Barys – N.Novgorod 5:4 (po pr.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 6:2 (kon.)
Petrohrad – Spartak Moskva 2:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
6:2 (0:1, 4:0, 2:1) Stav série: 2:0
HC Viťaz Moskevská oblast
Čtvrtek 28.02.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! KHL nám vstoupila do vyřazovacích bojů, v rámci osmifinále se proti sobě představí CSKA Moskva a HC Viťaz Moskevská oblast.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté CSKA Moskva se po základní části umístili na první pozici západní konference, na druhý Petrohrad měli náskok pouze tří bodů. Moskevský celek za celou dobu prohrál pouze devět zápasů, což je ze všech celků vůbec nejméně. CSKA bylo rovněž nejlepším celkem na domácím ledě, dohromady zde odehrálo jednatřicet zápasů, přičemž prohrálo pouze ve čtyřech případech. Domácí celek dnešního utkání se tak opírá o velmi dobrou formu, která se ke konci základní části jenom stupňovala. Poslední kolo nabídlo celkem přesvědčivé vítězství proti Dynamu Riga, CSKA totiž zvládlo roli favorita a zvítězilo poměrem 3:0
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Viťaz, který si na jistotu postupu do play-off musel počkat do posledního kola. Právě poslední kolo nabídlo prohru Viťazu poměrem 1:5, avšak dotírající Dynamo Riga neuspělo na ledě CSKA Moskva, čímž se tak sesunulo na první nepostupovou pozici. Viťaz se ke konci základní části nacházel v hodně špatné formě, zvítězil totiž pouze v jednom z posledních pěti zápasů, a sice proti Dynamu Minsk, které prohrálo poměrem 3:4. Viťaz se v rámci tabulky venkovních celků řadil na sedmou pozici, avšak forma posledních zápasů na ledě soupeřů nebyla ideální. Viťaz tak určitě má, co napravovat.
     
    1. zápas

    CSKA Moskva – HC Viťaz Moskevská oblast 4:0

    Branky: 35. Grigorenko (Kaprizov, Naumenkov), 36. Šalunov (Hansen, Okulov), 45. Okulov (Slepyšev, Šalunov), 60. Světlakov (Tělegin)
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), M. Robinson, Dahlbeck, Marčenko, Naumenkov, A. Romanov – Grigorenko, Al. Popov, Kaprizov – Scott (A), Andronov (C), Okulov – Šalunov, Hansen, Tělegin – Světlakov, Slepyšev.

    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Mozík, Katičev, Stasenko, Jevsejenkov, Voronkov, Golovkov, Jepišin – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Řepík – Rendulić, Švec-Rogovoj, Makejev – Stoljarov, P. Černov, Kokarev (C) – Mojsejev, A. Nikulin, Vyglazov.

    Rozhodčí: Birin, Morozov – Kučava, Novikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří se poprvé pokusili zaútočit. Aktivní napadání soupeře ale nepřineslo nic vážnějšího.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Alexandr Sjomin – 2 min., podrážení).
     
    01:26
    Domácí nedokázali uspět na vhazování, což vedlo k vyhození puku až za branku Sorokina. Jako první se za bránu dostal Robinson, který se v tuto chvíli stará o rozehrávku.
     
    02:08
    Na modré čáře měl celkem dostatek času Nestěrov, jehož rána prosvištěla vedle branky. Ortio nemusel zasahovat, následně finského brankáře prověřil domácí Šalunov.
     
    03:13
    Nabito dostal domácí zadák Dahlbeck, jehož dělovka orazítkovala pouze zadní mantinel. CSKA pořádně semklo svého protivníka, Ortio si ale poradil s Hansenem.
     
    04:05
    Domácím se povedl přechod do pásma, jenomže Slepyšev si nedokázal ideálně zpracovat kotouč. Posléze se Nikulin prezentoval zakázaným uvolněním.
     
    05:03
    Viťaz aktivně napadal rozehrávku, což na malý moment přineslo zisk hracího předmětu. Golovkov ale nahazoval příliš slabě, puk nedolétl ani k Sorokinovi.
     
