Toronto – Edmonton 6:2 (kon.) | New Jersey – Calgary 1:2 (kon.) | NY Rangers – Tampa 3:4 (po pr.)
Colorado – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.) | Anaheim – Chicago 3:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:2 (1:1, 4:0, 1:1)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 28.02.2019, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:06 Ryan NUGENT-HOPKINS - 6:2
     
    56:06
    Edmonton právě vstřelil branku!
    RYAN NUGENT-HOPKINS předvedl před bránou obrovský důraz a skóroval! Toronto si vzalo Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáři, ale neuspělo. Asistence: Darnell Nurse.
    50:07 Domácí Travis Dermott byl hodně nepříjemně dohrán
     
    50:07
    Travis Dermott byl nepříjemně dohrán u hrazení, do kterého vpádu narazil levou rukou a poranil si zřejmě levý loket. Komerční přestávka.
    40:25 John TAVARES - 6:1
     
    40:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JOHN TAVARES na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování napřáhl k rychlé střele zápěstím a puk se od horní tyče odrazil do sítě! Leafs využili přesilovou hru 5 na 3 a je to 6:1! Asistence: Mitchell Marner a William Nylander.
     
    39:51
    Matt Benning byl vyloučen za krosček a Oilers mají problém, protože budou hrát oslabení ve třech.
     
    38:46
    Leon Draisaitl sice zastavil přečíslení Maple Leafs během oslabení, jenže za cenu vyloučení a vysoké hole.
     
    37:12
    Auston Matthews fauloval v rohu ledové plochy a dostal menší dvouminutový trest za vysokou hůl.
    31:05 Frederik Andersen dvakrát vychytal Oskara Klefboma!
     
    31:05
    Oscar Klefbom mohl u pravé tyče z úhlu skórovat do prázdné brány, jenže Frederik Andersen mu dokázal gól ukradnout levým betonem! A to dokonce dvakrát po sobě!
    28:09 Andreas JOHNSSON - 5:1
     
    28:09
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ANDREAS JOHNSSON zamíchal v mezikruží s pukem po zpětné přihrávce Johna Tavarese z pravé strany a rychlou střelou zápěstím poté překonal Anthonyho Stolarze mezi betony! Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
     
    26:39
    Colby Cave dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Leafs mají po komerční přestávce další přesilovou hru.
     
    25:43
    Tyler Ennis chtěl zabránit zakázanému uvolnění, jenže podklouzl a rozštípal se o hrazení, do kterého vpádu a rychlosti narazil hlavou!
     
    24:50
    Střídání v týmu Edmonton Oilers: ze hřiště odchází Mikko Koskinen, přichází Anthony Stolarz.
    24:50 William NYLANDER - 4:1
     
    24:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    WILLIAM NYLANDER si v pravém kruhu zpracoval přihrávku Tylera Ennise zpoza brány a střelou zápěstím z ostrého úhlu zamířil do bližšího horního rohu! Leafs využili přesilovou hru a vstřelili tři góly během 3 minut a 41 sekund! Obrat. Asistence: Tyler Ennis a Patrick Marleau.
     
    24:07
    Darnell Nurse byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Maple Leafs si zahrají druhou přesilovou hru v zápase.
     
    23:57
    John Tavares předvedl v blízkosti pravé tyče parádní stahovačku, jenže ani nadvakrát poté nedokázal brankáře Mikka Koskinena překonat!
    22:26 Andreas JOHNSSON - 3:1
     
    22:26
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ANDREAS JOHNSSON si na levém křídle najel na krásnou přihrávku od Kasperiho Kapanena z pravého kruhu a v rychlosti puk bekhendem na vzdálenější pravé tyči zasunul do sítě! Další gól! Asistence: Kasperi Kapanen a Auston Matthews.
    21:09 Mitchell MARNER - 2:1
     
    21:09
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zach Hyman si na pravém křídle zpracoval parádní a dlouhou kolmou přihrávkou od Rona Hainseyho a po jeho skvělém diagonálním pasu MITCHELL MARNER usměrnil puk bekhendovou tečí mezi pravým betonem a vyrážečkou Mikka Koskinena ke vzdálenější levé tyči! Leafs vedou 2:1. Asistence: Zach Hyman a Ron Hainsey.
    18:02 Patrick MARLEAU - 1:1
     
    18:02
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Mikko Koskinen sice levým ramenem vyrazil střelu Jakea Muzzina z vrcholu levého kruhu, na vzdálenější pravé tyči ale zametl puk bekhendem do sítě PATRICK MARLEAU! Leafs srovnali krok – 1:1. Asistence: Jake Muzzin a Connor Brown.
     
    15:57
    Alex Chiasson byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Maple Leafs mohou vyrovnat během přesilové hry.
     
    14:18
    Colby Cave se ocitl po přihrávce Milana Lucice z pravého kruhu před bránou v obrovské šanci a dobře mířil pod horní tyč, Frederik Andersen ale proti jeho zakončení vytáhl excelentní semafor! Komerční přestávka. Oilers vedou nad Leafs 1:0.
    11:06 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    11:06
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Útočník LEON DRAISAITL předvedl úchvatnou individuální akci, když na levém křídle v rychlosti zavezl puk do útočného pásma, z levé strany si sjel před bránu, na přední tyči udělal parádní stahovačku, protáhl se mezi třemi protihráči a na vzdálenější pravé tyči nadvakrát bekhendem zasunul puk po ledě do sítě! Oilers vedou 1:0. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
     
    10:04
    Morgan Rielly byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Oilers si po reklamní přestávce zahrají v přesilové hře.
     
    09:57
    Milan Lucic si drze najel před bránu a u levé tyče poté bekhendem z blízkosti Frederika Andersena nepřekonal, byl ovšem faulován! První trest.
    08:19 Patrick Marleau se protáhl do samostatného úniku!
     
    08:19
    Patrick Marleau se dokázal protáhnout v mezikruží do samostatného úniku, v blízkosti pravé tyče ale bekhendem výtečného Mikka Koskinena nepřekonal, jelikož zasáhl lapačkou!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Marleau (Muzzin, Co. Brown), 22. Marner (Hyman, Hainsey), 23. A. Johnsson (Kapanen, Matthews), 25. W. Nylander (Ennis, Marleau), 29. A. Johnsson (Tavares, Marner), 41. Tavares (Marner, W. Nylander) – 12. Draisaitl (McDavid, Nurse), 57. Nugent-Hopkins (Nurse)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Dermott, Ožiganov – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Hyman, Tavares (A), Marner – Marleau (A), W. Nylander, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, Moore. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Edmonton Oilers: Koskinen (25. Stolarz) – Klefbom, A. Larsson (A), Nurse, K. Russell, Benning, Sekera – Nugent-Hopkins, McDavid (C), Gagner – Rieder, Draisaitl, Chiasson – Lucic (A), Cave, Currie – Malone, Brodziak, Kassian. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Graham Skilliter. Čároví: Jonny Murray, Steve Miller

    Diváci: 19356
    thejrc.org