Leganés – Valencia 1:1 (kon.) | Atlético – Villarreal 2:0 (kon.) | Valladolid – Real Betis 0:2 (kon.)
Levante – Real Madrid 1:2 (kon.)
konec
CD Leganés
1:1 (0:1)
Valencia CF
Neděle 24.02.2019, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásné nedělní poledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž LaLiga pokračuje již pětadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Leganés, které před domácím publikem přivítá Valencii.
     
    CD Leganés

    Leganés sice v loňském ročníku nejvyšší španělské soutěže skončilo na sedmnáctém místě, pouhou jednu příčku nad sestupem, ale s velkým bodovým náskokem na týmy pod sebou. I přes nevyvedený závěr sezony si udrželo příslušnost v LaLize s luxusním náskokem čtrnácti bodů před La Coruňou nebo Las Palmas.

    V přípravě na nový ročník Leganés dokázalo držet krok i s týmy se zvučnějším jménem. S řeckým Olympiakosem uhráli Španělé bezbrankovou remízu, následně v domácím prostředí přehráli 5:2 Zaragozu a 2:0 také Vallecano.

    Po čtyřiadvaceti odehraných kolech se Leganés nachází sice až na třinácté pozici, ale ve vyrovnaném středu tabulky neztrácí na týmy před sebou příliš mnoho bodů. Před týdnem ale Leganés dostalo lekci od Realu Sociedad, se kterým prohrálo 0:3, když všechny tři zápasy přišly až ve druhém poločase.
     
    Valencia CF

    Valencia v minulém ročníku obsadila čtvrtou pozici za supersilným triem Barcelonou a madridskými Atléticem a Realem. Právě díky konečné čtvrté příčce si Valencia zajistila postup přímo do základní skupiny Ligy mistrů a v ní rozhodně ostudu neudělal. V konkurenci Juventusu, Manchesteru United a Young Boys obsadila třetí místo a v jarní části si tak zahraje playoff Evropské ligy. Především závěrečné utkání v domácím prostředí se španělskému týmu povedlo na jedničku, z Valencie se totiž vraceli slavní Rudí ďáblové bez bodu po porážce 1:2!

    Po zvládnuté základní skupině nezastavil Valencii v prvním kole playoff ani skotský Celtic. Na půdě soupeře španělský tým zvítězil 2:0 a postup si Valencia už v domácím prostředí pohlídala. Páteční los navíc přisoudil týmu z LaLigy hratelného soupeře i pro osmifinále, Valencia změní síly s Krasnodarem.

    V LaLize to již tak slavné není. Valencia se drží po čtyřiadvaceti odehraných duelech ve středu tabulky, ale jen s pětibodovou ztrátou na čtvrtou Sevillu. V posledních třech zápasech v ligové soutěži Valencia vždy remizovala. Nejprve 2:2 s Barcelonou, následně ale s Realem Sociedad a Espanyolem gól nepadl.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    20.10. 2018 Valencia – Leganes 1:1
    01.04. 2018 Leganes – Valencia 0:1
    04.11. 2017 Valencia – Leganes 3:0
    28.02. 2017 Valencia – Leganes 1:0
    21.12. 2016 Valencia – Leganes 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza, Omeruo, Siovas – Nyom, Óscar Rodríguez, R. Pérez, Vesga, V. Kravec – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Lunin – El Zhar, Recio, Juanfran, Carrillo, D. Reyes, Eraso.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Gabriel, Roncaglia, Gayá – Soler, Coquelin, Kondogbia, Čeryšev – Rodrigo, Sobrino.
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, Torres, Guedes, Wass, Gameiro, Parejo.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pětadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže LaLigy může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku ze středového kruhu obstaral Rubén Sobrino. Hosté ale okamžitě o balon přišli a tak do prvního útoku v prvním poločase mohou jít domácí fotbalisté.
     
    2
    Siovas si na levé straně pomohl přihrávkou ke Kravecovi. Následně přišel prudký centr do pokutového území a Coquelin musel hlavičkovat jen na rohový kop.
     
