Motor ČB – Vsetín 3:4 (kon.) | Havířov – Třebíč 3:0 (kon.) | Kladno – Litoměřice 4:5 (0:3 po s.n.)
Kadaň – Frýdek-M. 3:6 (kon.) | Prostějov – Poruba 2011 2:3 (kon.) | Přerov – Benátky n/J 7:1 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:4 (1:3 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
VHK ROBE Vsetín
Úterý 26.02.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:17:47)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 34 – 26
    Střely mimo: 13 – 12
    Zblokované střely: 14 – 9
    Vhazování: 34 – 32
    Trestné minuty: 18 – 10
     
    Motor nakonec mě ještě velký závar před brankou, jenže branku z toho nakonec nevstřelil. Jediný gól vstřelil ve třetí periodě Radim Kucharczyk, jenž nakonec využil odrazu puku a dostal puk za brankovou čáru. Vsetín si tedy uhájil druhou pozici. České Budějovice si nakonec uhájily třetí místo, jelikož Kladno padlo po samostatných nájezdech s Litoměřicemi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Petr Kváča je venku z branky!
     
    59:12
    Adam Hořanský se dostal ke střele od modré, a to Vsetínu stačí! Střelu od modré Kváča viděl a bezpečně jí ukryl v lapačce, buly po jeho pravici.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:02
    Petr Kváča si vyjel za pukem, což nebyla zrovna ideální volba. Zkusil totiž vyhodit zrovna tudy, kam jel jeho soupeř. Naštěstí pro něj tuto šanci Jonák nevyužil.
     
    57:24
    Radim Kucharczyk přenechal puk, do kterého se nakonec opřel David Březina. Jeho rána byla sražena jen do plexiskla.
     
    56:59
    Menší závar vznikl před brankou domácího celku. Petr Kváča si celou situaci pohlídal a schoval puk pod svou lapačku. Buly po jeho pravici.
     
    56:23
    Cody Bradley si vybruslil z těžké pozice na vrcholek kruhu, odkud pálil: Jeho rána však trefila jen soupeře do brusle, od níž se puk odrazil do středního pásma.
     
    55:44
    David Gilbert nyní zastavil dlouhý pas, který posílal Víta Jonáka do samostatného úniku. Chtěl také rychle rozehrát, ale to se mu nakonec nepovedlo.
     
    55:05
    Karel Plášil se dostal k pořádnému projektilu poté, co vypálil z první. Jan Šelepněv toho sice moc neviděl, přesto zasáhl lapačkou a puk vyrazil.
     
    54:39
    Domácímu týmu je odpískána přihrávka rukou. To se ani trochu nelíbí domácím fanouškům. Každopádně následuje poslední komerční přestávka.
     
    53:57
    Václav Karabáček dlouho držel puk na holi proti přesile. Nikdo ze spoluhráčů mu však nepřijel na pomoc, takže Budějovic o puk rychle přišly.
     
    53:16
    Následně se dostal k velmi povedené střele Zdeněk Doležal, avšak ta jen prolétla okolo branky hostující gólmana. Domácí hráč následně padá, ale faul se nepíská.
    52:26 Radim KUCHARCZYK - 3:4
     
    52:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši dnes využívají svou druhou přesilovou hru a jdou do vedení! Po střele od modré se kotouč odrazil od mantinelu přímo před branku. Tam se snažil dorážet dvakrát David Březina. Jeho pokusy ještě Kváča lapil, ovšem puk se dostal k volnému RADIMU KUCHARCZYKOVI, jenž měl před sebou prázdnou bránu. Asistence: David Březina a Peter Mikuš.
     
    51:57
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:39
    Jiří Karafiát se již hnal do samostatného úniku. Poslední nadějí domácího celku byl Zdeněk Kutlák, který svého soupeře skvěle vystínoval, navíc mu vzal puk!
     
    50:57
    Čtvrtá lajna se sice dostala do útočného pásma, avšak teď tam nic nevymyslela, takže brzy o kotouč přišla. Následuje útok vsetínských hráčů.
     
    50:23
    Miloslav Čermák srazil přihrávku hostujícího celku a dlouho nikdo nevěděl, kde se puk nachází. Ten z ničeho nic spadl před branku, kde si to obránce hostí pohlídal.
     
