Motor ČB – Vsetín 3:4 (kon.) | Havířov – Třebíč 3:0 (kon.) | Kladno – Litoměřice 4:5 (0:3 po s.n.)
Kadaň – Frýdek-M. 3:6 (kon.) | Prostějov – Poruba 2011 2:3 (kon.) | Přerov – Benátky n/J 7:1 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:4 (1:3 po s.n.)
po s.n. (0:3)
Rytíři Kladno
4:5 (0:2, 1:0, 3:2 - 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Úterý 26.02.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Chance liga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Chance Liga má před sebou poslední kolo základní části, my budeme společně sledovat souboj mezi Rytíři Kladno a HC Stadion Litoměřice.
     
    Rytíři Kladno

    Hokejisté Kladna si pochopitelně zajistili účast ve vyřazovacích bojích, avšak v minulém zápase přišli o šanci na umístění na druhém místě. Rytíři totiž vůbec nezvládli duel s Třebíčí, která v roli desátého celku tabulky zvítězila poměrem 5:3. Kladno se tak v tuto chvíli nachází na čtvrté pozici, posun na třetí místo je hodně vzdálený, neboť Českým Budějovicím hraje téměř vše do karet. Středočeský celek se tak zcela jistě umístí na čtvrtém místě, což mu ve čtvrtfinále přinese jeden celek ze trojice Havířov, Prostějov nebo Přerov. Kladenští ale drží třízápasovou sérii bez prohry, naposledy na domácím stadionu podlehli Slavii poměrem 3:4.

    Nejproduktivnější hráči:

    Ladislav Zikmund – 48 bodů (29+19)
    Petr Vampola – 41 bodů (12+36)
    Patrik Machač – 37 bodů (10+27)
     
    HC Stadion Litoměřice

    Na opačné straně stojí Litoměřice, které budou o jistotu play-off bojovat do posledního kola, tedy do dnešního zápasu. Stadion se v tuto chvíli nachází na sedmé pozici, avšak náskok na devátý Frýdek-Místek je pouze dvoubodový. Litoměřičtí by v posledním kole potřebovali pro jistotu postupu vybojovat jakoukoliv výhru, Frýdek Místek by se tak před ně už nedostal. Litoměřice si v posledním kole zastřílely, na jejich led totiž přijela poslední Kadaň, která schytala hned čtrnáct branek, což je naprosto neskutečné. Stadion ale poslední čtyři venkovní zápasy vůbec nezvládl, dokonce nezískal ani jeden bod. Poslední venkovní vítězství přišlo koncem ledna.

    Nejproduktivnější hráči:

    Markus Korkiakoski – 55 bodů (24+31)
    Martin Kadlec – 53 bodů (25+28)
    Jan Kloz –48 bodů (21+27)
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Kehar, J. Říha, P. Hořava, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Š. Bláha, Vildumetz, J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Redlich.

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Klejna, Smetana (A), Dluhoš, Jebavý (A), Havlík – Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – Ščegolkov, D. Merta, Jánský – Průžek, Svoboda, J. Dvořák – Kropáček, Štohanzl, Jirásek.

    Rozhodčí: Přikryl, Vrba – Zídek, Měkýš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Litoměřice, konkrétněji uspěl Korkiakoski, jenž vyhrál buly za sebe. Litoměřice podnikají úvodní akci.
     
    01:01
    Posléze se po pravém křídle prohnal do zakončení velezkušený Jánský, který zřejmě trefil brankáře Brízgalu. Hra je ale přerušena, neboť na zemi zůstal ležet Hořava.
     
    02:05
    Na druhé straně se do zajímavého postavení dostal Jelínek, který ještě hledal Machače, kterému se ale nepovedlo tečovat puk. Prvně jmenovaný přeci jenom zaměstnal Krále.
     
    03:14
    Obrannou povinnost si splnil hostující Klejna, který posléze odpaloval puk k modré čáře, kde se Litoměřice prezentovaly ofsajdem, který uviděl také čárový rozhodčí.
     
    04:05
    Korkiakoski si celkem dlouho pohrával s pukem, o který poté přišel. Následně zpoza branky přihrával Plekanec, který našel pouze hokejku jednoho z protihráčů.
     
