Sparta – Chodov 2:3 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Střešovice 3:2 (kon.) | Znojmo – Ostrava 5:10 (kon.)
Bulldogs – Česká Lípa 7:8 (2:3 po s.n.) | Královské Vinohrady – Bohemians 7:8 (kon.) | Pardubice – Otrokovice 2:3 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 1:5 (kon.)
konec
Sokoli Pardubice
2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
PSG Panthers Otrokovice
Neděle 24.02.2019, 17:00 • SH Dašická, Pardubice (kapacita: 585 míst) • Livesport Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Duel nakonec došel k nečekanému závěru, neboť domácí tým měl dlouhou dobu ve třetí třetině jasnou převahu. Otrokovice ale z jedné nenápadné akce a díky individuální chybě nakonec zvládly vstřelit třetí branku a dokonat tak velký obrat. Jak již bylo zmíněno, pojistily si tak sedmou příčku po základní části. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu. (18:58:33)
     
    Výsledek duelu určil poslední hádanky konečné tabulky Tipsport Superligy. Pardubice nakonec kvůli dnešní prohře končí po základní části třináctém místě a v play-down proti Bulldogs Brno začnou duely venku. Otrokovice si díky třem bodům pojistili sedmou příčku a budou čekat, který z celků na 1.-4. místě si je vybere jako čtvrtfinálového soupeře. Výběr soupeřů Tipsport Superligy startuje dnes ve 20:00!
     
    Střely na branku celkem: Pardubice – Otrokovice 21:15
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Pardubice – Otrokovice 8:6
     
    Nejlepší hráči utkání: Daniel Škeřík (Pardubice) – Pavel Jurčík (Otrokovice)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Přemek Pakosta zkusil ránu přes blok na ose, jenže jeho bomba byla vyražena mimo hřiště. Sokol už hraje hodně na riziko.
     
    58:57
    Levínský míří znovu z branky na lavičku, Pardubice se odhodlávají k finálnímu tlaku.
     
    58:05
    Lukáš Pešat jen o milimetry netrefil z brejku prázdnou branku domácích, Sokol se bude muset znovu zkonsolidovat.
     
    57:20
    Domácí riskují power-play!
     
    57:19
    Pardubice si vybírají oddechový čas, na vyrovnání mají už jen necelé tři minuty!
     
    57:02
    A Radovan Michaljovič znovu čaruje! Po rychlém brejku nejprve vychytal jedovatou ránu Zozuláka a následně vyhmátl i dorážku Petra. Sokol znovu už po několikáté zkolaboval v koncovce.
     
    56:37
    Otrokovice už viditelně nechtějí přijít o nabytý náskok, proto už většinu situací řeší i výhozy mimo vlastní polovinu. Sokol má nicméně velký tlak.
     
    55:32
    Václav Oubrecht se pořádně opřel do míčku, nicméně jeho příklep také neslavil nakonec úspěch. Balónek proletěl těsně nad otrokovickou brankou, Panthers budou rozehrávat z rohu.
     
    54:53
    Pavel Jurčík neproměnil tutovku! Na pravém křídle byl úplně sám, přesto míček netrefil. Levínský tak nemusel ani zasahovat.
     
    54:23
    Pavel Jurčík se otáčel na ose hřiště ke střelbě, jenže jeho noha zůstala pod hokejkou bránícího hráče. Sudí tak Otrokovicím nabízejí rozehrání standardní situace z půlící čáry.
     
    53:36
    Tlak Pardubických je momentálně opravdu drtivý, jenže zatím nic z toho. Finální koncovka Sokola je i nadále dost jalová, Otrokovice mají v mnoha momentech i velké štěstí.
     
    Dnešní utkání sleduje 282 diváků.
     
    52:21
    Jan Kourek nyní nebyl daleko od vyrovnání! Ve stoprocentní šanci však poskakující míček z krosu nakonec netrefil. Michaljovič si musel v brance pořádně oddechnout.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Oubrecht (Dlesk), 19. Prix (Petr) – 21. Jurčík (Gál), 28. Kittel (Pešat), 51. Jurčík (Gál)


    Sokoli Pardubice: Levínský (Haleš) – Oubrecht, Škeřík, Slabý, Prix, Bílý, Krigovský, Kaluža, Formánek – Petr, Janeček, Zozulák – Kourek, Teichman, Dlesk – P. Pakosta, Šmíd, Žáček – Petržela.
    PSG Panthers Otrokovice: Michaljovič (Majrich) – Rožnovják, Kostka, Zimmer, Mich. Nagy, Čevela, Kvapil – Sovják, Jurčík, Zapletal – Szweda, Gál, Pešat – Kittel, Volek, Petřík.

    Rozhodčí: Radim Sýkora, Miroslav Tkáč

    Diváci: 282
    thejrc.org