    50:00
    Jakub Doktor a Jakub Babka nyní vybojovali kotouč v útočném pásmu. Puk se dostal právě k hráči s číslem čtrnáct na zádech, ovšem jeho pokus Šelepněv lapil.
     
    49:26
    Nyní vidíme na obou stranách hodně nepřesností. Je vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu, po které by musel dotahovat náskok soupeře.
     
    48:41
    Lukáš Endál se dostal se svým spoluhráčem do útoku. Budějovický hráč s číslem devět se dostal ke střele zápěstím, ale trefil právě Gilberta někam do nohy.
     
    48:05
    Velmi dobrou práci odvedl Martin Novák! ten získal puk v útočném pásmu, načež ho posílal před branku. Jeho pas ovšem zastavil hostující obránce.
     
    47:53
    Zdeněk Doležal si chtěl nahodit puk o mantinel a zasprintovat pro něj. Jenže trefil jen střídačku, a tak je přerušeno. Následuje komerční přestávka.
     
    47:20
    Jakub Doktor šikovně hledal zadovkou před brankou Miloslava Čermáka, ale domácí asistent kapitána se k puku nedostal. Zaútočit může Vsetín.
     
    47:01
    Jakub Teper je na ledě!
     
    46:30
    Nyní je domácí Motor zase v útočném pásmu. Martin Novák měl nyní možnost pálit, jenže raději nahrával na Lukáše Endála, takže bylo po šanci.
     
    45:56
    Což neplatilo o chvilku později! Václav Karabáček se dostal k dorážce na hranici brankoviště, jenže jeho pošťouchnutí puku šlo těsně vedle!
     
    45:20
    Českým Budějovicím se ovšem začátek početní výhody dvakrát nepovedl. Valaši vyhodili a Jihočeši se dlouho nemohli dostat do útočného pásma.
     
    45:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jakub Teper – 2 min., napadení).
     
    44:43
    Ondřej Kopta je na ledě!
     
    44:02
    Jenže ne na dlouho. Vsetín se dostal k puku a vyhodil přes všechny čáry. Nyní už jsou Budějovice v útočném pásmu a zahrají si další přesilovku!
     
    43:34
    Karel Plášil se dostal ke střele od modré, jenže znovu trefil jen hráče před ním. Přesto se České Budějovice nadále drží v útočném pásmu.
     
    43:10
    Do rychlé protiakce se ještě dostal Cody Bradley. Jeho rána byla sražena do ochranné sítě. Druhá přesilovková formace střídá a na led jde ta první.
     
    42:48
    Zdeněk Doležal vypálil poté, co mu spoluhráč přiťuknul kotouč. Jeho rána byla ovšem sražena, načež hostující hokejisté vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    42:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Kopta – 2 min., hákování).
     
    42:15
    První útočná formace bojuje o puk v útočném pásmu a boj je to opravdu tuhý. Nakonec se však valachům podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    41:54
    Tam toho sice České Budějovice moc nevymyslely, ale totiž se dá říct i o Vsetínu. Ten totiž poslal kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    41:26
    Jen kousek nyní chyběl Jakubu Babkovi, aby se dostal do úniku. Nakonec však na kotouč nedosáhl, přesto ho velmi rychle vybojoval v útočném pásmu.
     
    41:05
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    40:42
    David Březina si připsal další pokus na Petra Kváču, tento hráč je dnes hodně aktivní. Budějovický gólman jeho pokus viděl a kotouč ukryl.
     
    40:20
    Už se znovu hraje! Stav máme nadále vyrovnaný, takže 3:3. Tento stav spíše vyhovuje celku hostí, který by za této konstelace udržel druhou příčku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 24 – 21
    Střely mimo: 9 – 10
    Zblokované střely: 6 – 7
    Vhazování: 25 – 22
    Trestné minuty: 16 – 6
     
    Jsou za námi již dvě třetiny utkání, po kterých je nadále stav nerozhodný. Budějovice se sice dostaly do vedení poté, co Babka skvěle našel Jakuba Doktora, jenž svou velkou šanci proměnil. Vsetín ovšem dokázal srovnat, když proměnil přesilovou hru. V té vystřelil Rác a David Březina jeho střelu šikovně tečoval. Na konci třetiny jsme ještě viděli na ledě spoustu emocí, a tak se dí očekávat ještě zajímavá třetí perioda.

