Sampdoria – Cagliari 1:0 (kon.) | Bologna – Juventus 0:1 (kon.) | Chievo – Janov 0:0 (kon.)
Sassuolo – Spal 1:1 (kon.) | Parma – Neapol 0:4 (kon.) | Fiorentina – Inter 3:3 (kon.)
konec
Bologna FC
0:1 (0:0)
Juventus FC
Neděle 24.02.2019, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17. (16:59:06)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas pětadvacátého kola končí. Juventus ani dnes nepoznal hořkost porážky a po zisku dalších třech bodů má na čele tabulky již šestnáctibodové vedení.

    Ani jeden z týmů se nemohl v úvodních minutách prosadit do pokutového území. Ze střední vzdálenosti tak zkoušeli štěstí domácí Edera a Soriano, ale ani jeden z nich branku netrefil. Po půlhodině hry se dostal do šance také Juventus. Bernadeschi prošel kolem svého strážce, ale střelu z úhlu poslal jen těsně nad.

    Po změně stran útočila více Bologna, domácí dokázali držet dlouhé minuty míč na polovině soupeře, ale k ohrožení Perina nedocházelo. Po hodině hry přišel na trávník z lavičky Paulo Dybala a po několika minutách rozhodl dnešní utkání klidným zakončením po chybě Helandera.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Perin předvedl v samém závěru velmi těžký zákrok
     
    90+3
    Bologna mohla v samém závěru vyrovnat! Po několika odraženým balonem pálil z vynikající pozice za vápnem Sansone. Perin ale vytáhl parádní zákrok a míč odrazil alespoň na tyč. Po dohrávce akce dostává žlutou kartu Cancelo.
     
    90+3
    Perin zboural při snaze sebrat balon ze vzduchu Chielliniho. Právě střídajícího stopera Juventusu lehce postrčil pod Perina Santander a je pískán útočný faul.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Dijksova střela ze střední vzdálenosti Perina nemohla zaskočit. Hostující obránci následně rozehrávali k levé straně, kde ale přišel velmi rychle o míč Pjanić.
     
    90
    Juventusu se daří držet míč daleko do vlastní branky. Ronaldo pospíchal do vápna za balonem, ale cestu mu zastoupil Helander a Portugalec skončil po lehkém kontaktu na trávníku.
     
    89
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Giorgio Chiellini.
     
    88
    Na hranici vápna neměl vůbec špatnou pozici ke střele Roberto Soriano. Míč se mu přesně odrazil proti noze, ale záložník Bologni zamířil jen vedle branky Juventusu.
     
    87
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Erick Pulgar, přichází Diego Falcinelli.
     
    86
    Mandžukićovi se sice podařilo prodloužit míč hlavou na Bentancura. Jednadvacetiletý Uruguayec však následně v souboji s Danilem fauloval.
     
    85
    Střet Santandera s Bonucci odnesl o něco více právě stoper Juventusu. Hlavní rozhodčí také píská faul Santandera a rozehrávat tak mohou z místa přestupku hosté.
     
    84
    Po přenesení hry přes celou šířku trávníku měl na pravé straně prostor Bernadeschi. Než se ale ofenzivní fotbalista Juventusu rozhodl pro postup do útoku, tak proti němu vystartoval Dijks.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Bonucci musel vystoupit proti Santanderovi, který ale nakonec nedokázal před vápnem zakončit.
     
    82
    Pjanić ihned po svém příchodu na trávník rozdělil parádní centr na Mandžukiće. Souhra hráčů z Balkánu ale skončila jen chybou kapitána Juventusu.
     
    81
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Andrea Poli, přichází Godfred Donsah.

    Vít Schück

    Branky: 69. Dybala

    Karty:   8. Pulgar (BLG), 76. N. Sansone (BLG) – 18. Bentancur (JUV), 90+3. Cancelo (JUV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17.
    Bologna FC: Skorupski – M'Baye, Danilo, Helander, Dijks – A. Poli (81. Donsah), Pulgar (87. Falcinelli), R. Soriano – Edera (54. Orsolini), Santander, N. Sansone.
    Náhradníci: A. Da Costa – G. González, Lyanco, Paz, Orsolini, Á. Nagy, Krejčí, Donsah, Džemaili, Svanberg, Calabresi, Falcinelli.

    Juventus FC: Perin – De Sciglio, Bonucci, Rugani, Sandro (60. Dybala) – Bernardeschi (89. Chiellini), Bentancur, Matuidi (80. Pjanić) – Cancelo, Mandžukić, Ronaldo.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Chiellini, Cáceres, Pjanić, Dybala, Barzagli, Kean, Spinazzola.

    Rozhodčí: Calvarese – Schenone, Posado
    ocianews.com