    06:01
    Vzápětí je tu další icing, tentokráte se provinil domácí Naumenkov, kterému se nepovedlo najít Okulova. Hra je přerušena, bude se konat vhazování před brankou Sorokina.
     
    07:06
    Z velké vzdálenosti zkoušel štěstí domácí Naumenkov, kterému se ale nepovedlo propálit blok protihráčů. Na druhou stranu se hnal Řepík, který se ke střele nedostal.
     
    08:05
    Tentokráte se o rozehrávku postaral domácí Robinson, který si raději počkal na příchod nové formace. Ta se sice dostala do pásma, tam ale zasáhl Jepišin.
     
    09:21
    Kouskování hry pokračuje, tentokráte jsme sledovali zakázané uvolnění domácích, kterým se to ale nelíbí. I tak se bude vhazovat po pravici brankáře Sorokina.
     
    10:44
    Ze středního pásma nahazoval kotouč na branku hostující Mozík, který našel pouze vyrážečku brankřáe Sorokina, jenž puk vyrazil na jistotu do strany.
     
    11:22
    Vzápětí se strhla přetlačovaná u levého hrazení, do které se zapojila hned čtveřice protihráčů. Nakonec byla úspěšnější ta domácí, které se ale nepovedlo vyvézt puk.
     
    12:05
    Poněkud hodně času na měl na zakončení hostující Černov, který vyprášil lapačku domácího brankáře, jenž raději přerušil hru. Viťaz je nyní o něco aktivnější.
     
    13:23
    Andronov to také zkusil z velké vzdálenosti, jeho rána švihem ale putovala daleko vedle brankové konstrukce. Na opačné straně zakončoval do brankáře Aaltonen.
     
    14:05
    Sorokin si rovněž pohrál s pukem, který zkoušel rozehrát do bezpečnějšího prostoru. Soupeř opět výborně napadal, díky čemuž navštívil útočnou třetinu.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Jepišin – 2 min., hákování).
     
    15:26
    Dahlbeck si tak dlouho natahoval puk ke střele, až nakonec skutečně vypálil. Ortio zasáhl na jedničku, posléze se v předbrankovém prostoru strhla menší mela.
     
    16:05
    Ani tato přesilová hra není zrovna moc přesvědčivá, naopak hosté se celkem v poklidu brání. CSKA se ještě nedostalo k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    17:20
    Hansen dobře operoval u pravého hrazení, kde se pokoušel předat kotouč Okulovovi. Ten ale o něj hodně rychle přišel, na opačné straně musel zasahovat brankář Sorokin, kterého prověřil Voronkov.
     
    18:33
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Kokarev se dostal k volnému puku, poté si s ním popojel do výhodnějšího prostoru, načež našel zcela osamoceného PAVLA ČERNOVA, který ránou na přední tyč překonal Sorokina, jenž si na hrací předmět vůbec nesáhl.
    Asistence: Denis Kokarev, Gennady Stoljarov.
    18:33 Pavel ČERNOV - 0:1
     
    19:20
    První třetina se pouze dohrává, domácí budou muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec přineslay jedinou trefu, o kterou se překvapivě postaral Viťaz. Nesledovali jsme zrovna atraktivní podívanou, většinu času jsme viděli boj ve středu hrací plochy. O něco aktivnější bylo přeci jenom CSKA, jenž se dostalo k několika náznakům šancí, avšak ani jednou nedošlo k prostřelení brankáře Ortia. Viťaz zatím vychází ze zajištěné obrany, také Sorokin několikrát zasahoval, přičemž v koncovce třetiny jednou kapituloval.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyznělo lépe pro domácí hráče, konkrétněji se na buly prosadil Andronov. Jeho celek se okamžitě dostal do pásma.
     
    21:03
    Na druhé straně to od pravého kruhu zkoušel Rendulić, který ránou z první našel pouze levý beton brankáře Sorokina, jenž vykopl puk k levému hrazení.
     