    Další část začne přibližně v 19:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    České Budějovice nyní motají svého soupeře v útočném pásmu. Nakonec se puk na chvilku ztratil, když z ničeho nic proletěl kotouč těsně vedle tyčky.
     
    39:05
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Kopta – 2 min., sekání).
     
    38:50
    Jiří Karafiát nyní nejspíše dostal sekyru do ruky, ale vylučovat se nebude. Trochu to vypadá, že se rozhodčí nyní snaží trochu kompenzovat zákroky.
     
    38:44
    Lukáš Endál je na ledě!
     
    37:59
    A Jihočeši nyní dělají svým příznivcům rozhodně radost! Znovu vyhodili puk, ke kterému se navíc dostali a pošetřili další cenné vteřinky.
     
    37:24
    Další skvělá práce v podání Českých Budějovic. Ty se ihned po buly dostaly ke kotouči, který poslal přes všechny čáry. Následoval ještě hit od domácího hráče.
     
    37:03
    Dobře to nyní ´zahráli českobudějovičtí hráči! Měli hodně aktivní přístup, díky čemuž se dostali k puku, který nakonec odpálil přes všechny čáry.
     
    36:44
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Kutlák – 2 min., držení hole + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Lukáš Endál.
     
    36:42
    Ondřej Slováček šikovně nahodil kotouč od modré. Ten navíc ještě tečoval Ondřej Kopta a Petr Kváča měl co dělat, aby nakonec zasáhl betonem.
     
    35:55
    Adam Hořanský předvedl šikovnou teč, kterou dostal puk do útočného pásma. Pro puk si sice dojel Petr Kváča, jenže jsou u něj znovu hosté.
     
    35:25
    Martin Jandus nyní úplně nepomohl svému týmu. Je otázkou, co nyní zamýšlel. Kotouč však poslal jen do zakázaného uvolnění daleko od spoluhráčů.
     
    34:32
    I když se tam tedy nezdrželi dlouho. Přišla rychlá přihrávka, jenže domácímu kapitánovi chyběl krok, aby se dostal k dorážce do prázdné branky.
     
    34:06
    Roman Přikryl se ocitl ve skvělé práci! Sice přišel o hokejku, jenže následně předvedl tři skvělé obranné bloky, díky čemuž mohou domácí do útoku.
     
    33:44
    Martin Heřman zachytil vyhození hostujícího gólmana. Jenže po něm se puku dotkl jeho spoluhráč, a tak je jasně odpískána přihrávka rukou.
     
    33:33
    Dnešní utkání sleduje 6421 diváků. Jak bylo dnes očekáváno, Budvar aréna je vyprodaná!
     
    33:20
    Nyní probíhal dlouhý souboj o kotouč u mantinelu, který nakonec získali hostující hráči. K ničemu jim to ovšem nebylo, jelikož o něj přišli už ve středním pásmu.
     
    32:49
    Na druhé straně také velká šance! Také vzniklo přečíslení, jenže nakonec na to zůstal David Gilbert sám. Jeho rána vyrazil Jan Šelepněv jen nad sebe. Puk znovu sklepl, jenže hostující gólman puk udržel.
     
    32:18
    První útočná lajna se drží v útočném pásmu. Zatím se však nemohou dostat do šance. Na druhé straně vzniklo přečíslení,jenže skvěle zasáhl René Vydarený!
     
    31:47
    Vojtěch Šilhavý je na ledě!
     
    30:54
    Martin Heřman se dostal k solidnímu projektilu! Ten nakonec jen trefil masku gólmana, avšak domácí hráči se nadále drží v útočném pásmu.
     
    30:30
    Navíc se to valachům nepovedlo jen jednou. Následné nahození musel Petr Kváča musel puk podržet, jelikož se k němu hodně rychle blížil soupeř.
     
    30:04
    Hokejisté Motoru sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže dlouho se na něm neudrželi. Vsetín díky tomu bez potíží vyhodil přes všechny čáry.
     
    29:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:09
    Zdeněk Doležal nyní neměl moc možností, co udělat s pukem. Proto ho jen nahodil do útočného pásma, kde o něj domácí hokejisté bojují ze všech sil.
     
    28:36
    České Budějovice nyní nevyprodukovaly přesnou přihrávku. Přesto se puk dostal až ke gólmanovi hostí, který ho raději podržel. Následuje buly po jeho levici.
     
