Chomutov – Sparta 1:2 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
Piráti Chomutov
1:2 (0:1, 1:0, 0:1 - N 0:1)
HC Sparta Praha
Středa 27.02.2019, 17:00 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
     
    Konec zápasu. (19:01:50)
     
    60:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Následně se hosté prosadili z takové nevinné akce a berou všechny čtyři body! Nino Tomov poslal kotouč zpoza branky na MICHALA VITOUCHA, jenž puk netrefil ideálně, ale ten se přesto dostal mezi betony přesouvajícího se Malanta. Asistence: Nino Tomov.
     
    60:13
    Do první akce v nadstavbovém prodloužení se dostali Piráti. Němec připravil kotouč pro Spudicha, který střílel z mezikruží. Krbeček ovšem dobře zasáhl.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    59:01
    Dlouho se bojovalo o kotouč u levého mantinelu v útočné třetině Pirátů. Sudí ale hru nepřerušili a hra se dostala do své poslední minutky. Domácím moc času již nezbývá.
     
    57:45
    Po dlouhé době také šance hostů! Albert Bareš se po nastřelení dostal do úniku. Svou akci zakončoval forhendovou kličkou po ledě, ale pozorného Malanta podruhé v utkání nepřekonal!
     
    57:20
    Sparťané se vydali do útoku, ale tam nic nevymysleli. Do protiakce se tak individuálně dostal Jakub Kalčík, ani on se ale z levého kruhu nezaradoval ze vstřelené branky.
     
    56:07
    Piráti dnes zahodí naprosto vše. Nejdříve zakončoval před Krbečka nadvakrát neúspěšně Ekrt, nevyšel ani pokus Spudicha z mezikruží. Pirátská aktivita sílí.
     
    55:06
    V další akci zakončoval na pravém kruhu Jan Vostiňák. Ten vylepšoval pozici pro spoluhráče, ale ten se ke kotouči díky dobrému obrannému zákroku protihráče nedostal.
     
    54:03
    Další velká šance domácích! Ti se dostali do protiakce tří na jednoho, ale trestuhodně neskórovali. Na konci byl Tadeáš Svoboda, který našel kotouč na betonu brankáře. Následně ovšem střílel vedle branky.
     
    53:34
    Hned po vhazování to zkoušel obránce Štěpán Němec, ale jeho nahození nikdo netečoval a Krbeček kotouč ukryl v rukavici. Uvidíme další vhazování.
     
    53:12
    Piráti pokračují v nátlakové hře a vidíme spíše hru jen před brankou Krbečka. Od levého mantinelu to neúspěšně zkoušel Koblížek, Sparta následně vyhodila na icing.
     
    52:20
    Obrovská šance domácích číslo dvě! Ondřej Čech již Krbečka prostřelil, ale kotouč se do sítě nedostal. Odražený touš se následně dostal ke Kalčíkovi, jehož tečovaný pokus padal do branky. Hosté ale nakonec vše přežili!
     
    50:30
    Velká šance Pirátů na srovnání nynějšího stavu. Ondřej Čech dostal v protiakci kotouč před brankou, kde byl úplně sám. Mezi betony se ale pirátská dvaadvacítka neprosadila!
     
    49:39
    Sparta je po vstřelení branky aktivnější. Lukáš Malant musel nyní řešit nahození na jeho branku a kotouč před napadajícími hráči raději udržel ve své lapačce.
     
    48:58
    Zpoza branky se dostal kotouč na hůl Davida Straky, jenž u levé tyčky zakončoval. Jeho pokus do odkryté branky ale nevletěl, hostující borec střílel nad branku!
     
    47:49
    Šikovně to nyní udělal hostující Jan Krupička. Ten si obhodil bránícího Piráta a v pádu špičkou hole zakončoval. Lukáš Malant ovšem pohotově zakročil.
     
    46:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jan Spudich měl po vyhraném vhazování velkou šanci, ale u první tyčky mířil těsně nad. V protiakci se dostal před branku ALBERT BAREŠ, jenž u levé tyčky zamířil přesně do bližší šibenice a vrací hostům vedení! Asistence: Christián Menzel.
     
