Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference MFK Vítkovice (kon.)
Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.) | Tisková konference FC Sellier & Bellot Vlašim (kon.)
Tisková konference MFK Chrudim (kon.)
konec
Tisková konference FC Sellier & Bellot Vlašim

Středa 27.02.2019, 14:30 • Tiskové středisko FC Sellier & Bellot Vlašim, Kollárova ulice • Tiskové konference
     
    Tisková konference týmu FC Sellier & Bellot Vlašim je u konce. Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek dne. (15:02:48)
     
    Jaké jsou vlastně cíle Vlašimi do jarní části soutěže? Erich Brabec: "Určitě se nebudeme upínat na první zápas. Roztřídil bych jaro do několika bloků a v tom prvním nás čekají tři těžké zápasy proti Českým Budějovicím, Ústí nad Labem a Táborsku. Je to těžké vylosování na úvod jara. Pro nás bude důležité postupně získávat body a sebevědomí. Samozřejmě naším cílem na jaře bude hrát ve středu druholigové tabulky. Tým na to určitě má."
     
    Právě blíží se se start jara nahrává další otázce. Jaká sestava vyběhne v neděli proti Dynamu České Budějovice? "Něco v hlavě samozřejmě mám, ale nic není stoprocentní. Zasáhnout do toho může například nečekané zranění. Hráče vždy posuzuji celkově ne jen za poslední zápas, ale i za jejich přístup v týdnu na trénincích a určitě společně s mými kolegy poté vše vyhodnocujeme a skládáme tu nejlepší možnou sestavu. Ale nedělní sestavu vám dnes jistě nenadiktuji," říká s úsměvem dobře naladěný trenér Vlašimi.
     
    Nyní se řeč obrací zpět k hráčskému kádru. Jak je na tom tým od hory Blaník po zdravotní stránce pár dnů před zahájením soutěže? "Dlouhodoběji je mimo Milan Piško, který prodělal koncem listopadu operaci a ještě není vše úplně v pořádku. Dále je mimo hru Ján Mizerák, který si otočil kotník a uvidíme, jaká bude diagnóza," prozradil trenér Erich Brabec.
     
    I přes relativní ekonomickou pohodu klub řeší případné nové partnery. "Samozřejmě se snažíme oslovovat i další partnery, bohužel přivádět další není jednoduché. Vážíme si každého, který o vlašimský fotbal projevuje zájem a snaží se ho jakkoliv podporovat." prozradil přítomným Jan Jícha
     
    Již nějakou dobu má vlašimský klub jako generálního partnera firmu Sellier & Bellot . V klubu tedy podle slov Jana Jíchy panuje ekonomická rovnováha. "Jako klub se snažíme naše závazky plnit v daných termínech a musím říci, že se nám to zatím daří. Poděkování za to patří určitě všem našim partnerům, zejména pak našemu největšímu sponzorovi – firmě Sellier & Bellot." uvedl Jícha.
     
    Přestupové období je u konce a soupisku mají i ve Vlašimi kompletní. Jak je se složením týmu spokojen trenér Erich Brabec? "Kádr je určitě velmi konkurenceschopný. Po mém příchodu na podzim pro mě bylo hrozně těžké někoho ze sestavy vyřadit a čtyřem hráčům říct, že se nevejdou ani na lavičku. V současné době máme sice zdravotní trable a skládání sestavy je proto trochu jednodušší."
     
    Vášně mezi některými fanoušky vyvolal odchod Patrika Le Gianga do Prostějova na hostování. Situaci opět vysvětluje přítomným novinářům Jan Jícha: "S Patrikem Le Giangem jsem jednali o prodloužení smlouvy již během podzimní části, ale Patrik se rozhodl ji neprodloužit.
    Vzhledem k tomuto a také díky současné silné konkurenci na brankářském postu v podobě Huga Bačkovského a Josefa Řeháka jsme se nakonec rozhodli Patrika uvolnit pro jarní část na hostování. V současné době můžu prozradit, že Patrik bude od nové sezony působit v jednom z prvoligových klubů."
     
    Změny v kádru nám také okomentoval sportovní ředitel Jan Jícha: "Ideální by bylo samozřejmě zachovat kádr pohromadě a ještě ho vhodně doplnit. Už na konci podzimu však bylo jasné, že nám se nám nepovede udržet Vojtu Hadaščoka a Marca Túlia. Vojta má již nějaký věk a nemohli jsme mu bránit v tom zahrát si nejvyšší soutěž. Marcovi by v létě končila smlouva a bránit v odchodu do 1. ligy jsme mu nechtěli. Nakonec odešli i Dominik Plechatý a Daniel Mareček. Dominik se trochu možná překvapivě udržel v áčku Sparty a Dan Mareček ucítil větší výzvu v Budějovicích, kde bude hrát o postup do první ligy a je tam i vize zahrát si první ligu, což je logický posun v jeho kariéře.
     