    28:26
    Jeden ze vsetínských obránců pálil od modré čáry. Vyslal zajímavou střelu, kterou ale zablokoval Lukáš Endál. Ten ji srazil svou helmou mimo nebezpečí z Šelepněvova pohledu.
    27:23 David BŘEZINA - 3:3
     
    27:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a srovnávají stav dnešního utkání. Rác šikovně vypálil a těsně před brankou tečoval kotouč DAVID BŘEZINA, který ho poslal do protipohybu domácí brankáře. Asistence: Roman Rác a Radim Kucharczyk.
     
    26:55
    Hostující hokejisté se po vhazování dostali do útočného pásma, kde nyní kombinují.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., hákování).
     
    26:33
    Na druhé straně přišla spíše jen propagační střela, se kterou neměl domácí gólman nejmenší problémy. Následuje první komerční přestávka v této třetině.
     
    26:11
    Václav Karabáček v dobré akci! Zkusil to zpoza branky a puk nakonec projel jen těsně vedle tyčky. Možná škoda, že nenahrál Doležalovi.
     
    25:40
    České Budějovice se dostaly ke kotouči za brankou soupeře. Nakonec to zkoušely na bližší tyč, jenže tam si to Jan Šelepněv pohlídal.
     
    25:07
    Dvakrát skvěle zasáhl René Vydarený, jenž nejspíše zachránil svůj tým" Nejprve se postavil do střely z dobré pozice, načež zablokoval i křižnou přihrávku, po které by hráč hostí pálil do prázdné.
     
    24:38
    V posledních minutách jsme viděli hodně rozlítaný hokej, po kterém se dostali do šance hostující. Petr Kváča však kotouč chytil do lapačky.
     
    23:52
    První lajna se snažila aktivně napadat, ale hostující hokejisté to zvládli vykombinovat. Jenže sami se u puku dlouho neudrželi a útočit mohou domácí.
     
    23:10
    Karel Plášil měl jednoduchou pozici na rozehrání puku, ale v té chvíli zlomil hokejku. Valaši se díky tomu dostali do tlaku, ale branku nedali.
     
    22:25
    Velká šance Vsetína! Dominik Rudl dostal křižnou přihrávku, jenže proti jeho střele se skvěle přesunul budějovický brankář!
     
    21:45
    Martin Heřman je rychlým bruslařem, což také ukázal. Dokázal se dostat ke kotouči jako první, jenže jeho střela nebyla přesná, takže gólman hostí nemusel zasahovat.
     
    21:29
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází David Gába, přichází Jan Šelepněv.
    21:29 Jakub DOKTOR - 3:2
     
    21:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jakub Babka vybojoval kotouč, nahrál ho Jandusovi. Ten si znovu počkal na hráče s číslem čtrnáct. Ten našel ještě lépe postaveného JAKUBA DOKTORA, který trefil místo u vzdálenější tyčky! Asistence: Jakub Babka a Martin Jandus.
     
    20:58
    Luboš Rob udržel kotouč u mantinelu, načež ho nahrál na Slováčka. Ten rovnou vypálil, ale jeho střela nebyla přesná. U puku jsou Jihočeši.
     
    20:36
    Na druhé straně si na puk poprvé v této třetině sáhl Petr Kváča. Ten však nemusel řešit nějakou složitou situaci, takže schoval puk pod lapačkou.
     
    20:10
    Tak už nám začala i druhá třetina dnešního utkání. Po krátké chvilce se dostali ke střele domácí hokejisté, jenže jejich střela nebyla vůbec přesná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 11
    Střely mimo: 7 – 6
    Zblokované střely: 2 – 1
    Vhazování: 14 – 9
    Trestné minuty: 0 – 2
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání mezi Českými Budějovicemi a Vsetínem, po které je stav nerozhodný 2:2. Jako první se dostali do vedení Valaši, jenže Jihočeši dokázali celkem rychle otočit stav. Přesto se jde do kabin za vyrovnaného stavu, jelikož Vít Jonák proměnil velkou šanci, kterou mu naservíroval Rob. V Budvar aréně je tedy stále o co hrát, ani vzdáleně ještě není nic rozhodnuto.

    Další třetina začne přibližně v 18:26.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Jakub Doktor si zpracoval kotouč ještě na modré čáře, což se rozhodčím nezdálo. Ti tak k velké nevoli fanoušků odpískali ofsajdové postavení.
     