    22:01
    Grigorenko zkoušel nahazovat puk na teč, avšak Kaprizov nakonec tečoval kousek vedle branky. Ortio tak nemusel zasahovat, v opačném případě by byl bez šance.
     
    23:08
    Poté se mezi kruhy dostával Tělegin, jehož ránu ale srazil jeden z protihráčů k mantinelu. Přetahovanou lépe zvládl Viťaz, který je hned v úvodu pod menším tlakem.
     
    24:05
    Na ledovou plochu se dostaly druhé formace, přičemž Makejev nedokázal najít hokejku Renduliće. Na opačné straně si Ortio poradil se střeleckým pokusem Vyglazova.
     
    24:24
    Domácí se sice dočkali vyrovnávací branky, která ale nakonec neplatí. Zakončující Grigorenko totiž dopravil puk do branky soupeře bruslí.
     
    24:45
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Igor Golovkov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:51
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Až nyní se domácí dostávají k regulérní brance! I tentokráte se domácímu celku podařilo uspět na vhazování, následně Nestěrov předložil vedle stojícímu MICHAILU GRIGORENKOVI, jehož nekompromisní rána skončila přes pod brankovou konstrukcí.
    Asistence: Nikita Nestěrov, Kirill Kaprizov.
    24:51 Michail GRIGORENKO - 1:1
     
    25:12
    V tuto chvíli se tak oba celky nacházejí stejně daleko od vítězství, avšak poslední minuty patří CSKA, které i po vyrovnávací brance svírá svého soupeře.
     
    26:25
    Ihned po vhazování to zkoušel domácí Kaprizov, který ale našel pouze výstroj brankáře Ortia. Finský brankář i tentokráte zasáhl, hra je ale opět přerušena.
     
    27:08
    Na opačné straně se k puku dostal Mojsejev, který si s ním pohrával v pravé části, načež ho předal Jepišinovi, jenž pro změnu nahazoval podél pravého mantinelu.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Blažijevskij – 2 min., podrážení).
     
    28:12
    Viťazu se vůbec první přesilová hra moc nedaří, zatím se nedostal k ničemu vážnějšímu. Naopak domácímu celku se už podruhé v krátkém časovém sledu podařilo vyhodit puk.
     
    29:03
    Švec-Rogovoj se dostal s pukem až za branku, kde ale svedl osobní souboj s protihráčem. Jeho celek se nakonec udržel v pásmu, poté ale nepřesnost potrestal výhozem Nestěrov.
     
    29:38
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou poprvé v tomto utkání do vedení! Hansenovi se podařilo přejet útočnou modrou čáru, poté našel naprosto volného KONSTANTINA OKULOVA, jehož teč skončila za bezmocným brankářem Ortiem, který to měl v tuto chvíli hodně složité.
    Asistence: Jannik Hansen, Maxim Šalunov.
    29:38 Konstantin OKULOV - 2:1
     
    30:22
    Následně se před brankáře dokázal natlačit domácí Popov, který se z úhlu na Ortia nevyzrál. Na opačné straně se před Sorokinem strhl menší závar, puk v brance ale neskončil.
     
    31:47
    Viťaz má velké problémy se založením útoku, tentokráte se to ale Mozíkovi povedlo. Český obránce sice našel kolegu Aaltonena, ten se ke střele ale neodvážil.
     
    32:26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku! První zakončení NIKITY NESTĚROVA skončilo na betonu soupeře, posléze se tentýž hráč dostal k další ráně, tentokráte od modré čáry. Jeho dělovka proletěla kolem nohy soupeře, načež zaplula přesně mezi betony finského brankáře.
    Bez asistence.
    32:26 Nikita NESTĚROV - 3:1
     
    33:25
    Následně Dahlbeck dokázal najít kolegu Okulova, který ještě prodlužoval podél hrazení. CSKA ale souboj o puk nezvládlo, na druhou stranu peláší protivník.
     
    34:11
    Světlakov vyhnal zpětnou přihrávkou svůj celek z pásma, následovalo nahozené podél hrazení, které ale dokázal zastavit brankář Ortio, jenž počkal na spoluhráče.
     
