Senica – Žilina 0:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Sereď – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Podbrezová – Ružomberok 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 3:1 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.)
konec
FK Senica
0:1 (0:1)
MŠK Žilina
Sobota 23.02.2019, 14:00Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Žiliny zvítězili v zápase 20. kola nejvyšší slovenské soutěže na hřišti Senice těsně 1: 0. Autorem jediného přesného zásahu byl ještě v prvním poločase Michal Tomič. Po změně stran, respektive v závěrečných dvaceti minutách se hosté zbytečně stáhli, nechali domácích tvořit a doslova si koledovali o vyrovnání. Seničania se dostali i do několika šancí, přičemž zde největší spálil v 90. minutě Roberto Dias. Žilina nakonec tři body vybojovala, po dlouhém čase vyhrála na Záhorí a navíc jí pomohla i dnešní prohra Dunajské Stredy. Já vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:57:04)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V nastaveném čase inkasuje žlutou kartu i Sofian El Moudane. Ten to zcela zbytečně přehnal s důrazem, a tak hosté mohou nasbírat další cenné sekundy. Do konce je už mnoho nezbývá.
     
    90+2
    Hráčům Žiliny se nyní daří držet míč daleko od své branky. Druhá minutka nastaveného času se pomalu chýlí ke konci a vypadá to tak, že Senica neskóruje ani ve druhém jarním utkání.
     
    90+1
    V dnešním utkání se budou hrát ještě tři minuty navíc. Žilina si ve druhém poločase koleduje o vyrovnání, ale zatím je blíže k zisku cenných tří bodů. Před malou chvílí ji zachránil brankář Holec.
     
    90
    Neuvěřitelný moment v poslední minutě řádné hrací doby. Domácí měli výhodu rohového kopu a do šestnáctky soupeře zamířil i brankář Federico Taborda. Ten míč prodloužil na Roberta Diase, ale jeho zakončení snad z metra zlikvidoval Dominik Holec.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Branislav Sluka (MŠK Žilina).
     
    88
    Dalším potrestaným hráčem je střídající útočník Filip Balaj. Ten dostal žlutou kartu zřejmě za nesportovní chování, když nedovolil hráčům Senice rychle rozehrát jejich útočnou akci z vlastní poloviny.
     
    87
    Po rohovém kopu se tradičně dostal do zakončení obránce Roberto Dias, prosadil se přes bránícího Kristiána Valla, ale hlavičkoval pouze nad branku zatím nepřekonaného Dominika Holce.
     
    86
    Nyní se rýsovala šance pro domácí. Frank Castaneda dostal přesnou přihrávku do prostoru pravého křídla, ale jeho následný přízemní centr odvrátil na rohový kop dnešní debutant Ján Minárik.
     
    85
    Edmund Addo byl na trávníku jen pár vteřin a už se postaral o rozruch. Dostal se do zakončení z nitra šestnáctky a zřejmě trefil ruku jednoho ze žilinských hráčů. Hlavní arbitr ale pokutový kop nehvízdá.
     
    84
    Poslední střídání dnešního měření sil. Senický trenér za nepříznivého stavu riskuje. Na trávník posílá ofenzivně laděného Edmunda Adda namísto dosavadního kapitána Erika Otrísala.
     
    83
    Branislav Sluka centroval z levé strany, ale brankář Federico Taborda si poradil. Následně chtěl založit rychlou akci domácích, ale svým dlouhým výkopem našel jen svého kolegy Dominika Holec.
     
    82
    Zápas se nám přehoupl do své závěrečné desetiminutovky. Žilině se nyní podařilo na delší dobu podržet míč na svých kopačkách. Jejich aktivitu ukončil až další nedovolený zákrok, tentokrát Kristiána Valla.
     
    80
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Filip Balaj.
     
    79
    Senica nyní nemohla pokračovat v útočné akci, protože jeden z jejích hráčů se ocitl v postavení mimo hru. I proto Frank Castaneda nehlavičkoval po centru z levé strany, ale míč chytil do rukou.
     
