St. Louis – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Dallas – Carolina 0:3 (kon.) | Columbus – San Jose 4:0 (kon.)
Florida – Los Angeles 6:1 (kon.) | Nashville – Colorado 0:5 (kon.) | Toronto – Montreal 6:3 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 0:4 (kon.) | Edmonton – Anaheim 2:1 (kon.)
Washington – NY Rangers 6:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 3:4 (kon.) | Detroit – San Jose 3:5 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:3 (0:3, 2:0, 4:0)
Montreal Canadiens
Neděle 24.02.2019, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodovou neděli a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:10:06)
     
    Československá stopa:

    Tomáš Tatar (MTL) – 1+0, 2 střely, 18:37.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Zach Hyman (TOR) – 2+0
    2. William Nylander (TOR) – 1+1
    3. Jeff Petry (MTL) – 1+1.
     
    Montreal vedl po 1. třetině 3:0, jenže Javorové listy předvedly parádní obrat a získávají derby na svoji stranu!

    V poslední dvacetiminutovce se Torontu nejprve podařilo vyrovnat, když William Nylander těžil z kuriózního odrazu kotouče od mantinelu. Za nerozhodného stavu se hrálo poměrně opatrně a bylo jasné, že případný vítězný gól zřejmě nebude žádný "krasavec." To se ostatně potvrdilo, Priceovi vypadla střela Matthewse a Zach Hyman poslal touš do sítě! V závěru to Canadiens zkoušeli v šesti. Andreas Johnsson se trefil do prázdné klece a technickým gólem, taktéž při power-play hostů, vše završil Zach Hyman. Kanadské derby rozhodně nezklamalo! Montreal si nicméně určitě bude sypat popel na hlavu. Místo, aby stáhl dnešního soupeře na jeden bod, protekl mu zápas mezi prsty...
     
    Střely na branku – 37:35.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:38 Zach HYMAN - 6:3
     
    59:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na závěr ještě nepříliš často vídaná záležitost, rozhodčí totiž přiznávají ZACHU HYMANOVI technický gól! Hyman sprintoval, aby dorazil do klece vyhození Mitchella Marnera, avšak Shea Weber ho zezadu stáhl na led. Smutek tribun netrval dlouho, sudí totiž uznává branku! Asistence: Mitchell Marner.
     
    59:18
    Canadiens pokračují ve hře bez gólmana a Zach Hyman ze středního pásma jen těsně minul prázdnou svatyni! Hosté tak stále teoreticky žijí.
    59:03 Andreas JOHNSSON - 5:3
     
    59:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Kasperi Kapanen vyvezl kotouč z domácího obranného pásma. Už sám mohl střílet, ovšem ještě si zkušeně objel padajícího Mikea Reillyho a nabídl lahůdku ANDREASI JOHNSONOVI. 5:3! Asistence: Kasperi Kapanen, Auston Matthews.
     
    58:29
    Montreal se rychle po buly dostává do ofenzivní zóny a hraje bez brankáře! Jeff Petry vystřelil od modré čáry pouze do jednoho z blokujících protihráčů.
    58:10 Zach HYMAN - 4:3
     
    58:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Scotiabank Arena se otřásá v základech, Maple Leafs totiž dotahují velký obrat! Mitchell Marner vystřelil těsně nad ledem z levého křídla. Carey Price ztratil kontrolu nad pukem, který mu vypadl přímo před brankovou čáru a ZACH HYMAN ho k velké radosti tribun doklepl do sítě! Asistence: Mitchell Marner, John Tavares.
     
    57:30
    Frederik Andersen si vyjel za branku, aby vypomohl s rozehrávkou. Toronto se posouvá do ofenzivní zóny, uvidíme, jestli tam něco vymyslí.
     
    56:57
    Patrick Marleau projel na pravý kruh, kde narazil na důrazného Jordieho Benna. Marleau nicméně o chvíli později přece jenom z úhlu zakončil a Carey Price přerušuje hru.
     
    56:11
    Max Domi tečoval těsně před Andersenem přihrávku z levé strany. K velké smůle Montrealu mu ale zakončení vůbec nesedlo a skončilo nad bránou!
     
    55:56
    Auston Matthews se dostal do útočného pásma a vyslal kotouč po hrazení za branku, kde se jej chopili Canadiens, kteří rychle obracejí hru.
     
    55:44
    Tomáš Tatar chvíli poté vedl protiútok Montrealu. Byl ale zastaven rozhodčím, kterému neuniklo postavení mimo hru.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 23. Matthews (Rielly, Tavares), 39. Ennis (Marleau, W. Nylander), 47. W. Nylander (Marleau), 59. Hyman (Marner, Tavares), 60. A. Johnsson (Kapanen, Matthews), 60. Hyman (Marner) – 9. A. Shaw (Kulak, Domi), 13. Tatar (Petry), 14. Petry (A. Shaw)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Dermott, Muzzin – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, W. Nylander, Marleau (A) – Ennis, F. Gauthier, P. Lindholm.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Reilly, Jo. Benn, Kulak – Gallagher (A), Danault, Drouin – A. Shaw, Domi, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Byron (A) – Lehkonen, N. Thompson, Peca.

    Diváci: 19 506
    bahis siteleri