Pardubice – Zlín 6:4 (po nadst. prodl.) | Kometa Brno – Havířov 3:5 (po nadst. prodl.) | Kobra – Sparta 2:6 (po nadst. prodl.)
Technika Brno – Warriors Brno 1:2 (po pr.) | Vsetín – Olomouc 6:2 (po nadst. prodl.) | Třinec – Vítkovice 2:4 (po nadst. prodl.)
HK MD Šumperk – Přerov 2:4 (1:2 po n.s.n.) | Tábor – Havlíčkův Brod 4:2 (po nadst. prodl.) | Kladno – Slavia 5:3 (po nadst. prodl.)
Jihlava – Žďár n/S 5:3 (1:0 po n.s.n.) | Liberec – Plzeň 2:6 (po nadst. prodl.) | HC Litvínov – Mountfield HK 1:5 (po nadst. prodl.)
K. Vary – Chomutov 4:8 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
HC Kobra Praha
2:6 (0:1, 0:4, 2:1 - N 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 23.02.2019, 12:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
     
    V Braníku je dohráno. Sparta si po výhře 6:2 připisuje na své konto tři body, Kobra pak po úspěchu v nadstavbě jeden. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou příště! (14:08:14)
     
    Konec zápasu.
     
    61:22
    Kobra právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, bod navíc z nadstavby bere domácí Kobra! Pod vítěznou branku se podepsal LUKÁŠ STRNAD. Bez asistence.
     
    60:45
    Jako první se dopředu vydala Kobra, po rychlém zásahu hostující obrany se ale nakonec ani nedostala ke střele na branku.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    Sparťané dnes na Kobře vítězí 6:2, připisují si na své konto další tři body a prodlužují svou sérii výher už na třináct duelů! Po tříminutové přestávce bude následovat ještě již avizovaná nadstavba.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:05.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    59:52
    Osm sekund před koncem se snad naposledy přerušuje, vhazovat se bude za modrou čárou pražské Sparty. Nic moc zajímavého se už asi nestane.
     
    58:40
    Základní hrací doba se dohrává v pásmu Kobry. Od závěrečné sirény nás zhruba minuta a půl, pak samozřejmě ještě uvidíme pětiminutovou nadstavbu.
     
    56:49
    Kobra právě vstřelila branku!
    Prosadí! Náskok Sparty snižuje LUKÁŠ STRNAD, Holešovičtí tak tři minuty před koncem vedou už "jen" o čtyři branky. Asistence: Ondřej Nápravník.
     
    56:17
    David Vitouch (SPA) je vyloučen za sevření puku rukou, branické hokejisty tak čeká další přesilovka. Uvidíme, jestli se v ní prosadí.
     
    55:56
    Sparta už jen brání náskok, dopředu se vůbec nežene. Přechod do útoku ovšem dnes není úplně silnou stránkou Kobry, hraje se tak ve středním pásmu.
     
    54:47
    Hostující klec je pod tlakem, Braničtí ještě nehodlají skládat zbraně a tlačí na sparťanskou branku. Krbeček zatím zvládá náporu čelit bez větších obtíží.
     
    53:50
    Krbeček zastavil zakončení z prostoru pro vhazování a následně se rozhodl pryž podržet. Höll už je z trestné venku, Máchův trest vyprší za pár sekund.
     
    52:04
    A pozor, Sparta jde do tří! Tentokrát je sudím vykázán Adam Mácha (SPA), který se dopouští podrážení. Velká šance pro domácí.
     
    51:50
    Sebastian Höll (SPA) si teď dvě minuty nezahraje, sudí ho posílají na trestnou lavici za nedovolené bránění. Uvidíme, jestli Kobra opět sníží.
     
    50:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ani Krbeček dnešní utkání neopustí s čistým kontem, rychlý protiútok domácích končí přesnou trefou TOMÁŠE FRYDRICHA – 1:6! Bez asistence.
     
    49:44
    Odpískáno další zakázané uvolnění, deset minut před koncem základní hrací doby se tak hra na nějakou dobu vrátí před Filipa Tučka.
     
    48:57
    Krásná souhra Bareše s Höllem málem vedla k sedmému gólu, druhý jmenovaný ale z bezprostřední blízkosti nakonec klec minul!
     
    47:47
    Ondřej Šesták hrubě pochybil a rozehrál kotouč přímo na hokejku jednoho z protihráčů. Sparta se stále drží v útočném pásmu, uvidíme, co vymyslí.
     
    45:56
    Adam Mácha prokličkoval až na mezikruží, kde jej konečně odzbrojil jeden z domácích obránců. Holešovičtí mají teď na ledě jasnou převahu.
     
