Magnitogorsk – Ufa 1:4 (kon.) | Jaroslavl – Soči 3:0 (kon.) | Omsk – Kazaň 6:3 (kon.)
Jokerit – Dynamo Moskva 2:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
1:4 (0:2, 0:2, 1:0) Stav série: 1:1
Salavat Julajev Ufa
Středa 27.02.2019, 15:00 • Arena Metallurg • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce. Kontinentální hokejová liga má na programu druhé zápasy v rámci čtvrtfinále play-off, Metallurg Magnitogorsk před vlastními příznivci vyzve Salavat Julajev Ufa.
     
    Metallurg nasbíral v základní části 84 bodů a skončil na třetí příčce. Ufa jich měla o dvanáct méně, byla šestá. Oba celky se prezentovaly velmi slušnou obranou, domácí celek inkasoval 132 branek, hosté jen o osm více. Nutno dodat, že situace v tabulce byla nesmírně vyrovnaná, rozdíl mezi druhým a pátým místem byl čtyřbodový!
     
    Vzájemné zápasy v základní části

    Oba týmy na sebe narazily dvakrát. Nejprve se hrálo na ledě Magnitogorsku, kdy domácí svému soupeři podlehli 1:2 po prodloužení. Svěřenci trenéra Jandače pak Ufě oplatili porážku a zvítězili 4:0!
     
    Stav série: 1-0

    Lépe do této série vstoupil mírný favorit, ovšem první bod se nerodil snadno! O vítězství Magnitogorsku se rozhodlo až ve druhém prodloužení, Nick Shore v jeho závěru dorazil kotouč, který Metsolovi překvapivě propadl!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Vereščagin, Antipin (A), Rylov, Běreglazov, Matuškin, Dronov, J. Birjukov – N. Kuljomin (A), Ellison, Mozjakin (C) – Timkin, N. Shore, D. Platonov – Bulíř, Rasmussen, Ljubimov – Varfolomejev, Několenko, Pakarinen – Dorofejev.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Ar. Sergejev, Panin (C), Koledov, Arzamascev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Burdasov (A), Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin, V. Žarkov – M. Majorov, Chochrjakov, Kugryšev – Skorikov.

    Rozhodčí: Ravodin, Forman – Lazarev, Biljugin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Nejprve vhazování před Metsolou, poté závar před hostující brankou. Domácí hokejisté doslova vlétli na svého protivníka!
     
    01:01
    Obrovská příležitost Magnitogorsku hned na začátku druhé minuty! Po přihrávce zpoza branky se úplně sám před finským brankářem ocitl Ellison, tomu ale naštěstí pro hosty střela vůbec nesedla!
     
    01:54
    Další zákrok brankáře Ufy. Hosté se v podstatě nemohou dostat z obranné třetiny, hra je přerušena, vhazovat se bude po pravé ruce Metsoly.
     
    02:33
    Individuální akce Rasmussena. S bekhendovým zakončením domácího hokejisty si poradil gólman hostujícího týmu!
     
    03:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté se v podstatě poprvé usadili v útočné třetině a hned jdou do vedení! Hartikainen posílal puk před branku. Ten zasáhl nohu obránce Matuškina, od které se odrazil do tyče. Jako první se následně ke kotouči dostal LINUS OMARK. Švédský útočník se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Teemu Hartikainen a Arťom Sergejev.
    03:25 Linus OMARK - 0:1
     
    04:02
    Domácí příznivci se dožadovali odpískání ofsajdu. Čárový rozhodčí byl jiného názoru, hra pokračuje, u puku Ufa.
     
    04:43
    Nejprve přihrávka Platonova rukou, o malou chvíli později zblokovaná střela ze strany hostujícího celku, vhazovat se bude před Košečkinem.
     
    05:19
    Další dvě přerušení během krátké doby. Oba celky střídají, vhazovat se bude i v tomto případě v útočné třetině Ufy.
     
    06:00
    Hra se i nadále hodně kouskuje, což tempu rozhodně nepřispívá. Metallurg pouze nahodil do útočné třetiny, domácí vystřídali.
     
    06:41
    Nepřehledná situace před domácí brankou, Košečkin našel, poté pokryl puk. Je tady první reklamní pauza v tomto zápase.
     
