Boston – San Jose 4:1 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.)
Carolina – Los Angeles 6:1 (kon.) | NY Islanders – Calgary 1:3 (kon.) | Washington – Ottawa 7:2 (kon.)
Detroit – Montreal 1:8 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 2:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 2:0 (kon.)
Arizona – Florida 4:3 (3:1 po s.n.) | Vegas – Dallas 4:1 (kon.)
po s.n. (3:1)
Arizona Coyotes
4:3 (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)
Florida Panthers
Středa 27.02.2019, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na utkání mezi Arizonou Coyotes a Floridou Panthers!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Arizona Coyotes

    Kojotům se v těchto dnech daří, ale zároveň prožívají malinko frustrující období. Z posledních osmi zápasů vyhráli hned šestkrát, jenomže ve vyrovnaném boji o play-off si prakticky vůbec nepomohli. Dobrou formu totiž nabraly i týmy Colorada, Minnesoty a Dallasu, které Arizona z desátého místa Západní konference marně nahání. Na osmé Wild před dnešními zápasy ztrácí tři, a na sedmé Stars čtyři body. Před dvěma dny zažila celá organizace Coyotes velký svátek. Před prvním ze sedmi domácích zápasů v řadě proběhlo slavnostní vyvěšování "dresu" Shanea Doana, jenž společně s ojediněle vyprodanou arénou sledoval domácí vítězství 4:1 nad tápajícím Winnipegem. Velkou zásluhu na něm měl brankář Darcy Kuemper, který podává fantastické výkony a s největší pravděpodobností půjde do akce i dnes. Vyloučen není ani start uzdraveného útočníka Christiana Dvoraka, který by měl být stoprocentně připraven na svůj první start v sezóně. Divákům v Glendale se naopak neukáže Jordan Weal, který byl vyměněn za Michaela Chaputa do Montrealu.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 39 bodů (12+27)
    • A. Galchenyuk – 35 bodů (14+21)
    • D. Stepan – 30 bodů (11+19).
     
    Florida Panthers

    Slabě navštěvovanému klubu z města Sunrise ujel vlak jedoucí do play-off hned v prvních dvou měsících pomalu finišující základní části. Postupem času se jeho výsledky výrazně zlepšily, ale i tak je téměř stoprocentně jasné, že se ani v tomto ročníku do vyřazovacích bojů nepodívá. Panteři jsou s bilancí osmadvaceti výher a třiatřiceti porážek na dvanáctém místě Východní konference, z něhož ztrácí na osmou Carolinu osm bodů. Nutně tak potřebují udržet svou formu z posledních týdnů, od poloviny ledna Florida odehrála šestnáct zápasů a jen čtyřikrát prohrála. Naposledy proti již zmíněné Carolině. Na konci sedmizápasové domácí šňůry ale smetla Los Angeles 6:1 a před čtyřiadvaceti hodinami udolalo 4:3 v prodloužení také Colorado. Trenéru Bobu Boughnerovi dnes bude chybět dlouhodobě zranění veterán Derek MacKenzie s dalším útočníkem Coltonem Sceviourem. Mimo hru včera byl i další útočník Malgin a stabilní obránce Michael Matheson.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Barkov – 65 bodů (25+40)
    • J. Huberdeau – 60 bodů (17+43)
    • M. Hoffman – 54 bodů (27+27).
     
    Vzájemné zápasy

    25.03.2018 Florida – Arizona 4:2
    20.12.2017 Arizona – Florida 2:3
    24.03.2017 Florida – Arizona 3:1
    24.01.2017 Arizona – Florida 3:2 pr.
    06.03.2016 Arizona – Florida 5:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Stepan (A), Crouse – Hinostroza, Richardson, Kempe – Garland, Dvorak, Pánik.

    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Ekblad (A), Yandle, Pysyk, Brown, McCoshen, Stillman – Vatrano, Barkov (C), Huberdeau (A) – Dadonov, Trocheck, Hawryluk – Brouwer, Sheahan, Hoffman – Hunt, Borgström, J. McGinn.

