Olomouc – K. Vary 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 26.02.2019, 17:20 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bonusový bod nakonec bere Olomouc! Po karlovarské chybě na modré čáře se vehnal do samostatného úniku JAN KNOTEK, který sice byl na několikrát faulován, jenomže napodruhé už dokázal vyraženou ránu dorazit za ležícího Bednáře. Bez asistence.
     
    61:22
    Olomouc si vybírá oddechový čas!
     
    61:22
    Olomoucké hokejisty čeká přesilovka v zajímavý moment, Tomáš Rachůnek (KVA) totiž putuje po faulu na Koloucha odsedět menší trest za podrážení.
     
    56:30
    Irgl se otočil na místě a dokázal střelou zápěstím pořádně překvapit Bednáře, neboť jeho bomba letěla do šibenice. Mladý brankář na poslední chvíli zasahuje ramenem.
     
    55:45
    Káňa a posléze i Knotek dokázali pořádně znovu zatopit před karlovarskou klecí, Bednář předvádí dva nesmírně exkluzivní zákroky. Hanáci jsou ve velkém tlaku.
    54:19 Vilém BURIAN - 1:1
     
    54:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucká plecharéna vybuchuje nadšením! Hanáci se nyní postarali o velmi psychicky důležitou trefu, neboť po více než 175 minutách prolomili svou letošní střeleckou smůlu proti Karlovým Varům. VILÉM BURIAN dokázal na brankovišti pořádně zapracovat a jeho dorážka prošla přes mezírku u ruky. Asistence: Jiří Ondrušek, Petr Strapáč.
     
    51:58
    A znovu Jan Bednář! Tentokrát mohl skórovat Tomeček, ale jeho tarzaní skok ve spolupráci s bekem všemu u levé tyče zabránil. Olomoucké střelecké trápení pokračuje.
     
    51:09
    Bednář znovu čaruje! Šestnáctiletý brankář zvládl tentokrát vyzmizíkovat Káňu, který na něj jel úplně sám. Olomoucký sniper však pálil jen mezi betony, které jeho ránu zachytili.
     
    49:54
    Vyrůbalík si zkušeně ve druhé vlně počkal na správný okamžik střelby, avšak bednář stejně zvládl doklouzat na druhou stranu rány. Tvrdou ránu od modré bezpečně chytil do lapačky.
     
    45:48
    Karlovy Vary nebyly daleko od další branky! Balán se dokázal dostat do ideální brejkové pozice, odkud krásně nahrál Grígerovi, druhou trefu ovšem slovenský forvard nezapsal. Lukáš vytáhl parádní zákrok!
     
    45:10
    Karlovým Varům se nabízí další přesilová hra. Po faulu Tomáše Dujsíka (OLO) půjde totiž pykat olomoucký bek na trestnou lavici, důvodem je trest za nedovolené bránění.
     
    41:32
    Knotek těsně před Bednářem změnil směr kotouče, ten letěl těsně vedle levé tyče!
     
    41:11
    Petr Strapáč při přesunu do útočného pásma tak dlouho čekal se střelou, až jej musel Jakub Černý (KVA) nutně zahákovat. Olomouc čeká další přesilovka.
     
    34:55
    Holec se zjevil úplně sám na pravé straně slotu, avšak jeho zakončení nakonec nebylo v tomto případě úplně akurátní. Olomoucký útočník střílel jen do přesunutého Bednáře.
     
    34:01
    Vlach mohl být málem karlovarským hrdinou! Útočník Energie se dostal do přečíslení dvou proti jednomu, jenomže nedokázal nakonec nečekaný odražený puk dostat do úplně odkryté brány. Kotouč proletěl jen těsně do boční síťky.
     
    31:50
    Dujsík hned nadvakrát dokázal otestovat Bednářovu pozornost, avšak napoprvé pálil po kličce těsně nad horní tyč, podruhé pálil příklepem do betonu. Olomouc nyní měla solidní tlak.
     
