Kometa Brno – Vítkovice 10:1 (po nadst. prodl.) | Liberec – Slavia 5:3 (po nadst. prodl.) | Kobra – Chomutov 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – Jihlava 3:5 (1:0 po n.s.n.) | Kladno – HC Litvínov 5:2 (po nadst. prodl.) | PZ Kladno – Sparta 1:5 (po nadst. prodl.)
Warriors Brno – Přerov 0:4 (1:0 po n.s.n.) | Tábor – Mladá Boleslav 2:6 (po nadst. prodl.) | Pardubice – Havířov 3:2 (po pr.)
Mountfield HK – Plzeň 0:2 (po nadst. prodl.) | Třinec – Zlín 3:5 (0:1 po n.s.n.) | HK MD Šumperk – Olomouc 3:6 (1:0 po n.s.n.)
Vsetín – Technika Brno 7:4 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 5:3 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
Mountfield HK
0:2 (0:0, 0:1, 0:1 - N 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 28.02.2019, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    61:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Trpělivost se vyplácí. Hosté drželi puk na holích celou minutu, když se nemohli dostat ke střele, vyjeli z útočného pásma. Pak nabral rychlost DAVID JIŘÍČEK, prohnal se kolem domácí obrany, udělal kličku Žalčíkovi a zasunul puk do sítě. Díky tomuto pohlednému gólu má Škoda i bonusový bod. Asistence: Dominik Soukup.
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Prohrané buly, propadnutí a couvání, to jsou důvody, proč domácí inkasují pravděpodobně rozhodující gól. U vlastní modré se puku zmocnil LUBOMÍR KUPČO, dostal se blíže k bráně a přes obránce ji trefil – 0:2. Asistence: Josef Dáňa, Adam Pánik.
     
    57:34
    A Hradec to zkusí bez brankáře se šesti bruslaři v poli!
     
    57:34
    V témže čase si domácí střídačka vyžádala oddechový čas.
     
    57:34
    Že by Mountfield stupňoval tlak? Teď se dral do brankoviště, ve kterém způsobil velké zmatky. Puk však zůstal někde pod těly hráčů a rozhodčí přerušil hru.
     
    51:31
    Až na jeden moment je hradecký strážce svatyně tam, kde má být. Hostující pětice se snažila rozebrat soupeře a povedlo se to. Po přehrání puku na druhou stranu přišla rychlá střela z kruhu, Žalčík se stihl přesunout.
     
    50:17
    Autor zatím jediné branky Petr Hauser byl pozdě dohrán Šimonem Marhou, jenž je za tento prohřešek vyloučen na dvě minuty. Přesilovku si vyzkouší také indiáni.
     
    47:15
    Dobrá možnost pro Hradec na srovnání skóre. Dominik Soukup je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    46:38
    Zajímavé momenty v ČPP Aréně! Hauser jel prakticky sám na bránu a rozhýbal Žalčíka. Už mohl zakončovat, jenže našel ještě spoluhráče u druhé tyče. Ten posílal puk do polookryté brány, hradecký brankář však zachránil svůj tým skvělým zákrokem betonem.
     
    43:28
    Ale je ve střehu! Indiáni přenesli hru na Korčáka, který byl v dobré příležitosti. Jenže brankář soupeře se rychle přesunul a nedovolil úpravu skóre.
     
    39:09
    Důležitý save Maria Žalčíka. David Jiříček dnes už poněkolikáté pálil. Nyní se musel hradecký maskovaný muž navíc přesouvat, ale zvládl všechno na výbornou.
     
    38:35
    Nyní bude přihlížet, jak to půjde jeho parťákům v početní výhodě. Tu si zahraje Škodovka poté, co soupeře sekl Jirků.
     
    33:53
    Při této akci fauloval soupeře Mario Žalčík a je potrestán na dvě minuty za podrážení. Trest odpyká Šimon Marha.
     