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Pancich, Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    První zákrok pro Jamese Reimera, který si pohlídal střelu Olivera Ekmana-Larssona z levého křídla.
     
    01:11
    Dadonov bekhendem nahodil na Kuempera, který puk nezachycoval a jen ho posunul ke spoluhráčům, kteří nechtěně vyhodili na icing.
     
    01:23
    Yandle to zkusil od modré čáry. Kuemperovi kotouč vypadl z lapačky, avšak opět ho nasměroval ke kolegům z obrany.
     
    02:44
    Oliver Ekman-Larsson se vysunul do levého kruhu, kde naznačil střelu z první a vystřelil až o chvíli později z ostrého úhlu. Reimer byl připraven.
     
    04:55
    Po hodně nezáživné pasáži se hra přerušila kvůli ležícímu Hawrylukovi, který se drží za pravé koleno. V souboji s urostlým Ljubuškinem ztratil stabilitu a šel nohama proti mantinelu.
     
    04:55
    Útočník Floridy se za pomoci vlastních sil zvedl, ale pak za potlesku skromně zaplněných ochozů zamířil rovnou do kabiny.
     
    05:11
    Propagační Ljubuškinova střela od modré čáry nemohla Reimera zaskočit. Vhazuje se po levici tohoto kanadského gólmana.
     
    06:29
    Ekblad si sjel do levého kruhu, kam dostal nabito na střelu z jedničky, ovšem z ostřejšího úhlu Kuemperovu branku minul.
     
    07:34
    Velký boj o puk mezi šesti hráči na krátkém mantinelu v útočném pásmu Floridy dopadl lépe pravě pro hosty, ale obrana Coyotes je nenechala zakončit.
     
    08:18
    Christian Dvorak dostal přihrávku za obranu a řítil se sám na Reimera, jehož branku bekhendovou střelou vůbec netrefil.
     
    09:14
    Reimer zastavil prudký nástřel ze středního pásma. Keith Yandle pozvolna rozehrává poza jeho klece.
     
    09:55
    Panteři jsou už přes osm minut bez jediné střely na branku. Domácí na tom nejsou o moc lépe, začátek zápasu je hodně poklidný.
     
    10:38
    Brouwer ztratil stabilitu, ale nikoliv kotouč, protože ho jistil Yandle. Panteři se usadili v útočném pásmu, ale vystřelit znovu nedokázali.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:51
    Galchenyuk stihl před nárazem do mantinelu jenom nahodit do útočného pásma, z něhož byli jeho spoluhráči rychle vytlačení.
     
    12:14
    Trocheck pěkně tečoval střílené nahození od modré čáry, ale branku netrefil. Další Brownův pokus od modré už letěl přesně a Coyotes po zákroku Kuempera vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    12:59
    Riley Sheahan z těžké pozice přihrál do odkrytého předbrankového prostoru, kde se zjevil před malou chvíli ošetřovaný Hawryluk, ale z dosud nejlepší šance Panthers minul.
     
    13:51
    Hjalmarssonovo nahození od modré čáry bylo nepřesné. O chvíli později se také Panteři provinili zakázaným uvolněním.
     
    14:12
    Ljubuškinovu střelu Keller protečoval do dobře postaveného Reimera. Ten pak schoval do lapačky i kotouč vypálený Oesterlem.
     
    14:19
    Po reklamní přestávce se hrálo jen pár vteřin. Kvůli nepřesné rozehrávce Floridy je pískán další icing.
     
    14:29
    Hjalmarsson to zkoušel bekhendem, když se k němu odrazilo od mantinelu nahození Ekmana-Larssona. Před brankou byl Archibald, ale Reimer ho k dorážce nepustil.
     