    45:32
    Po pravé straně se až před branku dostal Lukáš Koblížek, který byl ale na první tyčce zastaven. Domácí hráč spadl k ledu a Sparta se čistým způsobem dostala ke kotouči.
     
    44:45
    Jan Ekrt se po levé straně dostal do útoku, ale byl zastaven a do útoku jde Sparta. Hraje se hodně vyrovnaný hokej a nejspíše rozhodne jediná branka.
     
    43:44
    Sparta se pokoušela dostat do útoku, ale byl jim pískán ofsajd. Po vhazování se pokoušeli zase Piráti, ale jejich akce skončila pro změnu icingem.
     
    42:57
    Domácí v plném počtu.
     
    42:46
    Až v posledních vteřinách se hosté dostali ke střeleckému pokusu. Lukáš Malant ale střelu k pravé tyčce zachytil a hru svým zákrokem přerušuje.
     
    42:00
    Ani Spartě se v početní výhodě vůbec nedaří. Piráti dvakrát vyhodili a hostující celek během první minuty vůbec nepustili do nějakého zakončení.
     
    40:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ondřej Čech.
     
    40:56
    Michal Vitouch se po levé straně dostal do útoku a zakončoval. Jeho rána šla ovšem vysoko nad branku a pokračovat se bude vhazováním.
     
    40:42
    Hosté v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina skončila a stav je nerozhodný, 1:1. Nyní byli Piráti aktivnějším celkem a zaslouženě vyrovnali po brance Ondřeje Čecha. Poté přišly další šance na obou stranách, ale brankáři dnes chytají skvěle a hlavně díky nim je stav nerozhodný.

    Třetí třetina začne v 18:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Nemuselo tomu tak být! Lukáš Malant špatně rozehrál a David Straka se od mantinelu dostal až před něj. Následně zakončoval k pravé tyčce, ale domácí brankář parádně napravil svou chybu a puk schoval v lapačce.
     
    39:35
    Domácím se přesilovka vůbec nedaří. Sparta drží domácí celek mimo pásmo a vypadá to, že druhá třetina skončí výhrou domácího celku 1:0.
     
    38:43
    V závěru druhé třetiny si domácí zahrají ještě zkrácenou přesilovku. Za podražení jde pykat obránce Petr Horáček. Piráti mají šanci využít svou aktivitu.
     
    37:48
    Aktivní napadání domácího celku vyústilo ve velkou šanci! Tadeáš Svoboda dostal přihrávku mezi kruhy, kde měl hodně prostoru. Jeho pokus po ledě ale skvělý Krbeček zachytil!
     
    36:47
    Hrálo se opravdu svižně a oba celky se střídaly v útočných akcích. David Straka nakonec vše zakončil střeleckým pokusem, který Malant pohotově ukryl ve své lapačce.
     
    35:17
    Po dlouhé době se do něčeho dostali také Pražané. Filip Ducháč to zkoušel od modré čáry, ale jeho svižná rána šla dost mimo. Puk skončil na zadním hrazení a mají ho Piráti.
     
    33:58
    Jiří Kulich obral bránícího hráče Sparty a hnal se do velké šance. U pravé tyčky měl spoluhráče, ale nakonec to zkusil sám. Jeho rána po ledě šla nakonec jen do betonu brankáře Krbečka!
     
    33:00
    Timeout Spartě úplně nepomohl a Piráti byli opět nebezpeční. U pravé tyčky dorážel kotouč Erik Iljuk, ale ten puk do branky nakonec nedostal!
     
    32:37
    Následně se mezi kruhy do kotouče tvrdě opřel Tadeáš Svoboda. Hostující brankář nic neviděl, ale nakonec schoval kotouč na betonu. Rozhodčí přerušili a hosté si vzali timeout!
     
    31:34
    Jan Spudich si poté sjel zpoza branky až na levý kruh, kde zakončoval. Jeho rána by sice šla do branky, ale bránící borec černou gumu zablokoval.
     
    31:04
    Piráti byli nadále aktivní, ale nakonec o pásmu přišli. Bogdan Stepanchuk poté vybojoval kotouč v silovém souboji dvou jiných hráčů. Střelec první branky se po levé straně dostal do zakončení, ale Lukáš Malant byl u své tyčky pozorný.
     