    05:07
    Melka tak dlouho kroužil s kotoučem, až si nabruslil k levému kruhu, odkud ještě hledal přihrávkou pod sebe spoluhráče, avšak to bylo špatné řešení. Vzápětí Stadion vyhodil na icing.
     
    05:26
    Zpětná přihrávka v podání Vildumetze směřovala na Zajíce, který si sjel mezi kruhy. Brankář Král proti němu včas vyjel, puk poté sevřel do své lapačky.
     
    05:45
    Další velká šance Kladna! Nenápadná akce se dostala k Jelínkovi, který ještě našel lépe postaveného Zikmunda, který ale trefil pouze pravou konstrukci.
     
    06:45
    Na druhou stranu se pokoušel dostat Korkiakoski, který pouze nahazoval na branku. Brízgala měl nečekané problémy, kotouč ale nakonec skončil pod ním.
     
    06:57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Zničehonic je tu ale branka hostujícího celku! Hosté se toži usadili v pásmu, poté dostal puk na modrou čáru obránce Smetana, který ihned nahazoval na branku, kde se velmi dobrou tečí prezentoval VOJTĚCH KROPÁČEK, který tak překonal přesouvajícího se Brízgalu.
    Asistence: Ondřej Smetana, František Klejna.
    06:57 Vojtěch KROPÁČEK - 0:1
     
    07:24
    Po faulu na Kehara tu máme signalizovanou výhodu pro Kladno, domácím se ale stále nedaří proniknout do opačného pásma.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Kadlec – 2 min., držení).
     
    09:09
    Zikmundovi se podařilo zavézt puk za modrou čáru, kde jeho celek rozjel kombinaci. Kladno se ale dopustilo nepřesnosti, po které soupeř vyhodil až za branku Brízgaly.
     
    09:44
    Rytíři se opět dostali k blízkosti hostující branky. Říha nakonec vylepšil pozici pro Plekance, jehož ránu Král vyrazit vedle sebe. Na ledovou plochu naskočil také Jágr.
     
    10:43
    Jágr se dostal hned ke dvěma střeleckým pokusům, přičemž ta druhá prosvištěla kousek vedle vzdálenější tyče. Litoměřice se dožadovaly faulu, Nash ale na trestnou nepůjde.
     
    11:36
    Smetana bojoval o puk u levého hrazení, přičemž boj o hrací předmět nakonec vyhrál. Kostrbatá kombinace skončila nezdarem, Ščegolkov se daleko nedostal.
     
    12:14
    Ihned po vhazování to střelou švihem zkoušel domácí Redlich, který ale zamířil pouze do hrudi brankáře. Nyní sledujeme přetahovanou u levého hrazení.
     
    13:48
    Plekancovi se na pravém křídle podařilo najít Jágra, který se ale nedokázal proháčkovat do zakončení. Domácí obrana ale zaspala, sám na branku uháněl Voženílek, který na Brízgalu nevyzrál.
     
    14:10
    Před brankou se ještě o dorážku pokoušel Kadlec, který rovněž našel pouze brankáře soupeře. Následuje druhá komerční přestávka, Stadion se nyní herně zvedl.
     
    15:08
    K volnému puku se dostal domácí Plekanec, který to zkoušel z ostrého úhlu. Král se překvapit nenechal, naopak puk vyrazil do ochranné sítě za bránou.
     
    16:05
    Machač měl na levém křídle hodně času, avšak se mu nakonec nepodařilo najít Jelínka. Na opačné straně měl hodně prostoru kolem sebe Dluhoš, který pouze nahazoval na branku.
     
    16:54
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Zablokována rána od modré čáry sice skončila na Brízgalovi, avšak poté se puk odrazil k zcela volnému PATRIKU MARCELOVI, který bez váhání vypálil do šibenice, kam se domácí brankář nestačil přesunout. Litoměřice mají play-off na dosah!
    Asistence: Daniel Voženílek.
    16:54 Patrik MARCEL - 0:2
     
    17:35
    Král si připsal další zákrok, tentokráte z velké blízkosti zakončoval domácí Kaut, který rovněž nevyzrál. Posléze se před brankou strhla menší mela, nic závažného se ale neudálo.
     