    78
    Žilinská defenziva teď zaváhala a téměř za to pykala inkasovaným gólem. Obránci hostů neuhlídali centr Filipa Dangubiča a následně si oddychli po střele Franka Castaneda jen do boční sítě.
     
    77
    V dnešním zápase jsme viděli několikanásobně více faulů než střeleckých pokusů, což je rozhodně škoda. Erik Otrísal si nyní vyšlápl na Michala Tomica a může být rád, že neinkasoval druhou žlutou kartu.
     
    76
    Žilina se možná až příliš brzy stáhla a Senica se stále častěji dostává na dostřel. Nyní kombinoval na hranici šestnáctky s míčem Jean Deretti, ale v poslední chvíli ho dokázal zastavit Martin Králík.
     
    75
    Čtvrthodinu před koncem duelu zde máme druhé žilinské střídání. Patrik Myslovič odchází na lavičku náhradníků a na trávník přichází Martin Gamboš. Ten zřejmě podpoří spíše defenzivu favorita duelu.
     
    74
    Teď jsme byli svědky rychlé akce hostů.Ivan Santiago Diaz centroval z pravé strany, jeho útočný kolega Róbert Boženík hlavičkoval z náročné pozice, a tak neměl velkou šanci překonat Federica Taborda.
     
    73
    Senica zatím marně hledá recept na obranu soupeře. Můžeme říci, že hráči Žiliny se výrazně stáhli na svou polovinu hřiště a jakoby chtěli už jen udržet svůj těsný jednobrankový náskok.
     
    72
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Sacha Petshi, přichází Filip Dangubič.
     
    70
    Už jen dvacet minut zbývá do konce řádné hrací doby. Domácí se snažili zaútočit po levé straně, ale Martin Králík velmi dobře zblokoval centr Jakuba Krčy a dokonce udržel míč ve hře.
     
    68
    Dominik Holec si připisuje na konto druhý úspěšný zákrok v zápase. Jean Deretti měl dostatek času před šestnáctkou soupeře, prudce vystřelil, ale na jeho smůlu mířil jen do středu branky.
     
    67
    Fotbalisté Žiliny si zatím s přehledem drží svůj náskok. Stejný výsledek jako v Senici je momentálně i v Seredi, kde vede lídr tabulky Slovan Bratislava. Úspěšným střelcem byl Andraž Šporar.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Roberto Dias (FK Senica).
     
    65
    Zmíněné střídání Žiliny je v této chvíli realitou. Zřejmě pro zranění končí v dnešním zápase Jaroslav Mihalík a na jeho místo přichází Kristián Vallo. Zahraje si tak necelou půlhodinku.
     
    64
    Žilina chybovala ve středu hřiště a téměř za to pykala. Jean Deretti to vzal na sebe, vystřelil zpoza šestnáctky, ale míč nasměroval těsně vedle pravé tyče. Před odkopem bude následovat střídání.
     
    63
    Sofian El Moudane centroval z pravé strany, ale našel jen hlavu Martina Králíka. Ten míč uklidil na autové vhazování. Senica trošku zvýšila aktivitu, ale velmi těžko se dostává do zakončení.
     
    62
    Hlavní rozhodčí dnešního duelu píská další nedovolený zákrok. Tentokrát u postranní čáry fauloval Jakuba Krča hostující Patrik Mysloviče. Obešlo se to ale bez karetního trestu.
     
    61
    Michal Tomič měl trošku více prostoru na levé straně. Přihrávkou do středu šestnáctky hledal Roberta Boženíka, ale znovu si splnil své obranné povinnosti stoper Carlos Daniel Da Graca.
     
    60
    Na konci hodiny hry se rýsovala šance pro rychlý brejk hostů. Carlos Daniel Da Graca to ale udělal skvěle, šel sice riskantně pod nohy Miroslava Kačera, ale zastavil ho čistým způsobem.
     
    59
    Erik Otrísal centroval z pravé strany, ale našel pouze rukavice brankáře Dominika Holce. Ten stáhl míč ze vzduchu před číhajícím Frankem Castanedaou, respektive Jeanem Derettim.
     
