Banská Bystrica – Poprad 2:5 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 4:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 8:3 (kon.)
Detva – Nitra 1:3 (kon.) | Miskolc – MAC Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 0:3 (kon.)
konec
HKM Zvolen
8:3 (1:1, 3:2, 4:0)
MsHK Žilina
Úterý 26.02.2019, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru. Peter Hraško vyslal dělovku do modré, SAMUEL PETRÁŠ po střele tečoval bruslí a neúmyslně puk tečoval do brány. Asistovali Peter Hraško a Miloš Kelemen.
     
    58:09
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Jankovič – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:24
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Domácí hráli v šestici, protože měli výhodu při avizovaném trestu. Handlovský zatáhl puk po křídle. Vystřelil na bránu, Mikoláš puk opět pouze vyrazil před sebe a jako první byl při puku MILAN KYTNAR a ten poslal puk do sítě. Asistence Lukáš Handlovský a Mark Fraser.
     
    51:17
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Útočníkovi HKM Garretta Mitchellovi to dnes tedy sype. Opět se ocitl ve správném čase na správném místě. Mišo Chovan nahodil puk na bránu, Mikoláš puk neudržel, vypadl mu a Mitchell ho snadno poslal do sítě. Čtvrtý bod Mitchella v zápase. Asistoval Michal Chovan.
     
    47:16
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Bagin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Kelemen – 2 min., hrubost).
     
    47:01
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Domácí vyhráli buly ve středním pásmu přihrál před trestnou lavici PETRU HRÁŠKOVI, ten okamžitě vystřelil zpoza modré a Mikoláš se zřejmě uklouzl, protože inkasoval velmi levný gól. Asistence: Vojtech Zeleňák a Marko Pöyhönen.
     
    45:35
    Hostující mužstvo MsHK Žilina v obrovské šanci. Filip Surovka přihrával Hvila do prázdné brány a ten mírně zaváhal a puk minul. Jinak by bylo vyrovnané.
     
    39:48
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Dubeň – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (S. Petráš – 2 min., hrubost).
     
    38:00
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Domácí jdou v zápase poprvé do vedení. Zeleňák od modré nahodil puk před bránu a před brankářem puk tečoval GARRETT MITCHELL. Asistence Vojtech Zeleňák.
     
    34:26
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Kytnar – 2 min., podrážení).
     
    33:34
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Téměř okamžitě domácí vyrovnávají. DAVIS VANDANE prošel středním pásmem, vešel do pásma, vystřelil zpoza obránce a překvapil Mikoláše ranou pod břevno. Asistovali Michal Chovan a Garrett Mitchell.
     
    33:31
    Žilina vstřelila branku!
    Obrovská, fatální, dětinská chyba Tomáše Tomka. Domácí gólman vybruslil proti puku, chtěl ho rozehrát spoluhráči ale namazal puk rovnou na hokejku RICHARDOvI JENČÍKOVI. Ten tak trefuje snad nejlehčí gól své kariéry.
     
    32:42
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Domácí kapitán MICHAL CHOVAN dostal přihrávku na levý kruh, drze si ještě potáhl puk před branku, dal si ho na bekhend a zavěsil do pravého horního rohu – 2:2. Asistence Garrett Mitchell.
     
    29:53
    Žilina vstřelila branku!
    V polovině zápasu hosté opět vedou. Lukáš Hvila křížnou přihrávkou našel u pravé tyče volného MARTINA PODEŠVU, ten vystřelí švihem a ne až tak těžká střela si našla cestu do sítě – 1:2. Asistence: Lukáš Hvila a René Piegl.
     
    22:32
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Do. Rehák – 2 min., hákování).
     
    19:44
    Domácí kolektiv HKM Zvolen v obrovské šanci. Milan Kytnar vyhrál buly, Hraško okamžitě vystřelil bez přípravy od modré, Mikoláš puk pouze vyrazil před sebe a Kytnar mohl dorážkou přidat druhý domácí gól. Puk ale zasunul několik centimetrů vedle levé tyčky.
     
    12:37
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Dobré střídání třetí zvolenské lajny, Nejprve šanci zahodil Mitchell. Po něm ale vzal puk za brankou Miloš Kelemen posunul před bránu SAMUELEM PETRÁŠA a ten bleskurychle zakončil mezi betony Mikoláše – 1:1. Asistence: Miloš Kelemen
     
    10:41
    Lukáš Hvila v druhé velké šanci, domácí mu opět nechali příliš prostoru a útočník Žiliny mohl úplně v pohodě dorážet puk rovnou před Tomka.
     
    07:06
    Žilina vstřelila branku!
    Rychlý útok hostů. Podešva uprostřed mezi kruhy posunul puk na LUKÁŠE HVILU. Ten vystřelil bez přípravy z první a trefil ideálně rovnou do sítě. Asistence Martin Podešva a Petr Beránek.
     
    04:50
    Zvolen v šanci, v přečíslení Mišo Chovan pěkně přihrál na nekrytého Vandase, ten z dobré pozice trefuje pouze Mikolášovi betony.

    Adam Mitáš

    Branky a nahrávky: 13. PETRÁŠ, 33. CHOVAN (Mitchell), 34. Vandala, 38. MITCHELL (Zeleňák), 48. Hraško (Zeleňák, Pöyhönen), 52. MITCHELL, 54. Kytnar (Handlovský, Fraser), 59. PETRÁŠ (Hraško, Kelemen) – 8. Hvila, 30. PODEŠVA (Hvila, Piegl), 34. JENČÍKOVI


    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Fraser, Hraško, Zeleňák, Drgoň, Ulrych – Zuzin, Kytnár (A), Handlovský – Vandas, Mich. Chovan (C), Pöyhönen – S. Petráš, Mitchell, Kelemen – Andrisík, M. Halama, Růžička – Chlepčok (tréner A. Podkonický)
    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučik) – Jankovič, Dubeň, Piegl, Bagin, Turian, Dlugoš, M. Hudec, Pjatak – Bárta, J. Ručkay (A), Milý – Hvíla (A), Podešva, Beránek – Jenčík (C), Surovka, Do. Rehák – Hryziak, Ondruš, Hrazdira (tréner S. Škorvánek)

    Rozhodčí: Goga, Soós (Maď.) – Šefčík, Pálkövi (Maď.) (video – Neuzer)
    thejrc.org