    3
    A byl to pořádně nebezpečný rohový kop. Domácí sice rozehráli na krátko, ale míč se následně odrazil z vápna k Nasjrímu, který dokázal zakončovat přes hlavu. Neto vytáhl parádní zákrok.
     
    4
    Také Valencia se poprvé ocitla s balonem na útočné polovině. Soler prošel kolem Nyoma, ale následně mu míč odskočil až za koncovou lajnu a rozehrávat tak bude jen Iván Cuéllar.
     
    5
    Kondogbia hledal vysokým pasem Sobrina. Hostující útočník se však proti Omeruovi neprosadil a míč poté doskákal jen do náruče domácího brankáře.
     
    6
    Bustinza vhazoval zpoza postranní lajny. Z vápna se míč odrazil přes do kroku Siovasovi, který ale z prvního doteku zakončoval jen mimo tři tyče.
     
    7
    Nyomova přihrávka byla zablokována. Hosté se ale míče velmi rychle zbavili jen dalekým odkopem na útočnou polovinu, kde sebral balon pro domácí Pérez.
     
    8
    Sobrino dokázal pořádně zavařit rozehrávajícímu Omeruovi. Domácí stoper však zvládl situaci ustát a ještě navíc přidal povedenou přihrávku na rozběhnutého Kravece.
     
    9
    Spolupráce Rodrígueze s Nasjrím nebyla nejpřesnější. Ke štěstí Leganés se ale míč odrazil od Čeryševa jen zpět k nohám domácích fotbalistů.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Kravec dorážen na Picciniho, ale italský obránci si v kritickou chvíli pomohl přihrávkou na Neta.
     
    11
    Gayá hledal přihrávkou podél postranní lajny Čeryševa. Ruský záložník ale míč přeběhl a rozehrávat zpoza čáry tak mohou domácí hráči. Ani Leganés nikam nepospíchá.
     
    12
    Neskutečná rána Čeryševa! Soler si na pravé straně poradil s obráncem, poté přihrával pod sebe. Míč pustil za sebe Moreno, Denis Čeryšev tak měl ideální pozici ke střele, ale míč orazítkoval jen břevno.
    12. Čeryševova bomba skončila na břevně
     
    13
    Valencii Čeryševova rána povzbudila. Hosté pokračují v útočné aktivitě na polovině soupeře. Piccini si ale nerozuměl se Solerem a míč zamířil do zámezí.
     
    14
    Leganés se po několika minutách v obraně snaží uklidnit hru kombinací ve střední části trávníku. Vesga však přišel o balon a hosté mohou pokračovat v tlaku.
     
    15
    Kondogbia si několikrát vyměnil míč s Čeryševem, hosté se ale nemohli probojovat přes zhuštěný prostor před pokutovým územím domácího celku.
     
    16
    José Gayá získal pro hosty rohový kop. Od rohového praporku centroval do šestnáctky Carlos Soler, ale před Cuéllarem se nikdo z fotbalistů Valencie ke hlavičce neprosadil.
     
    17
    Unai Bustinza fauloval na pravé straně Gayu a hosté měli k dispozici zkrácený rohový kop. Opět to byl Soler, kdo posílal míč do pokutového území, ale hlavou se prosadil jen obránce Omeruo.
     
    18
    Také Leganés se dostalo ke slovu. Gayá musel poslat na zem unikajícího Nasjrího, který nebyl daleko od pokutového území. Také Neto musí být v pohotovosti.
     
    19
    Před Netem byla pořádná mela. Allan Nyom kroutil balon do šestnáctky, ale Vesgova hlavička zamířila jen metr nad břevno hostující branky.
     
    20
    Ani dvacet minut úvodní branku nepřineslo. Valencia je sice nebezpečnější, ale Cuéllara v pravou chvíli zachránila branková konstrukce a poté už domácí gólman zasahovat nemusel.
     
    21
    Soler neměl na pravé straně šanci dostihnout Gabrielovu dlouhou přihrávku. Míč odskočil od nakropeného trávníku a zamířil daleko za brankovou čáru.
     
    22
    Tvrdý souboj musel s Rodríguezem podstoupit na levé straně Gayá. Stále jen třiadvacetiletý obránce Valencie ale dokázal střet ustát a ještě přesně rozehrát Gabrielovi.
     