    Ve Vlašimi také došlo k pohybu v kádru. Jak změny vnímá trenér Brabec? "Na podzim jsem avizoval, že pokud se nám podaří kádr udržet pohromadě, tak do něj není třeba zasahovat. Nicméně dopředu jsme věděli, že Vojta Hadaščok a Marco Túlio se chtějí posunout do první ligy a byl o ně zájem. Dále odešel Patrik Le Giang, Dominik Pechatý a Daniel Mareček. V součtu s Vojtou Hadaščokem tedy odešla celá osa týmu, což není příjemná věc. Ovšem ti kluci, co sem přišli, tak kvalitu mají a prokázali to v přípravě. Pravda, že ne v každém zápase, ale věřím, že v průběhu jara se z nich stanou opory."
     
    Erich Brabec o výkonech svého týmu v přípravě: "V úvodu přípravy bylo vidět, že máme k dispozici téměř kompletní kádr a výsledky i výkony byly dobré. Pak přišli třetiligový soupeři jako Benešov a Štěchovice. V těchto zápasech už bylo na hráčích znát, že se postupně kumuluje únava a podle toho vypadala i předváděná hra. Ještě bych vyzdvihl zápas v Jihlavě, kde jsme prohráli sice 0:4, ale na šance byl zápas 7:6. Zde se ukázala kvalita týmů ve vápně. Nám se bohužel šance nedařilo proměňovat. Pevně věřím, že se v mistrovských zápasech situace otočí. Kluci na sobě v tréninku pracují, jsou nažhavení a mají mezi sebou různé soutěže"
     
    Tým z Vlašimi byl zvyklý na tradiční soustředění v nedalekém Kácově, ale v letošní zimě přišla vítaná změna v podobě pobytu v jihočeské Třeboni. Tuto změnu komentuje přítomným Jakub Štochl. "Nerad bych, aby se někdo urazil, ale po letech strávených v Kácově musím říct, že to byla velmi příjemná změna. Velmi pozitivně soustředění hodnotil především Jandys (Ladislav Janda). Všechno bylo super – servis, hřiště, hala a zázemí. Doufám, že se bude Třeboň ještě opakovat."
     
    Následuje komentář trenéra Ericha Brabce: "My jsme si dali v prosinci takový meziblok, kdy kluci měli určitou zátěž a díky tomu neztratili tolik na kondici, kterou nabrali během podzimu. V úvodu přípravy jsme měli i tři poměrně těžké zápasy s prvoligovým a druholigovými soupeři, které nám trochu nabourali plány. Co nám určitě dál narušilo program, tak byla početná marodka, s kterou jsme se potýkali v podstatě celou přípravu. U některých hráčů tedy máme tréninková manka."
     
    Nejprve je na pořadu krátké hodnocení zimní přípravy z pohledu kapitána a hráče Jakuba Štochla: "Příprava byla po pravdě řečeno docela dlouhá. Dva měsíce jsme se připravovali na nadcházející jarní boje a musím říct, že letos to pro nás bylo velmi specifické. Důvodem byla především početná marodka a tím pádem jsme trénovali v omezeném počtu. Hlavním cílem bylo, abychom nabrali kondici a noví hráči pochopili náš styl a systém."
     
    Jako první si slovo bere kapitán týmu Jakub Štochl.
     
    Účastníci tiskové konference se pomalu scházejí a za malou chvíli začneme.
     
    Ve Vlašimi docházelo v minulosti k větším pohybům v hráčském kádru, ale letošní zima byla poněkud klidnější a změn v kádru nebylo tolik.

    Přehled změn v kádru:

    Příchody: Ilja Shabanov (Syzran-2003 – přestup), Ilya Gilyazutdinov (Rubin Kazaň – přestup), Filip Blecha (Bohemians 1905 – hostování změněno v přestup), Petr Výborný (Litoměřicko – hostování), Ondřej Novotný a Vadym Chervak (Sparta Praha – hostování).

    Odchody: Vojtěch Hadaščok (Dukla Praha – přestup), Marco Túlio (Mladá Boleslav – přestup), Dominik Plechatý, Daniel Mareček (Sparta Praha – konec hostování), Erik Beník (konec smlouvy), Patrik Le Giang (Prostějov – hostování), Lubomír Ivanko-Macej (konec smlouvy).
     
    Během včerejšího dne vlašimský klub odtajnil soupisku pro jarní část soutěže:

    Brankáři: Hugo Jan Bačkovský, Josef Řehák.

    Obránci: Jan Pavlík, Milan Kadlec, Milan Piško, Jakub Štochl, Ilyja Shabanov, Vadym Chervak, Ján Mizerák.

    Záložníci: Ladislav Janda, David Skopec, Filip Blecha, Adam Kučera, Petr Plachý, Jan Fortelný, Ondřej Badocha, Ilyja Gilyazutdinov, Ahinga Bienvenu Selemani.

    Útočníci: Oskar Fotr, Petr Výborný, Ondřej Novotný, Youssouf Dao.
     
    Na tiskové konferenci budou přítomni trenér Vlašimi Erich Brabec, kapitán týmu Jakub Štochl a sportovní ředitel klubu Jan Jícha.
     
    Dobrý den z tiskového střediska FC Sellier & Bellot Vlašim, kde dnes proběhne krátká tisková konference před zahájením jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

    Jiří Paýr

    bahis siteleri