Boston – San Jose 4:1 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.)
Carolina – Los Angeles 6:1 (kon.) | NY Islanders – Calgary 1:3 (kon.) | Washington – Ottawa 7:2 (kon.)
Detroit – Montreal 1:8 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 2:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 2:0 (kon.)
Arizona – Florida 4:3 (3:1 po s.n.) | Vegas – Dallas 4:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Středa 27.02.2019, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Sidney CROSBY - 2:5
     
    59:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ještě tu máme gól do prázdné branky! Seth Jones měl sice k puku blíže než SIDNEY CROSBY, ale nechal se hostujícím kapitánem odstavit a Crosby to pak měl už jednoduché. Asistence: Jack Johnson.
    53:27 Jared MCCANN - 2:4
     
    53:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou gólů a jsou hodně blízko výhře! JARED MCCANN si ve středním pásmu píchnul kotouč kolem Harringtona a tím vytvořil přečíslení 2 na 1. Situaci nakonec vyřešil sám a jeho střela z pravého kruhu propadla pod vyrážečkou brankáře Bobrovského až do sítě. Asistence: Dominik Simon a Justin Schultz.
    27:09 Cam ATKINSON - 2:3
     
    27:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku za 11 sekund! Puk se po sražené střele Panarina dostal na pravý kruh ke CAMOVI ATKINSONOVI. Ten vystřelil k bližší tyčce odkryté branky, kam se už Murray přesouval marně – 2:3. Asistence: Artěmij Panarin a Zach Werenski.
    24:55 Oliver BJORKSTRAND - 1:3
     
    24:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď jsem to asi domácím přivolal! Blue Jackets se prosazují ve výhodě při signalizovaném vyloučení. Ryan Dzingel našel ve středním pásmu OLIVERA BJORKSTRANDA, který vjel z levé strany do útočné třetiny a střelou na lapačku překvapil Murrayho. Asistence: Ryan Dzingel a Scott Harrington.
    21:15 Jevgenij MALKIN - 0:3
     
    21:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď už hosté zvyšují svůj náskok! Hráči Columbusu měli puk na hokejkách, ale nedokázali ho dostat z vlastního obranného pásma. Místo toho se černá pryž dostala k JEVGENIJOVI MALKINOVI, který ji z modré čáry od levého mantinelu nastřelil na branku a jeho střela zapadla pod břevno svatyně překvapeného Bobrovského – 0:3. Asistence: Zach Aston-Reese a Phil Kessel.
    18:22 Jared MCCANN - 0:2
     
    18:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté zvyšují na rozdíl dvou branek! JARED MCCANN se o to postaral nádhernou střelou zápěstím z osy hřiště. Puk schoval za obránce a Bobrovskij se mohl jen dívat, jak kotouč brnknul o levou tyčku z jeho pohledu a zapadl do sítě. Asistence: Matt Cullen a Chad Ruhwedel.
    13:45 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    13:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Skvělou práci odvedl Patric Hörnqvist, který puk vyvezl z vlastního obranného pásma, objel s ním branku a našel Sidneyho Crosbyho. Ten v podstatě z první oslovil JAKEA GUENTZELA a ten z mezikruží zamířil mimo dosah Bobrovského lapačky. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 25. Bjorkstrand (Dzingel, Harrington), 28. Atkinson (Panarin, Werenski) – 14. Guentzel (Crosby, Hörnqvist), 19. McCann (Cullen, Ruhwedel), 22. Malkin (Aston-Reese, Kessel), 54. McCann (Simon, J. Schultz), 60. Crosby (J. Johnson)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Nutivaara, D. Savard, Werenski, McQuaid, Harrington – Atkinson (A), Duchene, Panarin – Bjorkstrand, Dubois, Dzingel – J. Anderson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Riley Nash, Dubinsky, Robinson.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson, Riikola, Trotman – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Rust, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, G. Wilson.

    Rozhodčí: Kozari, Charron – Shewchyk, Devorski

    Diváci: 18776
    ocianews.com