    58
    Hosté měli po zmiňovaném faulu výhodu přímého kopu. V permanenci byla levačka Branislava Sluky, ale ten se tentokrát prezentoval velmi nezdařeným centrem do šestnáctky soupeře.
     
    57
    Dalším potrestaným hráčem v zápase je domácí obránce Erik Otrísal. Ten fauloval u postranní čáry Roberta Boženíka. Navíc žilinský útočník potřebuje ošetření klubových lékařů.
     
    56
    První střídání na domácí straně. Fanoušek Senice se to sice nelíbí, ale s rozhodnutím domácího kouče nic neudělají. V zápase končí Zezinho a na jeho místo přichází Frank Castaneda.
     
    55
    Nyní se rýsovala dobrá šance pro domácí. Zezinho centroval z pravé strany, Martin Králík míč podběhl, ale Sofian El Moudane hlavičkoval nepřesně. Domácí hráč to rozhodně může litovat.
     
    53
    Poprvé v dnešním zápase musel zasahovat brankář Dominik Holec. Mihovil Klapan posunul míč Ericu Ramírezovi, ten technicky vystřelil z rohu šestnáctky, ale s jeho zakončením si brankář soupeře poradil.
     
    52
    Domácí měli výhodu přímého kopu. Dlouhý míč do žilinské šestnáctky si ale pohlídal Martin Karlík a hlavou ji odvrátil do bezpečného prostoru. Na míči ale nadále zůstávají hráči Senice.
     
    51
    Domácí obránce Jakub Krč se snažil rozvinout rychlou akci. Pronikal středem hřiště, ale faulem zezadu ho zastavil Jaroslav Mihalík. Za svůj nedovolený zákrok vidí jednoznačnou žlutou kartu.
     
    50
    Na začátku druhého poločasu je aktivnějším mužstvem jednoznačně Žilina. Branislav Sluka poslal z levé strany zajímavý centr do šestnáctky, ale připravený byl Roberto Dias.
     
    49
    Druhý nepřesný pokus Žiliny v dosavadním průběhu druhého dějství. Tentokrát to byl Michal Tomič, který pálil vysoko nad branku Federica Taborda. Argentinský gólman tak bude rozehrávat.
     
    48
    Další nedovolený zákrok na straně domácích. Tentokrát poslal krajní obránce Jakub Krč na trávník žilinského útočníka Jaroslava Mihálika. Všechno se to ale událo pouze v okolí středového kruhu.
     
    47
    Roberto Dias to přehnal s důrazem a v hlavičkovém souboji evidentně fauloval Roberta Boženíka. Zasáhl ho dokonce i loktem, a tak může být rád, že se jeho zákrok obešel bez žluté karty.
     
    46
    Po skončení poločasové přestávky můžeme pokračovat v dnešním duelu. Vypadá to tak, že ani jeden z trenérů se nerozhodl střídat. Úvodní akce patřila hostům – nepřesnou střelou ji zakončil Patrik Myslovič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního duelu máme za sebou. Fotbalisté Žiliny mohou jít do šaten podstatně spokojenější, protože vedou nejtěsnějším rozdílem. Jako jediný se zatím zapsal do střelecké listiny Michal Tomič, který v 22. minutě krásně namířil z přímého kopu. Senica se prakticky k ničemu nedostala a ani jednou neohrozila brankáře Dominika Holce. Druhý poločas se začne krátce po 15:00 hodině.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Na druhé straně zaútočili hráči Žiliny po levé straně. Pěkný centr směřoval na Roberta Boženíka, ale před ním uklidil míč do bezpečí obránce Jakub Krč.
     
    43
    Domácí fanoušci si žádali pokutový kop po souboji mezi Janem Minárikem a Jeanem Derettim. Osobně si ale myslím, že hostující obránce hrál tělem a možná domácí útočník spadl až příliš ochotně na zem.
     
    42
    Tři minuty před koncem prvního poločasu vidíme první karetní napomenutí. Sofian El Moudane pronikal po pravé straně a jen za cenu žluté karty ho zastavil žilinský kapitán Miroslav Káčer.
     
