Toronto – Buffalo 5:3 (kon.) | New Jersey – Montreal 2:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (3:2 po s.n.)
Nashville – Edmonton 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – Florida 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 4:0 (kon.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:4 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)
Florida Panthers
Úterý 26.02.2019, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:26 Aaron EKBLAD - 3:4
     
    60:26
    Florida právě vstřelila branku!
    Mike Hoffman předvedl v levém kruhu parádní brzdu a bekhendovou přihrávkou z otočky přenesl hru doprava, kde na bodu kruhu pro vhazování vystřelil AARON EKBLAD a mezi betony Semjona Varlamova procedil puk do sítě! Je rozhodnuto – 3:4! Asistence: Mike Hoffman.
     
    56:19
    Carl Söderberg v pravém kruhu pro vhazování předvedl nádhernou stahovačku, protáhl se před bránu a chtěl zvednout puk pod horní tyč, jenže Roberto Luongo ho vytáhl do ochranné sítě! Obrovská šance Avs. Komerční přestávka.
     
    52:38
    Roberto Luongo se ohlížel ze strany na stranu, Avalanche ale nedokázali skórovat z blízkosti u levé a poté ani pravé tyče! Skóre zůstává 3:3.
    51:57 Mike HOFFMAN - 3:3
     
    51:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Keith Yandle nádhernou přihrávkou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování přenesl doleva, kde z úhlu skóroval MIKE HOFFMAN, jehož tečovaná střela zápěstím zamířila k pravé tyči! Asistence: Keith Yandle a MacKenzie Weegar.
    47:49 Derick BRASSARD - 3:2
     
    47:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ryan Graves na levém křídle nabral rychlost a už to vypadalo, že podél hrazení objede celé útočné pásmo, nakonec se ale rozhodl pro přihrávku zpoza brány, po které DERICK BRASSARD z blízkosti skóroval mezi betony Roberta Luonga! Colorado podruhé v zápase vede. Asistence: Ryan Graves a Tyson Barrie.
     
    43:31
    Vincent Trocheck se na sebe hodně hněvá poté, co na pravém křídle nabral slušnou rychlost a na bodu kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, Semjona Varlamova ale mezi betony nepřekonal! Skóre zůstává vyrovnané.
     
    42:03
    Alexander Kerfoot si najel na vzdálenější levé tyči na krásnou přihrávku z pravého kruhu a mohl skórovat, Roberto Luongo mu ale sebral gól pravým betonem! Další skvělý zákrok!
    39:35 Jevgenij DADONOV - 2:2
     
    39:35
    Florida právě vstřelila branku!
    Semjon Varlamov nedokázal udržet střelu Mikea Hoffmana z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a z dorážky ho za to potrestal JEVGENIJ DADONOV, který využil přesilovou hru Panthers a vyrovnal skóre v Pepsi Center – 2:2! Asistence: Aleksander Barkov a Mike Hoffman.
     
    38:33
    Nikita Zadorov dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Panthers mají šanci vyrovnat skóre zápasu.
    38:26 Troy BROUWER - 2:1
     
    38:26
    Florida právě vstřelila branku!
    TROY BROUWER si najel mezi kruhy na přihrávku Keitha Yandlea z levého křídla a rychlou střelou zápěstím těsně nad ledem zamířil k pravé tyči! Asistence: Keith Yandle a MacKenzie Weegar.
     
    37:11
    Colorado vyhrálo poslední čtyři zápasy, během kterých vstřelilo 20 gólů a inkasovalo jen čtyři.
    34:31 Mikko RANTANEN - 2:0
     
    34:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN si na pravém křídle najel na kolmou přihrávku Tysona Barrieho podél trestných lavic a po skvělém zaseknutí kotouče z vrcholu kruhu pro vhazování zamířil rychlou střelou zápěstím nad levým betonem Roberta Luonga k bližší tyči! Asistence: Tyson Barrie.
     
    31:46
    Gabriel Bourque usedl na trestnou lavici, aby odpykal dvouminutový menší trest za nedovolené bránění.
    29:22 Carl Söderberg se řítil sám na brankáře Roberta Luonga!
     
    29:22
    MacKenzie Weegar hodně nepřesně rozehrál na útočné modré čáře poté, co mu puk sjel z čepele hokejky, a Carl Söderberg se po krátké kolmé přihrávce bleskově řítil na ose ledové plochy do samostatného úniku, který u pravé tyče zakončil bekhendem, puk ale mezi betony Roberta Luonga nezasunul! Další obrovská šance Avs.
     
    24:41
    Henrik Borgström v útočném pásmu Floridy nechtěně fauloval a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
    23:25 Roberto Luongo parádně rozbil přečíslení Avalanche!
     
    23:25
    Alexander Kerfoot si před střídačkami obhodil jednoho z protihráčů o hrazení a na levém křídle unikl do přečíslení dva na jednoho, na jehož konci mohl skórovat Nathan MacKinnon, který si v pravém kruhu přikopl puk rychle po přihrávce z levé strany bruslí a zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Roberto Luongo mu ale ukradl gól spektakulárním semaforem! Paráda!
    22:12 Tyson JOST - 1:0
     
    22:12
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Semjon Varlamov pravým betonem ukradl gól Mikeovi Hoffmanovi a po rychlém protiútoku Avalanche udeřil TYSON JOST, který si v pravém kruhu zpracoval puk po sražené střele Patrika Nemetha od modré čáry a zamířil do odkryté sítě! Asistence: Patrik Nemeth a J. T. Compher.
     
    21:21
    J. T. Compher a Gabriel Landeskog se dostali u levé tyče v rychlém sledu ke střele, Roberto Luongo ale oba dva hráče Colorada vychytal!
     
    12:43
    Alexander Kerfoot krásně vystřelil na vrcholu mezikruží a dvakrát tečovaný puk skončil na lapačce Roberta Luonga, který dokázal puk vytáhnout mimo! Hodně nebezpečná situace.
     
    07:56
    Matt Calvert z blízkosti na Roberta Luonga nevyzrál a vyloučený Jamie McGinn je na ledě!
     
    05:53
    Jamie McGinn fauloval v obranném pásmu Panthers a dostal menší dvouminutový trest za podražení.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 23. Jost (Nemeth, Compher), 35. Rantanen (Barrie), 48. Brassard (Graves, Barrie) – 39. Brouwer (Yandle, Weegar), 40. Dadonov (Barkov, Hoffman), 52. Hoffman (Yandle, Weegar), 61. Ekblad (Hoffman)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Graves, Zadorov – Kerfoot, MacKinnon (A), Andrighetto – Compher, Söderberg, Rantanen – Landeskog (C), Jost, Dries – G. Bourque, Brassard, Calvert. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad (A), Pysyk, Weegar, McCoshen, Brown – Huberdeau (A), Barkov (C), Vatrano – Dadonov, Trocheck, Hawryluk – Hoffman, Sheahan, Hunt – J. McGinn, Borgström, Brouwer. Hlavní trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Kyle Rehman. Čároví: Libor Suchánek, Andrew Smith

    Diváci: 14338
    thejrc.org