    19:01
    Mezi kruhy si sjel Nash, který ale trefil pouze obětavého Voženílka. Další ránu zablokoval druhý z protihráčů. Kladno si v závěru periody vytváří velkou územní převahu.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla hned dvě branky. Kladno sice vstoupilo do utkání hodně aktivně, avšak jeho aktivita paradoxně přinesla inkasovanou branku, která měla i posléze fatální následky. Litoměřice totiž navýšily vedení na rozdíl dvou branek, což bude pro soupeře hodně složité. Hosté tak nakročili k postupu do vyřazovacích bojů, k této jistotě ale mají furt hodně daleko.
     
    Střely na bránu: 14 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro Kladno, které zavezlo puk do vlastní třetiny. Rytíři ale pokračuje v přesilové hře, která začala už v první periodě.
     
    21:05
    Ani tato přesilovka nebude úspěšná, Litoměřice totiž vyhodily kotouč do bezpečí. Následně se k puku dostal Jágr, který našel před brankou Jelínka, jenž ale trefil pouze Krále.
     
    22:10
    Puk zůstal u levého hrazení, načež se utvořila menší skrumáž. Nakonec byl nejúspěšnější domácí kapitán Strnad, jenž okamžitě nahazoval k zadnímu mantinelu.
     
    23:01
    Král si připsal další poklidný zákrok, Jelínkovo zakončení totiž postrálo větší razanci. Hostující brankář tak zasáhl na jistotu, puk ale raději sevřel do své rukavice.
     
    24:06
    Do protiútoku spěchal Ščegolkov, který se rychlostně málem dostal kolem Lakose. Nakonec se to nepovedlo, avšak ruský forvard následně zakončil vedle brány.
     
    25:08
    Pavlas měl na modré čáře velké starosti s napadajícím Strnadem, domácí se ale ke kontru nedostali. Naopak se do pásma dostal Kadlec, který prověřil Brízgalu.
     
    26:01
    Štohanzl v souboji s Keharem přišel o rukavici, logicky tak musel spěchat na střídačku. To nemuselo vadit, neboť se Dluhošovi málem povedlo najít Průžka.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Vildumetz.
     
    27:06
    O rozehrávku se postaral kapitán Strnad, načež se tentýž hráč natlačil do brankoviště, kde se mu ale nepovedlo překonat Krále. Následovalo odpálení puku na druhou stranu.
     
    28:02
    Litoměřicím se podařilo usadit v pásmu soupeře, avšak jeden z domácích zablokoval ránu. Voženílek poté hledal Korkiakoskiho, jenž tečoval kousek vedle branky Kladna.
     
    28:24
    Finský forvard se poté pokoušel proháčkovat do zakončení, což mu vyšlo. Bekhendová rána směřovala do hrudníku Brízgaly, který poté raději přikryl kotouč.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2 min., hákování).
     
    29:10
    Stadion přesilovku pět na hři nevyužil, posléze zpětnou přihrávku zachytil Plekanec, který na jistotu odpálil za branku soupeře. Pokračuje klasická přesilová hra Litoměřic.
     
    30:07
    Kladno podniklo rychlý protiútok, který ale Strnad nevyřešil vůbec dobře. Puk mu totiž ujel od hokejky, akce tak byla u konce. Krátce poté ale přišel icing hostů.
     
    31:20
    Na modré čáře neměl moc času na zakončení Štohanzl, který to i přesto zkusil na branku. Do rány mu ale vložil hokejku Kehar, puk vystoupal do ochranné sítě.
     
    32:03
    Ani tentokráte Plekanec nevyhrál vhazování, k ničemu fatálnímu to nevedlo. Rytíři jsou ale v posledních minutách hodně nepřesní, Stadion hraje tak, jak potřebuje.
     
    33:10
    Nyní to ale zakázané uvolnění skutečně bude, Zajíc totiž nestihl dojet kotouč. Hra se tak přestěhuje zpět před Krále, který před malým momentem vychytal Jágra.
     
    33:19
    Kadlec se v krátkém časovém sledu dostal ke dvěma zakončením. Ani v jednom případě nepřekonal Brízgalu, načež se domácí smečka pustila do dotírajícího Korkiakoskiho.
     
    33:19
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jiří Říha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., sekání).
     
    34:20
    Zelingr dlouho hledal vhodného spoluhráče, načež přišel o kotouč. V souboji dost možná Jágr fauloval, píšťalka sudího ale zůstává tentokráte v klidu. To vše vedlo k pohotovému pokusu Nashe.
     