    35:05
    Aby toho nebylo málo, tak se hrací předmět dostal na domácí střídačku, hlavní sudí musel logicky přerušit hru. Vhazovat by se tak mělo ve středním pásmu.
     
    36:04
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Aby toho nebylo málo, tak je tu čtvrtá branka domácích! Grigorenko uspěl na vhazování, jeho zadovka směřovala na hokejku MICHAILA NAUMENKOVA, jehož rána švihem doplachtila přesně do šibenice, Ortio byl i tentokráte zcela bez šance na reakci.
    Asistence: Michail Grigorenko.
    36:04 Michail NAUMENKOV - 4:1
     
    37:22
    Zdánlivě ztracený puk ještě dojel jeden z domácích hráčů, který ale nevymyslel nic kloudného. Naopak jsme sledovali zakončení Černova, jenž mířil vedle branky CSKA.
     
    39:07
    Nyní to od modré čáry zkoušel hostující Katičev, který trefil pouze nohu soupeře, kterým byl Grigorenko. Ten se snažil projet středem, což mu nakonec vůbec nevyšlo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou periodu, která byla o poznání atraktivnější. Hned v samotném úvodu se CSKA dočkalo vyrovnávací branky, avšak tu hlavní sudí nakonec neuznal. O pár vteřin později se domácí přeci jenom radovali, což ale nebylo poslední slovo. Moskevský celek udeřil ještě třikrát, čímž se dostal do nadějného vedení o tři branky. Viťaz byl směrem dopředu hodně zoufalý, jeho herní projev zatím není moc ideální.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Viťaz Moskevská oblast: ze hřiště odchází Joni Ortio, přichází Alexandr Samonov.
     
    41:10
    V krátkém časovém sledu přišlo už druhé vyhození přes všechny čáry, tentokráte se o to postaral domácí Robinson. Hra se tak vrací před brankáře Sorokina.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., podrážení).
     
    43:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácím se opět podařilo využít přesilovou hru! I tentokráte byl na konci akci domácí MICHAIL GRIGORENKO, jehož rána od pravého kruhu proletěla přesně k bližší konstrukci, na což Samonov nedokázal reagovat, neboť měl zakrytý výhled.
    Asistence: Nikita Nestěrov.
    43:37 Michail GRIGORENKO - 5:1
     
    44:24
    Viťaz to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž už o čtyři branky. Na vítězství o v tuto chvíli určitě nevypadá, naopak domácí celek je i nadále výrazně aktivnější.
     
    45:11
    Ke střeleckému pokusu se dostal domácí Popov, který to zkusil nad beton brankáře Samonova. Puk ale přistál přesně v lapačce, hostující brankář raději přerušil hru.
     
    46:00
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jenom korigují výsledek! Před brankářem se hned ke dvěma střeleckým pokusům dostal Švec-Rogovoj, přičemž ten druhý pokus vyrážel domácí brankář přímo na volného BORNU RENDULIĆE, který bez větších problémů zasunul kotouč za bezmocného brankáře Sorokina.
    Asistence: Arťom Švec-Rogovoj, Alexej Makejev.
    46:00 Borna RENDULIĆ - 5:2
     
    47:21
    Před malým momentem se k pravému kruhu dostával hostující Mojsejev, kterému se ale nepovedlo kloudně zakončit. Následně se k puku dostal domácí celek.
     
    48:05
    CSKA se opět usadilo v útočné třetině, což vedlo k dalším střeleckým pokusům. Samonov tentokráte dokázal zasáhnout na jedničku, čímž podržel svůj celek.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Miro Aaltonen – 2 min., pozdní dohrání).
     
    50:17
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají už k šesté brance! Moskevský celek rozjel klasickou přesilovkou kombinaci, přičemž z levé strany napřáhl ALEXEJ MARČENKO, jehož dělovka skončila až v síti. Samonov zřejmě opět nic neviděl, jeho spoluhráči mu tentokráte moc nepomohli.
    Asistence: Konstantin Okulov, Nikita Nestěrov.
    50:17 Alexej MARČENKO - 6:2
     
    51:20
    Záhy se mezi kruhy probíjel velice aktivní Grigorenko, který si poté vyměnil kotouč s Kaprizovem, jenž ale nedokázal přehodit ležícího Samonova, který ukryl puk do lapačky.
     