    30:09
    Martin Pöschl se na modré čáře dostal ke střeleckému pokusu. Domácí bek zakončoval k pravé tyčce, ale Jakub Krbeček si jeho ránu našel a kotouč skryl v lapačce.
     
    29:30
    Následně se domácím nepovedlo rozjet další akci a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Lukáše Malanta.
     
    28:52
    Sparťané se pokoušeli odpovědět. Josef Broš se po pravé straně dostal do zakončení a zkoušel to z kruhu na první tyčku. Lukáš Malant v brance ale pozorný a střelu kryje.
     
    28:06
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nyní to domácím již vyšlo a Piráti srovnávají stav duelu na 1:1! ONDŘEJ ČECH se na levém kruhu dostal ke střele na vzdálenější tyčku a překvapivě kotouč skončil v brance. Tohle dosud skvěle chytající Krbeček nezvládl. Asistence: Jan Spudich a Štěpán Němec.
     
    27:35
    Dobrá šance domácího celku! Jiří Kulich zakončoval z levého kruhu na vzdálenější tyčku, ale šibenici hostující branky nakonec minul.
     
    27:24
    Domácí v plném počtu.
     
    26:58
    Až nyní přišla dost slušná šance! Mikuláš Odehnal dostal přihrávku na hranici brankoviště, kde zakončoval nad betony Malanta. Ten si ale připsal důležitý zákrok!
     
    26:37
    Spartě se každopádně v první početní výhodě moc nedaří. Hosté nyní dokonce vyhodili na icing, a tak se vhazuje po levici Jakuba Krbečka.
     
    26:02
    Lukáš Koblížek se v oslabení dvakrát dostal do úniku. Poprvé zakončoval u pravé tyčky těsně vedle, pár sekund na to se otáčel u tyčky levé. Opět ale střela skončila vedle!
     
    25:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Martínek – 2 min., hákování).
     
    25:06
    Albert Bareš si na pravém kruhu stáhl kotouč a zakončoval do vzdálenější šibenice. Lukáš Malant ovšem zasáhl ramenem a připsal si po delší době dobrý zákrok!
     
    23:40
    Puk mezi kruhy dostal chomutovský Lukáš Koblížek. Ten následně zakončoval, ale obětavý obránce zakročil a Jakub Krbeček ani nemusel zasahovat.
     
    23:05
    Nyní se domácí celek dostal podél levého mantinelu až do brankoviště, kde byla trojice hráčů. Ani jeden z nich ovšem nezakončil a Sparta vyhodila na icing.
     
    22:02
    Domácí byli pod tlakem a vyhodili pouze na icing. Pokračovat se tak bude po pravici Lukáše Malanta.
     
    20:43
    Dlouho se bojovalo o kotouč u mantinelu. Nakonec jej vybojovala pražská Sparta a jde s ním do útočné třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí. Sledovali jsme vyrovnaný boj, ve kterém měly oba celky gólové příležitosti. Jediným střelcem je zatím hostující Bogdan Stepanchuk, který se prosadil v deváté minutě utkání. Skvěle chytá hostující Jakub Krbeček, ale ten zatím nic extra nebezpečného řešit nemusel.

    Druhá třetina začne v 17:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Jiří Kulich šikovně přihrával zpoza branky na dvojici dobře postavených spoluhráčů. Chytře ovšem zareagoval brankář Krbeček, jenž kotouč hokejkou srazil a zamezil dost možná vyrovnávací brance.
     
    18:27
    Domácí Erik Iljuk u mantinelu dohrál hostujícího Andreje Adamce. Kvůli hostujícímu kapitánovi byla přerušena hra. Adamec se ovšem rychle zvedl a je v pořádku.
     
    17:38
    Nyní se již hosté do útoku dostávali. Jeden z hráčů na pravé straně šel do pásma, ale kotouč nechal za sebou. Pokoušel si jej vzít zpátky, ale již stál v ofsajdu.
     
    17:28
    Domácí celek pokračoval v aktivitě a napadal rozehrávku pražského celku. Sparťané nakonec vyhodili na icing a pokračovat se bude po levici Jakuba Krbečka.
     