    34:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Máme tu kontaktní branku domácích! Melka tak dlouho operoval za brankou, až si počkal na pohyb Strnada, kterému se ale zakončení povedlo. To paradoxně pomohlo BRENDONU NASHOVI, který bekhendem plácl do puku, jenž skončil až za brankářem Králem.
    Asistence: Jakub Strnad, Antonín Melka.
    34:58 Brendon NASH - 1:2
     
    35:41
    Posléze si puk navedl na střelecký pokus obránce Kehar, jehož zakončení ale dokázal Štohanzl přizvednout. Do akce se tak opět dostala ochranná síť nad brankou Stadionu.
     
    36:05
    Co scházelo! Jágr uplatnil své kilogramy, díky kterým si potáhl kotouč do bekhendu, avšak následnou ránu dokázal Král fantastickým způsobem zlikvidovat.
     
    37:02
    Na druhé straně měl nečekaně velké starosti brankář Brízgala. Puk mu totiž propadl mezi betony, avšak poté ho dokázala doplnit dvojice protihráčů, jenž zažehnala nebezpečí.
     
    39:23
    Brízgala vyrážel ránu pouze do rohu, kam se jako první dostal obránce Zajíc. Kladno se doslova prokousalo do pásma, odkud to překvapivou ránou zkoušel Plekanec. Vzápětí své štěstí vyzkoušel Nash.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která byla z hlediska atraktivnosti méně záživnější. Sledovali jsme totiž hodně bojovnou podívanou, která nabízela celou řadu nepřesností. O něco aktivnější byly Litoměřice, které hned několikrát pořádně provětraly domácí obranu. Paradoxně ale přišla kontaktní branka Kladna, díky které se domácí dostali zpět od zápasu. Poslední perioda tak zve na hodně zajímavou koncovku.
     
    Střely na bránu: 26 – 19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Litoměřice, konkrétněji pro Korkiakoskiho, jenž opět porazil Plekance. Následná rána Lakose skončila u Krále.
     
    41:05
    Lakos se velice zajímavě probíjel přes smečku protihráčů, avšak k brance se nakonec nedostal. Tentýž hráč vypustil tvrdou střelu, kterou trefil pouze Marcela do nohy.
     
    42:10
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak až nyní přichází vyrovnávací branka! Také Vildumetz celkem dlouho operoval za brankou, nakonec se mu naskytl zcela osamocený JIŘÍ ŘÍHA, jehož dělovka prosvištěla mezi rukou brankáře až do brány. Prosazuje se tak třetí obránce v tomto zápase!
    Asistence: Tomáš Vildumetz.
    42:10 Jiří ŘÍHA - 2:2
     
    43:03
    Před Králem proběhla teč na poslední chvíli, což hostujícího brankáře nikterak nezaskočilo. Dotírat se ještě snažil Jelínek, jenž se ale k přikrytému puku už nedostal.
     
    43:55
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Daniel Kružík – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:15
    Najednou se zrodil protiútok Litoměřic, který byl skutečně hodně nebezpečný. Štohanzl trefil pouze Brízgalu, od kterého se puk odrazil vedle branky.
     
    45:06
    Jenomže Stadionu se stále nedaří roztočit přesilovkový kolotoč. Před malým momentem sice pálil Korkiakoski, avšak jeho rána postrádala větší přesnost.
     
    45:34
    Až nyní se hosté dostali k slušnému náporu, načež zkušený Pavlas nahazoval před branku. Brízgala opět zasahoval, posléze vypálil vedle branky Korkiakoski.
     
    46:10
    Korkiakoski upadl v souboji o puk, avšak tentokráte se vylučovat nebude. Nash si dle sudích počínal v rámci pravidel, pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    47:20
    Na opačnou stranu si to namířil Machač, který ještě pod sebou našel volného Jelínka, jehož okamžitá rána skončila na noze Štohanzla. Kladnu se nepodařilo udržet pásmo.
     
    47:54
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí se vůbec poprvé v utkání dostávají do vedení! Celkem hodně času měl na modré čáře Nash, jehož ránu ještě dokázal Kaut tečovat do betonu Krále, což dokonale nahrálo DANIELU KRUŽÍKOVI, který bez větších problémů zamířil do odkryté svatyně Stadionu.
    Asistence: Tomáš Kaut, Brendon Nash.
    47:54 Daniel KRUŽÍK - 3:2
     
    48:11
    V tuto chvíli to budou mít hosté hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Tu musí za každou cenu vsítit, v tuto chvíli se nacházejí mimo postupové pozice.
     