    44:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle už je slušný debakl, ač si ho Kobra dnes úplně nezaslouží. Po rychlé akci šestou branku Sparty vstřelil ALBERT BAREŠ, Tuček zatím zůstává v branické kleci. Asistence: Sebastian Höll, David Straka.
     
    44:08
    Domácí v přesilovce nepředvedli úplně špatný výkon, ani tentokrát to ovšem na branku nestačilo. Sparta už je nějakou dobu v plném počtu.
     
    43:12
    Současné vyloučení, za hrubost jsou z kluziště vykázání Patrik Bauer (KOB) a Andrej Adamec (SPA). Pokračujeme ve hře pět na čtyři.
     
    42:50
    Kobra se probojovala do útoku a rozjela kombinaci, která zatím ve střelu na branku nevygradovala. Krbeček musí mít oči na stopkách.
     
    41:58
    Braničtí mají šanci snížit, dvě minuty za podrážení dostává Petr Horáček (SPA). Přetaví domácí početní výhodu ve svou první trefu?
     
    41:04
    Aktivnějším celkem na ledě je zatím Kobra, která má ale problémy v koncovce. Krbeček zatím nemusel čelit snad ani jediné střele.
     
    40:21
    Jednadvacet sekund po úvodním buly se poprvé přerušuje, čárový rozhodčí nachytal Spartu v ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme před sebou sice ještě celou jednu třetinu, dovolím si však říct, že o vítězi utkání je rozhodnuto už teď. Sparta díky dvěma trefám Adama Máchy a zásahům Františka Davida a Davida Vitoucha vede na Kobře po dvou dějstvích už o pět branek.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hrstka domácích fanoušků je s tímhle gólem hodně nespokojena, dle rozhodčího byl ovšem vstřelen ještě před závěrečnou sirénou! Pár setin před koncem druhé třetiny se tak prosazuje MICHAL VITOUCH. Asistence: Richard Němec, Jakub Červenka.
     
    39:29
    Mohlo to být o pět branek! Na jednoho z hostů zívala prázdná branka, nezvládl ovšem zachytit nepřesnou přihrávku.
     
    38:48
    Ruka sudího vyletěla vzhůru, o chvilku později pak na časoměřiče gestikuloval hákování. Menším trestem je za něj potrestán Ondřej Šesták (KOB).
     
    38:07
    Snížit se nyní pokusil Jakub Tůma, jehož zakončení z mezikruží šlo těsně nad horní tyč hostující klece. Štít gólmana Sparty je tak stále čistý.
     
    37:03
    Hraje se hlavně před Tučkem, Jakub Krbeček má teď klid. Kobra už by evidentně potřebovala přestávku, která přijde zhruba za tři minuty.
     
    35:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Holešovičtí se rozjeli, teď jim tam padá snad úplně všechno. Pod čtvrtou trefu Sparty se podepisuje ADAM MÁCHA, který si tak během dvou minut slušně zadělal na hattrick! Asistence: Sebastian Höll, Jan Krupička.
     
    35:20
    Menzel vyhrál bruslařský souboj s Bauerem a vylovil kotouč zpoza vlastního brankoviště, následně jej poslal dopředu. Sparta zakládá další útočnou akci.
     
    34:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krásná spolupráce před klecí vede k dalšímu gólu Sparty! Krupička nahrál k opačné tyči připravenému ADAMU MÁCHOVI, který pryž bez váhání uklidil do velkého prázdného prostoru v Tučkově svatyni. Asistence: Jan Krupička, Josef Broš.
     
    32:59
    Domácí se protlačili až před brankoviště, připravený Krbeček zakončení vykryl betonem. Kobra si následně odražený kotouč velmi rychle vzala zpět.
     
    31:32
    David se pokusil rozehrát pryž z vlastního pásma dopředu, kvůli rychlému zásahu jednoho z protihráčů ale celá akce skončila už ve středním pásmu.
     
    30:23
    Jedna přesilovka končí, další zase začíná. Jiří Stejskal (KOB) teď podrazil rozjetého protihráče a může být rád, že nebylo nařízeno trestné střílení.
     
    29:07
    Sparta má soupeře pevně sevřeného v útočném pásmu, bránící čtyřka Kobry neví kudy kam. Domácí teď neprožívají úplně příjemné chvíle.
     
    28:00
    Filip Sekula (KOB) se odebírá na lavici hanby za hákování, Holešovičtí si vyzkouší další přesilovou hru. Uvidíme, jestli se jim poštěstí tentokrát.
     
