Rayo Vallecano – Girona 0:2 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
0:2 (0:1)
Girona FC
Pátek 01.03.2019, 21:00 • Estadio de Vallecas • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:23. (22:52:33)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Girony, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Vallecano se v úvodu druhého poločasu dostalo do slušného náporu, který přinesl několik zajímavých šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Iraizozem. Naopak Rayo chybovalo v rozehrávce, což za cenu červené karty musel hasit obránce Ba. I posléze mělo Rayo více ze hry, avšak neustále naráželo na pozornou obranu soupeře, která zkrátka inkasovanou branku nepřipustila. Girona se přeci jenom dostala k pojišťující brance, tu opět přidal útočník Stuani.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na levém křídle měl hodně času na centr García, který ale našel pouze rukavici brankáře. Následně ještě centroval Roberts, jenž narazil na Amata.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Pedro Alcalá (Girona FC).
     
    90+2
    V tomto případě se zřejmě mohlo žlutit, pro Velázqueze by to ale znamenalo druhou žlutou kartu. Nakonec se to obešlo bez dalšího vyloučení.
     
    90+1
    Iraizoz si dával s provedením odkopu celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho výkop našel naprosto volného Granella.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Patrick Roberts.
     
    87
    Na vlastním malém vápně musel zasahovat Alcalá, který akrobatickým způsobem odvracel míč do zámezí. Moreno se okamžitě postaral o autové vhazování.
    85. Cristhian STUANI - 0:2
     
    85
    Girona právě vstřelila branku!
    Je tu druhá branka v hostující svatyni! Porro táhl míč po pravém křídle, načež odcentroval ke vzdálenější konstrukci, kam si seběhl forvard CRISTHIAN STUANI, který bezpečnou hlavičkou uklidil míč k bližší konstrukci, na což Dimitrievski nemohl reagovat.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut, Girona si stále drží jednobrankové vedení. Vallecano je ale o něco aktivnější, nicméně Iraizoz je už delší dobu bez složitější práce.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Álex Granell (Girona FC).
     
    84
    Do pokutového území se dostával Moreno, který celkem zbytečně z první zakončoval. Rána levým nártem sice byla pohotová, avšak míč vystoupal vysoko nad.
     
    83
    Kapitán Granell se i tentokráte postavil k volnému kopu, který cpal do malého vápna. Do vzduchu se dostávala početná skupinka hráčů, zasahoval ale Advíncula.
     
    82
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Jonás Ramalho, přichází Pedro Porro.

    David Suchý

    Branky: 30. Stuani, 85. Stuani (Porro)

    Karty:   6. Mario Suárez (VLL), 75. Velázquez (VLL) – 64. Ramalho (GIR), 77. Carnero García (GIR), 84. Granell (GIR), 90+2. Alcalá (GIR)   60. A. Ba (VLL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:23.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, A. Ba, Amat, Á. Moreno – Comesaña, Mario Suárez (66. Velázquez), Trejo (51. G. Kakuta) – Embarba (C) (78. Di Santo), De Tomás, Á. García.
    Náhradníci: Alberto García – G. Kakuta, Bébé, Velázquez, Di Santo, Tito, Pozo.

    Girona FC: Iraizoz – Ramalho (82. Porro), Alcalá, Espinosa, Carnero García – Douglas Luiz – B. García (74. Aleix Garcia), Pons, Granell (C), Portugués (88. Roberts) – Stuani.
    Náhradníci: J. A. Suárez – Doumbia, Muniesa, Lozano, Aleix Garcia, Porro, Roberts.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco
    ocianews.com