    49:13
    Jenomže i nadále jsou aktivnější domácí hráči. Před branku si sjel Strnad, který pouze trefil brankáře Krále. Rovněž neuspěl ani Bláha, po jehož zakončení následuje komerční přestávka.
     
    49:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., sekání).
     
    50:12
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita, Litoměřice mají obrovský problém! Plekanec našel ve volném prostoru JAROMÍRA JÁGRA, který si potáhl kotouč a poté nekompromisním způsobem propálil Krále nad lapačku. Hvězdná osmašedesátka se tedy konečně dočkala první branky v této sezóně!
    Asistence: Tomáš Plekanec.
    50:12 Jaromír JÁGR - 4:2
     
    50:55
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Šimon Jelínek – 2 min., sekání).
     
    50:59
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ono to přeci jenom bude ještě drama! Stadion totiž uspěl na vhazování, poté se na modré čáře napřáhl Marcel, jehož dělovku Brízgala vyrážel pouze před sebe, kam si sjel PETER JÁNSKÝ, který rovněž bez větších starostí umístil puk do volné části branky.
    Asistence: Patrik Marcel, Ondřej Smetana.
    50:59 Peter JÁNSKÝ - 4:3
     
    51:45
    Kladno mohlo navýšit vedení! Soupeř nyní propadl v obraně, do přečíslení tak uháněl Plekanec a Melka, přičemž druhý jmenovaný zakončoval do betonu Krále.
     
    52:25
    Na ledovou plochu ihned naskočila nejúdernější formace Litoměřic, která v posledních minutách hraje hodně často. Není se čemu divit, hosté totiž potřebují minimálně srovnat.
     
    53:10
    Ščegolkov to zkoušel podél hrazení, avšak přes tento prostor cestička vpřed nevedla. Ani kladenští se daleko nedostali, vše ztroskotalo na nepovedené přihrávce.
     
    54:05
    Sám před brankáře se dostal Zikmund, který ale nevyzrál na výborně chytajícího Krále. Litoměřice opět propadly v obraně, což ale soupeř opět nepotrestal.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2 min., krosček).
     
    55:15
    Stadionu se přesilová hra zatím moc nedaří, Nash totiž vyhodil na druhou stranu hrací plochy. Kladno dokonce napadá rozehrávku, o což se stará také Jágr.
     
    56:04
    Strnadovi se podařilo nasbírat cenné vteřinky, načež se domácí kapitán rozhodl vystřídat. Vůbec k prvnímu zakončení v přesilové hře, se dostal Korkiakoski, který trefil rameno brankáře.
     
    57:34
    Na jediného obránce se řítila dvojice Plekanec – Jágr. Prvně jmenovaný našel v tandemu Jágra, jehož dělovku zastavila pouze branková konstrukce.
     
    58:02
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš v praxi! Korkiakoski dokázal popíchnout puk na zcela volného JIŘÍHO PRŮŽKA, který střelou švihem propálil brankáře Brízgalu. Litoměřice tak ještě žijí, naopak Kladno promarnilo možnost jít do dvoubrankového vedení.
    Asistence: Martin Kadlec, Markus Korkiakoski.
    58:02 Jiří PRŮŽEK - 4:4
     
    58:09
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    58:23
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Antonín Melka – 2 min., podrážení).
     
    59:20
    Zcela jistě se dočkáme prodloužení, oba celky totiž utkání spíše jen dohrávají. Před malým momentem ještě musel zasahovat Král proti Plekancovi.
     
    59:55
    Infarktový moment pro všechny fanoušky Litoměřic! Kehar totiž dokázal přihrát na zcela volného Machače, který z vynikající pozice nechal vyniknout Krále.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je tomu skutečně tak, uvidíme prodloužení. Bude se hrát klasických pět minut, přičemž oba celky nasadí pouze tři hráče.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    Brízgala si v samotném úvodu připsal zákrok, následně se domácím nepodařilo ideálně rozehrát, avšak přihrávka v podání Korkiakoskiho skončila v ochranné sítě.
     