    27:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté zničeho nic odskakují do dvoubrankového vedení! Sparta se rychle přesunula před Tučka a rozjela krátkou kombinaci, na jejímž konci stál FRANTIŠEK DAVID. Ten soupeřova gólmana překonal ranou z kruhu pro vhazování. Asistence: David Straka.
     
    26:39
    Kotouč nyní zajel až na icing, po krátké přestávce tak uvidíme buly po pravici Jakuba Krbečka. Domácí mají v posledních minutách více ze hry.
     
    25:21
    Hra se drží v pásmu Sparty, Ondřej Šesták nyní proklepl Krbečkovy reflexy nahozením od modré. Hostující gólman ránu vykopl mimo nebezpečí betonem.
     
    24:54
    Jan Halfar zůstal po souboji u mantinelu ležet na ledě, zdravotník nyní zmizel do útrob stadionu. Zřejmě jde do nosítka. Tohle nevypadá dobře.
     
    23:44
    Kobra se snažila na soupeřovu klec vyvinout tlak, hosté z Holešovic se ale výborně a pečlivě brání. Krbeček je bez práce, prakticky nemá, co dělat.
     
    22:59
    Tomáš Bucek se dostal přes modrou lajnu, okamžitě se na něj však přilepil Petr Horáček a velmi rychle jej od kotouče odstavil.
     
    21:31
    Sparta je v plném počtu, Broš už je na ledě. Oslabení zvládla na jedničku. Tak dobře, že jsem dokonce úplně zapomněl, že hraje ve čtyřech...
     
    20:22
    Hosté hned v úvodu pálí ostrými. Adam Mácha se dostal na pravý kruh, odkud na Tučka vyslal pěkně jedovatou ránu. Domácí brankář si s ní ovšem poradil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Poněkud slabší první perioda je za námi, oba týmy mají ještě co zlepšovat. S jednobrankovým náskokem do kabin odchází hosté, kteří měli po většinu periody na ledě mírnou převahu. O první a zatím jediný gól utkání se postaral Patrik Brůna.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Holešovičtí dohrají první třetinu ve čtyřech. Josef Broš (SPA) dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění, a stráví tak nějakou dobu na trestné.
     
    18:44
    Sparta se opět usazuje v útočném pásmu a kuje pikle. Uvidíme, jestli se jí povede domácí před přestávkou do kabin vyprovodit dalším gólem.
     
    17:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou v závěru prvního dějství do vedení! Němec našel na modré čáře připraveného PATRIKA BRŮNU, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a připravil tak Tučka o čisté konto – 0:1! Asistence: Richard Němec.
     
    17:04
    Höll pronikl za útočnou modrou a okamžitě vypálil, Tuček si po rychlém zákroku vyrážečkou připsal do statistik další úspěšný zákrok.
     
    15:57
    Skoro jakoby hostům docházely síly. Kobra je nyní aktivnějším celkem na ledě a trápí sparťanskou defenzívu, která se jí snaží co nejdříve zastavit.
     
    14:59
    Stanislav Tichý se dostal do nebezpečného úniku, Krbeček ho ale měl přečteného a jeho zakončení vykryl betonem!
     
    13:56
    Holešovičtí se drží v útoku, neodbytní bránící hráči Kobry jim ovšem nedovolují vystřelit na Tučka. Ten má minimum práce, musí ale být ve střehu.
     
    12:58
    David Straka nyní z domácí defenzívy udělal kužely, svou inidividuální akci však nakonec nezvládl přetavit v gól. Nevyšlo mu zakončení.
     
    11:57
    Rajilič už netrpělivě vyhlíží konec svého trestu, Braničtí se za pár sekund vrátí do plného počtu. Sparta tuto přesilovku už nestihne využít.
     
    11:21
    Tuček musí být konstantně ve střehu, domácím se vůbec nedaří soupeře vyprovodit ven z pásma. Zatím ovšem čelil minimu střel.
     
    09:58
    Stefan Rajilič (KOB) míří na trestnou lavici za podrážení, Sparta si vyzkouší přesilovou hru. Uvidíme, jestli jí přetaví v úvodní gól utkání.
     
    09:49
    Kapitán hostů Adamec se obtočil kolem domácí klece a pokusil se zasunout pryž mezi Tučkův beton a tyč, kobří gólman však stihl drobnou škvírku zacpat.
     
    08:57
    Ondřej Nápravník rozehrál kotouč dopředu, Kobra se nyní chvilku snažila čarovat před Krbečkem. Protihráči jejich akci nakonec zastavili včas.
     
    07:53
    Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, pohotový bek Kobry ale Strakovu přihrávku zachytil, a zabránil tak nejhoršímu!
     