    19:04
    Na druhé straně se hnala první lajna do přečíslení tři na dva! Nakonec však celá akce neskončila střelu, nýbrž Endál upadl, u toho sundal Gábu a je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    18:37
    Antonín Pechanec se dostávala do útočného pásma, jenže na poslední chvíli si to rozmyslel. Nedlouho na to také Valaši o kotouč přišli.
     
    17:42
    Nakonec však byla střela jednoho z domácích hráčů sražena vysoko. O puk ještě bojoval Jakub Babka na brankovišti, ale právě jemu byl odpískána hra vysokou holí.
     
    17:31
    Zdeněk Kutlák pálil od modré, jenže jeho střela nebyla vůbec přesná. Přesto se Jihočeši nadále drží v útočném pásmu, kde se snaží prokombinovat do šance.
     
    16:46
    David Gilbert se už dostával do šance v útočném pásmu, ale na poslední chvilku po někdo z hostí klepl zespoda do hokejky, čímž šanci znemožnil.
     
    16:29
    Čtvrtá lajna Budějovic je hodně aktivní v útočném pásmu, což se znovu ukázalo! Díky jejímu aktivnímu přístupu totiž vznikla špatná přihrávka, kterou vystihl Martin Jandus. Proti jeho střele zasáhl Gába dobře lapačkou.
     
    16:13
    Roman Rác je na ledě!
     
    15:48
    Nyní sice vyhrál Vsetín vhazování v útočném Budějovic, přesto se mu nepodařilo vyhodit. Domácí hráč u mantinelu ovšem kotouč ztratil.
     
    15:07
    Dvě obrovské šance v podání Budějovic! Nejprve dostal skvělý pas Gilbert, jehož střelu vyrazil Gába jen před sebe. Českobudějovický hráč s číslem šedesát sedm ještě poslal puk na Endála, avšak těsně před ním vložil hokejku do náhry soupeř.
     
    14:25
    Už to vypadalo, že se Vít Jonák dostane do rychlého protiútoku. Na poslední chvíli se před ním zjevil Karel Plášil, jenž mu bez starostí puk vypíchl.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Roman Rác – 2 min., podrážení).
     
    13:30
    Jakub Babka se dostal ke střele ze slibné pozice. Ta však šla přesně doprostřed branky, kde stihl gólman hostí včas zaklapnout betony.
    12:41 Vít JONÁK - 2:2
     
    12:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A už máme zase vyrovnáno! Dnes to tu tedy vypadá na brankové hody. Luboš Rob si převzal kotouč ve středním pásmu. Najel si na spodní čáru kruhu, načež poslal skvělý křižný pas VÍTA JONÁKA, jenž měl před sebou prázdnou branku. Asistence: Luboš Rob a Antonín Pechanec.
     
    12:16
    Jakub Babka se po vhazování dostal ke kotouči. Zkoušel ho poslat na teč před branku, jenže Gába si to tam celé pohlídal a nepustil puk do sítě.
     
    12:10
    David Gába si nyní připsal přesný zákrok, když střelu jednoho z českobudějovických uchoval napoprvé ve své výstroji. Bude se vhazovat právě před vsetínským brankářem. To ale až po kratší komerční přestávce.
     
    11:20
    A po brance jakoby Budějovicím narostla křídla! Jihočeši se ženou do útoku, seč jim síly stačí. Nakonec přišla skvělá rána od modré, ale ta jen prolétla okolo branky.
    10:20 Martin JANDUS - 2:1
     
    10:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice během krátké chvilky otáčejí stav dnešního utkání! Přikryl šikovně poslal do přečíslení své dva spoluhráče. Celé na sebe to nakonec vzal MARTIN JANDUS, po jehož střele zápěstím se Gába ani neohlédl a puk skončil v síti. Asistence: Roman Přikryl a Martin Heřman.
     
    09:48
    Antonín Pechanec našel šikovnou přihrávkou svého spoluhráče Budějovice však nyní šikovně vystřídaly, díky čemuž se jeden z domácích dostal k puku.
     
    09:12
    Pavel Pýcha předvedl šikovnou kličku, u které byl podražen. Divákům se to samozřejmě ani trochu nelíbí, ale vylučovat se des zatím nebude.
     