    22
    Vasilij Kravec je prvním potrestaným hráčem zápasu. V rychlostním souboji podkopl o něco vysunutějšího Solera a ten skončil na trávníku.
     
    23
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia měla navíc po faulu Kravece k dispozici pořádně nebezpečnou standardní situaci. Solerův nadýchaný centr našel GEOFFREYHO KONDOGBIU, který si tělem odstavil bránícího Omerua a následně s přehledem zamířil hlavou ke vzdálenější tyči.
    23. Geoffrey KONDOGBIA - 0:1
     
    25
    Valencia je najednou na koni. Cristiano Piccini si velmi snadno poradil se Siovasem, následně už ale přesný centr do šestnáctky nepřidal.
     
    26
    Cuéllar si došel po mizernou přihrávku Solera k hranici pokutového území. Po následném dlouhém výhozu se ale k balonu opět dostávají hostující hráči.
     
    27
    Gayá poslal Nyoma téměř až na střídačku. Krajní obránce Valencie dostává žlutou kartu od hlavního rozhodčího. Nyom může pokračovat ve hře bez ošetření.
     
    28
    A mohlo být velmi rychle srovnáno! Kravec nacentroval do vápna, kde se prosadil k hlavičce přes Gabriela Rubén Pérez, ale Neto předvedl parádní zákrok na brankové čáře.
     
    29
    Leganés se nadechuje k útoku. Vesgova přihrávka našla na levé straně Kravece, ukrajinský záložník ale už nedokázal přejít přes velmi aktivního Solera.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Valencia v Leganés o jednu branku. Hosté navíc pokračují v ofenzivní snaze. Solerův pas do šestnáctky nyní ale zachytil jen Cuéllar.
     
    31
    Gabriel zkoušel obloučkem do vápna zaskočit domácí obrana, ale vznikl z toho jen nebezpečný protiútok. Braitwaite nebyl daleko od zakončení, ale ještě před vápnem získal míč Roncaglia.
     
    32
    Ve střední části hřiště si několikrát narazil Pérez s Vesgou. Akce domácího týmu pokračovala přes Nyoma, ale to už byla obrana Valencie na svých místech.
     
    33
    Kondogbia byl přidržen za dres. Hosté mohli rozehrávat do kombinace z klidové pozice. Valencia se dokázala prodral po pravé straně až k vápnu, ale tam míč sebral opět Cuéllar.
     
    35
    S blížícím se koncem prvního poločasu se tempo snižuje. Valencia sice drží míč více pod kontrolou, ale už nyní tak aktivní jako v úvodních minutách duelu.
     
    36
    Gayova přihrávka podél postranní lajny našla Rodriga. Následně dokázal hostující útočník vybojoval pro svůj tým rohový kop. Solerův pas do šestnáctky si pohlídal opět Cuéllar.
     
    37
    Nyom byl bez větších šancí v souboji s Čeryševem. Domácí se ale velmi rychle dostali zpět k balonu. S Rodríguezem se však stačil vrátit do obrany Gayá.
     
    38
    Gayá byl napadán při rozehrávce, ale stačil ještě před Nasjrím poslat míč k Solerovi. Z pravé strany poté procedil míč až do vápna, kde však odkopl včas do bezpečí Omeruo.
     
    39
    Od Neta putoval míč jen na kopačky domácích hráčů. Valencia se musela zatáhnout, ale Kravecův centr postrčil hlavou ke svému brankáři Cristiano Piccini.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Valencia i nadále drží jednobrankové vedení, když se ve třiadvacáté minutě prosadil po standardní situaci Geoffrey Kondogbia.
     
    41
    Hosté se hnali do otevřené obrany. Rodrigo to však však na sebe, kličkou ke středu trávníku si udělal prostor ke střele, ale míč už mu nesedl na kopačku ideálně.
     
    42
    Kondogbia se zapojil do kombinace Valencie. Po narážečce s Coquelinem si přišel pro balon Carlos Soler, ale tentokrát už nepřidal tak přesný centr jako při zatím jediném dnešním gólu.
     
