míče její soupeř.
     
    28
    Navas se pokoušel o další centr z pravé strany, kterým trefil pouze kopačku Alby. Od ní se balón odrazil do zámezí, což domácím přinese další autové vhazování.
     
    29
    Vzápětí ale Wöberovi utekl míč za postranní lajnu, čehož si všiml také pomezní rozhodčí. To vše znamená, že si také Barcelona vyzkouší aut z pravé strany.
     
    33
    Dobrou obrannou práci předvedl Busquets, který čistým způsobem obral Banegu o balón. Vzápětí se do netradiční pozice cpal Piqué, kterému se v opačné šestnáctce málem podařilo vymotat Gómeze.
     
    34
    Domácí zadák nakonec střelu srazil za cenu rohového kopu, který byl rozehrán nakrátko. Do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr, po kterém Umtiti hlavičkoval nad.
     
    35
    Posléze si s míčem zahrál také německý brankář ter Stegen, který okamžitě roztáhl hru na Piquého, jenž pro změnu počkal na podporu svých spoluhráčů.
     
    36
    Domácí se v hojném počtu vrátili zpět před vlastní vápno, kde se Barcelona dožadovala nedovoleného zákroku. Vypadá to, že je pískáno ve prospěch domácích.
     
    37
    U postranní čáry se podařilo zasáhnout Vidalovi, od kterého šel míč do zámezí. Následná střílená nabídka v podání Promese proletěla až k Albovi.
     
    38
    Pro Barcelonu mohlo být zle! Jeden z domácích vyprodukoval kolmici na Promese, jehož pohotová rána nártem skončila kousek nad břevnem. Jednalo se o těsný ofsajd, který pomezní zřejmě neviděl.
     
    39
    Klíčový zákrok předvedl Busquets, který čistým způsobem obral Roga o balón. V opačném případě bychom sledovali střelecký pokus zpoza šestnáctky.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Gerard Piqué (FC Barcelona).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Nyní se nám hra trochu uklidnila, o což se postarali obránci Barcelony. Piqué si hned několikrát vyměnil míč s Umtitim, načež se do rozehrávky zapojil také Semedo.
     
    42
    Moc nechybělo, aby se po prudké přihrávce dokázal natáhnout Sarabia. Nakonec se to nepovedlo, naopak si pro padající míč vyběhl pozorný ter Stegen.
     
    42
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Jenomže domácí si berou vedení zpět! Ter Stegen nepředvedl zrovna jistý výkop, navíc se v obraně zapomněl také Piqué, který tak zamezil ofsajdovému postavení. Sarabia stačil před brankovou čárou vyslat zpětnou přihrávku na GABRIELA MERCADA, který si počínal jako rozený střelec.
    42. Gabriel MERCADO - 2:1
     
    43
    Domácí tábor je zcela očividně na koni, naopak Barcelona nezvládá defenzivní činnost. Inkasovaná branka krátce před koncem poločasu nevěstí nic dobrého.
     
    44
    Sarabia neúnavně napadal rozehrávajícího Piquého, který to nakonec zvládl konstruktivním způsobem. Následně se Wöberovi podařilo vybojovat rohový kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Úvodní minuty nám přinesly vyrovnanou partii, načež se do vedení dostala Sevilla, jenž udeřila prostřednictvím rychlého protiútoku. Barcelona ale rychle odpověděla, o vyrovnávací branku se postaral Lionel Messi. Už se zdálo, že první poločas přinese nerozhodný výsledek, avšak krátce před jeho koncem opět udeřili domácí, tentokráte se prosadil sváteční střelec jménem Gabriel Mercado. Barcelona má v obraně velké starosti, ideální to není ani v útoku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Ousmane Dembèlé.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nélson Semedo, přichází Sergi Roberto.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost domácí, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    48
    Střídající Dembèlé se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočné akce, míč si ale předkopl daleko od kopačky, načež ho už nezastihl.
     
    49
    Vaclík si tak po delší době vyzkoušel odkop od své svatyně, který posílal ne levou stranu. Tam se k míči nikdo nedostal, soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    49
    Rog fauloval snad počtvrté, za což si pochopitelně zasloužil žlutý kartónek. Tentokráte se na zemi ocitl Dembèlé, jenž si dal před protihráče tělo.
     
    50
    K rozehrávce volného kopu se postavil Messi, kterému se málem povedlo najít Suáreze. Druhý jmenovaný nakonec na centr nedoskočil, míč proletěl do zámezí.
     
    51
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Gabriel Mercado, přichází Franco Vázquez.
     
    52
    Rakitić vyvezl míč na druhou stranu hrací plochy, načež se Messi chystal oslovit Coutinha, který se ale nacházel v ofsajdu, což posléze potvrdil také opakovaný záběr.
     