    09:06
    Následně se Vsetín chtěl dostat do útočného pásma, ovšem to se mu nepovedlo. Nakonec ho totiž zastavil ofsajd. Následuje první komerční přestávka.
     
    08:36
    To nevypadalo vůbec zle v podání Motoru! Přišla totiž přihrávka před branku, kde byla hned dvojice budějovických hráčů, ale nikdo na puk nakonec nedosáhl.
    08:11 David GILBERT - 1:1
     
    08:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jenže Jihočeši ve svém útočném snažení pokračovali! Endálovi se totiž puk odrazil od boční síťky. Stejný hráč si pro něj dojel do rohu kluziště, načež našel volného DAVIDA GILBERTA na středu hřiště. Ten se do puku opřel a parádní ranou srovnává stav utkání! Asistence: Lukáš Endál a Martin Novák.
     
    07:58
    Po tuhém souboji se ke kotouči za vlastní brankou nakonec dostali Jihočeši. Ti se ihned vydali do útoku, ale Lukáš Endál svou velkou šanci neproměnil.
     
    07:22
    Luboš Rob dostal přihrávku do středního pásma, tak se vydal až do toho útočného. Tam hledal Pechance, jenže až k němu puk nedoputoval.
    06:54 David BŘEZINA - 0:1
     
    06:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Valaši z této akce nakonec střílí první branku utkání! Roman Rác našel skvělou zadovkou před brankou DAVIDA BŘEZINU, který se trefil přesně k bližší tyči! Budějovice tedy musejí dotahovat ztrátu. Asistence: Roman Rác.
     
    06:23
    Václav Karabáček nyní prodloužil kotouč do útočného pásma, ale tam se nikdo z jeho spoluhráčů ani nepřiblížil. Vsetín tak může založit nový útok.
     
    05:49
    Lukáš Endál se dostal úplně do stejné pozice, jenže také on minul. Diváci mohou v Budvar aréně vidět svižný hokej, avšak zatím bez branek.
     
    05:20
    Tomáš Pitule zachytil přihrávku domácího celku v útočném pásmu. Nakonec se ke střele se dostal Jiří Karafiát, jenž pálil z mezikruží, branku však minul.
     
    04:56
    Obrovská Kachyni! Ten byl posledním obráncem a nedokázal zachytit puk na obranné modré. Díky tomu se dostal do samostatného úniku Luboš Rob. Ten zkoušel vystřelit nad betony, jenže Kváča předvedl skvělý zákrok a drží nerozhodný stav.
     
    04:22
    Zatím to vypadá, že Jihočeši jsou lepším týmem. Od modré pálil Miloslav Čermák, jenže jeho rána byla sražená prvním hostujícím hráče před ním.
     
    03:54
    Skvěle odehrané střídání v podání čtvrté formace! Nakonec pálil od modré Zdeněk Kutlák. Jeho ránu hostující gólman neudržel, jenže domácí kapitán se již k dorážce nedostal, když byl odstaven.
     
    03:20
    Velmi dobrá práce v podání čtvrtého útoku! Zdeněk Kutlák nejprve vyskočil nejvýše, čímž zachoval puk v útočném pásmu. následně se ke střele dostal Martin Beránek, ale Gába si to u bližší tyčky pohlídal.
     
    02:45
    Na domácí straně se ke kotouči dostal znovu kapitán Kutlák. Ten chtěl jen vyhodit puk. Ten se dotkl hostující hokejky a odletěl mimo hřiště.
     
    02:20
    Václav Karabáček udržel v těžké pozici puk, načež ho posunul na Zdeňka Kutlák. Ten se s tím nepáral a vypálil. Jeho rána nakonec letěla vedle branky.
     
    01:47
    David Vítek si křikl o přihrávku, jenže tu zastavila domácí obrana. Přesto se Budějovice dlouho u puku neudržely a do útoku se mohli vydat Valaši.
     
    01:34
    Nyní jsme viděli několik nepovedených přechodů do útoku. Jako poslednímu se to nepovedlo Vsetínu, který se provinil ofsajdem, navíc úmyslným.
     
    01:00
    Na druhé straně si připsal úspěšný zákrok také Petr Kváča. Na něho vypálil Luboš Rob, ovšem budějovický gólman si s jeho střelou poradil a puk udržel.
     