    15:33
    Ve středním pásmu protečovaná rozehrávka způsobila další zakázané uvolnění hostů ze Sunrise. Tos e opakovalo i hned po vhazování mezi Barkovem a Stepanem.
     
    15:49
    Lawson Crouse vyjel zpoza branky, jenže zprava vystřelil nepřesně. Chychrun vzápětí propadl na útočné modré a pustil do úniku Vatrana, kterého Kuemper vychytal!
     
    16:44
    Oba týmy během krátké chvíle ztratily puk ve středním pásmu. Oba protiútoky však skončily ještě před ohrožením některé z branek.
     
    17:21
    Ljubuškin dropnul puk za sebe na Galchenyuka, který vypálil zápěstím, ale Reimer nijak skvěle umístěnou střelu zastavil.
     
    18:06
    Pysykova střela z pravé strany se od vnější tyče odrazila na hokejky dalších Panterů, kteří se slibně usadili v útočném pásmu.
     
    18:32
    Snahu hokejistů v bílých dresech zastavilo až odpískané postavení mimo hru. Vatrano si během překračování útočné modré nevšiml, že má v pásmu spoluhráče.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Ekman-Larsson zastavil postup elitní formace Panthers, která se zatím nedostala prakticky vůbec do kloudné akce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi hodně klidná první třetina, ve které měly oba týmy nanejvýš dvě solidnější šance. O něco více práce měl Reimer, který pochytal všech devět pokusů. Kuemper zasahoval pětkrát a rovněž je stoprocentní, takže se jde do šaten za bezbrankového stavu.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 9 – 5
    Zablokované střely soupeře: 3 – 2
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vyhraná vhazování: 29 – 71%
    Bodyčky: 13 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Crouse udržel puk pro Stepana, jehož bekhendovou střelu Reimer pokryl, ale přitom si přivodil nějaké zranění, kvůli kterému sudí přerušili hru.
     
    20:32
    James Reimer kvůli zranění v dolní polovině těla dochytal a v brankovišti Floridy ho musí nahradit veterán Roberto Luongo.
     
    21:07
    Zakázané uvolnění Panterů, kteří se budou muset vypořádat s vhazováním po pravici gólmana s třetím největším počtem vítězství v historii NHL.
     
    21:46
    Brad Richardson těžil z nedůrazu obrany, která mu nechala hodně času na bekhendové zakončení, ovšem před Luongem zasáhl blokující Vatrano.
     
    22:15
    Druhá slibná šance pro uzdraveného Dvoraka, kterému Galchenyuk přihrál za obranu, ale bekhendem puk za Luonga nezasunul.
     
    23:07
    Postavení mimo hru Coyotes, které jde na vrub letošního objevu Conora Garlanda.
     
    23:49
    Galchenyuk nechal puk za sebou a nechtěně ukončil slibně vypadající přečíslení čtyři na dva.
     
    24:12
    Stepan z krátkého mantinelu přihrál Ekmanu-Larssonovi, který prudce přihrával do mezikruží, jenomže k žádné teči na Luongovu branku nedošlo.
     
    24:47
    Vatrano zůstal trestuhodně nekrytý na ose hřiště, kam i dostal přihrávku na ránu z první. Kuemper ji vyrazil a připsal si první zákrok po nějakých jedenácti minutách.
     
    25:11
    Hra se malinko otevřela. Skóre ale zůstává nulové, neboť Luongo vyrazil tvrdou střelu z jedničky od Pánika.
     
    25:37
    Hosté jeli tři na dva. Zleva akci zakončoval Dadonov, ovšem skulinku v postoji domácího strážce branky nenašel.
     
    26:28
    Yandle od modré minul. Puk se od zadního mantinelu odrazil k Ekbladovu, jehož dalekonosnou dorážku zastavil Ljubuškin.
     
    26:49
    Panteři se sami zahnali do středního pásma. Zpět do útoku vjel Borgström, ale Garland ho vystřelit nenechal.
     
