Salzburg – Slavia 5:6 (po pr.) | Přerov – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 2:3 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 6:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (po pr.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Pardubice – Liberec 2:1 (1:0 po s.n.) | Třinec – Zlín 2:5 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 3:6 (kon.)
Havířov – Olomouc 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 28.02.2019, 17:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina E
Partner:
     
    53:07
    Sparta se znovu bude muset bránit ve čtyřech. Tentokrát je z kluziště vykázán Jan Klodner (SPA), který byl potrestán za vyhození kotouče mimo hrací plochu.
     
    49:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přetaví! Hosté se v polovině třetí třetiny poprvé dostávají do zápisu střelců, konkrétně Škorpíkův dosud čistý štít pošpinil VOJTĚCH SÍLA. Asistence: Kryštof Lang, Jaroslav Kašpar.
     
    48:15
    Matěj Kuracina (SPA) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění, hosté mají další šanci se přiblížit vyrovnání. Přetaví ji tentokrát v branku?
     
    44:45
    Mountfield si znovu vyzkouší přesilovku, na trestnou lavici putuje Štěpán Čech (SPA). První dvě početní výhody jim vůbec nevyšly, uvidíme, co tentokrát.
     
    37:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nakonec se přeci jen dočkal! Kapitán Sparty TOMÁŠ SCHWAMBERGER z kruhu čistě prostřelil Vacka a posílá v závěru periody domácí do tříbrankového vedení! Asistence: Miroslav Dani, Ondřej Pšenička.
     
    37:25
    Na Schwambergera zívala prázdná branka, forvard ale nedokázal kotouč doklepnout do odkryté klece! Velká škoda pro domácí.
     
    34:32
    Další početní výhoda pro Tlačilovi hráče. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Tomáš Perička (HKM), který už usedá na lavici hanby.
     
    29:38
    To je neuvěřitelné! Schwamberger se podruhé ve vlastním oslabení dostal až před Vacka, tentokrát ale zakončil úplně mimo branku!
     
    28:27
    Simeona Gluzmana (SPA) na ledě deset minut neuvidíme, za úder do oblasti hlavy dostal krom menší trestu i osobák. Přesilovka pro hosty.
     
    22:45
    Pražané mají šanci na reparát, po nepovedené první přesilovce teď budou hrát další. Tentokrát jede trestnou lavici za podrážení zahřát Dominik Šedivý (HKM).
     
    19:20
    Malá hala málem viděla kontaktní gól! Hosté se po chybě ve středním pásmu dostali do přečíslení a zakončující Síla trefil levý beton.
     
    17:10
    Schwamberger se ve vlastním oslabení dostal do úniku, jeho slabší zakončení ale připravený Vacek lapil bez větších obtíží!
     
    16:40
    Domácí špatně střídali, dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů. Za svůj celek už ho jede na trestnou lavici odpykat Simeon Gluzman (SPA).
     
    14:51
    Obrovský nápor domácích málem vedl k další brance! Kotouč velmi nepříjemně skákal po brankovišti, Vacek jej ale nakonec zkrotil včas.
     
    13:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly! Obrana Hradce teď úplně zkolabovala a před Vacka se nastěhovali snad všichni sparťané na ledě, přičemž kotouč do sítě protlačil ONDŘEJ PŠENIČKA. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    12:01
    Tlačilovi svěřenci už se radovali z branky, rozhodčí ale okamžitě rozpažil! Dle něj se totiž kotouč vůbec do sítě nedostal.
     
    10:24
    Ruka sudího po souboji u mantinelu vystřelila vzhůru, Sparta si vyzkouší hru v početní výhodě. Martin Pěnčík (HKM) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    06:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    První branka utkání je na světě, domácí v sedmé minutě otevírají skóre! Sparťané rozjeli rychlou akci z vlastního pásma, kterou zakončil MAREK BLÁHA, jehož pokus Vackovi propadl skrz výstroj do klece – 1:0! Asistence: Michal Klimo, Patrik Prymula.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Bláha (Klimo, Prymula), 14. Pšenička (Bláha, Prchal), 38. Schwamberger (Dani, Pšenička) – 50. Síla (Lang, Kašpar)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Klodner, Poizl, Bláha, Pika (A), Havlín, Prchal – Prymula, Klimo, Schwamberger (C), Dani, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech (A), Vitouch.
    Mountfield HK: Vacek (Sajdl) – Kukla (C), Pinkas M., Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý Do. (A), Ďuriš, Pinkas T., Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Šedivý Da., Poppel.

    Rozhodčí: Kraval – Klouček, Žídek.

    Diváci: 71
    thejrc.org