    00:42
    David Gába se v první minutě rozhodně nenudil! Musel předvést dva zákroky. K dorážce se dostával ještě Lukáš Endál, jenž pálil do prázdné. Na poslední chvíli mu vložil hostující hráč do rány hokejku!
     
    00:12
    A už se hraje! První zápas v rámci posledního kola základní části Chance ligy právě odstartoval! Úvodní buly vyhrál domácí celek, ale dlouho u puku nebyl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V současné době probíhá předávání malých dárečků sponzorům Motoru. Mezi prvními přichází zástupce města České Budějovice nebo Madety.
     
    Tak a už jsou na světě sestavy obou týmů! V sestavě českobudějovických nakonec chybí obra zranění hráč, tedy Žiga Pavlin a Mitch Fillman. Ti se tedy zapojí nejspíše až do vyřazovacích bojů.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Kachyňa, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Rudl – Březina, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Wagner, Micka – Keuzer, Polonyj.
    Sestava Motoru v grafickém provedení

     
    Sestavy obou týmů:

    České Budějovice – tým z jižních Čech by měl mít k dispozici téměř kompletní sestavu, jelikož Mitch Fillman a Žiga Pavlin, kteří nehráli poslední zápasy z důvodu zranění, by se měli do utkání zapojit. Vyloučený je jen start Jiřího Šimánka.

    Vsetín – Stejně tak hostující celek by měl mít k dispozici téměř kompletní kádr. Oba gólmani, kteří byli před časem na marodce jsou již fit. Jedinými absencemi by tak měli být Ondřej Holomek a Mitchell Theoret.
     
    Na jakém místě ještě může Motor skončit?

    Aby Jihočeši skončili na druhém místě, pak musí v úterý bezpodmínečně vyhrát za tři body, jiná cesta k tomu nevede. Jelikož by měl Motor lepší vzájemné zápasy, šel by na druhý flek automaticky. Aby skončili českobudějovičtí hokejisté na třetím místě, musí získat alespoň jeden bod (může to být prohra i výhra v prodloužení), nebo si udržet lepší skóre před Kladnem. S tím je situace zamotaná, jelikož počet bodů a skóre ve vzájemných zápasech je na obou stranách stejné. Jihočechům by k umístění na třetím místě měla stačit i porážka. Je totiž oproti Rytířům ve skóre +8. Motor by mohl skončit na čtvrtém místě jedině za předpokladu, že Kladno bude mít o osm branek lepší skóre v posledním zápase s Litoměřicemi než Motor se Vsetínem. V případě rovnosti v rozdílu vstřelených a inkasovaných branek by Budějovice skončily čtvrté, jelikož celkově vstřelily méně branek než Středočeši.
     
    Všechna utkání v letošní sezóně:

    Ve vzájemných utkáních jsou na tom o něco lépe hráči z jižních Čech. První zápas se hrál na ledě Vsetína, kde Budějovice sice chvilku o jednu branku prohrávaly, ale nakonec daly ve všech třetinách jednu branku a vyhrály 3:2. Následující zápas, který se hrál v Budvar aréně byl na branky méně bohatý, avšak Motor vyhrál 2:1. Zatím poslední vzájemný duel se hrál Na Lapači, kde Jihočeši sice vedli, jenže nakonec padli 2:3.
     
    Poslední vzájemné utkání – 12.1.

    Vsetín – České Budějovice 3:2

    Branky a nahrávky: 14. Vávra (Mikuš, Rác), 49. Rob (Pechanec), 50. Kucharczyk (Frolo) – 24. Doktor (Vydarený, M. Novák), 37. Plášil (Z. Doležal, Heřman).

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Vydarený (C), Fillman, Plášil, M. Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Čermák (A), Doktor, Heřman.

    Rozhodčí: Doležal, Barek – Votrubec, Ševic.

    Diváci: 3820
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Motor se v současné době nachází na třetí pozici Chance ligy. K udržení této pozice mu stačí jakýkoliv bodový zisk ze zápasu se Vsetínem, ale na postup na druhou pozici musí Jihočeši vyhrát za tři body. Celkem hokejisté Motoru získali v pětapadesáti utkáních 106 bodů. Silnou stránkou budějovického týmu je spíše jeho defenzivní síla. Celkem totiž hráči z jižních Čech inkasovali jen 130 branek, což je druhé nejnižší číslo v lize, lépe je na tom jen Jihlava, která inkasovala o čtrnáct branek méně. S útočnou fází je trochu horší, protože České Budějovice vstřelily 181 gólů. Toto číslo je řadí na sedmé místo v této statistice, jenže lépe jsou na tom třeba právě Vsetínští.

