Hannover – Frankfurt 0:3 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:2 (2:1)
Bayer Leverkusen
Neděle 24.02.2019, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9. (19:55:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Borussie Dortmund, která svého soupeře porazila poměrem 3:2. Dortmund byl v tomto utkání mnohem efektivnější, téměř každá velká šance skončila v síti. Leverkusen měl v tomto utkání územní převahu, avšak většinu času narážel na pozornou obranu. Soupeř se navíc dostal dostal do dvoubrankového vedení, které ale posléze dokázal zkorigovat na rozdíl jediné branky, což bylo v tomto utkání už všechno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).
     
    90+4
    Ten nebyl povedený, avšak krátce poté následoval také druhý roh. Rozehrávka nakrátko přinesla centr od Havertze, který proletěl vápnem.
     
    90+3
    Hrádecký se dostal až ke středovému kruhu, odkud odkopával přímo do pokutového území, kde se Alariovi podařilo vybojovat rohový kop.
     
    90+2
    Jenomže ani rychlonohý Hakimi se nedokázal dostat přes protihráče, navíc ještě lehce zavadil o Vollanda, což Bayeru přineslo signalizovanou výhodu faulu.
     
    90+1
    Leverkusen si vyzkoušel další standardku, která se stáčela do přehuštěného prostoru. Tam uspěl protihráč, jen navíc založil protiakci.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Marius Wolf.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dortmund stále vede o jednu branku, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Na zemi se ocitl aktivní Havertz, který si vymodlil nedovolený zákrok a také standardku. V ten samý okamžik ulehl Witsel, jenž stále leží na zeleném pažitu.
     
    86
    Diallo si dal s provedením autu celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Na pomoc mu přispěchal Alcácer, kterému se nepodařilo zalepit přihrávku.
     
    85
    Larsen velmi dobře dostoupil protihráče, který tak neměl moc času a prostoru na ideální řešení akce. Z jeho kopačky přiletěla zpětná přihrávka.
     
    84
    Ofsajdové postavení na druhé straně. Havertz si všiml naběhnuvšího Alaria, který si ale nedokázal pohlídat náběh za obranu, což přineslo jasný ofsajd.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    82
    Sancho je zpět na hrací ploše, to vše v momentě, kdy má míč na kopačce brankář Hrádecký. Na pomoc mu přispěchal Bender, na kterého zřejmě poletí přihrávka.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Dortmund se snaží kontrolovat jednobrankové vedení, naopak soupeř začíná přidávat síly do útoku.

    David Suchý

    Branky: 30. Zagadou (Sancho), 38. Sancho (A. Diallo), 62. M. Götze – 37. Volland (Havertz), 75. Tah (Brandt)

    Karty:   74. Guerreiro (DOR) – 60. Jedvaj (LEV), 90+5. Tah (LEV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, M. Götze (C) (83. Dahoud), Guerreiro (76. Bruun Larsen) – Alcácer (89. M. Wolf).
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Delaney, Philipp, Schmelzer, M. Wolf.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Jedvaj, S. Bender – Baumgartlinger – Aránguiz, Havertz – Brandt, Volland (C), Bailey (70. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Wendell, Thelin, Dragović, Kohr, Paulinho.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach
    thejrc.org