    27:33
    Asi nejlepší pasáž od Floridy. Kuemper tentokrát musel jistit střelu dnešního debutanta Rileyho Stillmana.
     
    27:59
    Luongo chyboval v rozehrávce. Domácí co nejrychleji posílali puk k brankovišti, ale zkušený brankář se stihl včas vrátit a vychytal Crouse.
     
    28:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se v devětadvacáté minutě dostávají do vedení! Barkov pokazil rozehrávku z hloubi obranného pásma. Crouse ihned střílel z pravého kruhu a trefil vyjetého Luonga, který si pak lapačkou srazil do branky přihrávku ze zadního mantinelu od DEREKA STEPANA. Asistence: Lawson Crouse, Josh Archibald.
    28:15 Derek STEPAN - 1:0
     
    28:57
    Hinostroza parádně přenesl hru doprava na Richardsona, který si na Luonga nepřišel. Dorážku pak v brankovišti zastavil Ekblad.
     
    29:42
    Kojotům po prvním gólu narostla křídla. Keller střílenou přihrávku z levé strany zasáhl hokejku Garlanda, jehož teč se mezi tři tyče nevešla.
     
    29:54
    Jordan Oesterle zablokoval střelecký pokus Joshe Browna až do ochranné sítě. V polovině základní hrací doby přichází na řadu reklamní pauza.
     
    30:37
    Teprve osmý zákrok pro Kuempera, který pravým ramenem vytěsnil Trocheckovu vysokou střelu z levého mantinelu.
     
    31:22
    Panthers nepřestali hrát a bojovat o kotouč během signalizovaného ofsajdu. Ten musel být odpískán a sudí vykázali hru do útočného pásma Arizony.
     
    31:30
    Luongo se přesouval a mezitím musel vyrážečkou vyřešit Ekman-Larssonovu střelu od modré čáry, která mu šla do protipohybu.
     
    31:46
    A další střela švédského kapitána Ekmana-Larssona z osy hřiště. Vatrano ji tentokrát srazil mimo prostor tří tyčí.
     
    32:26
    Kdyby existovala statistka držení kotouče, tak by jednoznačně dominovali domácí hokejisté. Chychrun po přihrávce Galchenyuka střílel z první od modré čáry, ale Luongo byl připraven.
     
    32:40
    Garlandova střela ihned po vhazování byla zablokovaná. Stejně tak Cousinsova z osy hřiště, která po zásahu Yandlea skončila v ochranné síti.
     
    33:28
    Mike Hoffman to vzal na sebe. Rychle projel středním pásmem, jenže zakončení poslal jen do clonícího Goligoského.
     
    33:46
    Trocheck po odehrání kotouče trefil hokejkou do nosu Hinostrozu. Rozhodčí kvůli jeho indispozici přerušili hru, ale vylučovat nehodlají.
     
    34:03
    Pysyk dlouhou přihrávkou objevil čepel Henrika Borgströma, který střílel z levého křídla, ale branka pro něj byla malá.
     
    34:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme hostující vyrovnání na 1:1! Barkov při napadání obral o puk Archibalda. Huberdeau ho z otočky poslal na MIKEA HOFMMANA a jeho tvrdá střela bez přípravy zapadla až za Kuemperova záda. Asistence: Jonathan Huberdeau, Aaron Ekblad.
    34:44 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    35:45
    Stillmanova střela byla zablokovaná a kotouč vzápětí vyletěl mimo hrací plochu. Následuje reklamní přestávka.
     
    36:36
    Yandleova střela od modré čáry taktéž neprošla. Domácí u puku nevydrželi, nicméně Panteři ho poslali na zakázané uvolnění.
     
    37:13
    Ekman-Larsson nestíhal Trochecka a jenom přihlížel jeho bekhendové střele na zadní tyč, která zaplula do Kuemperovy lapačky.
     
    38:33
    Yandleova několikátá střela z levého konce modré čáry postrádala přesnost. Hra byla vzápětí přerušena kvůli přihrávce rukou.
     