    07:26
    Kanadský hokejista v barvách Magnitogorsku si nerozuměl se svými spoluhráči, Ellison poslal dlouhou přihrávku, icing.
     
    08:01
    Ufa je po vstřelené brance aktivnějším týmem. Kemppainen se v tuto chvíli dostat do ofsajdu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    08:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    Mettalurg propadl ve středním pásmu, za což byl o malou chvíli později potrestán. Hostům se nabídla situace dva na jednoho, Kugryšev puk naservíroval přesně na hůl, MAXIMA MAJOROVA, který trefil odkrytou branku a navýšil náskok svého týmu! Asistence: Dmitrij Kugryšev a Pjotr Chochrjakov.
    08:49 Maxim MAJOROV - 0:2
     
    09:48
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Pavel Koledov – 2 min., hákování).
     
    10:03
    Hned v úvodu početní výhody střílel Rasmussen. Jeho tvrdé zakončení skončilo v lapačce pozorného brankáře Metsoly!
     
    10:50
    Další závar před hostující brankou, nikdo dlouho nevěděl, kde je kotouč. Celou situaci dnes poněkolikáté vyřešil Metsola.
     
    11:23
    Hostující hráči padají do střel, Magnitogorsk to má i v početní výhodě nesmírně těžké, Ufa totiž skvěle brání, přesilovka spěje ke svému konci.
     
    11:48
    Hosté v plném počtu.
     
    12:30
    Ufa je sice kompletní, ovšem domácí hokejisté i nadále zůstávají u kotouče a kombinují v útočném pásmu, ožili příznivci Magnitogorsku.
     
    13:17
    Dlouho se hraje bez přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu, do větších příležitostí se ale oba celky nedostávají.
     
    14:00
    Obrovská komplikace pro Magnitogorsk! Rylov zasáhl kolenem Burdasova, který zůstává ležet na ledě a nevypadá to s ním vůbec dobře. Rozhodčí se dlouho radili, následovat bude pětiminutová přesilovka pro Ufu!
     
    14:00
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jakov Rylov – 5 min.+ osobní trest do konce utkání, faul kolenem).
     
    14:40
    Hosté se usadili v útočné třetině a přihrávají si z jedné strany na druhou. Zatím tomu chybí zakončení, Košečkin ještě zasahovat nemusel
     
    15:16
    Rychlá střela Hartikainena po přihrávce z levé strany. Košečkin puk vyrážel před sebe, o malou chvíli později přerušil hru.
     
    15:58
    Dvě minuty z přesilové hry jsou téměř za námi. Domácí teď k radosti svých příznivců vyhazují puk přes všechny čáry a střídají.
     
    16:38
    Ufa se v této přesilovce zatím trápí! Polovina z početní výhody je za námi, hokejisté v bílých dresech se ještě k ničemu nedostali.
     
    17:16
    Domácí se znovu s pukem dostali až do středního pásma. Hosté tak musí vyklidit útočnou třetinu a začít zase od začátku.
     
    17:53
    Většina přihrávek směřuje na Hartikainena. Ten byl úplně osamocený mezi kruhy, ovšem jeho následná střela mířila doprostřed branky!
     
    18:34
    Dobrou přihrávku na pravou stranu dostal Kemppainen. Ten ale nedokázal ani nadvakrát kotouč dotlačit za ležícího Košečkina!
     
    19:00
    Pětiminutová přesilovka Ufy je u konce, domácí jsou po dlouhé době zase kompletní! Zároveň se rozeběhla poslední minuta první třetiny, ještě předtím je tady reklamní přestávka.
     
    19:12
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Iiro Pakarinen – 2 min., hrubost).
     
    19:29
    Puk se odrážel od několika hokejek, Omark se chystal zakončovat do prázdné branky. Parádní obranný zákrok předvedl Birjukov, který uchránil svůj tým od další inkasované branky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka hry je za námi. Metallurg do ní vstoupil aktivněji, ovšem hosté hned ze své první útočné akce udeřili! Ufa navýšila svůj náskok, poté hrála šest minut v početní výhodě. Svěřenci trenéra Jandače celou situaci zvládli a jestli nebudou inkasovat ani ve zbylé minutě přesilovky soupeře, která začne se startem druhé třetiny, mohlo by je to doslova "nakopnout"!
     