    17:02
    Následně se do dobré střelecké pozice dostal obránce David Martínek. Ten to zkoušel od modré čáry ke vzdálenější tyčce, ale Krbeček skvěle zasáhl hokejkou.
     
    16:43
    Po levé straně se domácí pokoušeli dostat do pásma, ale zastavil je hvizd rozhodčího. Ten viděl ofsajd, a tak se pokračuje hrou ve středu ledové plochy.
     
    15:44
    Po sérii vhazování před Malantem se dostal kotouč na modrou čáru. Zkoušel to Tomov, ale jeho nahození přesné nebylo a kotouč skončil na brankáři Malantovi.
     
    15:25
    Adam Frollo byl tvrdě přišpendlen na mantinel a pár sekund zůstal s bolestivou grimasou ležet na ledě. Nakonec domácí bek opouští ledovou plochu a vhazovat se bude na pravém kruhu.
     
    14:37
    Podél levého mantinelu se až do zakončení dostal Michal Vitouch. Hostující útočník zakončoval dělovkou z kruhu, ale jeho pokus skončil jen na prsou připraveného Malanta.
     
    14:05
    Hraje se téměř bez přerušení. Oba celky se snaží a hra se přelévá ze strany na stranu. Stále je ovšem šťastnější hostující celek, který vede o jeden zásah.
     
    12:21
    Aktivní a nabuzený Bogdan Stepanchuk nyní dostal puk do jízdy a svou akci zakončoval z levého kruhu. Puk šel po ledě a skončil na betonech pozorného Malanta.
     
    11:28
    Další akce chomutovských Pirátů byla zakončena ofsajdem. Pokračovat se bude vhazováním ve středu ledové plochy, Sparta stále vede o jednu branku.
     
    11:08
    O něco lepší šance nyní přišla pro Jiřího Kulicha! Chomutovský útočník byl osamocen na pravém kruhu a zakončoval na první tyčku. Jakub Krbeček ale skvěle zasáhl lapačkou a nadále drží čisté konto.
     
    10:34
    Nyní ujeli domácí. Erik Iljuk šel sám, ale byl dojet a nebyl v ideální střelecké pozici. Kotouč tak nechal za sebou, ale Jan Vostiňák slabší střelou Krbečka v brance nepřekvapil.
     
    10:19
    Hosté pokračovali v aktivitě a vybojovali vhazování po pravici Lukáše Malanta. Sledujeme sice vyrovnaný duel, ale Sparta lépe bruslí a dostává se do šancí.
     
    08:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Sparta promptně trestá! Do úniku se dostal hostující BOGDAN STEPANCHUK, který udělal kličku a v pádu zakončoval po ledě do branky. Lukáš Malant byl vyjetý a již nezasáhl. Spoluhráči berou kotouč, pro staršího žáka je to první branka v dorostu! Asistence: František David a Michal Vitouch.
     
    08:16
    A další zákrok Jakuba Krbečka. Nyní se ke kotouči dostal mezi kruhy Ondřej Čech, ale ani ten po ledě nebyl přesný. Kotouš skončil na betonech připraveného brankáře Sparty.
     
    07:37
    Akce také domácích! Ondřej Príhoda se po pravé straně dostal do útoku a z kruhu zakončoval po ledě na vzdálenější tyčku. Krbeček ale první zákrok zvládl bravurně!
     
    06:48
    Michal Vitouch se hnal do útočné třetiny a od pravého mantinelu přihrával před branku. Bekhend zde ale nikoho nenašel a u kotouče jsou tak domácí hráči.
     
    06:18
    Hosté v plném počtu.
     
    05:00
    Domácím se ovšem v početní výhodě prozatím nedaří. Jan Krupička nyní vyvezl kotouč do útoku, kde sice domácí obraně zavařil, ale zakončit se mu nakonec nepovedlo.
     
    04:18
    Šanci na tlak mají nyní domácí. Bogdan Stepanchuk inkasuje dvě minuty za hákovaní a my tak uvidíme první přesilovku dnešního duelu.
     