    38:54
    První vyloučení celého zápasu! Jayce Hawryluk si rukama zbytečně přidržel Ekmana-Larssona, který se chtěl vrátit do obrany. Coyotes si v závěru druhé části zahrají přesilovou hru.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Chychrun roztáhl hru doprava na Galchenyuka, který přihrál na druhou stranu Kellerovi a ten zasáhl tyč!
     
    39:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Další střela už je gólová a Coyotes slaví využitou přesilovku! Galchenyuk shodil puk na modrou Chychrunovi, který ho pro změnu posunul vedle stojícímu Kellerovi. Jeho střílený pas položenou hokejkou zvedl do vzduchu OLIVER EKMAN-LARSSON a Luongo už nestihl zareagovat. Asistence: Clayton Keller, Jakob Chychrun.
    39:15 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhé dějství už nabídlo mnohem zajímavější hokej. Arizona měla mnohem více ze hry a v čase 28:15 poprvé pohnula se skóre, když Stepanovo nahození z krátkého mantinelu srazil do branky vynuceně střídající brankář Luongo. Hoffman pak zničehonic vyrovnal, ovšem premiérové vyloučení Hawryluka pak ještě stihl potrestat Oliver Ekman-Larsson.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 21 – 12 (9:5, 12:7)
    Zablokované střely soupeře: 15 – 9
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 21 – 23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Stepan projel po ose hřiště do útočného pásma a dostal se k dorážce své vlastní střely, jenže kotouč mu před zasunutím do prázdné branky a utekl od hokejky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:33
    Ljubuškin jenom nahodil a odevzdal puk Brownovi. Ten trochu zaváhal v rozehrávce a puk nakonec vyletěl mimo ledovou plochu.
     
    42:24
    Pysykova střela od modré čáry k brankovišti Arizony neprošla. Hra se znovu přerušila kvůli přihrávce rukou.
     
    43:36
    Stepanova formace se na dobrých dvacet vteřin usadila v útočném pásmu. Neměla ale klid na útočnou souhru a vše zmařil ofsajd.
     
    43:57
    Trocheck dostal zadovku od Dadonova a okamžitě vypálil zpoza pravého kruhu. Na překonání Darcyho Kuempera to však nestačilo.
     
    44:42
    Tempo hry je ve třetí třetině zase dosti slabé. Kromě jedné šance Stepana se prakticky nic neudálo.
     
    45:03
    Tak tohle se domácím vůbec nepovedlo. Brejk tří na nikoho zůstal nezakončen kvůli nepřesné přihrávce Crouse na Archibalda.
     
    45:41
    Darcy Kuemper raději pokryl nikým nehlídaný kotouč a přerušil hru za cenu vhazování po své levé ruce.
     
    45:46
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers podruhé mažou svou ztrátu a radují se z vyrovnání na 2:2! Brouwer krátce po vhazování centroval z pravého mantinelu k brankovišti, u kterého kotouč lehce tečoval JAMIE MCGINN a kus gumy se po dvou dalších odrazech od Kuemperovy výstroje dostal až za brankovou čáru. Asistence: Troy Brouwer, Riley Shehahan.
    45:46 Jamie MCGINN - 2:2
     
    46:08
    Coyotes si mohou svůj náskok vzít okamžitě zpátky. Za držení Maria Kempeho je vyloučen dnešní debutant RIley Stillman.
     
    46:18
    Neskutečně tvrdá střela příklepem od Galchenyuka, kterému k vrcholku pravého kruhu přihrál Cychrun. Luongo zakročil a pak sledoval další dělovku téhož hráče, která byla nepřesná.
     
    47:15
    Trocheck ve vlastním oslabení zaútočil, jenomže z pravého kruhu poslal střelu zápěstím nad horní tyč domácí klece.
     