    52:14
    Hostující obrana nyní má velké starosti s aktivitou soupeře, který je téměř v každém souboji mnohem rychlejší. To se nepotvrdilo u Šalunova, který přišel o kotouč.
     
    53:01
    Na druhé straně se Makejevovi nepodařilo načasovat najetí do pásma, mnohem dřív tam byl jeden z jeho spoluhráčů, který tak svojí formaci vystavil do ofsajdového postavení.
     
    54:05
    Obránce Jevsejenkov celkem dlouho váhal s rozjetím útočné akce. Nakonec si u středového kruhu vybral kolegu Švece-Rogovoje, který na dlouhou hůl protečoval do útočného pásma.
     
    55:06
    Na opačné straně se o to samé pokoušel domácí Popov, který sice tečoval puk k zadnímu hrazení, avšak teč proběhla ještě před červenou čárou – zakázané uvolnění.
     
    56:42
    Od modré čáry nebezpečně nahazoval na teč domácí Romanov, jehož pokus nakonec zřejmě skončil na betonu Samonova. Domácí i nadále obléhají branku soupeře.
     
    58:10
    Také hosté zkoušeli štěstí z velké vzdálenosti, tvrdou ránu ale dokázal srazit jeden z protihráčů. Posléze si ještě před branku sjížděl Aaltonen, který ale promáchl.
     
    59:22
    Poslední minuty nám nabízejí celkem ofenzivní podívanou, o vítězi zápasu je ale rozhodnuto. Nyní má touš na hokejce Rendulić, který kolem sebe má smečku hladových protihráčů.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 6:2. Viťaz se sice po první třetině ujal vedení o jednu branku, avšak ve druhé periodě inkasoval hned čtyřikrát, čímž bylo téměř rozhodnuto o vítězi tohoto zápasu. V poslední třetině jsme viděli ještě další tři branky, přičemž se o dvě z nich postaralo CSKA, které mělo výraznou územní převahu. Favorit celé série tak zvládl i druhý domácí zápas, ani tentokráte nedal soupeři moc šancí na vítězství.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 37:14.
    Zblokované střely – 8:13.
    Vyloučení – 1:5.
    Využití přesilovek 3/5 – 0/1.
    Vhazování – 35:24.
     
    Československá stopa:

    Michal Řepík (VTZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:40
    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:44 (20:00:05)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 25. Grigorenko (Nestěrov, Kaprizov), 30. Okulov (Hansen, Šalunov), 33. Nestěrov, 37. Naumenkov (Grigorenko), 44. Grigorenko (Nestěrov), 51. Marčenko (Okulov, Nestěrov) – 19. P. Černov (Kokarev, Stoljarov), 46. Rendulić (Švec-Rogovoj, Makejev)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), M. Robinson, Dahlbeck, Marčenko, Naumenkov, A. Romanov – Grigorenko, Al. Popov, Kaprizov – Scott (A), Andronov (C), Okulov – Šalunov, Hansen, Tělegin – Světlakov, Slepyšev.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (41. Samonov) – Mozík, Katičev, Stasenko, Jevsejenkov, Voronkov, Golovkov, Jepišin – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Řepík – Rendulić, Švec-Rogovoj, Makejev – Stoljarov, P. Černov, Kokarev (C) – Mojsejev, A. Nikulin, Vyglazov.

    Rozhodčí: Birin, Morozov – Kučava, Novikov
    CSKA Moskva 4 0 Viťaz
    #1 Úterý 26.02.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Viťaz 4:0
    #2 Čtvrtek 28.02.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Viťaz 6:2
    #3 Sobota 02.03.2019 • 15:00
    Viťaz - CSKA Moskva 1:3
    #4 Pondělí 04.03.2019 • 17:30
    Viťaz - CSKA Moskva 1:3
    thejrc.org