    22:30
    Knotek málem protečoval kotouč nad Bednářem, jenomže rána nakonec skončil pouze na horní síťce. Skladaný posléze z úniku pálil jen do připraveného karlovarského brankáře. Energie přežila oslabení s velkou dávkou štěstěny.
     
    21:18
    Káňa ještě protečoval Irglovu přihrávku až na Strapáče, olomoucký útočník se ale mezi tři tyče netrefil. Jeho bombu vyrazil bednář do ochranné sítě.
     
    20:29
    Tomáš Rachůnek (KVA) se pošťuchoval s Ondruškem po tvrdém souboji v obranném pásmu, což neušlo pozornosti sudích. Za krosček obdržel karlovarský hráč menší trest, čímž Olomouci nabízí první přesilovku.
    19:10 Dávid GRÍGER - 0:1
     
    19:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie jde jako první v tomto duelu do vedení! Po rychlém přečíslení, kdy se obránci domácích vraceli později do zadních řad se dostal puk před branku přímo k DÁVIDU GRÍGEROVI, který i silou vůle přetlačil Rutara i kotouč přes ležícího Lukáše. Karlovy Vary najednou cítí obrovskou šanci na zvrat své série proher. Asistence: Petr Šenkeřík, Stanislav Balán.
     
    18:02
    A další obrovská šance! Tomáš Mikúš málem z lehu dokázal dostat poskakující puk za bezmocného Lukáše. Olomoucký brankář s velkým štěstím zmiňovaný pokus dostal na boční síť. Olomouc nyní není vůbec zformovaná.
     
    16:24
    Irgl vymyslel parádní nahrávku na Buriana, když se oba dostali za obrannou dvojici hostí, jenomže příhra domácí hvězdy nebyla milimetrově přesná. Jeho parťák z formace tak jen promáchl. To byla velká šance!
     
    13:02
    Nahodil po nepřesné přihrávce mohl svého počínání litovat, neboť Balán okamžitě z kruhů vybruslil na osu hřiště. Jeho bomba letěla těsně vedle Lukášovy tyčky, domácí přežili klinickou smrt.
     
    11:31
    Karlovarská megašance! Kozák se dostal ke špatně vyhozenému kotouči na modré čáře a jeho dělovka trefila prostor u spojnice. Lukáš se jen za pukem bezmocně ohlédl, Energie si vybrala pořádnou smůlu.
     
    10:24
    Hanáci už byli v plném počtu, když mohli poprvé skórovat. Káňovi se však nepovedlo dopravit poskakující kotouč z brankoviště do poloprázdné branky, zapracovala fantasticky karlovarská obrana. Puk skončil mimo nebezpečnou zónu.
     
    08:12
    Olomouc půjde poprvé do oslabení. Exolomoucký Roman Vlach se velmi chytře zbavil Jana Švrčka (OLO), zlý muž olomoucké kabiny, jak jej nazývá část extraligové scény, nicméně ještě sáhl do jeho trajektorie holí. Sudí jej posílají na 2 minuty za podrážení na trestnou lavici.
     
    07:22
    Energie nebyla od skórování! Rohan se zjevil na levém kruhu a po dobré nahrávce zpoza Lukášovy klece mohl ihned pálit. Jeho bomba skončila jen vinou smůly a teče domácího hráče v ochranné síti.
     
    02:51
    Bednář si připsal další důležitý zákrok! Kolouch se na ose hřiště objevil zcela nečekaně, jeho rána letěla se štěstím přímo k jeho výstroji. Energie přežila velkou tutovku!
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 55. Burian (Ondrušek, Strapáč), 65. J. Knotek – 20. Gríger (Šenkeřík, Balán)


    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, L. Rutar, Ondrušek (A) – Holec, J. Knotek (A), Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – V. Tomeček, Kolouch, J. Káňa – Handl.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Kašpar) – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, Šafář – Balán (A), Gríger, T. Rachůnek – T. Mikúš, R. Vlach, J. Černý – Kohout, Skuhravý (C), Gorčík – Šik, Kverka, Stloukal.

    Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 3517
    thejrc.org