    47:45
    Znovu Alex Galchenyuk, který si popojel do levého kruhu, odkud měl lepší výhled na branku. Tu však znovu netrefil.
     
    48:08
    Hosté v plném počtu.
     
    48:15
    Florida právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, hosté otáčí na 3:2! Conor Garland přišel o puk v útočném pásmu a už se nestihl vrátit s bleskovým protiútokem. ALEKSANDER BARKOV si vyměnil puk s Brouwerem a z předbrankového prostoru ho poslal mimo dosah Darcyho Kuempera. Asistence: Troy Brouwer.
    48:15 Aleksander BARKOV - 2:3
     
    48:33
    Znovu jdou hosté do čtyř ihned po vstřelení gólu. Za podražení Hinostrozy putuje na trestnou lavici Joshua Brown.
     
    49:04
    Galchenyuk nedosáhl na puk a musel se pro něj vrátit ke středovému kruhu. Coyotes vyklízí útočnou třetinu.
     
    49:26
    Dobrých patnáct vteřin byli Panteři s pukem v útočném pásmu. Dobrou práci tam odvedl zejména Riley Sheahan.
     
    49:48
    A znovu se Kojoti musí vracet až za vlastní branku. Dva inkasované góly s nimi viditelně otřásly.
     
    49:59
    Přes půlminutu budou domácí hrát přesilovku pěti proti třem! Ekblad si neodpustil krosček na Oesterleho, který se ho snažil objet.
     
    50:17
    Ekman-Larsson vypálil z osy hřiště, ale Luongo vyrazil kotouč na zadní mantinel. Akce Arizony ještě pokračuje.
     
    50:33
    Keller trefuje jen zadní hrazení a to už jsou Panteři alespoň ve čtyřech. Stále ale bez kotouče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:53
    Luongo neudržel Kellerovu střelu z levého kruhu. Ekman-Larsson se bohužel pro domácí tým nedostal k dorážce do odkryté branky.
     
    51:17
    Svižná střela švihem Galchenyuka byla sražená mimo tři tyče a Trocheck vyvezl kotouč do klidnějších vod, kde kombinuje s Huberdeauem.
     
    51:59
    Hosté v plném počtu.
     
    52:22
    Hinostroza přihrál z pravého mantinelu Kempemu, proti jehož střele švihem vytasil Luongo svou mrštnou lapačku. Pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    52:58
    Kuemper neměl pod kontrolou Ekbladovu střelu z první. Kotouč vyrazil vedle sebe, kde však stál jeden ze spoluhráčů.
     
    53:03
    Roberto Luongo zastavil střelu Crouse z levého kruhu a přerušil hru, aby jeho kolegové mohli v poklidu vystřídat.
     
    53:14
    Další velká nepříjemnost pro Arizonu. Kvůli hákování Brada Richardsona jde poprvé v utkání do oslabení.
     
    53:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Další nečekaný zvrat! Coyotes skórují v oslabení a srovnávají krok. DEREK STEPAN vyrazil v oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Místo přihrávky na Richarda Pánika šel do stahovačky, nechal si odklouzat Yandlea a z mezikruží nekompromisně zavěsil svůj třetí letošní gól v početní nevýhodě. Bez asistence.
    53:31 Derek STEPAN - 3:3
     
    54:33
    Znovu zní halou potlesk určený zejména Stepanovi, který se postaral o vyhození kotouče z obranného pásma.
     
    54:56
    Goligoski si udělal čas na vyhození a poslal puk přes všechny čáry. Nepovedená přesilová hra Floridy pomalu končí.
     
    55:14
    Domácí v plném počtu.
     
    55:27
    Teď to jsou Panteři, kteří se na ledě trochu hledají. Po zbytečném zakázaném uvolnění z nepřesné rozehrávky nemohou střídat.
     
    56:36
    Coyotes trpělivě rozjeli útočnou akci v ponechané výhodě. Další ránu z první vyprodukoval Alex Galchenyuk, ovšem Luongo svůj tým podržel.
     