    41
    Domácí fotbalisté se dostali do svého prvního zakončení. Sacha Petshi velmi pěkným pasem za obranu našel naběhnutého Jeana Derettiho, ale ten zakončil akci střelou vysoko nad branku Dominika Holce.
     
    40
    Další nedovolený zákrok, tentokrát na straně hostí. Róbert Boženík to přehnal se svým důrazném a poslal na trávník slovenského obránce Erika Otrísala. Ten tak bude moci rozehrávat novou akci.
     
    39
    Jaroslav Mihalík se prosadil v prostoru pravého křídla. Na jeho centr si naběhl střelec zatím jediného gólu Michal Tomič, ale jeho jakýsi pohotový half-volej směřoval vysoko na branku Federica Taborda.
     
    38
    Domácí zaútočili z pravé strany, ale jemňoučký centr do šestnáctky skončil jen v rukavicích Dominika Holce. Ten chtěl následně rychle založit brejk hostí, ale jeho odkop nebyl z kategorie povedených.
     
    36
    Zezinho poslal míč do nebezpečného prostoru. Následně se k ní dostal Eric Ramírez, ale jeho střelecký pokus byl zblokovaný ještě před brankářem Dominikem Holcem. Dobrá práce žilinské defenzívy.
     
    35
    Michal Tomič pokračuje v zápase, což je dobrá zpráva. Kromě toho bude následovat rohový kop domácího týmu, protože centr Jakuba Krčy z levé strany uklidil do bezpečí obránce Branislav Sluka.
     
    34
    Michal Tomič skutečně potřebuje ošetření a už je v péči žilinských lékařů. Uvidíme, jestli bude muset předčasně skončit v zápase nebo se za chvíli zapojí zpět do dění na hrací ploše.
     
    33
    Sofian El Moudane si nedovoleně počínal v souboji s Michalem Tomicou, ale kartový trest zatím nedostává. Vypadá to ale tak, že žilinský fotbalista a střelec zatím jediného gólu bude potřebovat ošetření.
     
    32
    Šance na straně Žiliny. Patrik Myslovič poslal z levé strany velmi dobrý centr do šestnáctky, Jaroslav Mihalík si našel místo mezi senickými obránci, ale jeho hlavička mířila těsně vedle.
     
    31
    Eric Ramírez dokázal odcentrovat z levé strany, ale našel jen připraveného Martina Králíka. Následně se snažil rychlý brejk hostí rozvinout Ivan Santiago Diaz, ale také byl faulován.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinu dnešního duelu. Musíme konstatovat velmi vysoký počet nedovolených zákroků na jedné či druhé straně. Pokud jsem si dobře všiml, tentokrát se proti pravidlům provinil Miroslav Káčer.
     
    29
    Senica měla k dispozici rohový kop z levé strany. Míč do šestnáctky znovu poslal Zezinho, ale jeho centr na první tyči zpacifikoval jeden ze žilinských fotbalistů. Následně byl faulován Róbert Boženík.
     
    27
    Žilina zaútočila z prostoru pravého křídla. Vladimír Majdan poslal pěkný centr do nebezpečného prostoru, ale trošku dezorientovaný Róbert Boženík se do koncovky nakonec nedostal.
     
    26
    Eric Ramírez poslal dobrý pas do šestnáctky na svého útočného kolegu Jeana Derettiho. Toho si ale dobře pohlídal střední obránce Ján Minárik a za pomoci brankáře Dominika Holce vyřešil situaci.
     
    25
    Jaroslav Mihalík nyní honil rozehrávku soupeře, ale hosty nedonutil k chybě. Domácí mají možná drobnou územní převahu, ale stále čekáme na jejich první střelecký pokus směrem na branku.
     
    24
    Fotbalisté zpod Dubna zůstávají v držení míče, protože faulovaným hráčem byl Patrik Myslovič. Po inkasovaném gólu jsme si ale mohli všimnout, že domácí přistupují k soubojům důrazněji.
     