    06:55
    Hra se nyní přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, Sparta si drží mírnou převahu. Zatím stále pevná obrana Kobry jí ale nepouští před Tučka.
     
    05:46
    Jan Halfar se uvolnil v mezikruží a vyslal na Krbečka slabší střelu, se kterou si gólman hravě poradil. Letící pryž vykopl před sebe betonem.
     
    04:30
    Braničtí se snad poprvé v utkání probojovali před Krbečka, ke střele se ale nedostali. Defenzíva Sparty je velmi rychle vyhnala ven za modrou čáru.
     
    03:33
    V rohu za kobří brankou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou mužstev. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel opustí.
     
    02:45
    Závar před domácí klecí k úvodní brance nevedl, Filip Tuček si do svých statistik připsal první úspěšné zákroky. Sparta se dostává do tempa.
     
    02:09
    Nepřesná přihrávka domácích skončila až na zakázaném uvolnění, hra je tak na chvilku přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat před Tučkem.
     
    01:23
    Kobra dnes papírově silnějšímu soupeři evidentně nechce nechat nic zadarmo. Stejskal nyní u mantinelu čistě sestřelil jednoho z protihráčů.
     
    00:21
    Jako první se dopředu vydala Sparta, Brošův výpad na branku ale už těsně za modrou čárou zastavil připravený Bauer. Hra se drží ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Sparťanskou klec dnes bude hájit Jakub Krbeček, zatímco mezi domácí tři tyče se postaví Filip Tuček.
     
    Právě bylo zahájeno rozbruslení. Dorostenci Sparty už jsou na ledě, zanedlouho se k nim připojí i jejich soupeř. Začínáme za čtvrt hodiny.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné dopoledne, na ledě branického zimáku se momentálně dohrává utkání mladších žáků. Od startu duelu mezi Kobrou a Spartou nás dělí zhruba čtyřicet minut. Níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy, přičemž brankáře vám upřesníme těsně před úvodním buly.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Černý, Tuček – Kalajev, Stejskal, Bucek, Mašek, Šesták, Bartoň, Frydrich – Král (C), Tichý (A), Nápravník, Rajilič, Sekula, Halfar, Strnad, Tůma, Bauer.

    HC Sparta Praha: Dlouhý, Krbeček – Tomov, Brůna, Ludvík, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Němec, Vitouch (A).

    Rozhodčí: Sýkora – Hynek, Ganger.
     
    Příjemné dopoledne z Braníku! Dnešní bohatý program extraligy dorostu nabídne mimo jiné i malé pražské derby, v němž se domácí Kobra postaví proti Spartě.

    Bude to souboj dvou celků z opačných konců tabulky skupiny C. Sparťané jsou se čtyřiaosmdesáti body na kontě pevně usazeni na samotné špici, zatímco jejich protivníci z Braníku jsou zapleteni do boje o setrvání v nejvyšší soutěži. Na sestupovou šestou příčku, kterou momentálně okupují kladenské Pracovní zálohy, mají pouhý šestibodový náskok, a nic tak ještě nemají jisté. Pozitivní pro ně ovšem je fakt, že oproti Středočechům mají jedno utkání k dobru.

    Na jihu Prahy dnes budeme sledovat v pořadí už pátý vzájemný duel těchto dvou soupeřů v letošním ročníku. Ten první vyhrála překvapivě Kobra, ve zbývajících třech uspěla zase Sparta. Uvidíme, kdo si body připíše do tabulky dnes. Favoritem jsou samozřejmě hosté, kteří naposledy prohráli na začátku prosince.

    Nejproduktivnějším sparťanem v letošní sezóně je Jan Krupička (31+26 – 57 b.), jehož výkony mu vynesly nominaci na dva turnaje reprezentace do šestnácti let. Lídrem bodování branického celku je pak Stanislav Tichý (8+15 – 23 b.), kterému šlape na paty Lukáš Strnad (8+14 – 22 b.).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 51. Frydrich, 57. Strnad (Nápravník), 62. Strnad – 18. Brůna (Neměc), 28. David (Straka), 35. Mácha (Krupička, Broš), 36. Mácha (Höll, Krupička), 40. Vitouch (Němec, Červenka), 45. Bareš (Höll, Straka)


    HC Kobra Praha: Tuček (Černý) – Kalajev, Stejskal, Bucek, Mašek, Šesták, Bartoň, Frydrich – Král (C), Tichý (A), Nápravník, Rajilič, Sekula, Halfar, Strnad, Tůma, Bauer.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ludvík, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Němec, Vitouch (A).

    Rozhodčí: Sýkora – Hynek, Ganger.
    ocianews.com