    Střely na branku: 7-11
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Hodně nejistý zákrok Košečkina, který puk vyrážel před sebe. Následná dorážka Hartikainena mířila pouze doprostřed branky!
     
    21:11
    Domácí v plném počtu.
     
    21:56
    Metsola zůstal u tyče a Matuškin zakončoval od modré čáry téměř do prázdné branky. Domácí gólman se následně bleskově přesunul!
     
    22:33
    Svěřenci trenéra Jandače jsou po dlouhé době kompletní a hned je to znát, domácí totiž doslova zamkli svého soupeře v jeho pásmu.
     
    23:18
    Ufa špatně střídala, ovšem soupeř toho využít nedokázal. Domácí nahazovali na Metsolu, ten vyrazil do rohu kluziště.
     
    24:12
    Přihrávka zpoza branky směřovala před finského brankáře. Žádný z domácích hráčů ale zakončit nedokázal!
     
    25:00
    Úvodní pětiminutovka druhé třetiny je za námi. Domácí jsou v těchto chvílích aktivnějším celkem, Ufa však dobře brání.
     
    25:47
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Zachar Arzamascev – 2 min., podrážení).
     
    26:22
    Domácí uhlídali útočné pásmo, o malou chvíli později byl křižnou přihrávkou osloven Rasmussen. Tomu však kotouč přeskočil čepel hole!
     
    26:58
    Hostující hráči postupovali v oslabení do situace dva na dva, nakonec nasbírali cenné vteřinky, polovina přesilové hry je za námi.
     
    27:30
    To byla velmi dobrá příležitost pro Metallurg! Tři hráči se teď snažili prostřelit několik hokejistů, kteří leželi na hranici brankoviště. Ufa to s výpomocí Metsoly zvládla!
     
    27:47
    Hosté v plném počtu.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Archip Několenko – 2 min., podrážení).
     
    28:40
    Domácí hokejisté zatím dobře brání. K radosti svých fanoušků už podruhé vyhazují přes všechny čáry, v tuto chvíli navíc střídají.
     
    29:29
    Rychlá kombinace hostů, z levé strany pálil Kugryšev. Jeho střela mířila vysoko nad branku, puk navíc skončil v ochranné síti!
     
    30:05
    Domácí v plném počtu.
     
    30:42
    Rozběhla se druhá polovina dnešního zápasu, tedy minimálně druhá polovina základní hrací doby. Magnitogorsk se v posledních minutách především brání.
     
    31:38
    Hosté hrají velmi chytře, svého soupeře téměř nepouštějí do vlastního pásma a hrozí především z rychlých brejkových situací.
     
    32:29
    Dlouhou přihrávku dostal osamocený Omark, který postupoval sám na branku. Švédskému hráči chyběla rychlost, jeho zakončení poté nebylo razantní!
     
    32:59
    Domácí vyhodili přes všechny čáry a vypadalo to, že se bude pískat zakázané uvolnění. Čároví rozhodčí byli jiného názoru.
     
    33:37
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují svůj náskok! Na levé straně dostal hodně prostoru TEEMU HARTIKAINEN. Finský hráč poté zakončoval nad levý beton brankáře Košesčkina, který ihned zamířil na střídačku! Asistence: Vladimir Tkačov.
    33:37 Teemu HARTIKAINEN - 0:3
     
    33:37
    Střídání v týmu Metallurg Magnitogorsk: ze hřiště odchází Vasilij Košečkin, přichází Arťom Zagidulin.
     
    34:21
    Domácí hokejisté se pokusili o rychlou odpověď, Varfolomejev našel Několenka, jehož následné zakončení skončilo na Metsolovi!
     
    35:01
    Magnitogorsk teď nepůsobí vůbec dobrým dojmem. Domácí hokejisté se rychle zbavují puku, rozběhla se poslední pětiminutovka prostřední části.
     
    36:39
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Alexej Běreglazov – 2 min., držení).
     