    43
    Před Rodrigem uklidil míč do bezpečí Omeruo. Domácí následně postupovali do útoku, ale ještě ve středovém kruhu se nepříjemně střetli Rodríguez s Coquelinem.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Unai Bustinza. Právě od Bustinzy putoval míč směrem k Rodríguezovi, nyní si dokázal poradit v souboj s Čeryševem, ale prudký pas do vápna vyboxoval Neto.
     
    45
    Závěr první půle patří Leganés. Allan Nyom si smlsl na Gayovi, následně nepříjemným centrem do vápna hledal Braithwaita, ale jako první se ujal hlavičky hostující stoper Gabriel.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Do šaten tak odcházejí o něco spokojeněji fotbalisté Valencie, kteří vedou nad Leganés o jednu branku.

    Vlažný začátek zápasu z obou stran utla až třiadvacátá minuty, kdy na třiceti metrech fauloval za žlutou kartu Vasilij Kravec. Z následné standardní situaci odcentroval Soler přesně na hlavu Geoffreyho Kondogbii, který umístil balon ideálně mimo dosah brankáře soupeře. Leganés se se závěrem poločasu nadechovalo k náporu, ale k nebezpečnější akci se neprobojovalo.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou polovinu dnešního zápasu rozehráli ze středového kruhu domácí fotbalisté. Kravec se vysunul na levé straně, ale o balon v souboji s Piccinim ztratil.
     
    48
    Také Valencia se vydala s balonem na útočnou polovinu. Netova přihrávka na Solera však opustila hrací plochu a rozehrávat tak mohou zpoza postranní čáry domácí.
     
    49
    Rodrigo přetlačil bránícího Omeruoa, ale nigerijský stoper se dokázal do souboje ještě vrátit a poté balon vypíchnout do bezpečí.
     
    50
    Sobrino si nabíhal do pokutového území, ale Solerovu pobídku dokázal sebrat ze vzduchu do rukavic Iván Cuéllar. Leganés vstoupilo do druhé půle ve velkém tempu.
     
    51
    Neto musel vyboxovat centr mířící až do branky. Leganés ještě zůstalo v blízkosti vápna, ale Nyom společně s Rodríguezem neuspěli proti bránícímu Gabrielovi.
     
    52
    Další zákrok Neta. Braithwaite si dělal prostor ve vápně, nakonec k němu směřovala i přihrávka Kravece, ale jako první se dostal k balonu právě hostující brankář.
     
    53
    Hosté mají potíže s napadajícímu hráči Leganés. Kondogbia dokázal po chvíli uklidnit hru přihrávkou na Solera. Valencia se ale u balonu příliš dlouho nezdržela.
     
    54
    Domácí si žádali odpískání rohového kopu po souboji Picciniho s Kravecem. Hlavní rozhodčí ale dal míč Netovi, který bude rozehrávat od své branky.
     
    55
    Leganés sice drží míč pod kontrolou, ale pouze ve středu pole a až do blízkosti Netovy branky se dostává jen sporadicky. Obrana Valencie stále funguje.
     
    56
    Soler sice našel průnikovou přihrávkou Sobrina. Ten se ale dostal s míčem už do velkého úhlu a ani následný centr nedal přesně, když míč skončil jen v rukavicích Cuéllara.
     
    57
    Kondogbia si udělal prostor proti Pérezovi, který se skácel na zem. Zatímco byl Pérez stále na trávníku, tak hra pokračovala, ale Sobrino nedokázal zakončovat přesně.
     
    58
    A další hráč Leganés na trávníku. Nyní to schytal v souboji s Piccinim Kravec. Ani tentokrát se ale nepískalo, naštěstí Leganés po chvíli získalo míč pro sebe a mohl přerušit hru.
     
    60
    I po hodině hry vede Valencia na trávníku Leganés o jednu branku. O tu se postaral již v prvním poločase po Solerově centru Geoffrey Kondogbia.
     
    61
    José Gayá se střetl s Vesgou a skončil s bolestivou grimasou na trávníku. Krajní obránce hostujícího celku musí být ošetřen na hrací ploše.
     