    56:37
    Jamie McGinn v dlouho trvajícím souboji na krátkém mantinelu podrazil Ekmana-Larssona a nabídl Kojotům už pátou přesilovou hru.
     
    57:24
    Coyotes se po rychlém vyhození usadili v útočném pásmu. Opět hledali hlavně Galchenyuka, který přidal do sbírky další dvě střely, jenomže Luongo je obě vychytal.
     
    57:47
    Velká smůla pro Arizonu a hlavně Jordana Oesterleho, který třikrát vypálil zpoza levého kruhu a hned ve dvou případech napálil brankovou konstrukci!
     
    58:14
    Přidal se i Goligoski. Pokus od modré čáry přesný nebyl, ale drtivý tlak domácího týmu tím ještě zdaleka nekončí.
     
    58:37
    Hosté v plném počtu.
     
    58:42
    Tak to je skutečně nevídané! Potřetí během kratičké chvíle zachránila Pantery od inkasované branky tyč, kterou nyní trefil Goligoski!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:06
    Obrovská divočina pokračuje. Na jedné straně se Ekblad nedostal k nadějné přihrávce zpoza branky. Na druhé Luongo vychytal volného Joshe Archibalda.
     
    59:58
    A ještě jedná šance pro Coyotes v úplném závěru základní hrací doby. Ani Keller puk za veterána v brance Floridy neprotlačil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Pětiminutové prodloužení otevřela akce Arizony a střela Kellera, která se mezi tři tyče nevešla.
     
    60:33
    Lungo lapačkou zastavil střelu Ekmana-Larssona a rychle rozehrál protiútok. Kuemper pro změnu vychytal Trochecka.
     
    60:56
    Hinostroza to vzal na sebe a Luongo měl co dělat, aby udržel vypálený kotouč mezi tělem a rukou.
     
    61:06
    Jakob Chychrun se jako obránce pěkně vydal až k brankoviště. Mezírku v postoji Luonga ale nenašel.
     
    61:36
    Stepan zachytil přihrávku směřující před Kuempera a uklidnil hru, aby mohl se svými dvěma spoluhráči vystřídat.
     
    62:03
    Ekblad až moc dlouho držel kotouč. Jeden z obránců se od něj nehnul a nenechal ho zakončit z osy hřiště.
     
    62:19
    Vatranův pokus z pravého kruhu Kuemper vyrazil. Hinostroza táhl přečíslení, jenže puk mu před přihrávkou utekl.
     
    62:38
    Dadonov hledal před brankou Vatrana, ale nenašel. Kojoti u své branky uklidňují hru a oba týmy posílají na led čerstvé tria.
     
    63:06
    Pánik nezkrotil puk po nepřesné střele Richarsona a Panteři šli do protiútoku. Trocheck svou vlastní vyraženou střelu dvakrát dorážel. Poprvé trefil blok Ekmana-Larssona a když už se zdálo, že je rozhodnuto, tak zvedl puk do Kuemperovy lapačky!
     
    64:02
    Čárový rozhodčí překazil domácí rozehrávku a málem způsobil pohromu Arizony. Vše zachraňoval až Kuemperův skvělý zákrok proti bekhendové střele Huberdeaua.
     
    64:28
    Yandle, Barkov a Huberdeau uzamkli soupeře před Kuemperem. Puk ale ztratili a následoval únik Galchenyuka, který v nájezdu neuspěl, protože Luongo zvládl levým betonem ucpat mezírku u krajní tyče.
     
    64:50
    Tak tohle je naprosto šílená koncovka zápasu! Galchenyuk při další akci přihrál na osu Stepanovi, jehož dobrý pokus Luongo zastavil famózním semaforem!
     