    37:19
    Ufa právě vstřelila branku!
    Náskok hostujícího celku je čtyřbrankový! První střelecký pokus byl zblokovaný. Kotouč se odrazil ke Kugryševovi, ten se neunáhlil a ještě přihrával na pravou stranu. JOONAS KEMPPAINEN poté bez větších problémů zamířil do odkryté svatyně, Zagidulin neměl šanci! Asistence: Dmitrij Kugryšev a Teemu Hartikainen.
    37:19 Joonas KEMPPAINEN - 0:4
     
    37:54
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Kadějkin – 2 min., podrážení).
     
    38:41
    Zatím je to bez nápadu, domácí si dlouho přihrávají, poté ve většině případů přijdou o kotouč, hosté se osvobozují.
     
    39:39
    Přesilová hra Magnitogorsku se blíží ke svému konci, svěřenci trenéra Jandače v ní ještě nedokázali ani vystřelit.
     
    39:54
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka je za námi. Vypadá to, že Ufa kráčí za srovnáním této série, ale nepředbíhejme. Hosté přidali další dva góly a jejich náskok je před třetí třetinou velice komfortní!
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 8-16
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Nepřesná rozehrávka hostujícího týmu, čárový rozhodčí přerušuje hru a píská zakázané uvolnění, vhazovat se bude před Metsolou.
     
    41:30
    Domácí obrana zapomněla na úplně volného Tkačova, který postupoval sám na branku. V klíčové chvíli mu sjel kotouč z čepele!
     
    42:04
    Slyšet jsou především hostující fanoušci, kterých dnes do Magnitogorsku přicestovalo poměrně hodně. U puku domácí hráči.
     
    42:56
    Krátce po vyhraném vhazování se k puku dostal Rasmussen. Ten přihrával na Matuškina, jehož střela skončila ve výstroji Metsoly!
     
    43:48
    Dvakrát teď zasahoval také brankář Zagidulin. O malou chvíli později bylo odpískáno zakázané uvolnění Magnitogorsku.
     
    44:21
    Domácím se i nadále nedaří překonat pozorně bránícího protivníka. Hokejisté Metallurgu teď znovu jen nahazují do útočné třetiny.
     
    45:12
    Timkin puk nahazoval do útočného pásma, trefil však obličej Soloduchina, který padl na led, hlavní rozhodčí přerušil hru!
     
    45:12
    Hostující útočník Soloduchin je na nohou a směřuje na střídačku. Vypadá to, že bude v pořádku, domácí fanoušci tleskají.
     
    45:40
    Finský brankář Metsola toho moc neviděl, přesto si dokázal připsat úspěšný zákrok. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    46:38
    Zdá se, že o vítězi je rozhodnuto. Domácí se téměř k ničemu nedostávají, navíc hosté se nikam neženou a brání komfortní výsledek.
     
    47:17
    Závar před domácí brankou, Zagidulin nakonec zasahoval po střele Soloduchina, Metallurg poté odehrál do středního pásma.
     
    48:16
    Hra je přerušena, vhazovat se bude před Zagidulinem. To ale až po první reklamní přestávce ve třetí dvacetiminutovce.
     
    48:57
    Útočník Timkin dělal kličku u mantinelu, poté se dožadoval odpískání faulu. Hlavní rozhodčí byl celé situaci blízko, vylučovat se nebude!
     
    49:35
    Jedna z mála útočných akcí Magnitogorsku ve třetí části končí nepřesnou přihrávkou, domácí se musí zase rychle vracet.
     
    50:11
    Tkačov puk přenechal Burmistrovovi, jehož následná rána skončila nad brankou! Omakr se o malou chvíli později dostal do ofsajdu.
     
    50:42
    Ufa sice pozorně brání, ovšem směrem dopředu je aktivní. Zagidulin musel za branku, aby mohl rozehrávat svým spoluhráčům.
     
    51:11
    Individuálně to zkoušel Varfolomejev, který si naváděl kotouč na střed, poté zakončoval do míst, kde byl připravený Metsola!
     
    51:15
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Kadějkin – 2 min., krosček).
     
    52:10
    Tvrdá rána obránce Antipina od modré čáry skončila na bránícím hráči, kotouč se vzápětí odrazil zpět k domácímu hokejistovi.
     
    52:55
    Zajímavá situace před Metsolou. Rozhodčí si jde zavolat, vypadá to, že domácí sníží na rozdíl tří branek!
     