    62
    Vypadá to, že bude José Gayá v pořádku a bude pokračovat ve hře. Domácím fanouškům se dlouhé prostoj vůbec nelíbí.
     
    63
    Zápas pokračuje. Kondogbia si narazil s Čeryševem, právě ruský záložník zatím není v zápase příliš vidět, ale nyní vykouzlil přesnou přihrávku na Sobrina.
     
    64
    Soler se nyní neodvážil k centru, následně prošel do vápna Piccini, který ještě našel na hranici vápna Rodriga. Útočník Valencie se skvěle otočil kolem obránců, ale svou ránu nakonec poslal jen vedle levé tyče.
    64. Rodrigova rána těsně vedle branky
     
    65
    Gayá je opět v péči lékařů. Z nosu se mu opět spustila krev. Hra ale stále pokračuje a Valencia tak hraje v posledních sekundách v deseti.
     
    66
    Kravec rozběhl na levém kraji Braithwaita, která ale na balon nedosáhl. Navíc se mu do cesty postavil Gabriel a míč tak dojel až za koncovou lajnu.
     
    67
    Siovas byl pod tlakem napadajícího Sobrina. Pohlednou kličkou si ale i jako poslední obránce troufl na soupeře. Lépe přihrát na Kravece už ale nedokázal.
     
    67
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Vasilij Kravec, přichází Nabil El Zhar.
     
    68
    Leganés se i nadále snaží o vyrovnání. Vesga našel přihrávkou po trávníku Nasjrího, který byl ale v obležení hned několika soupeřů a k zakončení se nedostal.
     
    69
    Po Nyomově centr do pokutového území vynikl jen bránící Roncaglia. Hosté se ještě udrželi na útočné polovině, ale ani Pérezův pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    69
    Brankář Valencie Neto si vysloužil žlutou kartu za zdržování. Nyní už bude muset hostující gólman rozehrávat svižněji.
     
    70
    Ani s přibývajícím časem se nemůže Leganés prosadit. Nyní navíc sestřelil Óscar Rodríguez unikajícího Picciniho a také vidí žlutou kartu.
     
    71
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Kévin Gameiro.
     
    72
    Po několika soubojích ve střední části trávníku se zmocnil balonu Soler. K dalšímu postupu do útoku mu už ale zabránil Siovas.
     
    73
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Mikel Vesga, přichází Guido Carrillo.
     
    74
    Střídající Carillo se okamžitě zapojil do útoku Leganés. Povedenou kličkou sice překonal Gayu, ale poté ztratil míč a zachraňovat situaci musel faulem za žlutou kartu Bustinza
     
    75
    Čeryšev pokryl náběh Nasjrího, následně mohl rozběhnout Gameira, ale toho zastavil čistým zákrokem Kenneth Omeruo. U balonu je tak znovu domácí tým.
     
    76
    Střídající Guido Carillo výrazně okysličil útočnou kombinaci domácího celku. Nyom se Siovasem dlouho drželi míč na pravé straně, poté se dostal do hry také Carillo, ale pokusem do vápna nenašel Nasjrího.
     
    77
    Centry do vápna Valencie přibývají. Po odvrácení prudkého pasu se hosté dokázali ubránit a dokonce spěchali do útoku. Gayá byl však sražen k zemi.
     
    78
    Leganés uklidňuje hru kombinací ve středu pole. Pérez zkoušel oslovit aktivního Carilla, ale k němu už míč přes Gabriela neprošel.
     
    79
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází José Gayá, přichází Mouctar Diakhaby.
     
    80
    Neto s velkým přehledem sebral do rukavic Carillovi hlavičku. Brankář Valencie následně opět dlouho čekal s rozehrávkou, ale nakonec poslal míč ke Gabrielovi.
     
    81
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Unai Bustinza, přichází Juanfran.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Leganés se stále marně dostává přes zkušený prostor před brankou soupeře.
     
    84
    Diakhaby fauloval u postranní lajny a daroval soupeřům volný přímý kop. Právě příchozí Juanfram mohl pálit, ale do cesty se mu postavil skvěle umístěný Roncaglia.
     