    22
    Žilina právě vstřelila branku!
    Hosté se v polovině prvního poločasu dostávají do vedení. Exekutorem zmíněného přímého kopu byl 19-letý záložník MICHAL TOMIČ, míč poslal krásně přes zeď a překonal bezmocného Federica Taborda.
     
    21
    Hráči Žiliny budou mít velkou šanci na vstřelení gólu. K dispozici mají výhodu přímého kopu lze z osmnácti metrů po faulu Sacha Petshiho na žilinského kapitána Miroslava Kačera.
     
    20
    Prvních dvacet minut utkání nám mnoho fotbalové krásy nenabídlo. Tento úsek hry ukončil nedovolený zákrok Sofian El Moudania, který poslal na trávník hostujícího Branislava Sluku.
     
    19
    Po souboji Jana Minárika s Jeanem Derettim měli domácí výhodu prvního rohového kopu. Po nedůrazném odvrácení se dostal ke střele Erik Otrísal, ale trefil jen ruku svého spoluhráče Sofian El Moudania.
     
    18
    Vladimír Majdan poslal přízemní centr do šestnáctky soupeře. Róbert Boženík byl však v péči hned třech domácích fotbalistů, a tak nedokázal ohrozit gólmana Federica Taborda.
     
    17
    Domácí to zkoušeli dlouhým nakopnutým míčem dopředu. Eric Ramírez honil obránce Martina Králíka, ale ten si pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře Dominika Holce. Ten je zatím bez práce.
     
    16
    Fotbalisté Žiliny se snažili prosadit po levé straně, ale úspěšní nebyli. Branislav Sluka nejdříve nezakombinoval dobře s Michalem Tomicou a následně individuálním způsobem neuspěl ani Róbert Boženík.
     
    15
    Poprvé v dnešním duelu musel zasahovat domácí brankář. Hráči Senice nedokázali odvrátit centr z levé strany, míč se odrazila na kopačku Patrika Myslovice, ale ten mířil jen do středu branky.
     
    14
    Další nedovolený zákrok na straně Žiliny. Michal Tomič se neprosadil po levé straně a následně možná i z drobné frustrace fauloval soupeře. Pokračovat v kombinaci tak budou hráči v červeném.
     
    13
    Levý obránce Branislav Sluka se snažil podpořit ofenzívu hostujícího týmu. Musíme však pochválit Erika Otrísala, který nejen zblokoval jeho centr, ale dokonce vybojoval i odkop od brány Federica Taborda.
     
    11
    Domácí Sacha Petshi se vydal na útočný výlet, ale do zakončení ho obránci hostů nepustili. Na druhé straně zaútočil Michal Tomič, ale jeho centr z levé strany nenašel nikoho ve žlutém dresu.
     
    10
    Na konci desáté minuty zůstanou na míči domácí hráči. Kapitán Žiliny Miroslav Káčer to totiž přehnal s důrazem ve středu pole a nedovoleným způsobem poslal na trávník Erika Otrísala.
     
    9
    Momentálně se hraje zejména v okolí středového kruhu. Možná připomenout, že obě mužstva ostatní čtyři ligové utkání nevyhráli, a tak uvidíme, jestli se někomu podaří prodloužit drobnou výsledkovou krizi.
     
    8
    První pěkná ofenzivní akce domácích hráčů. Zezinho posunul míč do levého křídla, kam si naběhl Eric Ramírez. Prvním dotykem poslal míč do nebezpečného prostoru, ale Jean Deretti byl dobře bráněn.
     
    7
    Tentokrát měli výhodu přímého kopu domácí hráči. Zezinho se kolmou přihrávkou snažil poslat do šance jednoho ze spoluhráčů, ale nakonec byl u míče jako první žilinský brankář Dominik Holec.
     
    6
    Hráči Žiliny velmi dobře napadají rozehrávku soupeře. Domácí se absolutně nemůžou dostat do nebezpečných prostorů a zatím ani jednou neohrozili gólmana Dominika Holce.
     
    5
    Hosté měli k dispozici přímý kop. Akci rozehráli do prostoru pravého křídla, odtud centroval Jaroslav Mihalík, ale nakonec se píská útočný faul dnešního debutanta v žilinském dresu Jana Minárika.
     