    Co se týče týmových statistik, je na tom Motor jako na houpačce. Velmi dobře hrají Jihočeši především oslabení. Celkem jich totiž sehráli 262 a inkasovali v nich jen 33 branek. To je celková úspěšnost 87,40%, která je úplně nejlepší v lize. To hra v početních výhodách na tom tak dobře není. Celkově si jich budějovičtí hokejisté zahráli 267, avšak dali v nich pouze 41 branek. Úspěšnost je tedy něco málo přes 15% a toto číslo je páté nejhorší v lize. Z horní čtyřky je na tom hůře jen Kladno.

    V zápasech po reprezentační pauze se Motoru rozhodně daří. Vyhrál totiž všech šest utkání a do tohoto zápasu může jít také nabuzení touto bilancí. Postupně totiž jihočeši porazili Havířov, Ústí nad Labem, Třebíč, Litoměřice, Frýdek-Místek a Porubu. Celkem v těchto zápasech vstřelili Jihočeši dvacet šest branek, zatímco jich inkasovali dvanáct

    Nejproduktivnější hráči:
    Martin Novák – 46 bodů (16+30)
    David Gilbert – 45 bodů (19+26)
    Lukáš Endál – 43 bodů (22+21)
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetín v současné době okupuje druhou pozici Chance ligy. K udržení této pozice mu stačí jakýkoliv bodový zisk ze zápasu s Českými Budějovicemi. Celkem Valaši získali v pětapadesáti utkáních 109 bodů a na svého soupeře mají náskok jen tří bodů. Doménou vsetínského týmu je rozhodně jeho ofenzivní síla. Celkem totiž hráči z Valašska vstřelili 203 branek, což je druhé nejlepší číslo v lize, lépe je na tom jen Jihlava, jež vstřelila o tři branky více. S obrannou činností je to o něco horší, protože Vsetín inkasoval celkem 147 gólů. Toto číslo ho řadí na sedmé místo v této statistice, jenže lépe jsou na tom třeba právě Jihočeši.

    Co se týče týmových statistik patří Vsetín rozhodně mezi ty lepší celky. Hodně se mu daří v přesilových hrách. Celkem jich totiž sehrál 258, nasázel v nich padesát osm branek a celková úspěšnost 20,16% ho poslala na druhé místo. Lepší početní výhody má, možná trochu překvapivě, jen Třebíč. Ani hra v početní nevýhodě není rozhodně slabinou Valachů. Celkem v nich inkasovali pětatřicet gólů, což je řadí na páté místo. V tomto ohledu jsou na tom nejlépe Jihočeši.

    V zápasech po reprezentační pauze se Vsetínu rozhodně daří. Vyhrál totiž všech šest utkání a do tohoto zápasu může jít nabuzen touto vizitkou. Postupně totiž porazil Porubu, Litoměřice, Benátky nad Jizerou, Jihlavu, Slavii a Přerov. Celkem v těchto zápasech vstřelili Vsetínští dvacet branek, zatímco jich inkasovali devět.

    Nejproduktivnější hráči:
    Luboš Rob – 64 bodů (39+25)
    Antonín Pechanec – 63 bodů (21+42)
    Vít Jonák – 52 bodů (18+34)
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u posledního, šedesátého kola, v rámci základní části Chance ligy. V tomto utkání se utkají České Budějovice a Vsetín. V zápase půjde o hodně. Budějovice se totiž ještě mohou posunout na druhé místo, jenže také ještě mohou skončit čtvrté. To Valaši mohou skončit nejhůře třetí. Šlágr tohoto kola odstartuje v 17:30 v Budvar aréně!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 9. Gilbert (Endál, M. Novák), 11. M. Jandus (R. Přikryl, Heřman), 22. Doktor (Babka, M. Jandus) – 7. Březina (Rác), 13. Jonák (Rob, Pechanec), 28. Březina (Rác, Kucharczyk), 53. Kucharczyk (Březina, Mikuš)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Kachyňa, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (21. Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Rudl – Březina, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Wagner, Micka – Keuzer, Polonyj

    Diváci: 6421
    ocianews.com