    33:50
    Hosté mohli jet dva na Žalčíka, tuhle možnost přerušil zásah čárového rozhodčího. I přesto však Plzeň byla ve velké šanci. V přečíslení dvou na jednoho si šikovně počkal Dominik Soukup, soupeře u druhé tyče však přesně nenašel.
     
    32:56
    Na druhé straně byl ve velké šanci Matěj Beneš, Bočan ale předvedl skvělý zákrok a stále drží nulu.
     
    32:02
    Navíc si vyzkouší stejnou herní variantu jako před chvílí soupeř. Přesilovka je čeká po vyloučení Plecitého za nedovolené bránění.
     
    31:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení 1:0 a to celkem kuriózní brankou. Jakub Šiler trefil střelou zprava jen PETRA HAUSERA. Ten neudělal vůbec nic, i přesto se od něj puk odrazil a doplachtil za překvapeného Žalčíka. Asistence: Jakub Šiler, Matěj Houdek.
     
    30:56
    Hosté si zahrají přesilovou hru, za napadení je vyloučen Matěj Novotný.
     
    30:19
    Krátce po polovině zápasu přišla velká šance hostů! Korčák nabral rychlost a střílel zprava, trefil Žalčíkovo rameno. Byl tak jen pár decimetrů od úvodní trefy zápasu.
     
    20:28
    Slušná střela Dominika Soukupa! Ten dostal puk do dobré pozice a rychle vystřelil, Žalčík má za sebou další důležitý zákrok.
     
    18:43
    Závěr třetiny bude patřit početní výhodě hostů. Hauser nabral rychlost a chtěl se probít do třetiny, zamezil mu v tom Juraj Slafkovský. Avšak jen za cenu podrážení.
     
    14:17
    Zničehonic dobrá šance. Dominik Soukup se zjevil mezi kruhy, mířil nejhůře, jak mohl. Přesně doprostřed brány, takže Žalčíkovi stačil univerzální rozklek k důležitému zákroku.
     
    12:43
    O svou výhodu ale přichází, na trestnou lavici míří za podrážení Jan Gaspar. Jedenáct vteřin se bude hrát ve čtyřech, pak začne přesilovka indiánů.
     
    11:30
    Navíc přišla jejich velká šance! Tři jeli sami na bránícího hráče, přes kterého se dostali. Puk byl však neposedný a i když se ho snažil Matěj Korčák zasáhnout, dlouhou holí se mu to nepovedlo.
     
    10:54
    Možná přijde šance teď, při vyloučení Jakuba Holého za vysokou hůl. Mountfield si zahraje první přesilovku.
     
    09:10
    Zatím největší šance zápasu! Lukáš Pajer nastřelil bránícího hráče, které se řítil sám na Žalčíka. Lubomír Kupčo byl stíhán, přesto si věřil na blafák. Hradecký brankář se ale roztáhl a nedovolil mu skórovat.
     
    06:37
    Plzeň se radovala z gólu, ale předčasně. Rozhodčí viděl vysokou hůl a naopak posouvá hru do střední třetiny. Hosté ale neprotestují, prohřešku si jsou moc dobře vědomi.
     
    04:22
    Slafkovský si šikovně počínal v ideální střelecké pozici. Otočkou se zbavil protihráčů, vystřelil však těsně vedle brány.
    Marken.cz

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 32. Hauser (Šiler, Houdek), 58. Kupčo (Dáňa, Páník), 62. Jiříček (D. Soukup)


    Mountfield HK: Žalčík (Tichý) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), Řehák, Pelda, Jerman – Giesl, Gaspar, Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek, Marha. Trenér: Petr Luštinec.
    HC Škoda Plzeň: Bočan (Vondraš) – Jánský, Jiříček, Plecitý, Špaček, Páník (C), Houdek – Hauser, D. Soukup, Korčák, Dvořák, Dáňa, M. Soukup, Holý, Václavík, Šiler, Kupčo. Trenér: Petr Vojan.

    Rozhodčí: Vepřovský – Bohuněk, Hájková
    thejrc.org