    4
    Krajní obránce Vladimír Majdan dlouhým vhazováním našel před šestnáctkou soupeře útočníka Róberta Boženíka. Ten byl ale zády k brance, ale nedokázal se prosadit přes Carlose Daniela Da Grace.
     
    3
    Domácí fotbalisté drželi delší dobu míč na svých kopačkách, ale daleko se nedostali. Hráči Žiliny dobře přehustili střed hřiště, a tak se hráčům Senice nepodařilo dostat ani k šestnáctce.
     
    2
    Hosté měli výhodu rohového kopu z levé strany. Ivan Santiago Diaz poslal centr do šestnáctky soupeře, ale našel jen rukavice argentinského brankáře Federica Taborda. Ten si bez problémů poradil.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání měli domácí fotbalisté, kteří nastoupili v tradičních červených dresech. V jejich základní sestavě vidíme i dva slovenské hráče Erika Otrísala a Jakuba Krča.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Senica: Taborda – Otrísal, Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi – Zezinho (C) – Deretti, Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Kučera, Dangubič, Tesija, Sepulveda, Addo, Castaňeda.

    MŠK Žilina: Holec – Majdan, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Myslovič, Tomič – Mihalík, Boženík, Diaz.
    Náhradníci: Volešák – Moško, Vallo, Pečovský, Gamboš, Gerebenits, Balaj.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Ján Pozor, Martin Borsányi – Peter Kráľovič.
     
    MŠK Žilina

    Naopak hosté jsou na tom o dost lépe, mají na kontě pětatřicet bodů a okupují třetí místo v tabulce slovenské Fortuna Ligy. V tomto ročníku nastříleli čtyřiatřicet branek a inkasovali jich o 12 méně. Desetkrát dokázali fotbalisté Žiliny v probíhající sezóně zvítězit, pětkrát remizovat a čtyřikrát poznali hořkost porážky. Nejlepším střelcem týmu je devatenáctiletý útočník Robert Bozenik, jenž má doposud na kontě Robert Bozenik.

    Poslední 3 ligová utkání:
    Žilina – Trnava 1:1
    Slovan Bratislava – Žilina 5:2
    Žilina – Dun. Streda 2:2
     
    FK Senica

    Domácí Senica se nachází až na jedenáctém místě s počtem patnácti bodů. V této sezóně vstřelili domácí devatenáct bodů a inkasovali jich 39, což je společně s Z. Moravcem nejvíce. Fotbalisté Senici nevyhráli ani jedno z posledních čtyř utkáních. Tým Sencie má na kontě pouze tři výhry, 6 remíz a deset proher. Nejlepším střelcem týmu je s pěti přesnými zásahy Roberto Dias.

    Poslední 3 ligová utkání:
    Trenčín – Senica 3:0
    Senica – Ružomberok 1:1
    Nitra – Senica 1:0
     
    Dobrý den! Vítám Vás u přenosu 20. kola slovenské Fortuna Ligy, ve kterém se střetne domácí FK Senica a MŠK Žilina.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Adam Mitáš

    Branky: 22. Tomič

    Karty:   57. Otrísal (SEN), 66. Dias (SEN), 90+3. El Moudane (SEN) – 42. Káčer (ZIL), 51. Mihalík (ZIL), 88. Balaj (ZIL), 89. Sluka (ZIL)


    FK Senica: Taborda – Otrísal (84. Addo), Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi (72. Dangubič) – Zezinho (C) (56. Castaňeda) – Deretti, Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Kučera, Dangubič, Tesija, Sepulveda, Addo, Castaňeda.

    MŠK Žilina: Holec – Majdan, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Myslovič (75. Gamboš), Tomič (80. Balaj) – Mihalík (65. Vallo), Boženík, Diaz.
    Náhradníci: Volešák – Moško, Vallo, Pečovský, Gamboš, Gerebenits, Balaj.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Ján Pozor, Martin Borsányi – Peter Kráľovič
    thejrc.org