    85
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Dani Parejo.
     
    86
    Gabriel měl spoustu času na přesnou přihrávku na Picciniho. Italský obránce byl okamžitě pod tlakem, ale ještě dokázal oslovit Kondogbiu, který byl faulován za žlutou kartu Pérezem.
     
    87
    Valencia i nadále hlídá jednobrankové vedení. Parejo rozehrál z místa přestupku jen do kombinace, ale hosté se dlouho u balonu nezdrželi a musí opět bránit.
     
    88
    Soler cpal míč do vápna, kde byl osamocený Gameiro. Pas Solera ale přeletěl šestnáctku a skončil za postranní lajnou. Ani rychlost Gameira už nestačila.
     
    89
    Roncaglia byl sražen střídajícím Juanfranem. Hostující obránce si následně poležel na trávníku o nějakou tu sekundu navíc a Leganés už příliš času na vyrovnání nezbývá.
     
    90
    Po Čeryševově přihrávce na hranici vápna mohl rozhodnout dnešní utkání Sobrino. Střelu z první ale umístil jen vysoko nad domácí branku.
     
    90+1
    Leganés právě vstřelili branku! Jedna z posledních šancí zápasu a domácí přece jen vyrovnávají! Juanfran dokázal přes Picciniho odcentrovat do vápna. MARTIN BRAITHWAITE ještě z prvního doteku napálil jen obránce před sebou, ale z dorážky už byl přesný a ani zákrok Neta hosty nezachránil.
    90+1. Martin BRAITHWAITE - 1:1
     
    90+2
    Kévin Gameiro fauloval při snaze získat míč na útočné polovině a ještě vidí od rozhodčího žlutou kartu.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+4
    Leganés najednou cítí šanci i na úplný obrat v zápase. Siovas sice nedokázal přesně přihrát do vápna, ale Neto by stejně byl o něco před Nasjrím.
     
    90+5
    A domácí nebyli daleko od vedoucí branky! Kondogbia zaváhal při rozehrávce, namazal Braithwaiteovi, který ale z blízkosti Neta nepřekonal.
     
    90+5
    Júsuf Nasjrí přitlačil v souboji na Čeryševa a ten se skácel k zemi. Útočník Leganés navíc dostává žlutou kartu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas pětadvacátého kola končí. Valencia si nakonec odváží z Leganés pouze bod za remízu 1:1.

    Vlažný začátek zápasu z obou stran utla až třiadvacátá minuty, kdy na třiceti metrech fauloval za žlutou kartu Vasilij Kravec. Z následné standardní situaci odcentroval Soler přesně na hlavu Geoffreyho Kondogbii, který umístil balon ideálně mimo dosah brankáře soupeře. Leganés se se závěrem poločasu nadechovalo k náporu, ale k nebezpečnější akci se neprobojovalo.

    Po změně stran bylo rozhodně nebezpečnější Leganés. Domácí tlačili soupeře, ale do velkých šancí se nemohli probojovat. Až v samém závěru přišel Juanfranův centr, který na první pokus ještě Martin Braithwaite do sítě nedostal, ale z dorážky už byl úspěšný.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10. (13:55:36)

    Vít Schück

    Branky: 90+1. Braithwaite – 23. Kondogbia (Soler)

    Karty:   22. V. Kravec (LGS), 70. Óscar Rodríguez (LGS), 74. Bustinza (LGS), 86. R. Pérez (LGS), 90+5. Nasjrí (LGS) – 27. Gayá (VAL), 69. Neto (VAL), 90+2. Gameiro (VAL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10.
    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (81. Juanfran), Omeruo, Siovas – Nyom, Óscar Rodríguez, R. Pérez, Vesga (73. Carrillo), V. Kravec (67. El Zhar) – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Lunin – El Zhar, Recio, Juanfran, Carrillo, D. Reyes, Eraso.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Gabriel, Roncaglia, Gayá (79. Diakhaby) – Soler, Coquelin (85. Parejo), Kondogbia, Čeryšev – Rodrigo (71. Gameiro), Sobrino.
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, Torres, Guedes, Wass, Gameiro, Parejo.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín
    thejrc.org