    03:49
    Po střele z levé strany puk Malant pouze vyrazil. U pravé tyčky stál Mikuláš Odehnal, jenž mohl mířit do odkryté klece. Vše ovšem uspěchal a kotouč mu sjel z hole.
     
    03:37
    Domácí se nedostali směrem dopředu ani podruhé a je tu další zakázané uvolnění. Vhazuje se tak opět před brankou chomutovského brankáře.
     
    03:11
    Po třech minutách a jedenácti sekundách se poprvé přerušuje. Piráti se směrem dopředu nedohodli a sudí pískají icing. Vhazuje se po levici Lukáše Malanta.
     
    02:32
    Do první šance se následně dostal hostující František David. Ten před brankou zakončoval bekhendově, ale prostor tří tyčí nakonec ani netrefil.
     
    02:02
    Erik Iljuk se dostal po pravé straně do útoku a mezi kruhy hledal pozorného Kulicha. Ten se ale nakonec ke kotouči nedostal a do protiakce jde Sparta.
     
    01:10
    Pokračuje se takovým bojovným hokejem v klidném tempu. Oba celky se hnaly do útoku, ale bránící hráči prozatím nahazované kotouče kryjí.
     
    00:07
    Piráti vyhráli vhazování a obránce Němec hned posílal kotouč na pravé křídlo, kde byl Príhoda. Ten pokračoval v akci, ale ke kotouči se hned dostali hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný podvečer z chomutovské ROCKNET ARÉNY! Oba celky jsou již na ledové ploše a utkání sedmnáctého kola brzy začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Němec, Frollo, Husinecký, Pöschl, Martínek – Spudich, Koblížek, Iljuk, Príhoda, Kulich, Svoboda, Čech, Vostiňák, Kalčík, Döring, Ekrt.

    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ducháč, Menzel, Adamec, Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Krupička, Straka, David, Stepanchuk, Červenka, Odehnal, Vitouch.

    Rozhodčí: Hlinka – Holada, Domský.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští mají parádní náskok na druhém fleku a zatím jsou jediným postupujícím ze druhého fleku do play-off, ale musejí sbírat body a koukat na druhá místa ostatních skupin. Piráti mají za sebou čtyři výhry v řadě, naposledy vyhráli vysoko na ledě karlovarské Energie 8:4. Piráty táhne především slovenský talent Marcel Štefančík, jenž je druhý v bodování celé soutěže.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Marcel Štefančík – 27 zápasů, 65 bodů (32+33)
    Tadeáš Svoboda – 26 zápasů, 42 bodů (20+22)
    Jiří Kulich – 28 zápasů, 34 bodů (15+19)
     
    HC SPARTA PRAHA

    Pražané se jako favorit nadstavbové skupiny nachází na prvním fleku a míří za postupem do další fáze, kterou je play-off. Sparta má na svého dnešní soupeře, který je druhý, dvanáctibodový náskok. Pražané neprohrávají, v nadstavbové skupině prohráli naposledy 8.12 právě na ledě Chomutova. Spartu navíc čeká již čtvrté utkání v řadě venku, to dnešní ale bude nejtěžší.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Jan Krupička – 31 zápasů, 59 bodů (31+28)
    Adam Mácha – 33 zápasů, 41 bodů (20+21)
    Michal Vitouch – 29 zápasů, 36 bodů (15+21)
     
    Krásný den všem fanouškům dorosteneckého hokeje. Druzí Piráti Chomutov vyzvou vedoucí Spartu Praha. Zatímco hosté mají play-off téměř jisté, domácí bojují o postupový druhý flek, který aktuálně drží. Šlágr nadstavbové skupiny startuje v 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 29. Čech (Spudich, Němec) – 9. Stepanchuk (David, Vitouch), 47. Bareš (Menzel), 61. Vitouch (Tomov)


    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Němec, Frollo, Husinecký, Pöschl, Martínek – Spudich, Koblížek, Iljuk, Príhoda, Kulich, Svoboda, Čech, Vostiňák, Kalčík, Döring, Ekrt.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ducháč, Menzel, Adamec, Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Krupička, Straka, David, Stepanchuk, Červenka, Odehnal, Vitouch.

    Rozhodčí: Hlinka – Holada, Domský
    ocianews.com