    64:59
    Vincent Trocheck měl asi tři vteřiny na vyřešení přečíslení dvou na jednoho. Zřejmě ale neměl ideální pojem o čase a nijak nechvátal se zakončením z levého křídla, které přišlo až po siréně a navíc skončilo na Kuemperovi.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Nájezdovou loterii načal Nick Cousins, jenž zvolil rychlou forhendovou střelu mimo dosah Luongovy vyrážečky.
     
    1. série
    1:1
    Huberdeau jel hodně pomalu. Přesunul se zleva doprava a nenápadnou střelou švihem na zadní tyč vyrovnal!
     
    2. série
    2:1
    Alex Galchenyuk protrhl dnešní velkou střeleckou smůlu až v samostatných nájezdech! Švihem z mezikruží trefil ze svého pohledu levý horní roh.
     
    2. série
    2:1
    Čtvrtý nájezd nekončí gólem! Překvapivě se nerosadil velký specialista na tuto činnost Aleksander Barkov, který trefil Kuemperovu vyrážečku.
     
    3. série
    3:1
    Vinnie Hinostroza uzavřel famózní koncovku zápasu nechytatelným bekhendovým blafákem!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je ALEX GALCHENYUK.
     
    Konec zápasu.
     
    Obrovské drama je u konce! Zápas mezi Arizonou a Floridou by se dal snadno rozdělit na dvě části. Do té první spadají úvodní dvě třetiny, ve kterých to byl z obou stran hodně vlažný hokej. Coyotes měli hru pod kontrolou a do třetí třetiny šli se zaslouženým náskokem 2:1. Pak se ale začaly dít věci, McGinn z nenápadné akce vyrovnal a o chvíli později otočil skóre Aleksander Barkov. Panthers měli momentum na své straně, avšak ve vlastní přesilovce o něj zase rychle přišli kvůli gólu Dereka Stepana. Posledních sedm minut Arizona svého soupeře drtivě mačkala, jenže měla velkou střeleckou smůlu, když třikrát během minuty trefila tyč a nevyužila ani několik dalších šancí. Gól nepadl ani v prodloužení, v němž měly oba týmy několik loženek. Darcy Kuemper poněkolikáté za sebou zachránil Kojoty skvělými zákroky a jeden z nich si nechal i na samostatné nájezdy. V těch se za Arizonu prosadili Cousins, Galchenyuk i Hinostroza a zařídili domácímu týmu čtvrtou výhru v řadě.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 40 – 27 (9:6, 12:8, 13:6, 6:7)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 17
    Trestné minuty: 2 – 10
    Využité přesilové hry: 1/5 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 25 – 33.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Derek Stepan (ARI) 2+0
    2. Vinnie Hinostroza (ARI) 0+0
    3. Vincent Trocheck (FLA) 0+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 16:56.
    Coyotes vyhráli sedmý z posledních devíti zápasů a zase se malinko přiblížili postupu do play-off

     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:13:01)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 29. Stepan (Crouse, J. Archibald), 40. Ekman-Larsson (Keller, Chychrun), 54. Stepan, rozh. náj. Galchenyuk – 35. Hoffman (Huberdeau, Ekblad), 46. J. McGinn (Brouwer, Sheahan), 49. Barkov (Brouwer)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Nick Cousins (ARI)
    1:1   Jonathan Huberdeau (FLA)
    2. série:
    2:1   Alex Galchenyuk (ARI)
    2:1   Aleksander Barkov (FLA)
    3. série:
    3:1   Vinnie Hinostroza (ARI)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Stepan (A), Crouse – Hinostroza, Richardson, Kempe – Garland, Dvorak, Pánik.
    Florida Panthers: Reimer (21. Luongo) – Ekblad (A), Yandle, Pysyk, Brown, McCoshen, Stillman – Vatrano, Barkov (C), Huberdeau (A) – Dadonov, Trocheck, Hawryluk – Brouwer, Sheahan, Hoffman – Hunt, Borgström, J. McGinn.

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Pancich, Smith

    Diváci: 11 912
    thejrc.org