    61:22
    Plekanec se raději vrátil s pukem do střední třetiny, načež přiťukl Strnadovi. Ten sice narazil na Mertu, avšak poté se Plekancovi podařilo ohrozit Krále.
     
    62:05
    Litoměřice se v prodloužení zatím pouze brání. Machač se tak rychlostně dostal před branku, kde s přízemním zakončením nepochodil.
     
    62:11
    Tady se zřejmě mělo vylučovat. Kehar rukama přitlačil na hrazení Kadlece, který okamžitě spadl na led. Sudí přerušil hru, vylučovat by se ale nemělo.
     
    62:50
    Domácí se sice radovali ze vstřelené branky, avšak sudí nakonec branku neuznává. Důvodem je přihrávka rukou, o kterou se postaral Redlich. Litoměřice přečkaly další kritický moment!
     
    63:12
    Poté si před branku sjížděl Marcel, kterému se ale nepovedlo zakončit. Na druhou stranu se pokoušel dostat Strnad, který ale daleko s pukem nedojel.
     
    64:30
    Strnad si tak dlouho pohrával s pukem, až nakonec vypálil vedle ní. Následně se Stadion dostal do přečíslení, které ale domácí stačili včas uhasit.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nenabídlo rozhodující branku, na řadu tak přijdou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Strnad to zkusil střelou nad Královo rameno, avšak střelu poslal vysoko nad branku.
     
    1. série
    0:1
    Na opačné straně se rozjel Jirásek, který poslal puk přesně mezi nohama Brízgaly.
     
    2. série
    0:1
    Zikmund se rozjel hodně rychle, avšak ve finální fázi mu puk ujel daleko od hokejky.
     
    2. série
    0:2
    Ukázkový bekhendový blafák předvedl Korkiakoski, který Brízgalovi nedal šanci.
     
    3. série
    0:2
    Jágr zamíchal s pukem, avšak rovněž mu ve finální fázi ujel od hokejky. Litoměřice budou moci rozhodnout.
     
    3. série
    0:3
    A to se také děje, neboť si Kadlec roztáhl brankáře, načež zamířil přesně mezi nohy.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Stadion Litoměřice.
    Autorem vítězné branky je FILIP JIRÁSEK.
    65:00 Filip JIRÁSEK - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nabídlo hodně zajímavou podívanou, avšak nakonec vítězí Litoměřice, kteří se díky vítězství 5:4 dostávají do play-off. Stadion se ještě necelých deset minut před koncem zápasu nacházel v kritické situaci, prohrával totiž o dvě branky. Posléze ale přišla kontaktní branka, načež na druhé straně mohl rozhodnout Jágr, jenž ale trefil pouze tyč. To paradoxně hrálo do karet soupeři, který srovnal na 4:4. Litoměřice se málem loučily s letošním ročníkem, neboť v prodloužení inkasovaly branku, tu ale hlavní sudí zcela správně neuznal. Následné samostatné nájezdy byly jednostrannou záležitosti, Litoměřice totiž proměnily první tři nájezdy, zatímco soupeř ani jeden. (20:42:59)
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 35. Nash (J. Strnad, Melka), 43. J. Říha (Vildumetz), 48. Kružík (T. Kaut, Nash), 51. Jágr (Plekanec) – 7. Kropáček (Smetana, Klejna), 17. Marcel (Voženílek), 51. Jánský (Marcel, Smetana), 59. Průžek (M. Kadlec, Korkiakoski), rozh. náj. Jirásek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Strnad (KLA)
    0:1   Filip Jirásek (LTM)
    2. série:
    0:1   Ladislav Zikmund (KLA)
    0:2   Markus Korkiakoski (LTM)
    3. série:
    0:2   Jaromír Jágr (KLA)
    0:3   Martin Kadlec (LTM)


    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Kehar, J. Říha, P. Hořava, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Š. Bláha, Vildumetz, J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Redlich.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Klejna, Smetana (A), Dluhoš, Jebavý (A), Havlík – Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – Ščegolkov, D. Merta, Jánský – Průžek, Svoboda, J. Dvořák – Kropáček, Štohanzl, Jirásek.

    Rozhodčí: Přikryl, Vrba – Zídek, Měkýš

    Diváci: 3926
    thejrc.org