    53
    Navas zbytečně nic nevymýšlel, naopak nekompromisním způsobem odklidil míč daleko od své šestnáctky, kde se ho ujal jeden z hráčů soupeře.
     
    54
    Následně se po pravém křídle prohnal do vápna Suárez, který ještě pod sebou našel Dembélého, jenž upadl na zem. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
    54. Měla se pískat penalta?
     
    55
    Posléze jsme sledovali dva střelecké pokusy domácích. Nejprve se do míče opřel Sarabia, který trefil pouze soupeře. Podobně si počínal také křídelník Wöber.
     
    56
    Coutinho se na malý moment dostal přes záložní řady, avšak následnou kolmici vystihl pozorný Kjaer. Aby toho nebylo málo, tak Vaclík schoval do náruče Messiho sraženou ránu.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Maximilian Wöber (Sevilla FC).
     
    57
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Maximilian Wöber, přichází Ibrahim Amadou.
     
    58
    Kombinace Barcelona opět nabídla nepřesnou přihrávku, tentokráte z dílny Rakitiće. Suárez na míč nedosáhl, naopak si s ním bude moci zahrát Vaclík.
     
    59
    Piqué se celkem v poklidu dostal k blízkosti středového kruhu. Následně roztáhl hru na pravou stranu, kde se Roberto nakonec neodhodlal k centru.
     
    60
    Zpětná přihrávka z kopačky Umtitiho směřovala na ter Stegena, který i tentokráte ihned rozehrál do strany. Katalánci mají velké starosti s rychlostí kombinací.
     
    61
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Marko Rog, přichází Roque Mesa.
     
    62
    I tentokráte se Barcelona dožadovala pokutového kopu, hlavní sudí nakonec penaltu nenařídil. Kjaer si v souboji se Suárezem počínal čistým způsobem.
     
    63
    Hosté si alespoň vyzkoušeli rohový kop, který se stáčel směrem do branky. K žádné teči nakonec nedošlo, což bylo snadné sousto pro českého brankáře.
     
    64
    Už poměrně dlouhou dobu sledujeme pouze jeden celek. Barcelona má výraznou převahu, navíc se před malým momentem provinil faulem domácí Kjaer.
     
    65
    Ani tato standardní situace nepřinesla nic nebezpečného. Následně se ještě k centru dostal Roberto, který na hranici malého vápna našel hlavu Gómeze.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o jednu branku. Sevilla se ve druhém dějství snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím daří na jedničku.
     
    67
    Domácí se i tentokráte vrátili v hojném počtu zpět na vlastní polovinu. Následně Messi roztáhl hru na nevýrazného Albu, po jehož přihrávce přišel o míč Suárez.
     
    67
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenomže přichází vyrovnávací branka! Vaclíkova špatná rozehrávka našla pouze Rakitiće, který se přiblížil k šestnáctce, načež našel na pravé straně Dembélého. Ten pro změnu ještě hledal LIONELA MESSIHO, jehož fantastická rána pravačkou skončila přesně pod břevnem.
    67. Lionel MESSI - 2:2
     
    68
    Naopak se tu zrodil protiútok pro Sevillu. Promes si několikrát přehodil míč na druhou kopačku, jenomže střílenou nabídku poslal mimo dosah všech spoluhráčů.
     
    69
    Rázem tu máme pořádnou zápletku, neboť také Sevilla bude muset otevřít hru. Ovšem to pouze za předpokladu, že domácí usilují o tříbodový zisk.
     
    70
    Ve vzduchu si pomohl loktem domácí Vázquez, který za svůj čin vyfasoval kartónek žluté barvy.
     
    71
    Hodně špatně to nyní provedl Dembélé, který se prohnal až do pokutového území, kde místo zakončení ještě hledal spoluhráče pod sebou, což bylo špatné řešení.
     
    72
    Tady moc nescházelo! Messi to tentokráte zkoušel levou nohou, přičemž jeho technické zakončení skončil kousek nad břevnem. Vaclík by zřejmě byl bez šance.
     
    73
    Střílenou nabídku posílal do malého vápna Navas, který sice našel Ben Yeddera, ten ale neměl na střelu žádný prostor. Pochvalu si zaslouží hostující obrana.
     
    74
    V posledních minutách výrazně ožila hra Sevilly, který zcela evidentně usiluje o vítězství. Banega přenesl hru na pravou stranu, odkud se Navasovi nepovedl centr.
     
    77
    Suárez se pokoušel prodrat kolem Kjaera, který i tentokráte odvedl velice dobrou obrannou činnost. Sevilla se ale musí bránit dalšímu ataku soupeře.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Carles Aleñá.
     
    79
    A ten přinesl další zakončení v podání Messiho. Gómez totiž odvracel pouze za šestnáctku, odkud to Argentinec zkoušel pod břevno, s čímž si Vaclík poradil.
     
