Řisuty – Děčín 5:6 (kon.) | Nymburk – Kolín 2:3 (kon.) | Bílina – Klatovy 3:4 (po pr.)
Sokolov – Kobra 3:4 (1:2 po s.n.) | Vrchlabí – Dvůr Králové n. L. 2:3 (kon.) | Letňany – Jablonec n/N 0:5 (kon.)
po prodl.
HC Draci Bílina
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
HC Klatovy
Sobota 23.02.2019, 17:30 • Bílina • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:59
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté rychle pochopili, že bez střelby početní výhodu čtyři na tři nevyužijí. Tulačka posunul na spojnici vrcholů kruhů JOSEFU ROUBALOVI, který na nic nečekal, napřáhl málem až ke stropu a prostřelil Běhulu ranou do horní poloviny branky. Asistence: Vojtěch Tulačka.
     
    59:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:17
    Že bychom se dočkali druhého obrat zápasu? Klatovy totiž mají k dispozici přesilovku po vysoké holi Ilina.
     
    54:57
    Gólová situace se nelíbila domácímu Šmejcovi, který dostal trest na dvě plus deset za nesportovní chování.
     
    54:57
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Určitá pasivita se Bílině nevyplatila. Domácí nevyhodili puk z vlastního pásma, takže Hanzlík mohl střílet z mezikruží. Trefil jen břevno, jenže puk spadl do brankoviště, odkud ho za čáru domlátil VÍT REITSPIES. Asistence: Štěpán Hanzlík a Ondřej Leština.
     
    48:58
    Klatovy podnikly rychlý výpad, v němž Michel přihrál zleva před branku Eret, jehož vychytal Běhula. Následovala přihrávka do levého kruhu, odkud pálil úplně volný Houfek jen do lapačky domácího gólmana.
     
    43:12
    Klatovy právě vstřelily branku!
    A máme zaděláno na drama. Michel sice s pokusem z pravé strany neuspěl, ovšem hosté přece jen snižují poté, co byl před brankou důrazný MAREK RUBNER, který propasíroval puk za Běhulu. Asistence: Ondřej Leština a David Michel.
     
    40:00
    Zároveň se sirénou pověděl Josef Roubal něco od plic hlavnímu rozhodčímu, který ho „odměnil“ menším trestem za nesportovní chování.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HC Klatovy (J. Roubal – 2 min., sekání).
     
    34:42
    Kotouč teď po střele prošel Běhulovi výstroji, ale v brankovišti ho jako první našel Heinzl, který zachránil domácí od jistého gólu.
     
    31:42
    Až nyní zavezli domácí puk před Koláře a hned z toho byla velká šance. Ilin dostal přihrávku do pravého kruhu, kde měl dostatek času mířit. Jenže Kolář toho využil k povyjetí a zmenšení střeleckého úhlu, což se ukázalo jako klíčové. Puk zůstal ve výstroji hostujícího brankáře, takže ani k dorážce se domácí nedostali.
     
    30:11
    Eret podle mého za domácí brankou faulovat nechtěl, ale v pádu dostal hokejku pod brusli jednoho z bílinských hráčů, takže jde za katr za podrážení.
     
    28:35
    Je to tak. Domácí Komínek i hostující Vavřička míří po zápasnické vložce předčasně do kabin. Rozhodčí si nakonec vybral nejvyšší možný postih, přestože bitka tak hrozně nevypadala.
     
    28:35
    S Hanzlíkovou střelou z levé strany neměl Běhula problémy a chytil ji lapačkou. Jenže před brankou i za ní se vytvořily dvě dvojičky, které si měly co říct. Aktivnější byla ta za brankou, takže diváci viděli bitku, v níž na body vyhrál domácí Komínek. Pro něj i Vavřičku podle všeho zápas skončil.
     
    28:06
    Draci právě vstřelili branku!
    Bílina odskakuje na dvougólový rozdíl. JAKUB PROCHÁZKA dostal z levé strany přihrávku před branku, kde se nemýlil. Asistence: Jaroslav Šimeček a Tomáš Urban.
     
    24:43
    Draci právě vstřelili branku!
    A máme tu obrat! Hostující obrana zapomněla na FILIPA ŠMEJCE, který na modré převzal přesný dlouhý pas Havlíka a samostatný únik zakončil úspěšným bekhendovým blafákem. Asistence: Marek Havlík a Aleksandr Ilin.
     
    21:10
    Nejprve Brzkovu střelu od modré nepříjemně tečoval Havlík, což nadělalo Kolářovi starosti, které však ve spolupráci s obranou vyřešil. Na druhé straně pak nebezpečně z mezikruží pálil Vavrička, jehož rána se otřela o vnější stranu levé tyče Běhulovy branky.
     
    16:51
    Draci právě vstřelili branku!
    Po nenápadné akci domácích máme vyrovnáno. Sýkora ve středním pásmu posunul doleva na Brzka, který zajel s pukem do pásma a počkal si na JAKUBA KOMÍNKA. Ten najížděl z druhé vlny a do kotouče se parádně opřel mezi kruhem a modrou čárou. Puk letěl v ideální výšce a zapadl ke vzdálenější tyči. Asistence: Dominik Brzek a Ondřej Sýkora.
     
    11:58
    Vyloučení v týmu HC Klatovy (Reitspies – 2 min., hákování).
     
    09:12
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Západočeši jen potvrdili, že se jim přesilovka daří. Nakonec ji využívají zásluhou DAVIDA MICHELA, který dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a překonal Běhulu. Asistence: Jakub Houfek a Richard Kristl.
     
    08:31
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Remněv – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:44
    Vypadá to na delší neplánovanou pauzu. Role ledaře se ujal Slavík, který hokejkou nahrnul sníh k tyči a snažil se ho uplácat. Jenže branka pořád nedrží.
     
    02:05
    Vyloučení v týmu HC Klatovy (Staněk – 2 min., hákování).
     
    00:35
    Procházka střílel bekhendem u pravé tyče Kolářovy branky a po svém pokusu zvedal ruce nad hlavu. Červené světlo však nesvítilo a hlavní sudí, který stál blízko, zůstal klidný. Kolář po další střele přerušil hru.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 17. Komínek (Brzek, Sýkora), 25. Šmejc (Havlík, Ilin), 29. Procházka (Šimeček, Urban) – 10. Michel (Houfek, Kristl), 44. Rubner (Leština, Michel), 55. Reitspies (Hanzlík, Leština), 61. J. Roubal (Tulačka)


    HC Draci Bílina: Běhula (Siniakin) – Jarý, Dvořák, Remněv, Vošta, Delmarche, Havlík, Heinzl, Jungvirt – Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Petržílek, Brzek, Kobes, Urban, Ilin, Sýkora, Šimeček, Šmejc
    HC Klatovy: Kolář (Plánička) – Staněk, Slavík, Váchal, Štěpánek, Leština, Houfek – Kristl, Eret, Rubner, Reitspies, Hanzlík, Markov, Michel, Tulačka, J. Roubal, Uhlík, D. Roubal, Vavřička

    Rozhodčí: Jaroš – Goltsch, Janíček
    thejrc.org