Boston – San Jose 4:1 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.)
Carolina – Los Angeles 6:1 (kon.) | NY Islanders – Calgary 1:3 (kon.) | Washington – Ottawa 7:2 (kon.)
Detroit – Montreal 1:8 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 2:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 2:0 (kon.)
Arizona – Florida 4:3 (3:1 po s.n.) | Vegas – Dallas 4:1 (kon.)
po s.n. (3:1)
Arizona Coyotes
4:3 (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)
Florida Panthers
Středa 27.02.2019, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je ALEX GALCHENYUK.
     
    64:28
    Yandle, Barkov a Huberdeau uzamkli soupeře před Kuemperem. Puk ale ztratili a následoval únik Galchenyuka, který v nájezdu neuspěl, protože Luongo zvládl levým betonem ucpat mezírku u krajní tyče.
     
    64:02
    Čárový rozhodčí překazil domácí rozehrávku a málem způsobil pohromu Arizony. Vše zachraňoval až Kuemperův skvělý zákrok proti bekhendové střele Huberdeaua.
     
    63:06
    Pánik nezkrotil puk po nepřesné střele Richarsona a Panteři šli do protiútoku. Trocheck svou vlastní vyraženou střelu dvakrát dorážel. Poprvé trefil blok Ekmana-Larssona a když už se zdálo, že je rozhodnuto, tak zvedl puk do Kuemperovy lapačky!
     
    58:42
    Tak to je skutečně nevídané! Potřetí během kratičké chvíle zachránila Pantery od inkasované branky tyč, kterou nyní trefil Goligoski!
     
    57:47
    Velká smůla pro Arizonu a hlavně Jordana Oesterleho, který třikrát vypálil zpoza levého kruhu a hned ve dvou případech napálil brankovou konstrukci!
     
    56:37
    Jamie McGinn v dlouho trvajícím souboji na krátkém mantinelu podrazil Ekmana-Larssona a nabídl Kojotům už pátou přesilovou hru.
    53:31 Derek STEPAN - 3:3
     
    53:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Další nečekaný zvrat! Coyotes skórují v oslabení a srovnávají krok. DEREK STEPAN vyrazil v oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Místo přihrávky na Richarda Pánika šel do stahovačky, nechal si odklouzat Yandlea a z mezikruží nekompromisně zavěsil svůj třetí letošní gól v početní nevýhodě. Bez asistence.
     
    53:14
    Další velká nepříjemnost pro Arizonu. Kvůli hákování Brada Richardsona jde poprvé v utkání do oslabení.
     
    49:59
    Přes půlminutu budou domácí hrát přesilovku pěti proti třem! Ekblad si neodpustil krosček na Oesterleho, který se ho snažil objet.
     
    48:33
    Znovu jdou hosté do čtyř ihned po vstřelení gólu. Za podražení Hinostrozy putuje na trestnou lavici Joshua Brown.
    48:15 Aleksander BARKOV - 2:3
     
    48:15
    Florida právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, hosté otáčí na 3:2! Conor Garland přišel o puk v útočném pásmu a už se nestihl vrátit s bleskovým protiútokem. ALEKSANDER BARKOV si vyměnil puk s Brouwerem a z předbrankového prostoru ho poslal mimo dosah Darcyho Kuempera. Asistence: Troy Brouwer.
     
    46:08
    Coyotes si mohou svůj náskok vzít okamžitě zpátky. Za držení Maria Kempeho je vyloučen dnešní debutant RIley Stillman.
    45:46 Jamie MCGINN - 2:2
     
    45:46
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers podruhé mažou svou ztrátu a radují se z vyrovnání na 2:2! Brouwer krátce po vhazování centroval z pravého mantinelu k brankovišti, u kterého kotouč lehce tečoval JAMIE MCGINN a kus gumy se po dvou dalších odrazech od Kuemperovy výstroje dostal až za brankovou čáru. Asistence: Troy Brouwer, Riley Shehahan.
    39:15 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:1
     
    39:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Další střela už je gólová a Coyotes slaví využitou přesilovku! Galchenyuk shodil puk na modrou Chychrunovi, který ho pro změnu posunul vedle stojícímu Kellerovi. Jeho střílený pas položenou hokejkou zvedl do vzduchu OLIVER EKMAN-LARSSON a Luongo už nestihl zareagovat. Asistence: Clayton Keller, Jakob Chychrun.
     
    39:09
    Chychrun roztáhl hru doprava na Galchenyuka, který přihrál na druhou stranu Kellerovi a ten zasáhl tyč!
     
    38:54
    První vyloučení celého zápasu! Jayce Hawryluk si rukama zbytečně přidržel Ekmana-Larssona, který se chtěl vrátit do obrany. Coyotes si v závěru druhé části zahrají přesilovou hru.
    34:44 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    34:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme hostující vyrovnání na 1:1! Barkov při napadání obral o puk Archibalda. Huberdeau ho z otočky poslal na MIKEA HOFMMANA a jeho tvrdá střela bez přípravy zapadla až za Kuemperova záda. Asistence: Jonathan Huberdeau, Aaron Ekblad.
    28:15 Derek STEPAN - 1:0
     
    28:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se v devětadvacáté minutě dostávají do vedení! Barkov pokazil rozehrávku z hloubi obranného pásma. Crouse ihned střílel z pravého kruhu a trefil vyjetého Luonga, který si pak lapačkou srazil do branky přihrávku ze zadního mantinelu od DEREKA STEPANA. Asistence: Lawson Crouse, Josh Archibald.
     
    20:32
    James Reimer kvůli zranění v dolní polovině těla dochytal a v brankovišti Floridy ho musí nahradit veterán Roberto Luongo.
     
    15:49
    Lawson Crouse vyjel zpoza branky, jenže zprava vystřelil nepřesně. Chychrun vzápětí propadl na útočné modré a pustil do úniku Vatrana, kterého Kuemper vychytal!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 29. Stepan (Crouse, J. Archibald), 40. Ekman-Larsson (Keller, Chychrun), 54. Stepan, rozh. náj. Galchenyuk – 35. Hoffman (Huberdeau, Ekblad), 46. J. McGinn (Brouwer, Sheahan), 49. Barkov (Brouwer)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Nick Cousins (ARI)
    1:1   Jonathan Huberdeau (FLA)
    2. série:
    2:1   Alex Galchenyuk (ARI)
    2:1   Aleksander Barkov (FLA)
    3. série:
    3:1   Vinnie Hinostroza (ARI)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Stepan (A), Crouse – Hinostroza, Richardson, Kempe – Garland, Dvorak, Pánik.
    Florida Panthers: Reimer (21. Luongo) – Ekblad (A), Yandle, Pysyk, Brown, McCoshen, Stillman – Vatrano, Barkov (C), Huberdeau (A) – Dadonov, Trocheck, Hawryluk – Brouwer, Sheahan, Hoffman – Hunt, Borgström, J. McGinn.

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Pancich, Smith

    Diváci: 11 912
    ocianews.com