    52:55
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Shore přihrával mezi kruhy, odkud zakončoval Pakarinen. Puk se odrazil od brankové konstrukce do zad brankáře Metsoly, následně poskakoval na brankovišti. Jako první u něj byl MICHAL BULÍŘ, proti kterému přišel fantastický zákrok hostujícího gólmana jednou rukou. Video prokázalo, že Metsola to už nestihl před brankovou čarou! Asistence: Iiro Pakarinen a Nick Shore.
    52:55 Michal BULÍŘ - 1:4
     
    53:40
    Hosté se dostávali do přečíslení, ovšem hráči už neměli dostatek sil. Kotouč tedy pouze nahodili do útočného pásma a vydali se na střídačku.
     
    54:22
    Rasmussen vyzkoušel pozornost Metsoly. Finský gólman podržel puk, následovat bude poslední reklamní přestávka v utkání.
     
    55:01
    Zpětná přihrávka na modrou čáru, hosté teď přečetli úmysl soupeře, rozběhla se závěrečná pětiminutovka třetí třetiny.
     
    55:50
    Vhazovat se bude ve středním pásmu. Tohle hraje hostům do karet, Ufa totiž drží svého protivníka daleko od vlastní svatyně.
     
    56:33
    Hosté jen chytře nahazují do střední třetiny a míří na střídačku. Nová pětka naskakuje také z domácí lavičky, závěr utkání se blíží.
     
    57:06
    Magnitogorsku se nedaří přechod před modrou čáru, Metsola tak čeká na nějaký vážnější zákrok. V úmyslu přicházela varianta v šesti hráčích, Zagidulin ale zůstává v brance!
     
    58:01
    Utkání se už jen z povinnosti dohrává, domácí na nějaký zvrat nemají síly, ohlášeny byly poslední dvě minuty třetí části.
     
    58:44
    Závěr dnešního utkání se odehrává ve střední pásmu, opět jdou slyšet především hostující fanoušci, kteří děkují svému celku za dnešní výkon.
     
    59:41
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Nick Shore – 2 min., podrážení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ufa dnes dominovala a po zásluze srovnává stav této čtvrtfinálové série. Svěřenci trenéra Jandače byli ve všech směrech horším týmem. Hosté po druhé dvacetiminutovce vedli čtyřbrankovým náskokem a dá se říci, že bylo rozhodnuto. Závěrečná část hry nám toho totiž moc nenabídla, zápas se už spíše dohrával.

    Jedinou branku domácích vstřelil Michal Bulíř, ten strávil na ledě 12:49 min.
     
    Střely na branku v zápase: 25-35
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:00:48)

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 53. Bulíř (Pakarinen, N. Shore) – 4. Omark (Hartikainen, Ar. Sergejev), 9. M. Majorov (Kugryšev, Chochrjakov), 34. Hartikainen (Tkačov), 38. Kemppainen (Kugryšev, Hartikainen)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (34. Zagidulin) – Vereščagin, Antipin (A), Rylov, Běreglazov, Matuškin, Dronov, J. Birjukov – N. Kuljomin (A), Ellison, Mozjakin (C) – Timkin, N. Shore, D. Platonov – Bulíř, Rasmussen, Ljubimov – Varfolomejev, Několenko, Pakarinen – Dorofejev.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Ar. Sergejev, Panin (C), Koledov, Arzamascev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Burdasov (A), Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin, V. Žarkov – M. Majorov, Chochrjakov, Kugryšev – Skorikov.

    Rozhodčí: Ravodin, Forman – Lazarev, Biljugin
    Magnitogorsk 2 4 Ufa
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 15:00
    Magnitogorsk - Ufa 2:1 po prodl.
    #2 Středa 27.02.2019 • 15:00
    Magnitogorsk - Ufa 1:4
    #3 Pátek 01.03.2019 • 15:00
    Ufa - Magnitogorsk 5:1
    #4 Neděle 03.03.2019 • 12:30
    Ufa - Magnitogorsk 1:2 po prodl.
    #5 Úterý 05.03.2019 • 15:00
    Magnitogorsk - Ufa 1:2 po prodl.
    #6 Čtvrtek 07.03.2019 • 15:00
    Ufa - Magnitogorsk 3:2 po prodl.
    thejrc.org