    80
    Celkem komický moment. Messi se dostal k velice dobrému zakončení, které ale poslal pouze do ruky Piquého, čehož si pochopitelně všiml také sudí.
     
    80
    I další akci táhl Messi, který je v posledních minutách skutečně při chuti. Jeho průnik přes obránce přinesl nedovolený zákrok v podání Kjaera, který rovněž obdržel žlutou.
     
    81
    K rozehrávce přímého kopu se pochopitelně postavil sám Messi, který kroutil míč do malého vápna. Tam si dobře počínal Gómez, jenž vyhlavičkoval balón.
     
    82
    Jenomže odvrácení neposedného míče směřovalo pouze na nohu soupeře, konkrétněji k Robertovi. Sevilla se v těchto momentech dostává pod menší tlak.
     
    83
    Zároveň nám do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Katalánci se za každou cenu snaží o třetí branku, obrana soupeře ale odolává.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Pablo Sarabia (Sevilla FC).
     
    84
    Na pořadu dne byl už šestý rohový kop pro Barcelonu. I tentokráte zasahoval domácí obrana, která našla Aleñá, jehož ránu srazil jeden z protihráčů.
     
    85
    Navasovi se dalekonosným pasem podařilo najít Ben Yeddera, který si hrudí dokázal zalepit přihrávku, načež si doslova vymodlil obranný faul soupeře.
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci se poprvé v utkání dostávají do vedení! Aleñá měl za pokutovým územím čas na zakončení, které ale poslal přímo do nohy soupeře, což Barceloně hrálo do karet. Jako první se k volnému míči dostal LIONEL MESSI, který chytrým dloubáčkem překonal vyběhnuvšího Vaclíka, jenž byl bez šance.
    85. Lionel MESSI - 2:3
     
    86
    V tuto chvíli se domácí celek dostává do hodně těžké pozice, bude muset dotahovat náskok soupeře o jednu branku. Do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    87
    Následně ještě dohrál situaci u postranní čáry Aleñá, kterému se ale nepovedl otřít míč o nohu soupeře. Nakonec se k autovému vhazování dostanou domácí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Barcelona drží jednobrankové vedení. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Tak ještě jedna žlutá karta. Hlavnímu sudímu se nelíbil střet mezi Mesou a Busquetsem. Prvně jmenovaný stáhl na zem soupeře, za co uviděl žlutou kartu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Barcelona zahrávala rohový kop z pravé strany, který i tentokráte rozehrála po zemi. Po chvilkové kombinaci se ale k míči dostal brankář Vaclík.
     
    90+2
    Seville se podařilo přenést hru na kopačku Amadoua, který se ihned pokoušel odcentrovat. To se nepovedlo, následný centr odvracel pozorný Piqué.
     
    90+3
    Tak ještě jedna standardní situace pro domácí. Suárez totiž zezadu zavadil o nohu Mesy, k rozehrávce volného kopu se staví sám faulovaný hráč.
     
    90+3
    Barcelona právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Messi hrudí zpracoval neposedný míč a ihned poté kolmicí oslovil naběhnuvšího LUISE SUÁREZE, který Vaclíka překonal ideálně dlouhým lobem, jenž se vešel do branky.
    90+3. Luis SUÁREZ - 2:4
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ačkoliv to s Barcelonou nevypadalo moc dobře, tak nakonec otočila výsledek ve svůj prospěch, díky čemuž zvítězila nad Sevillou poměrem 4:2. Katalánci měli druhý poločas celkem pod kontrolou, avšak k vyrovnávací brance se dlouhou dobu nemohli dostat. Spása přišla necelých dvacet minut před koncem zápasu, druhou branku totiž vsítil Messi. Následně se také Sevilla rozhodla více útočit, což mělo fatální následky. Vedoucí branku Barcelony totiž přidal Messi, načež v nastaveném čase dokonal dílo Luis Suárez.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:11. (18:06:40)

    David Suchý

    Branky: 22. Navas (Ben Yedder), 42. Mercado (Sarabia) – 26. Messi (Rakitić), 67. Messi (O. Dembèlé), 85. Messi, 90+3. L. Suárez (Messi)

    Karty:   49. Rog (SEV), 57. Wöber (SEV), 70. F. Vázquez (SEV), 80. Kjaer (SEV), 83. Sarabia (SEV), 90. Mesa (SEV) – 39. Piqué (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:11.
    Sevilla FC: Vaclík – Mercado (51. F. Vázquez), Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Rog (61. Mesa), Banega, Wöber (57. Amadou) – Sarabia, Ben Yedder – Promes.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Munir, André Silva, Mesa, F. Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Semedo (46. Roberto), Umtiti, Alba – Arturo Vidal (46. O. Dembèlé), Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (78. Aleñá).
    Náhradníci: Pena – Malcom, Roberto, Lenglet, Murillo, Aleñá, O. Dembèlé.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco

    Diváci: 40661
    thejrc.org